Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Ma, 2005. augusztus 31-én elhunyt Ozzel admirális megformálója Michael Sheard. Sajnos nem ő az első Star Wars színész, aki távozott e világról. Az idősebb Obi-Wan Kenobit életre keltő Sir Alec Guinness 2000. augusztus 5-én hunyt el. Peter Cushing, alias Tarkin kormányzó 1994 augusztus 11-én halt meg. Sebastian Shaw, aki a Jedi visszatérben játszotta Anakint a sisak levétele után, majd az eredeti és az SE változatban Anakin szellemét is, 1994. december 24-én hagyta el az életet. Jan Dodonát, a Lázadók ep4 beli tábornokát alakító Alex McCrindle 1990. április 20-án hunyt el. Shelagh Fraser, ismertebb nevén Beru néni, 2000. szetember 13-án halt meg. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Leigh Brackett a Birodalom visszavág írása alatt hunyt el. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Leigh Brackett a Birodalom visszavág írása alatt hunyt el. Egész pontosan 1978. március 18-án. Richard Marquand 1984. szeptember 4-én hunyt el. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Emlékezzünk meg Herbert W. Spencerről is, aki John Williams hangszerelője volt, és 1992-ben halt meg. Igen sokat köszönhetünk neki. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Hát nem egy vidám topik. Igazából nem jut eszembe senki, akit még nem említettünk meg. Illetve Chewbacca hangját adó medve is meghalt már régen, Burrt-nek új maci kellett találnia, még válogatás is volt az üvöltések között. Ma, 2005. augusztus 31-én elhunyt Ozzel admirális megformálója Michael Sheard. Pedig Ő nem rég nálunk járt. Néhány éve Sci-fi találkozón. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Pedig Ő nem rég nálunk járt. Néhány éve Sci-fi találkozón. Pontosabban tavaly. Az sw.hu-n egy riport is olvasható vele. Válasz
dstar Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 1. Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 1. ...Hát nem egy vidám topik.... Nem vidám, de szerintem nagyon szép kezdeményezés megemlékezni azokról, akik egy olyan klasszikust hoztak létre, amiről szól ez a fórum. Máshol ilyennel még nem találkoztam. Kránitz Lajos, az egyik magyar Darth Vader 2005.augusztus 1.-én, hétfőn hunyt el. 62 éves volt. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 1. Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 1. Ha már a szinkronszínészeket említetted, nem hagyhatjuk ki Nagy Attilát, aki az idősebb rajongó generáció szerint a legjobb Vader. Szatmári István, aki C-3PO-nak kölcsönözte a hangját a régi szinkronban. Tyll Attila, aki magas hangon vinnyogó Yoda volt. Füzessy Ottó, aki maga módján nyers Owen Lars volt a régi szinkronban. Szuhay Balázs, aki szintén furcsa hangú Yoda volt. Mádi Szabó Gábor, aki az örökös narrátorként vezetett be minket a sagába. Szabó Ottó sem maradhat ki, aki olyan tökéletes Ben hang a mai napig, mintha Guiness szólalna meg magyarul. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 1. Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 1. Micsoda színészek! Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 1. Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 1. Igen, Szabó Ottó tényleg fantasztikus volt.De azért Guiness hangjával nem vetekedhet. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 14. Ma sajnos újab színészeket láttam, akik már nincsenek köztünk, és még nem voltak megemlítve. Jack Purvis, a főnök Jawa volt és Teebo a Jedi visszatérben, még a birodalomban is volt szerepe, meghalt 1997 november. Bruce Boa, Rieekan tábornok, 2004 április 17. rákban halt meg. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Október 1. Hozzászólás ideje: 2005. Október 1. Miközben szinkrontálázatomat tökéletesítgettem, még egy nem régiben elhunyt színészünkről szereztem tudomást. Dobránszky Zoltán Júniusban halt meg, még sem hallottam eddig semmit. Ki-Adi-Mundi-t szólaltatta meg tökéletesen visszaadva az eredeti nyelv hangsúlyát és hangszínét. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 2. Ezt én is felfedeztem, ahogy tegnap éjjel olvasgattam. Le is esett az állam Szvsz ő volt az egyik legjobb szinkronhang az ep1-2-3-ban. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Elhunyt William Hootkins, aki az ep4-ben nem mást játszott, mint Jek "Pigi" Porkinst, a Vörös 6-ost. 58 évesen hunyt el a múlt hétvégén Santa Monicában. Nyugodjon békében. :( "Van egy kis bökkenő." Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. "Van egy kis bökkenő." Most már semmi. Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. "Van egy kis bökkenő." Most már semmi. "Mi baj?" "Mondom most már semmi!!!" BUMM... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Lassan kevesebben lesznek az élők... Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Hozzászólás ideje: 2005. Október 27. Lassan kevesebben lesznek az élők... Azért az még odébb van. A "főkolomposok" még élnek... Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Ahogy azt az sw.hu-n is olvashattátok a hirekben egy újabb SW szinésszel lettünk szegényebbek. John Hollis 'Lobotot', a Bespini androidot játszotta. Egy újabb "karakteres" háttérszereplőtől kellett megválnunk Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Éppen ma délután néztem meg az EPV-öt! Isten nyugasztalja. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Hozzászólás ideje: 2005. November 5. Mindig remegő kézzel kattintok erre a topicra. Most már egy másik felhővárosban lakik. Az erő legyen vele továbbra is! :60: Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. November 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 6. Nyugodjon békében Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 21. Hozzászólás ideje: 2005. December 21. Nyugalom, nem egy újabb halálhírrel rémisztgetnék mindenkit, csupán szeretném én is kifejezni a hálámat a lent említett magyar és külföldi színészeknek. Az Erő velük van! Donát. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Ugyan nem Star Wars-hoz kapcsolódó szomorú esetet szeretnék megosztani, mégse akartam csak a sport topikba beírni. Meghalt Baróti Lajos! 92 éves volt. Nyugodtan nevezhetjük mindenidők legjobb magyar szövetségi kapitányának, akármikor kapitány volt jó eredményt ért el. Nyugodjék békében. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Ugyan nem Star Wars-hoz kapcsolódó szomorú esetet szeretnék megosztani, mégse akartam csak a sport topikba beírni. Meghalt Baróti Lajos! 92 éves volt. Nyugodtan nevezhetjük mindenidők legjobb magyar szövetségi kapitányának, akármikor kapitány volt jó eredményt ért el. Nyugodjék békében. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Én is most olvastam Donát. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. Január 18. Hozzászólás ideje: 2006. Január 18. Tegnap jutott tudomásomra, hogy már régebben meghalt Vizy György, Tarpals kapitány magyar hangja. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Január 18. Hozzászólás ideje: 2006. Január 18. (szerkesztve) Tegnap jutott tudomásomra, hogy már régebben meghalt Vizy György, Tarpals kapitány magyar hangja. R.I.P. Tarpals kapitány rulezzzz. Szerkesztve: 2006. Február 11. - Ody Mandrell Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Február 11. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 11. 89 évesen elhunyt Phil Brown, azaz Owen bácsi megformálója Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Február 11. Hozzászólás ideje: 2006. Február 11. R.I.P. Ez a 2005/2006-os év nagyon rossz.Nem tudnám a két kezemen megszámolni a haláleseteket.. Ahogy látom a weboldalán, a Star Wars volt az egyik utolsó nagyobb filmje, utána már csak cameoi voltak főleg. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.