Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Július 1. Hozzászólás ideje: 2009. Július 1. Ritkák azok a könyvek melyeket három nap alatt kiolvasok, rekorderként eddig a Predator: 2017 Hőhullám New Yorkban büszkélkedhetett, de most a Terminator Salvation filmregénye a nyomdokaiba lépett. Talán ez az adat elég beszédes ahhoz, hogy milyen is a könyv. No nem a kétszázvalahány oldalas lapszámnak köszönhető csupán -ami szerintem, így elolvasás után bőségesen elegendőnek bizonyult-, hanem a tartalomnak, az izgalom fenntartásának állandóságának is. Amúgy mintha egy Bolygó neve: Halál regényt olvastam volna; sorozatosan visszaköszöntek Foster írói jellegzetességei. Rideg, funkcionális racionalítással kezeli az összes dolgot. Felesleges körülírások nélkül. Ehhez a világhoz, mely a Terminator világát jelképezi, tökéletesen illik az ő stílusa. Ezek után kíváncsian várom, miként fog alkalmazkodni Zahn az előzmény regényével, mert mint tudjuk ő aztán képes fejezeteket csak a történet kibontására "pocsékolni". Félre értés ne essék, jó írónak tartom valamely szinten őt is, de sokszor unalmas őt olvasni. Amúgy a Terminator Salvation filmregénye nem egészen követi le a film történéseit. Két jelentős eltérésről számolhatok be, anélkül, hogy részleteket elárulnék. Egyik, amikor Marcus Wright fogságba kerül az Ellenállás bázisán, másik pedig a sztori vége, mely jelentősen más irányt vesz mint amit a filmen láthatunk. Azt kell, hogy mondjam, a könyváltozatban vázolt események jobban bejönnek és nem csodálkoznék, ha később a DVD-n ez visszaköszönne, esetleg alternatív befejezésként. Ajánlom mindenkinek a regényt, per pillanat számomra tovább növelte a Terminator Salvation sztorijának tetszési indexét, mely ugye nálam első helyre lépett a négy rész közül, akárcsak regényként Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2009. Július 1. Hozzászólás ideje: 2009. Július 1. Ez egész jó kis beszámoló volt Oldie. Én az olvasási rekordomat az Asimov Teljes Sci-Fi univerzum 7-tel állítottam fel. 563 oldal alvás nélkül 2 nap alatt olvastam el. Egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet. Igaz, hogy utána 18 órát aludtam Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Július 1. Hozzászólás ideje: 2009. Július 1. Jó kis beszámoló, majd kölcsön kérem a könyvet Lehet, hogy a kivágott részek miatt lett olyan a film vége, amilyen lett, meglátjuk,mi lesz DVD-n. Nekem nincs ilyen igazi rekordom, de olyanokra pl. emlékszem, hogy általános sulis 7-es koromban kb. egy hónap alatt olvastam ki a Monte Cristo grófját, ami egy 3 kötetes könyv, meg A nyomorultakat a tavaszi szünet alatt középsuli 2. osztályban (jó hosszú regény) Plusz volt még egy szerintem extrém, egyszer úgy olvastam ki már sokadszorra egyik kedvenc Rejtő-könyvem, hogy a végéig, kb. éjfélkor értem oda,és másnap keltem hajnalban, mert Pestre kellett korán mennem Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Július 1. Hozzászólás ideje: 2009. Július 1. Érdekes beszámoló. Még érdekesebb lesz Zahn előzményregénye. A rossz, hogy a két Alan Dean Fosteres Transformers regény nem fog megjelenni nálunk. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. A fene, ilyenkor bosszant, hogy nem tudom megvenni a könyvet (bár lehet más úton megkapom majd ). Amúgy a TS alternatív végéről azt hiszem, tudom mi lesz, legalábbis egy jelenetet nemrég láttam. Spoiler: Miután Marcus meghalt, Kyle eltemeti. Ugye a filmben Marcus ráadta John kabátját. A temetés után Kyle benyúl a kabát zsebébe, és megtalálja Sarah Connor képét. Hogy ez e a vég, és ezalatt már John mondja a monológját, vagy ez csak egy része az alternatív jelenetnek, azt nem tudom, de elvben ez rajta lesz a bővített változaton. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Nem, teljesen más a vége. Spoiler: Senki se hal meg és nincs is szívátültetés. John maga nyírja ki a T-800-ast. (szépen leüti a fejét )Marcus csupán súlyosan megsérül, de életben marad. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Na végre csoda történt! A Szukits felébredt! A következő kötetek jelentek meg: Stephani Perry: Bűnös bolygó (Aliens) 2190 Ft Frank Herbert: Csillagkorbács 2690 Ft C. S. Goto: Ébredés (Warhammer 40000) 2190 Ft William King: Óriásvadász (Warhammer) 2990 Ft. Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Se SW, se Asimov Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Már év elején sem szerepelt a tervben sem SW sem Asimov. Én ezen már nem lepődök meg. A Lem 4 kötetes azt hiszem. Így hát ha idén befejezik akkor jövőre jöhet Asimov. Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Jó, mondjuk megértem őket. a 7. és a 8. könyv között is 3 évet kellett várni Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Na ezt nem si tudtam. Azt is hallotam, hogy lenne valami "B" kiegészítő kötet is. Személy szerint én inkább Star Warst és Warcraftot várnék tőlük. Remélem jövőre már lesznek. Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Igen, a B-re vár mindenki. Az A kiegészítő kötetet nem Asimov írta, hanem 3 másik szerző (köztük Greg Bear, aki SW-t is írt), de az Asimovi univerzumban játszódik. A B kötet lenne a Roger Macbride által írt Kalibán, Infernó és az Utópia, amiket 2003 tájékán már kiadott a Szukits, de külön-külön. Egy könyvben összegyűjtve lenne ez a B kiegészítő kötet. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Szukits honlapját pár napja néztem meg, az előkészületben rovatban engem a Herbert-Anderson-páros A Dűne ösvényei könyve ragadott meg Ez az alternatív Terminátor végződés nekem nagyon bejövős De a Dzséjt által írtak alapján filmben ne is számítsunk rá. Fenébe, mindig azok halnak meg, akiket csípek, bár most éppen van "új" Reese-ünk Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Szukits honlapját pár napja néztem meg, az előkészületben rovatban engem a Herbert-Anderson-páros A Dűne ösvényei könyve ragadott meg Az szerintem csak ősszel jön. Olyan október-november tájékán. Aztán még ott a Paul, a Dűne fia és a Jessica, a Dűne leánya. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Nem, teljesen más a vége. Wow Ez az alternatív Terminátor végződés nekem nagyon bejövős De a Dzséjt által írtak alapján filmben ne is számítsunk rá. Fenébe, mindig azok halnak meg, akiket csípek, bár most éppen van "új" Reese-ünk A Terminator univerzumban az a szép, hogy mindenki feltámadhat Kyle, a T-800-as, John Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Nem, teljesen más a vége. Spoiler: Senki se hal meg és nincs is szívátültetés. John maga nyírja ki a T-800-ast. (szépen leüti a fejét )Marcus csupán súlyosan megsérül, de életben marad. Hát ezt azért gáznak tartom.Egy filmregény a filmet írja le, és csak minimálisan bővítsen a filmhez képest.Ez olyan mintha megírnám a a Jedi Visszatért, és mondjuk Darth Vadert életben hagynám.Ez nonszensz.Ha van egy story akkor már legyen ugyanaz a történet vége, filmen is és könyvben is.Mert akkor melyik az igazi befejezés? Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Szerintem Foster valami korai forgatókönyv alapján írta meg a könyvet. Ez lehet a magyarázat. Nem tudom ez kinek a hibájára róható, de tényleg fura lesz így, főleg ha készül majd a folytatás, mind filmen, mind regényben. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Mert akkor melyik az igazi befejezés? Mint a Föld minden egyes adaptációjánál, itt is csak és kizárólag, félreérthetetlenül az alapmű, vagyis ez esetben a FILM számít, az az alap, a megmásíthatatlan értéktényező, mindene egyéb csak lábjegyzet szinten érhet fel hozzá. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Mint a Föld minden egyes adaptációjánál, itt is csak és kizárólag, félreérthetetlenül az alapmű, vagyis ez esetben a FILM számít, az az alap, a megmásíthatatlan értéktényező, mindene egyéb csak lábjegyzet szinten érhet fel hozzá. Én is így gondolom.Ezért kéne legalább a fő vonalakban a könyvnek a filmhez hasonlítani.Azaz a végének mindenképp a filmhez kell igazódni. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Én is így gondolom.Ezért kéne legalább a fő vonalakban a könyvnek a filmhez hasonlítani.Azaz a végének mindenképp a filmhez kell igazódni. Szerintem várhattak volna még a könyv kiadással, vagyis jobban mondva a film elkészültét tuti nem várták meg vele, Foster előbb befejezte. Túl elkapkodták, ezért lett ilyen amilyen. De nem rossz, mert van értelme így is, de tényleg zavaró lesz a továbbiakban. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Az szerintem csak ősszel jön. Olyan október-november tájékán. Aztán még ott a Paul, a Dűne fia és a Jessica, a Dűne leánya. Nekem bővel elég lesz ősszel is Nem mondod, tényleg van ilyen is? Le vagyok maradva A Terminator univerzumban az a szép, hogy mindenki feltámadhat Kyle, a T-800-as, John Igaz Bár ez esetben kételkedem. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Szerintem várhattak volna még a könyv kiadással, vagyis jobban mondva a film elkészültét tuti nem várták meg vele, Foster előbb befejezte. Túl elkapkodták, ezért lett ilyen amilyen. De nem rossz, mert van értelme így is, de tényleg zavaró lesz a továbbiakban. Mennyibe kerül?Megveszem én is.Mivel hasonlóan nekem is a legjobb lett a T4 ezért mivel neked tetszik a könyv, gondolom nekem is fog. Az előzmény is meg fog jelenni Magyarországon? Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Mennyibe kerül?Megveszem én is.Mivel hasonlóan nekem is a legjobb lett a T4 ezért mivel neked tetszik a könyv, gondolom nekem is fog.Az előzmény is meg fog jelenni Magyarországon? 2500 Ft. Állítólag igen. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Én is így gondolom.Ezért kéne legalább a fő vonalakban a könyvnek a filmhez hasonlítani.Azaz a végének mindenképp a filmhez kell igazódni. Mivel irrelevans a filmhez képest, így felőlem akár mindenkit le is mészárolhatnak benne. Amúgy Foster nyilván a második verziós véget kapta meg (vagy négy különböző vége-verzió van), és ahogy Oldi írta, korábban fejezte be, mint ahogy a film elkészült. De ezért meg nem hibáztathatjuk, neki is határidőt szabtak. de tényleg zavaró lesz a továbbiakban. Max azoknak, akik képtelenek megkülönböztetni egy filmet egy könyvtől Igaz Bár ez esetben kételkedem. Én annyira nem kételkednék. Pillanatnyilag nagyobb kérdés Marcus jövőjénél, hogy Christian Bale elvállalná-e a T5-öt, vagy, hogy lesz-e T5... :P Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Hozzászólás ideje: 2009. Július 2. Én annyira nem kételkednék. Pillanatnyilag nagyobb kérdés Marcus jövőjénél, hogy Christian Bale elvállalná-e a T5-öt, vagy, hogy lesz-e T5... Igen, ez valóban jóval lényegesebb kérdés Reménykedem benne, hogy lesz. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Július 3. Hozzászólás ideje: 2009. Július 3. Szerintem Foster valami korai forgatókönyv alapján írta meg a könyvet. Ez lehet a magyarázat. Nem tudom ez kinek a hibájára róható, de tényleg fura lesz így, főleg ha készül majd a folytatás, mind filmen, mind regényben. Azt hallotam egy termi fantól, hogy a könyvet újra kihozzák jövőre Amerrkában, immár az eredeti befejezéssel. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Július 3. Hozzászólás ideje: 2009. Július 3. Nekem bővel elég lesz ősszel is Nem mondod, tényleg van ilyen is? Le vagyok maradva Nem vagy lemaradva. A Paul, a Dűne fia 2008-as, a Jessica, a Dűne leánya 2009-es amerkiai megjelenés szerint. De majd jönnek magyarul is. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Július 3. Hozzászólás ideje: 2009. Július 3. Az előzmény is meg fog jelenni Magyarországon? Igen, meg fog. A DVD megjelenésre lesz időzítve a megjelenés. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Július 3. Hozzászólás ideje: 2009. Július 3. Igen, ez valóban jóval lényegesebb kérdés Reménykedem benne, hogy lesz. Szerintem lesz csak nem 2011-re. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Július 8. Hozzászólás ideje: 2009. Július 8. Azt hallotam egy termi fantól, hogy a könyvet újra kihozzák jövőre Amerrkában, immár az eredeti befejezéssel. Az nem fog ártani, bár kár volt ezért kihozni ilyen korán. Nem vagy lemaradva. A Paul, a Dűne fia 2008-as, a Jessica, a Dűne leánya 2009-es amerkiai megjelenés szerint. De majd jönnek magyarul is. Oké, akkor várjuk őket Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.