MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Augusztus 10. Rövid magyarázat. A GYU filmek önmagukban kevesek, hogy megértsd a jellemeket, a világot. Csupán karcolatok. Sejtések. Az SW filmekből mindent megérthetsz, valamilyen szinten sokkal többett mondanak el egy adott sztoriról, mint a Gyűrű mozik. No itt van ám elmaradásom Pl. cáfolni ezt a választ. A GYU filmekből mindent megérteni, amit kell, a könyvet használni hozzá plusznak meg esztelenség. Ugyanis a filmre a könyv, a két különböző forma miatt, itt-ott alapos változáson esett keresztül, ami magával hozta, hogy a szereplők jelleme és motivációi is változtak. Egyik legjobb példa erre Theoden, aki a könyvben, miután ugye észhez tér, azonnal és hősiesen megy háborúzni, a filmben meg pont az ellenkezőjét csinálja. Hoppsz, Faramir, na ő aztán tényleg ellentéte lett könyvbeli magának, bár a harmadik részre picit rehabilitálták PJ-ék. Vagy az entek, ők is elmennek, ha jól emlékszem, a három napos ent tanács után háborúzni, mert arra jutnak, hogy menniük kell. Ezek mondjuk a nagyobb példák, de jól mutatják, hogy filmet és könyvet teljesen külön kell kezelni, nem lehet egyikből a másikhoz meríteni. Nézd végig a filmeket, mit nem értesz belőlük? A világ is szépen megjelenik, ami több lehetne még hozzá, az már nem mutat jól egy filmen, és nem is tartozik már hozzá szorosan a Gyűrűháború történetéhez. Nem férne a mozi időbe, de a lényeg tényleg az, amit előbb írtam. Nem tartozik ehhez a sztorihoz. Tolkien világa egységes, és jóval kidolgozottabb, mint az SW. Csak a megismeréséhez olvasni kell a könyveket. A filmek meg önmagukban értékelendő művek. SW: na itt aztán van háttér anyag, elég ha a forgatókönyvek kihagyott részeire gondolunk, vagy az abból írt filmkönyvekre, amik aztán tényleg a filmekhez kapcsolódnak, és a legtöbbször nem hagyjuk figyelmen kívül, mert nagyjából Lucas kitalációja, és valóban kiegészítik a filmeket (nem is beszélve a megjelent albumokról, stb. ami mind a film részleteibe hivatott bepillantást nyújtani) Az EU-t nem értem ide. Na még egy dologgal jövök majd Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2010. November 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. November 18. Howard Shore zeneszerző komponálja a Hobbit filmeket is! http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=71749 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. November 18. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. November 18. Remek, köszi a hírt Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2010. November 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. November 18. Ez tudom, hogy a szegélységi bizonyítványom, de amíg nem néztem utáni ki is az, nem tudtam, hogy ki ő és miket csinált eddig Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2010. November 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. November 18. Nélküle meg se néztem volna a filmet. Remek zeneszerző, vertem a mellemet múltkor amikor felismertem egy filmben a stílusát már neki is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. November 19. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2010. November 19. Ez tudom, hogy a szegélységi bizonyítványom, de amíg nem néztem utáni ki is az, nem tudtam, hogy ki ő és miket csinált eddig Off Nem egészen, egy csomó ismertről én se tudom megmondani, milyen filmekhez írtak zenét Vagyis most haza is beszélek Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Október 27. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Október 27. Ha már van saját topikja, akkor ide írom be. Nemsokára itt van A hobbit (több részletben), ha bárki mást érdekel rajtam kívül, itt megtalálhatóak a forgatási videók magyar felirattal: http://www.tolkien.hu/index.php?option=com_thcm&categoryId=220&contentType=PUBLICATION&contentId=2775&Itemid=220 Megnéztem őket, szerintem nagyon jók, minden adott, hogy 3 remek filmet kapjunk, erősen szurkolok annak, hogy így is legyen Nagyszerű volt látni az újak között a sok régi stábtagot, nem csak a színészeket, hanem a készítőket is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2012. Október 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Október 27. Köszi, hogy betetted. Az elsőt meg is néztem most hamarjában, és nagyon hangulatos. Jó lesz megint Tolkien-filmet látni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Október 28. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Október 28. Nagyon szívesen! Ha lesz még érdekesség, azt is berakom. Valóban mind nagyon hangulatos, némelyik informatívabb, némelyik nem annyira, de szépen lejön belőlük az egész forgatás grandiózussága (ami a GYU-filmeknél is jellemző volt). Közben olvastam azt is, hogy végül A Hobbitot szedik szét több filmre úgy, hogy közben a háttér eseményeket is hozzárakják. Mivel a többi könyv nem adaptálható, így csak a GYU függelékekre tudnak támaszkodni, de az is éppen elég infot tartalmaz, és bizony azért voltak történések ebben az időben Bilbó útján kívül is. Kezdek egy kicsit bizakodni, hogy jó lesz ez Igazából eddig nem nagyon követtem a történéseket, de most utána olvasok. Bizony jó lesz, ha jól láttam a neten, akkor dec. 13-án kezdik el vetíteni (már csak másfél hónap). Vizsgaidőszak, de ilyenkor az kit érdekel? Remélem, marad a dátum. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2012. Október 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Október 28. Közben olvastam azt is, hogy végül A Hobbitot szedik szét több filmre úgy, hogy közben a háttér eseményeket is hozzárakják. Mivel a többi könyv nem adaptálható, így csak a GYU függelékekre tudnak támaszkodni, de az is éppen elég infot tartalmaz, és bizony azért voltak történések ebben az időben Bilbó útján kívül is. Bizony jó lesz, ha jól láttam a neten, akkor dec. 13-án kezdik el vetíteni (már csak másfél hónap). Vizsgaidőszak, de ilyenkor az kit érdekel? Remélem, marad a dátum. Ez nagyon jó ötlet, így valóban van értelme három filmet készíteni, lesz hozzá forrás bőven. A többi a forgatókönyvön múlik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Október 31. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Október 31. Pár apró hír. A Magyar Tolkien Társaság 3 illetékes tagja pár napja megkapta a szöveget, szóval lektorálják. Mondjuk a filmről tőlük semmit sem lehet megtudni. Sajnos még annyit sem, hogy jó-e, de ez érthető A második rész szintén jövő decemberben jön, de a harmadik már 2014 júliusában, nem decemberben. A pontos dátumra nem emlékszem, de ez még nem is túl lényeges. És egyelőre azt sem tudni, hogy hol ér véget az első rész, de ez csak azoknak volna releváns info, akik olvasták a könyvet (pl. nekem). És egy kép csak úgy: Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2012. Október 31. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Október 31. Én is olvastam, de már vagy 20 éve. Nem mindenre emlékszem, ez biztos, de most a film előtt már nem fogom átlapozni, úgysem szeretem a könyv-film összehasonlítást, majd inkább utána, ha újra magával ragad a történet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. November 1. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 1. (szerkesztve) Én sem a napokban olvastam (és nem is most fogom ismét) Nálam sem teljesen kristálytiszta már a teljes történet, de ahogy olvasgatom a filmes infokat ( +videók), beugrik sok minden. Szerkesztve: 2012. November 1. - MissKarrde Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. November 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 1. Ma voltunk moziban, megnéztük a Skyfallt, de előtte mutatták a Hobbit előzetesét. Elkezdett érdekelni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. November 1. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 1. Örülök, hogy elkezdett érdekelni Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. November 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 1. Örülök, hogy elkezdett érdekelni Olyan jópofa és aranyos volt. Nameg amikor előkerült az akit most nem írok le mert spoiler lenne na az ütött. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2012. November 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 1. Engem fullra nem érdekel ez, és nem is fog. Egyébként hány órás lesz azt lehet már tudni? 3 vagy 4? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Olyan jópofa és aranyos volt. Nameg amikor előkerült az akit most nem írok le mert spoiler lenne na az ütött. Spoiler mögött leírhatod Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Embo Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Én nemrég olvastam a Hobbitot, és meglepődtem amikor meghallottam, hogy 3 részes lesz. Én úgy érzem, 2 részben simán meg lehetne csinálni, és nem is lenne összecsapott. Félreértés ne essék, én annak is örülök, hogy meg lesz filmesítve. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Mivel nem csak A Hobbit kerül be a filmbe, hanem a szorosan vett történethez megkapjuk még az ugyanezen időben történő, és ezen kívül a A Gyűrűk Urát is, vagyis az egész tolkieni világot kiegészítő háttérsztorikat Egyébként valóban meg lehetne csinálni két részben, vagy egy nagyon hosszú egy részben. Így viszont az lesz érdekesebb, hogy mennyi pluszt kapunk hozzá. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Embo Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Mivel nem csak A Hobbit kerül be a filmbe, hanem a szorosan vett történethez megkapjuk még az ugyanezen időben történő, és ezen kívül a A Gyűrűk Urát is, vagyis az egész tolkieni világot kiegészítő háttérsztorikat Egyébként valóban meg lehetne csinálni két részben, vagy egy nagyon hosszú egy részben. Így viszont az lesz érdekesebb, hogy mennyi pluszt kapunk hozzá. Végül is ha több minden lesz a filmben az nem baj, sőt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Én nagyon várom, talán az egyetlen jó film számomra ebben az esztendőben. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Spoiler mögött leírhatod Az egyik hobbit találkozik majd Smeagollal, és mutatják a gyűrűt is. Én azt hittem hogy a Hobbit-filmek a Gyűrűk Ura elött játszónak. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 2. (szerkesztve) Frenkie És előtte is játszódnak időben. Itt Bilbo még jóval fiatalabb, mint a Gyűrűk Urában. A történet egyik jelentős eseménye, hogy Bilbohoz kerül a Gyűrű. Ez nem titok. Szerkesztve: 2012. November 2. - Darth Riddick Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Az egyik hobbit találkozik majd Smeagollal, és mutatják a gyűrűt is. Én azt hittem hogy a Hobbit-filmek a Gyűrűk Ura elött játszónak. Ez nem nagy spoiler, hisz már a Gyűrűk Urában is benne volt. Az meg hogy előzmény abból is leszűrhető hogy Gollam meghal a Király visszatérben, és így folytatás nem igen lehetne Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Meg ugye azt is tudjuk, hogy Gollam több száz éves. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Hát ezeket nem tudtam, elnézést. Én meg valami nagy spoilernek gondoltam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 2. Azért vagyunk itt és beszéljük meg, hogy ezeket (is) tudjuk Egyébként ebben a topikban valahol írtam régebben A Hobbitról, mint könyvről. Frenkie, az általad írt jelenetben valóban Bilbó találkozik Gollammal, de mivel fiatal, más színész játssza. És amiért fontos ismét látni, hogy most megismerjük a pontosabb körülményeket. A LOTR elején kb. két pillanatot áldoztak rá csak azért, hogy tudjuk, hogyan került hozzá a Gyűrű. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. November 16. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 16. (szerkesztve) Ha valakinek esetleg most kellenének csak a LOTR-filmek extra verzióban dvd-n, akkor itt érdemes elolvasni a hírt hozzá (egyébként nekem pl. az utolsó kellene, mivel tönkrement egy lemezem, a gyűjteményből így hiányzik eredetiben, és nem lesz drága, BR-lejátszóm pedig sokáig nem lesz még): http://aeonflux.blog.hu/2012/10/30/exkluziv_a_gyuruk_ura_trilogia_uj_kiadas_uj_extrak Meghallgatható A Hobbit filmzenéje http://www.empireonline.com/news/story.asp?NID=35757 Szerkesztve: 2012. November 16. - MissKarrde Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2012. November 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. November 28. :yes: 2 hét, és Középföldén barangolhatok Gandalfékkal http://www.youtube.com/watch?v=UxJuPiKPi-g Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.