Ugrás a kommentre

Könyvek és képregények

Ajánlott hozzászólás

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Gondolom itt már majdnem mindenki olvasta Bulgakov örökbecsűjét, a Mester és Margaritat. Nekem csak most van hozzá szerencsém, de valami iszonyú jó. :D Volt stílusa a fickónak, no de a történet se kutya. Nem tudtam mit várjak, de nem gondoltam volna, hogy ilyen stílusú történetet kapok. :)

Hozzászólás ideje:
  2013. 10. 27. - 15:51, Ody Mandrell írta:

Gondolom itt már majdnem mindenki olvasta Bulgakov örökbecsűjét, a Mester és Margaritat. Nekem csak most van hozzá szerencsém, de valami iszonyú jó. :D Volt stílusa a fickónak, no de a történet se kutya. Nem tudtam mit várjak, de nem gondoltam volna, hogy ilyen stílusú történetet kapok. :)

Én hasonlóan voltam vele anno, ott pihent a polcunkon, de eszembe sem jutott volna elolvasni, ha véletlenül nem látom színházban (más helyett mentem el). Az előadás iszonyú jó volt, és utána a könyv is. :)

Nute, köszi a tippet, utánanézek a sorozatnak is. :)

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

"Ezeréve" olvastam, de úgy gondolom utólag, hogy minimum egy felessel kellett volna alapozni hozzá, hogy igazán élvezni tudjam. Ha elég vén leszek, neki ugrok még egyszer :)

Szerkesztve: - MissKarrde
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Aliens: Az őrjöngő halál.

Nagyon jó könyv. Megvan benne az Aliens-hangulat és még újat is tudott mutatni a filmekhez képest. Különösen tetszett, hogy most már vadásznak is az idegenekre, de a Társaság még mindig a saját érdekeit nézi. Izgalmas és pörgős volt a sztori.

5/5

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Aliens vs Predator: Háború, Stephani Perry tollából.

Jó volt, de itt is volt egy két érdekes dolog.

Spoileres tartalom megtekintése

5/4

Hozzászólás ideje:

Valaki bejelölte a Harry Potter könyvszériában az egyes elhalálozásokat kis papírfecnikkel

9hMDA.jpg

És valaki bejelölte a Trónok Harca könyvszériában az elhalálozásokat kis papírfecnikkel :evil: :evil:

BZf9-wEIYAAl7eS.jpg

Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 20. - 17:22, Bomarr írta:

Ennek kapcsán az jut eszembe hogy valszeg a Trónoknál is az utolsó könyvben lesz majd a legnagyobb mészárlás. Ott valszeg a fecnik már olyan sűrűn lesznek, hogy egy egybefüggő tömböt fognak alkotni :)

És eljő majdan a Mások Uralma egész Westeros és minden Kontinens felett. Nem lesz más csak vér, halál és pusztulás, Komor Sötétség és Kietlen Halál uarlakodik majdan, s az emberek népe örökre eltűnik a föld színéről. :evil:

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Graham McNeill: Fulgrim.

A könyv izgalmas, drámával és feszültséggel teli. A karakterek érzései és világa valami megdöbbentően jól van ábrázolva.

Kár, hogy a GW döntése miatt nem lesz tovább. Még csak most kezdett el beindulni ez a sorozat. És a többi még ki nem adott könyvet is sajnálom. Egy ostoba jogtulajdonos ismét egy nagyszerű világtól fosztotta meg az olvasókat.

5/5

Hozzászólás ideje:

Amennyiben tíz éve megkérdezték volna tőlem, hogy mit szeretek a legjobban, Angliában, akkor azt mondta volna, hogy a labdarúgást. Most kétségkívül az angol írókra esne a választásom! Az angol irodalom egyik jeles képviselőjének két legismertebb művét vettem kezembe a közelmúltban, ez pedig George Orwell és az 1984, illetve az Állatfarm.

Ezen alkotások etalonként szolgálhatnak az elnyomó rendszerek és elsősorban a kommunista ideológia jellegéről, működési mechanizmusáról és nem utolsó sorban társadalom és egyén kapcsolatáról a rendszeren belül. Mindkét esetben nagyon finom "ecsetvonásokkal" rántja le a leplet a hatalomról, az elnyomókról, a hazugságokról. Emellett persze maró őszinteséggel, naturalista módon ábrázolja a legkeményebb erőszakot is, szinte érzelemmentesen, annak a maga borzalmas valójában. Ritka nyomasztó írás mindkettő (megmondom őszintén helyenként még a Sade márki féle, Sodoma 120 napja című beteg 'botránykönyvet' sem találtam ennyire deprimálónak!) és míg ebben a kérdésben az 1984 talán gyötrőbb, addig az erőszak, brutalitás tematikájában számomra durvábban hatott az Állatfarm. Ott tényleg az elejétől a tetőpontjáig követhettük végig a folyamatot és a kegyetlenségek, az elnyomás fokozódását, míg a másik esetben egy kész miliőt kapunk Óceánia fővárosának képében. Az Állatfarmnál beillesztve ebbe a szerény környezetbe (a vidéki gazdaság még a körülmények ellenére is sokkal barátságosabb közegként hat, mint a teljesen depresszív londoni "steampunk" világ) jóval kevésbé tudja az olvasó elhelyezni ezt a hangulatot, ezt az atmoszférát és ezeket az eseményeket, melyek itt végbemennek!

Technikailag, nyelvezetét tekintve ugyan nem túl szofisztikátlan, de nagyon letisztultan, érthetően van megfogalmazva. Nincsen bennük túl sok expozíció, a leíró részek és a párbeszédek jól vannak ritmizálva és nem éreztem elnyújtottnak egyik szekvenciát sem.

1984

Állatfarm

Wilde: nekem Bandi (Boxer asszem az eredeti neve) a legkedvencebb Orwell-szereplőm. Megjegyzem, Orwell meg NEM a legkedvencebb íróm. Bár nagyon nagyon jól tette hogy megírta ezeket a regényeket, és a magyartanárom is jól tette hogy ajánlott olvasmánnyá tette és ötöst osztott mindkettőért.

Kíváncsi vagyok, hogy (ennek fényében) mit szólsz majd a THX-1138-hoz. Az témában hasonló, állítólag 1984 utánérzet. Szerintem inkább kiosztja a kapitalizmusnak ugyanazt a pofont amit az 1984 a szocializmusnak kevert le. (Ebből adódóan még mindig felettébb aktuális.)

(Ha már THX,

egy összeállítás hogy mit változtatott Lucas a digitális felújításkor. A patkányt sajnálom, hogy lecserélte - az eredetiben szépséges tükörképe volt a magányos falkaállat csatornalakó embereknek.) Szerkesztve: - Darth Krande
Hozzászólás ideje:

Orwell nekem sem a kedvenc íróm, akár az angol, akár az orosz irodalomban tudnék mind technikailag, mind eszmeileg számomra kedvesebb szerzőt mondani (talán még Amerikában is). Én egyébként ezeket a könyveket amikor "kötelező" volt, akkor elő se vettem (megjegyzem általános iskola 4. osztály óta nem olvastam el kötelezőt), később viszont kedvtelésből neki láttam ennek is és még sok más klasszikusnak. :)

Érdekes infó: az Állatfarm annak idején nem jelenhetett meg rögtön, mert akkoriban még a britek szövetségesként tekintettek a szovjetekre és egy ilyen kulturális arcul csapást nem engedett át 'cenzúra'.

A THX-1138-al még nem találkoztam, de ha el tudom érni valahol, akkor megtekintem (egyszer Bomarr is ajánlott nekem egy filmet, de azt nem tudtam beszerezni sehonnan). Amúgy valamilyen szinten a Brazil is kapcsolódik az 1984-hez, de több filmes is merített belőle, szóval a két feldolgozáson kívül többször is "átkonvertálódott" mozgóképre a történet...

Richard A. Knaak: A Vértenger kalózai.

A Káoszháború 5. része, de teljesen függetlenül olvasható. A regény végig a minotauroszokra koncentrál Káosz háború eseményei alatt.

Összességében egy élvezetes kalandkönyv volt, de valahogy egy kicsit elmarad a korábbi Knaak regények színvonalától. Ettől függetlenül azért még tetszett.

5/4

Szerkesztve: - Darth Revan9

R. A. Salvatore: A Vándorok

Amikor a könyv első harmadával megvoltam még nem értettem, hogy Amerikában miért tartják ezt jelenleg az egyik legjobb Salvatore regénynek. Túl voltam a két harmadán már jobban értettem, és a végén már nagyon egyet értettem az amerikai olvasókkal.

A kötet nagyon gördülékeny olvasmány, a cselekmények váltogatása fejezetenként nagyon változatossá és élvezetessé teszi a történetmesélést. A vége pedig nagyon megható és szép volt. Nagyon várom már a következő sorozatot a Companions Codex-et.

5/5

Hozzászólás ideje:

Andrzej Sapkowski: A megvetés ideje, Vaják, IV. Könyv.

Sokkal jobban felpörgött az előző kötet óta. De azért még mindig jellemző Sapkowskira, hogy hol lassú, hol nagyon gyors a cselekményszövés.

Nagyon élvezetes olvasmány volt, várom a folytatást.

5/5

• 2 héttel később...

J. Robert King: A Végzet Pereme

Nem lett valami kiemelkedő. A könyv inkább egy hagyományosabb akció orinetált fantasy. A csaták elég jók, bár sajnos túl gyorsan pörögnek, szinte minden fejezetre jut valami. A párbeszédek egy kissé kidolgozatlanok. A hangulat sokáig könnyedebb, a végén viszont hirtelen túl komorra vált. Jól megismerhetők belőle a Guild Wars karakterosztályok és fajok, illetve a csaták változatosak, de összességében véve nem a legjobb könyv, amit olvastam, inkább átlagos.

5/3

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.