Ugrás a kommentre

Donát

Moderátor
 • Összes hozzászólás:

  19.810
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

1.023 Nagyon kedvelt

Donát tevékenysége

 • Születésnap 1989-05-22

Elérhetőség

 • Weboldal címe:
  http://

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Debrecen
 • Érdeklődés:
  Első sorban Star Wars. De imádok emellett számos sorozatot, sportot, stb.

Információk

 • Ajánló
  Ody Mandrell

Legutóbbi látogatók

10.869 profil megtekintés
 1. Donát

  Avatarok, smiley-k

  Nekem a tiéd tetszik nagyon, Csoli.
 2. Na pont így gondolom én is. Ezekkel a szavakkal.
 3. Egyetértek. De miért ne tehetne hozzá? Mert nem lesz rá idő? Ugyan már.
 4. Persze, Sosem szoktam, múltkor a szomszéd Értékeld a filmet topikban épp kiemelt ajánlást raktam a hsz-edre, de amúgy ja, sose szoktam rá reagálni. Jól van Frenkie. Csak fentebb kellett volna görgetni, ott van pár tipp: - Rey szülei Jakkun voltak, életveszélybe kerültek, és egyetlen embernek tudták lepasszolni Reyt ideiglenesen: Unkarnak. Mert Unkar nem egy jó arc, de mellette legalább nem volt halálos fenyegetésben Rey, szemben a szüleivel. - Yoda is írta - Reyt már eleve nem a szülei adták le Unkarnak, hanem valaki(k) elválasztotta/ták tőlük, és ők adták oda És akkor ezeregyedjére is: ha AKARJÁK az írók, elvihetik még ilyen irányba. Nem mondom, hogy elfogják, csupán érdeklődve várom, hogy mit találnak ki Rey történetére. Lezártnak tekintik vagy újra felnyitják? Számomra ez kérdés, ennyi.
 5. De még mindig nem érted! Én veletek ellentétben sosem azt mondom, hogy nem lehet úgy, ahogy írjátok, hanem a kizárólagosságot kritizálom! Ergo ha azt látom, hogy "hát de hót ziher hogy nem lehet máshogy". De lehet! És nem gúnyolodásként, hanem példaként hoztam fel a TCW esetet, mert épp ezt bizonyítja. Én továbbra sem azzal vitázom, hogy nem lehet úgy, ahogy írod (legtöbbször) - épp ezért tételes cáfolat is értelmetlen - én olyankor szoktam vitázni, mikor azt érzem, hogy a kizárólagosság nem jogos. És de, szerintem az egy megfontolandó tanács, hogy a kevesebb néha több, ha érdemi vitát akarsz. Sajnos nem mindenkinek van annyi ideje, hogy ilyen hosszra írjon vagy idézgessen. Magassá válik ezáltal a belépési pont a vitába. Vagy, a partner inkább a hsz benyomását cáfolja tételesség helyett, ezt tettem én is, erre írtad a fentit. Ez megint csak hatás - ellenhatás. Amúgy a parlamentben bevett szokás hosszú törvényjavaslatba rejteni kritizálhatóbbakat (salátatörvénynek nevezik), a célja, hogy a vitát nehezítse.
 6. Ha nem löveti őket hátulról nem kell energia a hátsó pajzsba és akkor több tolóerőt tudnak nyomni a fény alatti hajtóműbe ergo le tudtak volna szakadni, nem?
 7. Ezt amúgy Bomarr írására válaszoltam... Az a baj Dzséjt, hogy nèha olyan hosszúságban írsz, amit nemhogy tételesen megcáfolni de sokszor elolvasni sem kevés idő. Ha tételes vitát akarsz Pb a te embered, nekem ennyi időm nem szokott erre lenni. És nem azt vitatom, hogy nagyobb a tudásod, mint az enyém, ez egyértelmű, csak sajnálom, hogy néha ettől arra vetemetsz, hogy az ellentétes vèlemènyeket totálisan leírod. Pedig attól, hogy jól kombinálsz, még nem tudod előre megjósolni a jövőt, csak valószínűsíteni. De ezt már leírtam fentebb. Ahogy azt is, hogy Kylo simán táplálkozhat abból az emlékből, amit a VII-ben mi is látunk Unkarral és ami miatt Rey gondolhatja azt, hogy szülei köcsögök és csak lepasszolták. Holott a IX-ben simán kiderülhet, hogy nem a szülei adták le, vagy muszájból adták le ideiglenesen stb. Én nem érzem azt, hogy ne lehetne a IX-ben olyat kitalálni, amivel ez új arcot kap. A IX-ben elvihetik Rey karakterét akár olyan irányba is, hogy ez a leülepedés után visszaveti. Magában keresi a hibát hogy miért nem kellett a szüleinek és ez visszatartja a komolyabb célok elérésétől. Az, hogy most a VIIIban ez még nem foglalkoztatta, a leülepedés után még foglalkoztathatja. És miközben kap egy feloldozást a karakter átad a film egy üzenetet: nem minden az, aminek elsőre látszik, érdemes több szemszögbôl is megvizsgálni valamit, mire elkönyveled igazságnak. De mint írtam - ezredjére - ez csak egy példa. Nem én írom a sztorit. Nem is te. Náluk tehetségesebb emberek. Akik bőven kihozhatnak ebből a szálból még akármit. Ami nekem nem tetszik és soha nem is fog, és ha ez idegesít sajnálom, de nem fogom magamba tartani: 1. Magabiztosan leérveled Bencét hogy tuti nem lesz TCW 2. Lesz TCW 3. Megúszod annyival, hogy de jó hogy tévedtem 4. Ket nap mulva ujrakezdodik az egesz. Nem tőlem kell leckéket venni, mert nem tartom magam erre alkalmas ak. De nem érzed úgy, hogy az élet itt meg akar valamit tanítani valamit? Mert el lehet ezt ütni poénokkal de én pont a kiszamithatatlansag miatt sokkal szerenyebb allaspontot szoktam felvenni.
 8. Ok és okozat. Lásd fentebb. Ez az előre megmondok mindent hozzáállás egyenes következménye.
 9. Csakhogy van még egy film. Hiába mondod, hogy Hamilton nyeri a magyar nagydíjat, és hiába vezet a 20. körben, ha Vettelt intil le első helyen. Amúgy valamit nagyon nem sikerül dekódolni, felteszem szándékosan: hogy nem arról megy a vita, hogy Rey senki vagy sem, hanem hogy a szülei tényleg azok az alkesz szörnyek, akiknek lefesti őket Kylo, vagy sem. Dzséjt: Haha! Aki nagymellénnyel előre beleáll, hogy valami tuti nem lesz és rácáfol az élet, az viselje a következményeit! Ezért nem kell ekkora egoval előre kijelenteni valamiről, hogy TUTI meg BIZTOS meg társai. Én ezért kerülöm inkább ezeket. Lehet valamit VALÓSZÍNŰSÍTENI, de tutira mondani valamit az más kávéhàz. És ezek után pláne nem ér csodálkozni, hogy felemlegetjük. Árnyaltabban kell fogalmazni és akkor nyilván más sem dörgöli az orrod alá. Ezt hívják úgy, hogy valaki megtanulta a leckét. Én készséggel elismerem és mindig is elismertem és el fogom ismerni, ha valamiben igazatok van. Szerintem ebben eddig sem volt hiány. Elismerem, hogy a VIII alapján igazatok volt és Rey sehonnai. De azt sohasem fogom megérteni, hogy honnan veszitek a bátorságot, hogy TI, magyarországi nézők előre kijelentsétek, hogy ez lesz és az lesz, az írók ezt fogják és azt fogják. Talán még nem húztak elégszer olyat, ami meglepett? Előre láttátok Snoke halálát is? Ugye hogy nem. Talán, esetleg, ki tudja, ez lehetséges, hogy azért van, mert nem TI, hanem a szakma krémje írja a sztorit, aki elviheti az egészet olyan irányba, ami eszetekbe nem jutna, hogy működik, amíg nem láttátok. Ezért felettébb nagyképű előre kijelenteni, hogy ez lesz vagy az lesz. Szerinted nem ez lesz, mert NEKED nem tetszene és logikátlan lenne. Tiszta sor és el is tudom fogadni. De eddig és nem tovább.
 10. Donát

  Értékeld a filmet

  Jó de akkor mit keres az ellenállás D'qaron? Tudjàk, hogy lefülelték őket, mégis napok óta evakuálnak?? Ennyire azért nem nagy a csapat, ráadásul az ember élet fontos lenne egy ilyen maroknyi csoportosulásnál. Nincs erre vmi kánon info? Mert ez nekem így nem kicsit sántít.
 11. Csak nehogy most is seggverés jöjjön. Szerintem egyáltalán nem ilyen fekete-fehér a helyzet, ahogy Dzséjt írja. És továbbra sem állítottam, hogy Rey Padmé vagy akárki lánya lenne. Csupán azt mondom, hogy egyáltalán nem biztos, hogy lefutott még a sztori. És Mivel a főhős eredettörténetéről beszélünk, ami befolyásolja az utolsó részbeli cselekedeteit és motivációit, ezért egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy hallunk még erről a IX-ben. Értem, hogy szerinted nem, de szerencsére nem mindig minden úgy van, ahogy azt Dzséjt várja... mert én tutira egyszer sem állítottam, hogy ezen MUSZÁJ mindenképpen csavarni, de Te ellenben biztosra veszed a jövőt. Megint.
 12. Donát

  Értékeld a filmet

  De ez még nagyobb kérdést vet fel. Ha tudják hol van az ellenallas bazisa - mar pedig a VII vegen tudtak - akkor mi a fenének vártak napokig egér utat adva az ellenállásnak? Nálam csak úgy műkődik, ha az összes mozgósítható flotta egyből D'Qarra repül.
 13. Rey elbizonytalanítása, sebezhetővé tétele, annak az érzésnek az elültetése a fejében a cél, hogy: egyedül van senki sem törődött vele és soha senkinek se kellett Nekem ebben a jelenetben simán benne van az, hogy Kylo csak foszlányokat látott / tud Rey családjáról és nyomott köré egy sztorit, ami úgy érezte az ő érdekeit szolgálja. Amúgy meg Reyben nem igazán tudott leülepedni az info. Az, hogy ezek a tények hogy alakítják a jellemét és így mennyire lesz fontos a feloldása ennek a helyzetben az a IXben dől el. Azért azt ne feledjük, hogy a hősnő háttértörténetéröl beszelunk nem egy huszadik mellekszereplorol.
 14. Donát

  Értékeld a filmet

  Igen csak összekötés szempontjából jó lett volna belefűzni a szövegbe. Valahogy hiteltelennek tűnik, hogy pár órára vagyunk a SK szétrobbantástól és a kutya se utal rá.
 15. Donát

  Értékeld a filmet

  Ami nekem most Hux kapcsán, mint hiányosság bevillant a VIIIra vonatkozóan, az a Starkiller ignorálása. Vagy csak én nem emlékszem az említísére a VIII-ban? Mint kötőelem, nagyon kellett volna, hogy még inkább érezzük, hogy alig telt el idő. Így most olyan, mintha az ER totál lesz@rná a nagy fegyverének a kiiktatását. Persze, mint csapásmérő betöltötte a szerepèt, de jó lett volna ha utalnak a SK-re. Pl mikor Snoke leteremtette Huxot a szapulásnál kitérhetne erre is. Vagy valahova azért be lehetett volna ezt csempészni szervesen a filmbe. Nekem hiányzik. De ha csak szelektív emlékezetem, javítsatok ki.
×

Fontos információ