Hozzászólás ideje: 2010. Február 3.15 éve Némelyiket szétvágta , amit nem az meg olyan anyagból lehetett amit nem vág át a fénykard. Csak ennek nem sok értelme van. Miért lenne pár korlát más-más anyagból, ráadásul fénykardálló? Nem sok anyag áll ellen a fénykardnak, minek kellene ilyen anyagból pár vacak korlátot készíteni, főleg a Bespinen? A többit meg szimplából? Jedik sem voltam, max. az Uralkodó meg Vader miatt kellene fénykardálló korlát, az meg minek?
Hozzászólás ideje: 2010. Február 3.15 éve Csak ennek nem sok értelme van. Miért lenne pár korlát más-más anyagból, ráadásul fénykardálló? Nem sok anyag áll ellen a fénykardnak, minek kellene ilyen anyagból pár vacak korlátot készíteni, főleg a Bespinen? A többit meg szimplából? Jedik sem voltam, max. az Uralkodó meg Vader miatt kellene fénykardálló korlát, az meg minek? Elismerem kicsit erőltetett magyarázat.
Hozzászólás ideje: 2010. Február 3.15 éve Csak ennek nem sok értelme van. Miért lenne pár korlát más-más anyagból, ráadásul fénykardálló? Nem sok anyag áll ellen a fénykardnak, minek kellene ilyen anyagból pár vacak korlátot készíteni, főleg a Bespinen? A többit meg szimplából? Jedik sem voltam, max. az Uralkodó meg Vader miatt kellene fénykardálló korlát, az meg minek? A Jediben is ez volt.
Hozzászólás ideje: 2010. Február 3.15 éve Lehet, hogy szimplán csak sugár(fegyver)védettek voltak. Így nem csak a gázplazmáktól véd, hanem a kristállyal gerjesztett nyaláb ellen is.
Hozzászólás ideje: 2010. Február 4.15 éve Elismerem kicsit erőltetett magyarázat. Pláne, hogy a felvetésem kiindulópontja Lucas szava: nincs semmi, amit a fénykard ne tudna átvágni. Innentől kezdve kár feldobni a fénykardálló korlátok elméletét (vagy bármit, ami fénykardálló és szilárd). Már ha tényként kezeljük Lucas szavát, de vannak páran, akik így kezelik. A lecsúszás is erőltetett. Ez nem egy normális kard, hanem fénykard, érintésre is vág (és azt hiszem, a fény nem csúszik). Mint írtam, ha lenne összefüggés a lesújtás ereje és az átvághatóság között, akkor Qui-Gonnak a tömör ajtót erőlködve kellett volna vágnia. Ennek ellenére úgy hasította át, mintha csak vajat szelne (márpedig egy űrhajón valószínűleg a sima zsilipek sem papírból készültek). És az ep1 a legjobb példa rá, hogy ezek a kardok hővel, igen nagy hővel bírnak, hiszen azt a zsilipet, amit robbanóanyagok ellen építettek, izzó fémmé avanzsálta. Másik példa, hogy a harci droidokat, pontosabban a B2-es szuper harci droidokat, amik igen komoly páncéllal vannak megáldva, Obi-Wan az ep3-ban laza csuklómozdulatokkal darabolta fel. Nem két kézzel odasújtva, csak lazán, mintha csak legyeket hajtanak el maga elől. Ezek után azt gondoljátok, hogy ezzel a hőenergiával bíró fegyver csupán az érintése sem nyisszantana el egy olyan vékony lemezt, mint ami Vader vállát védi? Amúgy meg, a jelenet megnézése után egyértelműen merem állítani, az a kard egyáltalán nem csúszkált. Tisztán eltalálta Vader vállát, majd szikrákat hányva visszapattant róla.
Hozzászólás ideje: 2010. Február 4.15 éve Valószínűleg egy apró átgondolatlanságról lehet szó, vagy bakiról. Elég vicces, hogy a korlátot nem mindenhol vágja el a kard, de a banneron látható antennát gond nélkül ketté szeli.
Hozzászólás ideje: 2010. Február 4.15 éve Szerintem átgondolatlanság és technikai korlátok. Az ep4-5-6 idején még pirotechnikával kellett megoldani az ilyesmit, és szerintem nem akartak lépten-nyomon erre áldozni, csak olyan helyeken, ahol feltétlen szükséges.
Hozzászólás ideje: 2010. Február 4.15 éve Ezt a Lucas-nyilatkozatot még nem is hallottam.Az igaz, hogy a prequel-ben máshogy viselkednek a fénykardok, mint a klasszikus trilógiában.De engem nem zavar.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve Vader láthatólag nem akart végezni a fiával (kb. tucatszor megtehette volna). Mondta is Palpatine-nak: "Átáll vagy meghal..." Ha nem áll át, Vader sokat nem tudott volna kezdeni vele, de Hant sem véletlenül fagyasztották le. A Sith lefagyasztva akarta elvinni a fiát a mesteréhez, így eredetileg is csak a foglyul ejtés játszott. Gondolom Palpatine is zabos lett volna Vaderre, ha az engedély nélkül kinyírja Luke-ot. Az öreg személyesen akarta intézni, ahogy az Ep6-ból is kiderül. A Yodás dolgot leírtátok előttem, a csillagrombolóshoz csak annyit, hogy nem igazán mehettek más irányba a lázadók. A bolygó azon részéről szálltak fel, ahol a hajók voltak, a gravitációs mezőből pedig ki kellett érniük. Ha nem fedezik őket az ionágyúk, a csillagrombolók és TIE-ok valószínűleg darabokra szedték volna őket X-szárnyú kísérőstül együtt. A Family Guy-hoz: én is szeretem, sőt... de ezeket a poénokat nem azért csinálták, hogy komolyan is vegyük őket. Szerkesztve: 2012. Január 4.13 éve - Darth Sky
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve Luke túlélése viszont nem a szerencsén múlott. Vader egyszerűen nem akarta megölni, innentől nem beszélhetünk szerencséről a párbajban. Ezzel csak az a gond, hogy amikor Vader az Erővel tárgyakat vágott Luke-hoz az ablak előtt és az kitört akkor hagyta Luke-ot kizuhanni a mélység felé. Azaz a nem rajta múlott hogy nem halt meg, hanem Luke-on aki meg tudott kapaszkodni. Lehet hogy később már nem akarta megölni de itt még szerintem igen. Szerkesztve: 2012. Január 4.13 éve - Frenkie
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve Ezzel csak az a gond, hogy amikor Vader az Erővel tárgyakat vágott Luke-hoz az ablak előtt és az kitört akkor hagyta Luke-ot kizuhanni a mélység felé. Azaz a nem rajta múlott hogy nem halt meg, hanem Luke-on aki meg tudott kapaszkodni. Lehet hogy később már nem akarta megölni de itt még szerintem igen. Szerintem csak tesztelte mit tud. A kezdettől szórakozott vele. Amikor igazán ráment akkor gyorsan le is győzte (a hídon).
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve Szerintem csak tesztelte mit tud. A kezdettől szórakozott vele. Amikor igazán ráment akkor gyorsan le is győzte (a hídon). Csak a tesztbe bele is halhatott volna.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve Csak a tesztbe bele is halhatott volna. Akkor nem is ért volna semmit mert gyenge.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve De csak a fia. Ez akkor még nem igazán izgatta szerintem. Ez egy teszt is volt Luke számára Vadertől, hogy mit tud, mennyire ügyes.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve Igen. Ha egy kétbalkezes hülyegyereknek bizonyult volna Luke, akit sikerül lefagyasztani 10 mp alatt, vagy kizuhan az ablakon, akkor nem érdeklődött volna Vader iránta, és hagyta is volna a fenébe. De mivel értékes szövetségesnek bizonyult, nem akarta megölni.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve Ezt el tudom képzelni de csak úgy ha nem fiaként tekintett még rá ekkor.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve A birodalom arnyait kiolvasvan es a kulonbeke befejezesevel egeszen mas kepet kaptam erol az egeszrol aki nem olvasta az tegye meg meroben megvaltoztatja az egesz oszetetelet
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve Ezt el tudom képzelni de csak úgy ha nem fiaként tekintett még rá ekkor. Szerintem itt még nem is. Érzelmei itt még nemigen vannak iránta. Szerintem csak a párbaj után kezdett felébredni benne az apai láng. Ne feledjük, amíg nem találkoztak a Bespinen, Vadernek Luke Skywalker senki volt. Még csak nem is látta, max annyi ideig, míg ránézett a Halálcsillagon. Esetleg a biztonsági felvételeket, de igazán a fiát csak ott a Bespinen ismerhette meg. Amikor lecsapta a kezét, amikor a fia meghozta azt a döntést, amit ő nem tudott, és alapvetően, realizálódott benne, hogy a fia ott és akkor, mikor levetette magát, meg is halhatott volna, majd kiderült, életben maradt, szerintem ez gyújtotta fel végleg a szeretet lángját benne. Nem véletlen, hogy Piett admirálisnak már csak a félelemtől szorult össze a torka.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve Igen. Ha egy kétbalkezes hülyegyereknek bizonyult volna Luke, akit sikerül lefagyasztani 10 mp alatt, vagy kizuhan az ablakon, akkor nem érdeklődött volna Vader iránta, és hagyta is volna a fenébe. De mivel értékes szövetségesnek bizonyult, nem akarta megölni. Szerintem se díjazta volna ezt Palpi.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve A birodalom arnyait kiolvasvan es a kulonbeke befejezesevel egeszen mas kepet kaptam erol az egeszrol aki nem olvasta az tegye meg meroben megvaltoztatja az egesz oszetetelet OFF Hát még a pont és a vessző használata a mondanivaló szerkezetét. ON
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve bocs mindenkitol a hejjesirasi hibakert magyarazat nemet billentyuzet es csak a star Wars hasznalata kozben megy a magyar nyelv nemetben elek elore is elnezest kerek meg utolag is:)))
Hozzászólás ideje: 2012. Január 4.13 éve bocs mindenkitol a hejjesirasi hibakert magyarazat nemet billentyuzet es csak a star Wars hasznalata kozben megy a magyar nyelv nemetben elek elore is elnezest kerek meg utolag is:))) Jól van, azért én is oldalra pillanthatnék néha az adatlapra, és akkor leesne, hogy ki vagy. Bocsesz.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 11.13 éve (Hm, mostanában a Firefox már nem jelentkeztet ki folyton és önfejűen. Lassan elkezdhetem itt utolérni magam ) Szerintem a "mindent átvág" nem jutott el a kardkoreográfushoz. Baki, becsúszott. Vader válla egyértelműen fénykard-álló abban a jelenetben. Különben mellmagasságban az egész Nagyúr szét lett volna nyisszantva. Így viszont még az sem biztos, hogy lebénult a karja. Egyáltalán, Luke ott élő részbe vágott vagy fémbe? Ep3 végén pont mintha a jobb karja lett volna a legnagyobbrészt megmaradt végtagja. (Jujj ez nagyon morbid. De.... jahh. ) A fény tuti nem csúszik, egymáson meg aztán végképp nem, különben lenne keresztvas a fénykardokon. Nincsen.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 11.13 éve (Hm, mostanában a Firefox már nem jelentkeztet ki folyton és önfejűen. Lassan elkezdhetem itt utolérni magam ) Szerintem a "mindent átvág" nem jutott el a kardkoreográfushoz. Baki, becsúszott. Vader válla egyértelműen fénykard-álló abban a jelenetben. Különben mellmagasságban az egész Nagyúr szét lett volna nyisszantva. Így viszont még az sem biztos, hogy lebénult a karja. Egyáltalán, Luke ott élő részbe vágott vagy fémbe? Ep3 végén pont mintha a jobb karja lett volna a legnagyobbrészt megmaradt végtagja. (Jujj ez nagyon morbid. De.... jahh. ) A fény tuti nem csúszik, egymáson meg aztán végképp nem, különben lenne keresztvas a fénykardokon. Nincsen. Te mit szívsz Krande? Nekem is adhatnál az anyagból.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 12.13 éve (Hm, mostanában a Firefox már nem jelentkeztet ki folyton és önfejűen. Lassan elkezdhetem itt utolérni magam ) Szerintem a "mindent átvág" nem jutott el a kardkoreográfushoz. Baki, becsúszott. Vader válla egyértelműen fénykard-álló abban a jelenetben. Különben mellmagasságban az egész Nagyúr szét lett volna nyisszantva. Így viszont még az sem biztos, hogy lebénult a karja. Egyáltalán, Luke ott élő részbe vágott vagy fémbe? Ep3 végén pont mintha a jobb karja lett volna a legnagyobbrészt megmaradt végtagja. (Jujj ez nagyon morbid. De.... jahh. ) A fény tuti nem csúszik, egymáson meg aztán végképp nem, különben lenne keresztvas a fénykardokon. Nincsen. Ja, vagy Vader karjához csak hozzá érintette a kardot Luke, nem akarta kettévágni. Fénykardálló, mi? Szerkesztve: 2012. Január 12.13 éve - Ben
Hozzászólás ideje: 2012. Január 12.13 éve Ja, vagy Vader karjához csak hozzá érintette a kardot Luke, nem akarta kettévágni. Fénykardálló, mi? Lehet mandaroli páncélból volt a válltömése. Mert ahogy látom kicsit se sérült meg a páncél. Ha Luke tehette volna, az első suhintással levágta volna Vadert.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 12.13 éve Zillot ne hagyjuk ki a lehetőségekből, ő per pillanat amúgy is lóg a levegőben. Vader felvette az irháját.
Hozzászólás ideje: 2012. Január 12.13 éve Zillot ne hagyjuk ki a lehetőségekből, ő per pillanat amúgy is lóg a levegőben. Vader felvette az irháját. Vagy legalábbis a technológiát. Érdekes ötlet mindenesetre.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.