Cpt. Rex Hozzászólás ideje: Péntek 13:17 Hozzászólás ideje: Péntek 13:17 (szerkesztve) 2025. 07. 09. - 17:54, Dzséjt írta: Akinek nem tetszik, ne nézze. A Rebirth-öt ugyan még nem láttam, nem tudom, milyen, de nekem eddig a JP3-at leszámítva mind tetszett, a Camp Creatus/Chaos Theory meg kifejezetten nagyszerű, sztoriját és lore építését tekintve TCW/Rebels/TBB szintű sorozat a Jurassic-franchise-on belül, úgyhogy remélem, még sokáig kitart a széria. Apropó, a Chaos Theory-nak még csak ezután jön az új évada, szóval hiába kívnáják egyesek mások örömének elcseszésének reményében a széria halálát, még biztos nem jön el a Rebirth-szel. Nézd, úgy ültünk be erre a filmre, hogy direkt nem néztem róla a trailereken kivül semmi mást. De itt amit kapnak a rajongók, az sajnos nagyon kevés, egy bő 2 órás filmtől... A Dominion se lett egy nagyon jó film, de ez.... Mindegy, én nem szeretnék senkit se meggyőzni, hogy értsen velem/velünk egyet(mert 4-en ültünk be rá), de ennek itt legyen vége. Ne rúgjunk már bele még jobban ebbe a franchise-be....... A Bukott Birodalom ehhez képest egy mestermű, de komolyan,.. Peace.. Szerkesztve: Péntek 13:17 - Cpt. Rex Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Péntek 14:09 Hozzászólás ideje: Péntek 14:09 (szerkesztve) Mondogathatod, hogy legyen vége, míg el nem ered az orrod vére, de akkor sem lesz. Jön a Chaos Theory új évada, a Jurassic World Evolution 3, a Jurassic Park: Survival, És a pár napos, megbízható forrásból származó pletykák szerint a Universal elégedett a Rebirth-szel és teljesítményével, és ha csak nem lesz krach a tőzsdén, jön a folytatása. És légy erős, a rajongók eléggé szeretik a Rebirth-öt, annak ellenére, hogy állítólag elég komoly retconnal élt. A Fallen Kingdom meg egyáltalán nem olyan rossz film, mint ahogy azt próbálják sulykolni. Szerkesztve: Péntek 14:10 - Dzséjt 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: Péntek 20:01 Hozzászólás ideje: Péntek 20:01 Szórakoztató volt a legújabb Jurassic Park, néhány egész jó jelenettel, és klassz, inkább sorozatokból ismert arcokkal mellékesként (Azért az F1 köröket ver vár ) 1 Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: Szombat 05:44 Hozzászólás ideje: Szombat 05:44 15 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Mondogathatod, hogy legyen vége, míg el nem ered az orrod vére, de akkor sem lesz. Jön a Chaos Theory új évada, a Jurassic World Evolution 3, a Jurassic Park: Survival, És a pár napos, megbízható forrásból származó pletykák szerint a Universal elégedett a Rebirth-szel és teljesítményével, és ha csak nem lesz krach a tőzsdén, jön a folytatása. És légy erős, a rajongók eléggé szeretik a Rebirth-öt, annak ellenére, hogy állítólag elég komoly retconnal élt. A Fallen Kingdom meg egyáltalán nem olyan rossz film, mint ahogy azt próbálják sulykolni. Akkor lehet félreérthetően irtam, csakis a filmekre értettem, hogy elég... Chaos Theory-ból 1 részt nem láttam, szóval arról nem is alkotok véleményt. (Ez inkább gyerekeknek szól, nem? ) JW Evolution 1. részét megvásároltam, az összes elérhető dlc-vel együtt, azt a game-t kedvelem, de csak az 1. részt. A 2. már nekem nem jött be, nem is vettem meg.... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Szombat 08:20 Hozzászólás ideje: Szombat 08:20 (szerkesztve) Annyira szól a Chaos Theory gyerekeknek, mint mondjuk a Rebels. Már a Camp Creatus túlnőtt azon, a harmadik évadban például elég komoly horror elemeke voltak. Megjegyzem, azért vicces az, hogy itt kívánod a franchise halálát, de közben te és még három haverod a legegyértelműbb jelzést adtátok le a stúdiónak arra, hogy kívánatos a folytatás: kifizettétek a mozijegy árát. Amit amúgy köszönök, mert így nektek is hála tovább élvezhetem az egyik kedvenc franchise-omat. Szerkesztve: Vasárnap 09:29 - Dzséjt 2 Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: Vasárnap 10:23 Hozzászólás ideje: Vasárnap 10:23 Ezt az új Jurassic Park filmet mennyire lehet úgy megnézni, hogy kicsit kimaradtam az előzőekből? Szerintem az első négyet láttam, de az "újakból" annyi maradt meg, hogy szerepelt benne Chris Pratt. Régen nagyon szerettem az első filmeket, de aztán valahogy kikopott az érdeklődés belőlem, pedig most eszembe jutott, hogy gyerekként nagyon oda voltam a dinoszauruszokért. Gyűjtöttem műanyag dínókat, olvastam könyveket róluk, akkor lett a teknősünk is (egyfajta dínó-pótlék), ami mind a mai napig megvan immár 25 éve és amikor alsó tagozatban kellett írni egy fogalmazást, hogy mi szeretnél lenni felnőttként, akkor azt írtam, hogy dínócsont kutató - mert nem tudtam, hogy kell rendesen leírni azt, hogy paleontológus. 😁 3 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Vasárnap 10:38 Hozzászólás ideje: Vasárnap 10:38 (szerkesztve) @Wilde Elvileg csak lazán kapcsolódik az előző részekhez (teljesen új a casting és a helyszín, sőt még a dínók is), de este felé már tudok pontosabbat is mondani majd, ha addig valaki nem előz meg. Szerkesztve: Vasárnap 10:39 - Dzséjt Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Vasárnap 17:01 Hozzászólás ideje: Vasárnap 17:01 Na, most már tapasztalat alapján is tudom mondani, hogy nem kell hozzá az előző részek ismerete, csak annyiban kapcsolódnak hozzájuk, hogy a dínók itt sem egy parkban vannak, hanem inkább már kevésbé, mint többé a világban. Persze vannak easter eggek szép számmal, néhány múltbéli dolgot kicsit át is gondol, de ezek már nem olyan dolgok, amik feltétlen szükségesek a sztori megértéséhez. Ami magát a filmet illeti, nekem tetszett, sokkal rosszabbra számítottam a trailerek alapján, úgyhogy nagyon kellemesen csalódtam. Most így frissiben nálam ez a sorrend: 1. Jurassic Park 2. Jurassic World 3. Jurassick World: Rebirth 4. Jurrassic World: Fallen Kingdom 5. Jurassic World: Dominion 6. The Lost World: Jurassic Park 7. Jurassic Park III Garrett Edwards a Godzillához hasonlóan lassan építkezik, a prológus után elég sokáig dinoszauruszt csak nyomokban látunk (és igazából a prológusban sem látunk dínót), a rendező inkább a karakterekkel foglalkozik. Ezt én személy szerint kifejezetten díjaztam, annak ellenére, hogy egy idő után én is feltettem a kérdést, hogy hol vannak a dínók? És szó szerint pár pillanattal azután, hogy ez a kérdés átvillant az agyamon, a horizonton feltűntek a dínók. Szóval az én szemszögemből Edwards marha jól csinálta, amikor már kezdett elegem lenni az emberekből, pont akkor jött a futás, meg a sikítás. És a főbb szereplők szerintem egész jól sikerültek, nekem például az, hogy eléggé elütnek a"kötelező Jurassic karaktersablonoktól", nagyon jót tett nekik. Zora egy inkább anyagias, de mindenképpen pragmatikus zsoldos, Loomis egy ifjú, lelkes figura, akinek talán a fiatal Alan Grantet lehetet elképzelni, a család is egész szerethető, a gyerekek nem olyan idegesítőek, mint Lex volt a Jurassic Park-ban. Persze azért csodákat nem kell várni, azért itt is jó előre meg lehet mondani, kiből lesz dínóhami - viszont legalább nem a mennyiségre mennek, mint a The Lost World vagy a Jurassic World, és nem is úgy játsszák le, mint a JP3-ban, ahol a film közepén tíz perc alatt széttéptek mindenkit, akit csak azért írtak bele a forgatókönvybe, hogy legyen, akit széttépnek. A dínók meg még mindig klasszak, annak ellenére, hogy most nincs igazán kiemelt dínó, ami afféle fő antagonistaként megjelenhetne, mint Rexy, a Big One, Blue, az I-rex és így tovább. Bár a raptorok és a T-rex már nem kapott nagy szerepet, de azért a zsarnok gyíknak még így is jutott egy marha menő akciószekvencia. Van két új hibrid is, de ezek távolról sem kaptak akkor szerepet, mint az Indominus Rex, az Indoraptor vagy a Scorpios Rex, de talán még a Spinoceratopsok is fontosabbak voltak anno. Inkább csak azért vannak, hogy valamivel el lehessen adni az új szigetet, meg így kicsit becsatornázták a Jurassic World-be és a Camp Cretaceousbe a Rebirth-öt, a Mutadonnak és a D-rexnek hála érezni, hogy nem egy mindentől független spin-offot néz az ember. És bár a D-rex lehetne afféle fő antagonista, nincs akkora jelenléte a sztoriban, hogy ezt a szerepet érezhetően betöltse. Szerencsére hűha pillanatra is van elég idő, vagyis olyan percekre, amikor csak megállunk és nézzük, milyen királyok ezek az ősgyíkok. Amikor meg akcióznak, akkor sikerült néhány új dolgot is prezentálni, a hajós jelenetek például szerintem a film legjobb akciójelenetei. A másik meg a már említett T-rex jelenet, bár az nem teljes egészében Edwards érdeme. Persze vannak a filmnek gyengeségei, néhány idióta pillanata... Spoiler Amikor a D-rex teljes némasággal szedi le az égről a helikoptert, az azért még az én "Halálos iramban" tűrőképességemnek is kicsit sok volt... Meg Xavier karakterét néha picit túltolták, annak ellenére, hogy kellemes meglepetés volt a figura és ő mutatja a legtöbb jellemfejlődést. Talán még a zene az, ami ellen fel tudnék szólni, Alexandre Desplat sajnos csak Don Davis szintjét tudta hozni, vagyis jól alkalmazza John Williams klasszikus témáját, ugyanakkor a filmnek nem sikerült úgy ütős témákat írni, mint Michael Giacchino a World-trilógiához. Ja, és még pozitívum, legalábbis nekem nagyon tetszett: nagyon színes a film. Minden dínó színpompás, a dzsungel is rengeteg árnyalatban pompázik, ami remek hangulatot kölcsönöz a filmnek. Összességében szerintem a Jurassic World: Rebirth baromi messze van attól, hogy a franchise halálát kívánjuk, vagy, hogy akárcsak a legrosszabb epizódnak tartsuk. Az még mindig a JP3, az egy Zs kategóriás clip mix (szerintem filmnek is nehéz nevezni), de, ahogy az a fenti listban is látható, a széria legtöbb epizódját az én szememben felülmúlja. És igazából, ha a Jurassic World-ben nem látnánk egy működő parkot, és nem lenne a végén az a T-rex jelenet, akkor a Rebirth azt is lepipálná nálam. 1 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.