Jump to content

Fiction factory - Donát


Donát

Recommended Posts

A későbbiekben főleg irományokat tervezek ide tenni SW témában. Addig is, nagyon szeretnék egy kis visszajelzést erről a művemről:

 

AUD0006.zip

 

101 másodperc, Windows media lejátssza, és kíváncsi vagyok a véleményekre. Mások aligha értenék miről van szó...

Mivel rajzolni nem tudok, az írás időigényes, most ebben éltem ki magam. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Na, a múltkorihoz hasonlóan most is készítettem egy jelenetet. Három szereplőnek kölcsönzöm a hangom.

Szerintem relatíve jól sikerült, de érdekelne külső szemmel is. Szóval bármilyen kritika jöhet.

 

Mivel egy kicsit kacérkodom a debreceni színjátszókörök kipróbálásával, lényegében szívességet tesztek, ha megmondjátok, hogy ha nem tetszik, és ne is próbálkozzak. :)

Anakin Mustafar Scene.mp3

Link to comment
Share on other sites

Meghallgattam. Az gáz, ha azt mondom, hogy Padméként voltál a legjobb? Nem azért, mert nőies hangod lenne, sőt kifejezetten markáns a hangszíned. Az említett Padmés szegmensben volt szerintem a legtöbb átélés, ott tényleg úgy éreztem, hogy érzelmeket közvetít a hangod. Az Anakinos (főleg az agresszív Anakin esetében) mélyebb szólamok ezzel szemben üresebbnek tűntek nekem, hiába élesebben szólsz, attól még nem éreztem annyira felfokozottnak. Itt hallottam néhol ilyen "énekléseket" is (amikor kicsit felviszed a hangot mondta közben), míg az Obi-Wan-os résznél sokkal letisztultabb, egyenesebb stílusban adtad elő a dialógot. Ez volt talán a legérettebb. Én minimális szinten foglalkoztam ilyennel, de voltam már beszédtechnika tanárnál (mikor régen újságíróiskolába jártam, ott voltak kamerapróbák is, ahol szintén szerepelni kellett, ezért kellett mindenkinek járni), ezt pedig ha komolyabban szeretnél foglalkozni ilyesmivel akkor mindenképpen ajánlom (a beszédtechnikát). Persze a színjátszókörhöz nem elég a beszéd, a mimika és a gesztusok is kardinális szerepet játszanak majd.

Összességében szerintem teljesen jó hangszíned van, ha szeretnél ezzel foglalkozni mindenképpen ajánlom és próbáld meg nyugodtan azt a kört, veszíteni nem vesztesz vele semmit, valószínűleg még segítenek is neked! ;)

Link to comment
Share on other sites

Köszi, hogy meghallgattátok, véleményeztétek! :)

 

Ody, legközelebb lesz egy vers. :)

 

Wilde: Nem, abszolút nem gáz, magam is így látom. Anakin esetében Hayden hangjátékát követtem, (ha visszahallgatod a jelenetet, szerintem sokszor maga Hayden is "énekel", illetve néhol igyekeztem egy kicsit dühösebb hangszínt megütni nála (pl. a "Don't lecture me..." résznél). Összességében szívesen foglalkoznék ezzel hobbiból, nagyon élveztem, persze a Star Wars is közrejátszott ebben. :) Csak azt sajnálom, hogy a "Breaking my heart"-os részt elszúrtam, az az előtti verzióban sokkal jobb volt, csak ott meg mások nem stimmeltek.

Link to comment
Share on other sites

Donát, nekem tetszett az előadás. :) A kiejtésed nagyon jó, és a szereplők is tisztán elkülöníthetőek. Ajjé, nekem is Padmé tetszett a legjobban. :hehe: De igaza van Ody-nak a magyar szöveget illetően: jobb lenne magyarul hallani bármit, amit előadsz. Valami olyat, amit nem szoktunk meg már valaki mástól.

Link to comment
Share on other sites

Azért nagyon nem fair pont ezzel a előadással összehasonlítani Donátét. :D Darvas Iván tényleg csodálatosan szaval, az ereje pont a visszafogottságában van, mégis érezni, hogy milyen súlyos dolgokról van szó.

 

Donát, nagyon nehéz verset választottál. :) A Te előadásod érzemileg túlfűtöttebb, ami ebben az esetben nem biztos, hogy szerencsés, mert amúgy is egy magunkat állandóan sajnáló nemzet vagyunk, nem biztos, hogy kell ezt még a Himnusz előadásánál is ennyire érzékeltetni. Ezzel együtt nem hiszem, hogy magam jobban elő tudnám adni. :) Attól félek, hogy az én verzióm totál közömbösnek hangzana (mert el akarnám kerülni a túlfűtöttséget), és szerintem általában ez a jellemző a Himnuszt szavalókra. Lehet egyébként, hogy ezért is volt kicsit idegen a szavalásod érzelmessége.

Link to comment
Share on other sites

A Himnusz nem vers, legalábbis ezt a megnevezést én furcsának tartom Kölcsey költeménye esetében. Egyébként szerintem nagyszerű lett, nem is feltétlenül baj, hogy nem hasonlít Darvas előadásmódjához, hiszen a Himnuszt is többféleképpen elő lehet adni. Talán tényleg túlontúl szomorú, még azon részeknél is, ahol a dicső győzelmeket sorolja fel.

 

Szerintem a Himnusz egyébként nem nehéz vers, én könnyedén meg tudtam tanulni anno ( a Szózattal még a mai napig is hadi lábon álok), viszont tény, hogy indokolatlanul szomorú, amely persze Kölcsey lelkivilágának is betudható (nem volt egy normális társasági élete, a reformok sem indultak be stb.). Összességében véve a magyar történelemben sokkal több a pozitív évszázad, mint a negatív.

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm szépen, azoknak, akik meghallgatták! :)

 

Ody: Megnéztem Darvas Iván szavalását. Az az igazság, hogy Darvast nagyon szeretem, mint színészt, de a Himnusz ilyetén elszavalása nekem nem tetszik. Nagyon szépen artikulál, és nyilván ezerszer képzettebb, mint én, de én szinte mindenhol máshová tenném a hangsúlyt, pont amiatt, amit Pildi ír: én nem tudnám ilyen visszafogottan elmondani ezt a remek művet.

 

Pildi: Szerintem a Himnusz egy gyönyörű vers, és csak ilyen átéléssel vagyok képes elmondani, pont azért, mert sisteregnek benne az érzések, így ilyenkor én is szabad folyást adok az érzelmeimnek. Ez nekem egyébként új volt, hogy visszafogottan szokták szavalni, de ha így van, ezen szívesen változtatnék, mert én nem érzem azt, hogy a vers történeti ívének előadás módbeli alátámasztása túlzás lenne. :) De ez már ízlések és pofonok.

 

Nute: A Himnusz valóban nem vers, sokkal inkább Óda. :)

Link to comment
Share on other sites

Kotyogok én is. :D Azt viszont le kell szögeznem, nem igazán értek hozzá.

 

Elsőnél tényleg nem igazán lehetett elkülöníteni a szereplőket, a másodiknál már egész jól meg lehetett őket különböztetni (s igen, nekem is a Padme-s részek tetszettek legjobban). A Himnusz meg szerintem jól sikerült. Hajrá! :)

Link to comment
Share on other sites

Kotyogok én is. :D Azt viszont le kell szögeznem, nem igazán értek hozzá.

 

Elsőnél tényleg nem igazán lehetett elkülöníteni a szereplőket, a másodiknál már egész jól meg lehetett őket különböztetni (s igen, nekem is a Padme-s részek tetszettek legjobban). A Himnusz meg szerintem jól sikerült. Hajrá! :)

Köszi! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ezt a videót ma vágtam össze Anakin átállásáról. Alapvetően nem vagyok híve annak, hogy más zenékhez SW anyagot társítsak, de 1) nagyon szeretem ezt a számot 2) úgy érzem, hogy tökéletesen illeszkedik a bemutatott történethez. Várom a véleményeket, kritikákat, hogy tudjak fejlődni! :) (1080p-ben is elérhető amúgy a videó.)

 

http://www.youtube.com/watch?v=kTbA4EShJZ8&feature=youtu.be

Link to comment
Share on other sites

Nálam alapvetően bukta ha más zenét párosítanak az SW -vel. Egyszerűen nem tudom hova rakni az egészet. Amúgy nem lenne rossz.

:) Elfogadom, mert alapból én is így szoktam lenni az SW klippekkel. Azért köszi, hogy belenéztél! :)

Link to comment
Share on other sites

Nos, nekem nagyon tetszett. :) Egyetlen kifogás valóban csak az "idegen" zene lehetne, de.... Először tényleg furcsa volt nem SW-témát hallani hozzá, de aztán annyira szépen kibontakozott a harmónia a zene és a kép között, és olyan pontosan sikerült elkapni egyes mondatokhoz, szavakhoz a hozzájuk passzoló képsorokat, hogy engem ez meghódított. Nagyon szép munka. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information