Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Kritikák - avagy, vak vezet világtalant

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Én már nem foglakozok ilyen mellékzöngékkel. Aki hülye, haljon meg.

Pontosan.A kutyát nem érdekli miket irkálnak össze.Lényeg, hogy mi élvezzük, és szórakozzunk a filmeken.

Hozzászólás ideje:

Ismét csak egyetértek Veletek :P

Egyébként is időnként változik a megítélés. Ma ezt írnak, holnap meg mást. Ezzel szórakoztatják magukat a kritikusok. Bár nem szeretném őket bántani, az ő véleményük is egy szubjektív vélemény. A probléma az vele, hogy vannak, akiket befolyásolnak vele.

Hozzászólás ideje:

Az a baj a filmkritikákkal, hogy még véletlenül se tudják betölteni azt a szerepet, amiért úgy általába véve a kritikát, mint műfajt kitalálták. Az irodalomnál fontos volt, hogy az átlagnál műveltebb ember, aki képes átlátni a teljes világirodalmat és a művek abban elfoglalt szerepét, ecsetelni tudja a művek azon pontjait és sajátosságait, amiket egy átlagos olvasó nem tudna felfedezni... A filmkritikáknak viszont nem látom értelmét: általában egyszerü dilettánsok irkálnak össze-vissza, nem ritkán a háttér-ismeret teljes hiányában. Ha nem tetszik nekik jól leszarozzák, ha meg bejött az egekbe emelik... csak tudnám, hogy miért kéne érdekeljen engem az ő véleményük... :)

Viszont tisztelet a kivételnek... az ep.2-ről is készült egy-két egészen érdekes beszámoló/elemzés és Plok irását is nagyon kiváncsian várom :)

Hozzászólás ideje:
I A probléma az vele, hogy vannak, akiket befolyásolnak vele.

Pl engem is :) akkor fogom magam idejövök és helyrebillen az egyensúly. :)

Hozzászólás ideje:

Igyekszem, hogy ne befolyásoljanak, mert engem könnyű. Kivéve, ha a kedvenceimről van szó :) Szóval igyekszem figyelmen kívül hagyni a kritikákat, és szokott sikerülni. És kivételek tényleg vannak.

Hozzászólás ideje:

Na jó. Valójában a negatív kritika az SW-vel kapcsolatban spanol. Az EP2-t valahogy így szerettem meg. Elkezdtem belemenni azokba a dolgokba amiket kifiguráztak, és kincsekre akadtam. :) A Sithek áttérítettek a világos oldalra :) .

(Azóta ha leülök megnézni, az elejétől kezdve elvarázsol. Onnantól kezd kiteljesedni, hogy Obi elmegy Kaminóra. A hideg kiráz attól, ami a háttérben történik; a kimondatlan dolgoktól. Érezni, sejteni lehet azt a sötétséget, ami ott lappang. A végén, ahogy lenéznek a seregre, Palpi oldalán Bail: - Te jó ég, felsorakozott a birodalmi hadsereg :) - mert én már azt látom bennük. Brrr jóleső és egyszerre félelmetes borzongás.)

Hozzászólás ideje:

Én hamar megszerettem a filmeket, szóval nekem ilyenekkel nem volt gondom. :) Viszont vannak olyanok, akik meg sem próbálják felfogni miről is akar szólni az egész, inkább ontják magukból a hülyeséget.

Hozzászólás ideje:

Egy újabb kis szösszenet, Obi(E)wan-ról.

..."Eladta magát! Ewan karrierjében már volt pár riasztó előjel, amikor képtelen volt nemet mondani olyan kétes hollywoodi felkérésekre, mint A tanú szeme vagy a Pokolba a szerelemmel! és a meglehetősen béna Csillagok háborúja folytatások esetében is izzadságszagú a "már kisfiú koromban erről álmodoztam..." magyarázat."...

A cikk:

http://www.origo.hu/filmklub/20050830nyolc.html

:lol:

Hozzászólás ideje:

Ez hülye ahogy van nem kell vele foglalkozni. Ilyenek meg ebből jól megélnek. Szerintem nem is tudja mi az objektív szónak az értelme.

Hozzászólás ideje:

Én is olvastam azt a cikket, és ez a mondat háborított fel a legjobban, pedig kár. Nem kell vele foglalkozni. Hát igen, mégsem tudok mindig túllépni az ilyen eseteken :lol:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Hát, nagy idióta annyi szent. De hogy elővette az SW-t, az hagyán, azt már úgy megszoktam. De hogy sok mást is... Robert De Niro pl... áh, tiszta dilis az "író".

Hozzászólás ideje:

A szeptemberi Voxban A sziget kritikájában írnak Ewannal kapcsolatban egy ilyen félmondatot: a klónok ellen harcoló Jedi lovag :)

Pedig a Vox egy nagyon színvonalas újság.

Hozzászólás ideje:

Ez nekem is tetszik, egyik haveromnak, így meséltem el a Szigetet, hogy májusban Ewan még klónok ellen harcol, szeptemberben már maga is az.

Nekem, tetszik, hogy leJedilovagozzák.

Hozzászólás ideje:

Nekem is tetszik, hogy Jedi lovagozzák, nem ezzel volt problémám. Az epIII nagyja részében a klónok mellett harcol, és nem ellenük.

Hozzászólás ideje:
Az epIII nagyja részében a klónok mellett harcol, és nem ellenük.

Azért a 66-os parancs eléggé rányomja a bélyegét, hogy ki mellett harcol.

szerintem az marad meg az átlagemberber, hogy ellenük fordulnak.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Egy újabb értelmes szösszenet:

http://www.moziplussz.hu/kritika.php?id=517

" [...] hanem maga Lucas, aki az alapsztori (Anakinből Darth Vader) mellett képtelen volt csavart vinni a történetbe, ezért - és mert lévén, hogy prequel-ről beszélünk - teljességgel kiszámítható. Ha visszanézzük az utóbbi három epizódot, képtelenek vagyunk elhinni, hogy sehova sem lehetett beszúrni egy "én vagyok az apád, Luke"-szintű csavart!"

Hozzászólás ideje:

Ez a kritika, meg az irója (tufee) tényleg szánalmas. Jól le is járatta magát anno az egyik indexes fórumon. Hamar kiderült, hogy valójában eléggé bejött neki a film, viszont Lucast utálja és ezért irogatott rá ilyen hülyeségeket (mondjuk a kritika végkicsengése még igy is pozitiv... viszonylag).

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

De hogyan akartak ezek csavart??? Ezt mondja már meg nekem valaki. A következmények adottak voltak, ebből megfeszülés gyanánt sem lehetett hatalmas csavart kihozni.

Ez a sorozat teli van csavarral, annak, aki majd sorban látja. A Köztársaság elbukik, a Jedik elpusztulnak, Anakin átáll, a gonosz győz, stb. És aki sorba nézi, annak éppen az ep5 nem lesz csavarva, csak az ep6, amikor Anakin megint átáll. Ez már nem az ep4-5-6 megszállotjainak készült, hanem az egész SAGA-t szeretőknek. Aki ezt nem bírja felfogni, na az a megszállot, nem az, aki az egészet mentegeti és szereti, ahogy néhányan gondolják.

Hozzászólás ideje:

Igy van... az ep.3-ban több csavar van valójában, mint a többi filmben együttvéve. Csak ezek nem fogják fel, hogy Lucas az utókornak késziti a filmet... azoknak akik majd sorba nézik és nem a régi trilógiánál kezdenek.

Egyébként meg bármit csavaragatott volna Lucas, csak hülyén jöttünk volna ki az egészből... mondjuk Sidious-ról kiderül, hogy nem Palpatine, hanem mondjok klón, vagy ikertestvér, vagy csak egy utsó senki... esetleg maga Mas Amedda, akinek valójában leszerelhető szarva van és úgy bújt a sötét köpeny mögé... :P Lucas nagy mesélő módjára fonta össze a szálakat szerencsére.

Hozzászólás ideje:

Sosem fogják megérteni miért is készültek az új részek.

Én mindig megőrültem, hogy láthassam ezt a folyamatot. Voltaképpen mindent tudtunk mi történik, csak azt nem hogyan, nem láttuk, és látni akartuk.

Ep1 ben el sem tudtam képzelni, hogy ez az aranyos kissrác, hogy lesz Vader.

ep2-ben már körvonalazódik, és a várva várt klónháború is megmutatta magát, a legfontosabb pillanatát láttuk a kirobbanását.

ep3-ban bontakozik ki minden, én mindig éreztem a Jedi végén, hogy Luke iránti szeretete miatt tér vissza, ugyanezért áll át, a szerettei szeretete miatt. Látni akartam, a nagy DUELT.

Aki ezeket nem érti, az nem szereti, boldogvagyok, hogy megélhettem ezt. Sokkal menőbb és jobb lett, mint ahogy a képzeletemben élt.

Én nem akartam csavart. Elég csavar az, hogy kijátszák a Jediket a klónokkal. Simán döbbenet.

Hozzászólás ideje:
Sajnos egyesek nem tudnak szabadulni a "klasszikus trilógia" bűvköréből, és mindenben azt várják vissza. Vagy csak szimplán hülyék. :P

Vagy csak szimplán hülyék :mrgreen:

Hozzászólás ideje:

Ezért szabadna kritikát csak rajongónak írnia.A baromja nem vette észre szerintem az egyik legnagyobb csavart.A 66-os parancsot.Amig spoilerként ki nem szivárgott, el nem tudtam képzelni, hogy ölnek meg annyi Jedi-t.Még Anakin sem tud annyit megölni.Aki nem volt spoileres annak ez hatalmas csavar lehetett.

Kb 2 éve egy haverom, nem értette miért várom annyira az EP 3-at.Azzal érvelt, hogy az események ismertek(Köztársaság bukik, Palpi-ból császár,Anakinból Vader lesz stb), semmi meglepő nem lesz benne.

Csak éppen azt nem értette, hogy a "hogyan" az érdekes.Pl mi kell ahhoz, hogy két jó barát életre-halálra menő küzdelmet vívjon?Enegm mindíg is a hogyan érdekelt.

Vendég
Ez a téma zárva van.

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.