Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Piák, kaják, cigik - avagy, hogy (ne) tedd tönkre magad

Milyen sört iszol? 73 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen sört iszol?

• Dreher
      2
    • Arany Ászok
      5
    • Borsodi
      2
    • Stella Artois
      1
    • Soproni
      9
    • Schlossgold
      0
    • Amstel
      0
    • Gösser
      2
    • Holsten
      0
    • Kaiser
      0
    • Szalon
      1
    • Becks
      1
    • más...
      17
    • nem fogyasztok sört
      32

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nem voltál még itt?

Még nem de ott a helyem. Leffét csapolnak? Én nekem díszvendégnek kéne ott lennem. :D

Hozzászólás ideje:

A Mosselen-t én is ismerem, valóban nagyon hangulatos hely, remek konyhával. :) Különleges alkalmakra való. :)

Hozzászólás ideje:

Sparban kapható a Borsodi alma és grapefruit. Érdekes, hogy Tescoban nem.

Mi is Sparban láttuk, vettük. Tesco egy ramaty hely a Sparhoz képest, már ami az árukínálatot illeti.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Vettem a boltba egy staropramen barnát. Éppen hűl. Kíváncsi vagyok milyen lesz. :)

Kitünő lesz. A cseh sörök nagyon jók. Én meg ittam egy korsó Bitburgert a Duna Plazaban. Ez egy német felsőkategóriés pilseni sör, állítólag a németek kedvenc csapolt söre. A felsőkategória stimmel, iszonyú finom, tulajdonképpen Paulaner minőség csak pilseniből. Igaz 600 ft egy korsó de in- kább ezt mint egy Sopronit.

Miért nem tudunk mi ilyen minőségü sört főzni? Szerintem az itteni vizzel van a baj.

Hozzászólás ideje:

4.4 % -os volt. :o Létezik ez, vagy a speciális cseh számítás szerinti fok lehetett ráríva?

Igen, a csehek más számokat írnak rá. De ízlett?

Hozzászólás ideje:

Ajánlom mindenkinek a Borsodi Búzát. Kevésbé üt, mint a búzasörök általában, de ízre nagyon finom.

Hát ezzel nem értek egyet. Múltkor ittunk egyet és köze nincs a búzasör ízéhez. Olyan mintha valami vaníliás valamit ittam volna. Van pár búzasör(Edelweiss, Erdinger, Paulaner, Valentines stb...), a közös bennük hogy búzasör ízük is van. Minőségben különböznek de az alapjuk ugyanaz. A Borsodi Búzánál ezt nem érzem. Nem rossz sör, de nem tartom búzának.

Hátha Bomarr is erre jár, ő szereti a búzasört hátha ivott már ilyet. Kiváncsi lennék a véleményére. Tényleg Bomarr ha a Paulanerben jársz, akkor kóstold meg a barna búzasörüket. Nagyon finom, pont eltalálták a barnasör és a búzasör arányát. Egyre jobban imádom azt a sörözőt. Tényleg kulináris élvezetek tömkelegével találkozunk ott bent.

Hozzászólás ideje:

Hát ezzel nem értek egyet. Múltkor ittunk egyet és köze nincs a búzasör ízéhez. Olyan mintha valami vaníliás valamit ittam volna. Van pár búzasör(Edelweiss, Erdinger, Paulaner, Valentines stb...), a közös bennük hogy búzasör ízük is van. Minőségben különböznek de az alapjuk ugyanaz. A Borsodi Búzánál ezt nem érzem. Nem rossz sör, de nem tartom búzának.

Hátha Bomarr is erre jár, ő szereti a búzasört hátha ivott már ilyet. Kiváncsi lennék a véleményére. Tényleg Bomarr ha a Paulanerben jársz, akkor kóstold meg a barna búzasörüket. Nagyon finom, pont eltalálták a barnasör és a búzasör arányát. Egyre jobban imádom azt a sörözőt. Tényleg kulináris élvezetek tömkelegével találkozunk ott bent.

Elég sok búzasört ittam már, és a Borsodit is be lehet sorolni ebbe a kategóriába. Ahogy lentebb jeleztem, enyhébb, de a búzasör egyéb tulajdonságai megtalálhatóak benne, és még finom is.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Kipróbáltam a citromos Borsodit, de nem volt valami nagy szám. A Gösser, de még a Soproni közelébe se ér.

Pont a citromos Borsodi közelíti meg a Gössert. A többi citromos egy nagy nulla.

Hozzászólás ideje:

Elég sok búzasört ittam már, és a Borsodit is be lehet sorolni ebbe a kategóriába. Ahogy lentebb jeleztem, enyhébb, de a búzasör egyéb tulajdonságai megtalálhatóak benne, és még finom is.

Hát izlések és pofonok, de én soha az életben nem veszek Borsodi Búzát.

• 1 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem tudom ki mennyire jártas a barna sörökben, én speciel világ életemben utáltam - egy korty után a hányinger kerülgetett. Aztán szombaton vettem egyet poénból (Tesco-ban szinte minden egyes létező sör le van árazva!), Soproni Fekete Démont. Na elég legyen annyi hogy most iszom a hatodikat azóta.

Számomra a legjobb sör amit valaha ittam.

Hozzászólás ideje:

Nem tudom ki mennyire jártas a barna sörökben, én speciel világ életemben utáltam - egy korty után a hányinger kerülgetett. Aztán szombaton vettem egyet poénból (Tesco-ban szinte minden egyes létező sör le van árazva!), Soproni Fekete Démont. Na elég legyen annyi hogy most iszom a hatodikat azóta.

Jó a barna sör, csak ki kell választani a megfelelőt. :) A Kaiser csapolt barna is fenomenális pl.

Hozzászólás ideje:

Paulaner barna búzasöre nagyon jó. Eddig a legjobb barnát Prágában ittam az Uflekuban. Ami itthon boltban kapható azok közül pedig a Budweiseré ami fenomenális. Persze sosem veszek szinte barna sört. Kuriozumként fogyasztom.

Ja és a Fekete Démonnak köze nincs a barna sörhöz. Az fekete sör(mint a Guinness).

Szerkesztve: - Frenkie

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Paulaner barna búzasöre nagyon jó. Eddig a legjobb barnát Prágában ittam az Uflekuban. Ami itthon boltban kapható azok közül pedig a Budweiseré ami fenomenális. Persze sosem veszek szinte barna sört. Kuriozumként fogyasztom.

Ja és a Fekete Démonnak köze nincs a barna sörhöz. Az fekete sör(mint a Guinness).

Prágába egy ideig nem jutok ki, de majd sor kerül rá. :)

Budból csak világost ittam, de az is nagyon jó volt.

Ugyanúgy barna sör a Démon, bár tény hogy más mint az átlag. De amúgy teljesen nem érződik rajta hogy Soproni termék, szerintem megállja a helyét bárhol a világban. Nekem pont az tetszik benne hogy kevésbé van jellegzetes barna sör íze, inkább édes és karamelles. Most éppen a Staropramen barnáját iszogatom, ennek sincs olyan erős barna íze, de a Démon az pár fokkal lágyabb.

Mostanában nem nagyon jönnek be a jellegzetes sörök. Vettem pár Pilsnert, amit régebben nagyon szerettem és ugyebár jellegzetes kesernyés utóíze van, de nem igazán érte el a hatását. Ellenben a Kronenbourg 1664, ami szintén inkább édeses, nagyon bejött most.

Hozzászólás ideje:

Mit gondoltok a vodka + energiaital kombóról? Állítólag az ellentétes hatásaik miatt nem túl egészséges sőt halálos is lehet. :hmm:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.