Ugrás a kommentre

Könyvek és képregények

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Ha valamelyik kötet kifogy, biztosan fognak még szállítani belőle. A Duna Plaza Libri boltjában rendszeresen hol az egyik, hol a másik, néha több kötet is hiányzik, aztán újra kaphatóak. De a kiadó honlapját is érdemes követni, szoktak akciózni.

Hozzászólás ideje:

Sokszor vásárolok közvetlenül a kiadóktól - főleg, ha van lehetőség könnyen megközelíthető helyen személyes átvenni a könyveket, vagy érték alapján ingyenes a kiszállítás -, így aztán nézegetem a kiadók honlapját is. Eger esetében persze a személyes átvétel nem igazán működik :(

Hozzászólás ideje:

Legtöbbször nálunk úgy megy a dolog hogy ha lehet ráveszem apámat hogy rendeljünk már megint, aztán azt valaki aki itthon van átveszi. 60-65 százalékban amúgy rendelése úton szerzem a könyveket, viszont van hogy ünnepekre is kapok:D vagy kispórolom rá a pénzt mint ahogy már fentebb is írtam.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Spawn 9. kötet

Újabb 6 szám. Ezúttal nagy előrelépést könyvelt el a sorozat. Olyat, amelyet régóta vártam. Talán ez volt az egyik legjobb Spawn kötet, szinte mindegyik szám nagyon ütős volt. Ráadásul az 56. számban Star Wars-os utalás is van.

Spoileres tartalom megtekintése
Szerkesztve: - Darth Revan9

Próbáltam többször is átszerkeszteni, de nem ment. Valami gond volt. Nem tudom mi.

Szerk. Most újra megpróbáltam a Spawn 9. kötet feliratot legalább a spoiler doboz elé rakni, de nem engedi.

Most már tudsz elé is írni. Ha nem tudod mozgatni a dobozt, akkor csak annyi a teendő, hogy rányomsz a "Forráskód" részre (ott van a szövegdoboz fejlécének legelején), és az egész elejére beírod ezt: <p></p>. Aztán, ha újra rákattintasz a "Forráskód"-ra, máris lesz egy sor előtte. Ugyanez működik, ha az egész végére írod a taget.

Amúgy a legegyszerűbb csak a legvégén spoiler mögé tenni azt, amit el akarsz rejteni, mert addig különösebb macera nélkül szerkeszthető az egész szöveg.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Vaják: Varjak átka

Nem játszottam a Vaják játékokkal, de feltételezem, hogy a Varjak átka képregény már a harmadik játék eseményei után játszódnak. Meglepően karakterorientált volt a sztori. Több volt benne a meztelenkedés, mint a korábbi sztorikban. Ciri és Yennefer szereltetésének nagyon örültem, kár, hogy Kökörcsin kimaradt. A történet sokszor visszautal az első Vaják kötetben szereplő egyik novellára, a striga esetére. Nem kell ismerni hozzá szerencsére ezt a régi sztorit, mivel rengeteg visszaemlékezős jelenetsort kapunk. Gondolom itt azokra az olvasókra gondoltak, akik nem olvasták Az utolsó kívánság című könyvet. Azoknak, akik ismerik a strigás sztorit nem jelent túl sok újdonságot a sok visszaemlékezés. Nekem se jelentett, de jó volt látni az eseményeket képregényben is.

Paul Tobin szépen ráment Geralt, Yennefer és Ciri kapcsolatára. Amolyan családként ábrázolta őket, pont úgy, ahogy az utolsó Vaják könyvekben is így festette le őket Sapkowki. A sztori nem túl pörgős, de drámai, szemléletes és nagyszerű a karakterábrázolás. Hangulatos történet lett. Ötös.

Hozzászólás ideje:

Warhammer 40.000 Vasakarat képregény

Képregényben még nem olvastam Warhammer 40.000 történetet, csak regényekben. Kíváncsi voltam, mennyire sikerül visszaadni a hangulatot képkockákban. A Vasakarat ezt egész jól teljesítette, bár van néhány negatívum is.

A történet középpontjában a Sötét Angyalok állnak akik vissza akarnak térni. a Calaphrax-csillaghalmaz világaiba, melyek a Hórusz Eretnekség kora óta el vannak zárva a hipertérviharok miatt. Most újra elérhetővé válnak ezek a rendszerek. Kapunk több, hősies és harcias űrgárdista főszereplőt, valamint egy inkvizítort és a csapatát. A története erősen érződik, hogy ez csak egy felvezető történet, a java még csak ezután következik.

A rajzok szépek, szemléletesek. Nagyon jól visszaadják e zord jövőkép gótikus hangulatát és remekül ábrázolják a világ különleges szépségű hajóit és épületeit. Ki kell emelnem, hogy sajnos nem minden képkockán tudtam követni az űrgárdista figurákat. A végén kifejezetten kaotikus lett, pl. nem tudom megállapítani ki mászott elő a föld alól a robbanás után. Ettől függetlenül Tazio Bettin és Jed Dougherty szép munkát végeztek. George Mann jó párbeszédeket írt, az archaikus szövegek nagyon felemelők. A sztori viszont túl gyorsan pereg, egy kicsit összecsapottnak érzem. Nem tudtam mindig elmerülni a szereplőkben. A kötet elején található szereplőlista nagyon jó, segíti az eligazodást.

Jó lett, de olvastam jobbat is. Négyes.

• 2 héttel később...
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

R. A. Salvatore: Otthon

Hősnek nem lehet születni, azzá kell válni. És egy kegyetlen, álnok, gyilkos világban ez a legnehezebb. Életem egyik legmeghatározóbb szerzője, R. A. Salvatore, az összes magyarul megjelent művét olvastam. Még abban az időszakban ismerkedtem meg vele, miután elolvastam A Gyűrűk Urát és a Sárkánydárda könyveket. Érdekesség, hogy a szerzőt is nagyban inspirálta Tolkien, valamint Weis és Hickman munkái, miattuk vált íróvá. Az Otthon nem az első könyve volt, amit a kezembe vettem, még annak idején azt hiszem 2004-ben olvastam először. Sikerült annyira magával ragadnia, hogy összegyűjtöttem a szerző összes művét. Drizzt legendája mellett napjainkig kitartottam. Mindig nagy élvezettel vettem és olvastam az újabb Drizzt kalandokat. A renegát sötételf mai napig egyik kedvenc regényhősöm. Példaképnek tartom őt. Hiába jönnek rossz, tragikus és nehéz dolgok az életben ő végig kitart a szeretet, a barátság, a gyengék és ártatlanok védelme mellett. Most, hogy jön a regény képregény adaptációja, és reményeim szerint a Timless is megjelenik talán még idén, valamint lesz elméletileg új Dungeons & Dragons film, úgy éreztem időszerű elővenni a korábbi könyveket és újraolvasni ezeket a fantasztikus történeteket.

Az Otthon a Sötételf-trilógia első kötete, Drizzt legendája itt indul el, habár Salvatore ezt a trilógiát utólag, A félszerzet ékköve után írta meg. A ciklus az Elfeledett Birodalmak – Forgotten Realms – világán játszódik, mely a Dungeons & Dragons szerepjáték univerzumok egyike. Az Elfeledett Birodalmak magával ragadóan sokszínű, rengeteg nép, faj, kultúra, illetve eltérő hatalom tárul azon olvasók elé, akik ezeket a könyveket olvassák. A legtöbb Forgotten sorozat általában egy adott régióra, területre, népre, vagy csoportra koncentrál. Olyan óriási és kiterjedt ez fantáziavilág, hogy a rengeteg különféle szereplő, vagy csoport jól megvannak egymás mellett, nagyon sokszor nem is történik utalás minden létező dologra. Salvatore regényei is pont ilyenek. Az Otthon a gyilkos sötételfek, (vagyis sötéttündék)  világába kalauzol el bennünket. Szinte végig a föld alatt vagyunk, kevés utalás történik a felszíni világ Birodalmaira és népeire. A sötétlefek, más néven drow-k világa rendkívüli részletességgel tárul az olvasó elé. Külsőleg olyanok, mint a felszíni elfek, csak éppen éjfekete a bőrük és hófehér a hajuk. Már rég megrontotta őket gonosz istennőjük, Lolth. (akik bővebben akarják ismerni az elfek történelmét, és azon belül a drow-k megszületését, azoknak ajánlom Elaine Cunningham Öröksziget című regényét) A föld alatt élnek felséges nagy városaikban, melyek tele vannak különleges, mágiával átitatott épületekkel és szobrokkal. A dorw-knál minden a hatalomról szól. Egy rendkívül romlott, erkölcstelen és önző világ ez. A családok egymással vetélkednek, háborúznak, Ez egy olyan világ, ahol, ha elárulod, megölöd saját rokonaid, barátaid, akkor cselekszel erényesen. A könyörület, az irgalom, a szeretet a gyengeség jele, melyet Lolth istennő nem nagyon tolerál. Az álnokság a legfontosabb tényező a drow-k világában. Ha az egyik család megtámadja a másik famíliát, és mindenkit legyilkolnak, akkor a támadó előrelép a házak hierarchiájában és burkoltan még meg is dicsérik őket. Ha viszont a támadás kudarcba fullad, akkor lesújt a drow igazságszolgáltatás és elpusztítják a támadókat. Valójában a gyengeségük és ügyetlenségük miatt büntetik meg őket. A nők, akik papok is egyben a társadalom vezetői, a férfiak, akik mágusok vagy harcosok lehetnek alávetett szerepet játszanak. Ebbe a világba születik bele hősünk, Drizzt, aki minden szempontból különbözik az átlag drow-tól. Szeretet, kedvesség és önzetlenség jellemzik az alaptermészetét. A Do’Urden család, vagyis a Daermon N’a’shezbaernon mindent megtesz, hogy előrejusson a ranglétrán.

Az ifjú Drizzt tehetséges és Zaknafein, a fegyvermester keze alá kerül. Zak elsőrangú kardforgatót képez a fiúból.

Egyikük sem szívleli a népük életmódját. A fiút, Malice nagyasszonyanya parancsára a Melee-Magthere-be küldik a harcosok iskolájába. Itt Drizzt megismeri igazán népe undok és álnok természetét. Hazugságokkal tömik a fejét a felszíni világról, de ő ezekben nem hisz. Nem bírja elviselni a drow-k életmódját, nem akarja elfogadni azt a szerepet, melyet rá osztottak ebben a világban, nem hajlandó közönséges gyilkos lenni, aki még gyermekek életét is kiirtaná parancsszóra.

Fantasztikus élmény volt újraolvasni. Drizzt kitartása és útkeresése számomra megindító. Azt példázza, hogy mindegy mennyire álnok, gonosz világban élünk, ahol egymáson taposnak az emberek, akkor érsz valamit, ha kitartasz a pozitív eszmék mellett: szeretet, család, barátság, a gyengék védelme. Drizzt hátat tudott fordítani a gonoszságnak és álnokságnak, a szívére hallgat és saját útját járja. Ezért is vált nagy kedvencemmé. Ötös.

Hozzászólás ideje:

Spawn 10. kötet 57-62. szám

Még mielőtt hozzákezdenék, már itt két dolog volt, ami egy kissé összezavart. Először is Chapel kérdése

Aztán ott van a kronológia.

Miután túlestem a zavaró dolgokon jöhetnek a füzetetek értékelései.

57. szám Fenevad

Végre előrelépés történt, és volt egy jó összecsapás is. Ötös.

58. szám Árvák

Ez is nagyon jó lett Ötös.

59. szám Eltűnés

Már a borító sejteti, hogy valami nagy baj lesz.

Ötös

60. szám Törpe

Az előző szám végkifejlete után megnyugvással szemléltem a borítót, amelyből látszott, hogy Violator nagyon meg fogja szívni.

Az egyik legjobb füzet. Ötös.

61. szám Menedék

Olyan hű de nagy előrelépés nem volt. Négyes.

62. szám Visszatérés

Misztikus, rejtélyes és érezhető, hogy csak felvezetett valamit. Ötös

Egy apróság még eszembe jutott.

Rendkívüli módon város lesz a folytatás. Úgy érzem, az érdekesebb dolgok még csak most jönnek.

Hozzászólás ideje:

Agatha Christie: Ház a sziklán

Nagyszerű olvasmány lett. Már olvastam az írónőtől pár Poirot könyvet, de ez lett az első, melynél elsőre már az elején kitaláltam, illetve eltaláltam az elkövető személyét. Több körülmény és apróság is felkeltette bennem a gyanút. Elég extrémnek gondoltam az ötletemet, de úgy éreztem, hogy elég meghökkentő lesz a vége, ha tényleg úgy lesz, ahogy gondoltam. Igyekeztem figyelni a részletekre, de ahogy haladtunk előre a regényben úgy kezdtem összezavarodni is. A vége felé már azt éreztem, hogy újból tévedtem – a korábbi regényekben mindig próbáltam fő gyanúsítottakat találni – de aztán a végső, csavaros leleplezésnél felkiáltottam: ez az eltaláltam! Csak a dolgok pontos mikéntje nem állt össze. Agatha Christie ügyesen – a szokásához híven – minden szereplőn végig zongorázik, mindenkit igyekszik gyanúba keverni. Ez a stílust azért is szeretem, mert sose tudhatom ki mit titkol, vagy mikor mondanak igazat a szereplők.

Tehát a fordulatok zseniálisak, és itt először az első feltevésem volt helyes. Csak a részletekre nem jöttem rá. Fantasztikus élmény volt. Ötös.

Hozzászólás ideje:

Metró 2033 könyvekről mi a véleményetek? Van aki olvasott már? Az Európa kiadó február végén újra kiadja a trilógiát egy gyűjteményes kiadásban (egyetlen kötetben), egy vadonatúj fejezettel kibővítve. Jön az új játék is, szóval most kicsit el akarok merülni a Metró 2033 univerzumban. Szukitsról szerintem Tullio Avoledo két "spin-off" regényét be is húzom a Star Wars akciók mellé.

Hozzászólás ideje:

Rob Sanders: Ragadozó és préda

A Bestia felemelkedése ciklus második kötete szélesíti az események körét és igyekszik új cselekményszálakat elindítani. Rob Sanders stílusa nagyon jó. számos szemléletes leírást olvashatunk tőle. Az új cselekményszálakban eltérő karaktereket mutat be. A helyszínek elég változatosak, kapunk vízi világot, sivatagbolygót, fejlett várost egyformán. A csaták mellett kapunk a Terrán zajló eseményekből is bőven, megy tovább a manipuláció, az ármánykodás. A fejezetek váltakozásnál jó, hogy mindig eltérő helyszínre kerülünk, így nagy változatos lett a második kötet. Színesebbnek is érzem, mint az elsőt. A negatívum, hogy a könyv rövid és az elején még nehéz megszokni az új figurákat. A cselekmény szélesítésével elmegyünk egy epikusabb irányba, látszódik, hogy egy összetett sztorit akarnak majd kihozni az írók. Egy kisebb negatívum volt számomra az Adeptus Mechanicus. Nem sok olyan könyvet olvastam, ahol a Mars technopapjai előtérbe kerültek volna, de itt ez megtörtént, A rossz az volt, hogy nem sokat tudtam erről a szervezetről, aztán mikor jöttek az első jelenetek, melyekben szerepelnek sokszor fogtam a fejemet a különféle szavak és kifejezések olvasása közben. Egy ideig eltartott, mire hozzászoktam. Gondolom itt az író azt gondolta, hogy aki kézbe veszi a könyvet, az már tisztában van a Mechanicus kifejezéseivel és szervezeti felépítésével.

Jobb lett, mint az előző kötet, de egy kicsit túl sűrített. Annyi új szál indult meg, hogy kb. a könyv felére szoktam meg az új szereplőket. Az Undine-nal történtek egy kissé elszomorítottak. A leírások kiválóak, a csaták, összeesküvések egyaránt jól kidolgozottak. Sikerült a cselekményt is előrevinni. Négy és fél.

Hozzászólás ideje:

Gav Thorpe: A Császár megköveteli

A Bestia felemelkedése 3. kötetében tovább növekszik a tét és újabb epikus küzdelmeknek lehetünk tanúi. A könyv erősen rányomul a Birodalmi Haditengerészetre és sok űrhajós csatát kapunk. A könyv végén szinte már Star Wars-érzést sikerült teremteni. Kevesebb cselekményszállal van dolgunk, mint az előző kötetben. Van ami előrelendült, van ami kevésbé.

Az előző kötethez hasonlóan nagyon jó lett, de mivel az űrcsatáknál voltak visszafogottabb részek, ezért négy és fél.

Hozzászólás ideje:

David Annandale: Az utolsó fal

A Bestia felemelkedése, 4. kötet.

Vegyes érzéseim vannak a negyedik kötettel. Volt, amit Annandale nagyszerűen meg tudott ragadni. de volt, amit eléggé laposan írt le. Voltak olyan fejezetek, amiknél azt éreztem, hogy ez lesz a sorozat legjobb része, volt ahol az eddig legrosszabbnak éreztem.

Sokat gondolkodtam, hogy vajon három és felet, vagy négyest adjak rá. A könyy végi hihetetlenül jó jelentetek végül a négyes felé billentették a mérleg nyelvét. Kicsit sajnálom, mert úgy érzem többet is ki lehetett volna hozni ebből a részből, lehetett volna a széria eddigi legjobbja is.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Jane Austen: Emma

Ez volt az első Jane Austen regény, amit elolvastam. Eddig nem sokat tudtam az írónőről és regényeiről, csak annyit, hogy a házasság, a férjvadászat és az intrikák a középpontját képezik műveinek. Meg azt is hallottam, hogy nagyon lassú tempójúak a regényei. Ez utóbbinál elmondhatom, hogy ilyen csiga tempóra azért nem számítottam. Nem baj, ha egy könyvnek lassú a cselekménye, ha cserébe érdekes karaktereket és szereplők közötti kapcsolatokat ábrázol. Nem biztos, hogy jó választás lett az Emma első Austen könyvként, hallottam ugyanis, hogy a Büszkeség és balítélet sokkal jobb.

A 19. századi angol felső osztály rétegeit nagyszerűen tudta ábrázolni. Részletes képet kapunk hétköznapjaikról. Sok összejövetel, teázgatás, sétálgatás, bálok.

A regény főhőse Emma Woodhouse sajnos finoman szólva sem volt szimpatikus karakter. Rendkívül önző, hiú, beképzelt teremtés. Kedvenc hobbija a házasságszerzés. Valahogy abszolút nem tetszett benne az, hogy ennyire beleavatkozik más emberek magánéletébe.

Voltak olyan szereplők, akik sokkal jobban érdekeltek volna a könyvben, mindenesetre érdekes képet lehetett kapni a 19. századi andol felsőréteg életéről, az akkori férfi-női kapcsolatokról és a házassághoz való viszonyokról. A lassú tempó és az abszolút nem szimpatikus hősnő miatt három és felet adok a könyvre.

• Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Könyvek és képregények

Hátha beindítom ezt a topikot. :D Volt valaki a 40. képregénybörzén? Idén sikerült rekord mennyiségű pénzt elköltenem itt, annyi új megjelenés volt, ami érdekelt. Kingpin, Fumax újdonságok, plusz Hellboy a Vad Virágok Könyvműhelytől. Ajándék Hellboy posztert is adtak. Rengetegen voltak, szerintem még sosem vett részt rajta ennyi vásárló.

Szerkesztve: - mui-ruy

Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Rendkívül csavaros, fordulatos és izgalmas. Tényleg zseniális. Ez a tízedik Agatha Christie regény, amit elolvastam. Úgy éreztem, hogy ez még az általam olvasottakhoz képest is csavarosabb. A Ház a sziklán című könyvben már az elején sikerült felállítanom egy elméletet, ami aztán a könyv végére igazolást nyert, csak az apró részleteket nem sikerült megfejtenem. Reméltem, hátha ez megismétlődik a Gyilkosság az Orient expressz esetében is. Nos, ez nem igazán jött be. Annyi fordulat, nyom, tényező volt ebben a könyvben, hogy csak kapkodtam a fejem. Szerencsére egy apró dolgot sikerült eltalálnom. Az elkövető személyében viszont teljes volt a bizonytalanságom szinte a könyv végéig. Most is állítottam fel elméleteket, de egyszerűen most nem tudtam egy általam legjobbnak tartott megoldás mellett letenni a voksomat. Túl sok kombináció, variáció megfordult a fejemben, szinte mindet lehetségesnek tartottam.

Nagyon elégedett voltam a könyvvel. A végkifejlet nagyon tetszett. Most csak az utolsó fejezetekben, a végső leleplezés előtt kezdtem sejteni az igazságot. Zseniális mestermű, csillagos ötös.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Ma elég sok bosszantó dolog történt velem, melyek felidegesítettek. Nyugtatóként be mentem a könyvtárba. És mit láttam?

Egyik polcon egy rakás kötetet  a nagy DC gyűjteményes sorozatból, valamint egy másik polcon egy rakás  Marvel gyűjteményes kötetet. Úgy örültem, mint annak idején karácsonykor gyerekkoromban. Azt hittem szívrohamot kapok a gyönyörűségtől. Ki is kölcsönöztem kettőt egyből.:yeah:

Azért nem vagyok Marvel fan,de a Szukitson a Marvel regények kezdve ugye Venomtól piszok jó árba van így Előrendelve. Lehet beruházok rá mert ennyi zsetont megérhet. Bár,ha jól tudom annak idején nem voltak regények vagy igen? Ez most valami totál újdonság? 

Szerkesztve: - Kargarosz
Hozzászólás ideje:
  2019. 03. 25. - 13:14, Kargarosz írta:

Azért nem vagyok Marvel fan,de a Szukitson a Marvel regények kezdve ugye Venomtól piszok jó árba van így Előrendelve. Lehet beruházok rá mert ennyi zsetont megérhet. Bár,ha jól tudom annak idején nem voltak regények vagy igen? Ez most valami totál újdonság? 

Teljes nézet  

Igen. Képregényből regény eddig még nem igazán volt. Úgy látszik a Marvel tesz vele egy próbát. Több képregényt is kiadott már a Kingpin kiadó, amiknek most majd el lehet olvasni a könyv adaptációját is. Pl. a Venom: Halálos védelmező, a Kraven utolsó vadászata, vagy a Polgárháború is ilyenek. Viszont van köztük original regény is, pl. a Pókember: Hatalomátvétel a PS4-es játék előzménye, a Thanos: Death Sentence meg önálló regény.

Hozzászólás ideje:
  2019. 03. 25. - 13:44, mui-ruy írta:

Igen. Képregényből regény eddig még nem igazán volt. Úgy látszik a Marvel tesz vele egy próbát. Több képregényt is kiadott már a Kingpin kiadó, amiknek most majd el lehet olvasni a könyv adaptációját is. Pl. a Venom: Halálos védelmező, a Kraven utolsó vadászata, vagy a Polgárháború is ilyenek. Viszont van köztük original regény is, pl. a Pókember: Hatalomátvétel a PS4-es játék előzménye, a Thanos: Death Sentence meg önálló regény.

Teljes nézet  

Engem leginkább ami megfogott, hogy az Előkészület menübe olyan címek vannak amik még így nem fanként is felkeltették a figyelmemet sőt az X-men  Days Future Past-ot már most megvenném az nagyon érdekel. Mondjuk az X-eket mindig is bírtam hiába nem vagyok fan, de akkor is. Aztán ott van a Főnix is...No lesznek itt finom falatok. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.