MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. (szerkesztve) Nekem A tökéletes trükk sokkal jobban tetszett az Eredetnél és a Batman-trilógiánál. Kb. nálam is hasonló a helyzet, bár nem sokkal jobban tetszett ezeknél, de megkockáztatom, hogy A tökéletes trükk a kedvenc Nolan-filmem eddig Szeretem a Batman-trilógiát is, jobban, mint amikor moziban mentek a filmek, de az Eredet sose volt a kedvenceim között. Szerkesztve: 2014. November 9. - MissKarrde Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Csillagászati a kérdés? Egyébként ha hasonlít a 2001 -hez nálam már tuti nyerő. Abszolút azt tekinti elődjének. R2 1. Jó, de mikor? Mert közvetlenül előtte/utána épp azt morzézta a lányának, hogy "STAY". Nem tűnik valószínűnek, hogy a koordinátákkal mégis megosztja velük. Egyébként nekem annyi rémlik a filmből a koordinátákra vonatkozóan, hogy véletlenül belenyúl a túloldali térbe, és a porszemek pont úgy esnek le, hogy kirajzolják a koordináták bináris kódját. Na az egy nagyon nagy véletlen lenne. 4. Szerintem önmagába harapó kígyó. Azaz: nem volt olyan civilizáció, ami trükk nélkül jutott a féreglyuk tudásába. Azért került oda 48 évvel korábban a Szaturnusz közelébe a féreglyuk, mert az egész a szingularitás tudásának megszerzéséhez vezetett. Ami természetesen paradoxon, de az időutazó filmekben az ilyet nem igazán lehet kiküszöbölni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. A tökéletes trükknek. Egy nagy légvárra épült az egész. Érdekel, hogy mit is tartasz légvárnak, szerintem jó ül a film minden pontja. Aeonfluxon van egy SPOILERES kibeszélő, ott millió másik kérdést is boncolgatnak. Érdemes végigolvasnod, tanulságos. Csak aztán nehogy meggondold magad... Köszi, rámegyek majd.. Nekem a következő kérdéseim vannak: (és inkább itt tenném fel, mint egy másik fórumon ) 1. Amikor az 5 dimenziós térben volt, miért üzente meg a NASA koordinátákat a korábbi idősíkba? Akkor épp azon volt, hogy "maradjon" otthon, akkor miért? 2. A féreglyukon túlról jöttek adatok, hiszen innen tudták, hogy melyik 3 bolygó tűnik élhetőnek. Mintha az is elhangzott volna, hogy bináris adatokat tudnak fogadni. Akkor miért nem tudott az expedíció hazaüzenni? 3. Miért volt szükség a főhősre ahhoz, hogy az 5d tér létre tudjon jönni? A lények, akik az emberek lényegében a jövőből, képesek voltak létrehozni a féreglyukat, és megalkotni az 5d-s teret (ebben a verzióba ugyebár a főhős órás trükkje miatt, ami elárulta a szingularitás miben létét. Na de a főhős elmondása szerint végtelen időbe nyílt az 5D-s tér megalkotásával belelátásuk. Ha uralják az 5D-s teret, miért nem tudtak az idő révén megüzenni a megfelelő helyre a szükséges koordinátákat? Miért volt ehhez szükség a "szeretetre"? - azon túl, hogy erre kellett felhúzni a kötelező üzenetét a filmnek. Vagy az egész egy önmaga farkába harapó kígyó? Mert akkor semmi köze a szeretethez, egyszerűen a véletlen úgy alakított a dolgot, hogy ő és a lánya lett a "kiválasztott". Igen-igen, te is beleástad magad a kakiba.. Nagyon sajnálom, hogy időutazásszerű paradoxonokba és az ebből adódóan végiggondolandó körforgásokba torkollott a történet. Nagyon érdekli mostanában ez a filmeseket.-gondolom a tudósokat is.. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Ilyenek,hogy valosulhatnak meg??? Ilyenre penzt kolteni... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Csoli, spoilerekkel vigyázzunk! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Csoli, spoilerekkel vigyázzunk! Jogos, kösz. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Aeonfluxon van egy SPOILERES kibeszélő, ott millió másik kérdést is boncolgatnak. Érdemes végigolvasnod, tanulságos. Csak aztán nehogy meggondold magad... Megvolt. Itt inkább Sci-fi vs. valóság a téma, meg hogy "hülye vagyok-e" ha tetszett. Engem a film saját világán belüli dolgok érdekelnek, mert én elfogadom, hogy esetleg a "valóságggal" ellentétben nem szakad szét egy ember a fekete lyukban, de én arra lennék kíváncsi, hogy most időparadoxon van-e, volt-e, hogy jutott el az emberiség korábban Cooper és lánya nélkül odáig, hogy feketelyukakat rakosgasson és ha már egy csomóan itt élnek az űrállomáson ami "idejött", akkor hány évet töltött Cooper a lyukban (jó talán kb 80?) és hogy ezalatt nem kellett volna e megöregedie a szerelmét eltemető B tervvel foglalatoskodó csajnak is? Ja és hogy mi van a földdel? Akkor ennyi? A "nagy átverés" erről szólt és csak a kolonizálás megy? a lakosok 99,9%-nak "gatya"? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Ja és hogy mi van a földdel? Akkor ennyi? A "nagy átverés" erről szólt és csak a kolonizálás megy? a lakosok 99,9%-nak "gatya"? Dehogy is! Azzal, amit Cooper az 5D térben tett, megmentette az emberiséget. Amit láttunk a film végén: az emberiség ezzel a tudással képes volt magának új otthont teremteni az űrben, egy űrállomást "5D-s"-ítve, a teret meghajlítva. Az emberiség megmenekült, miközben Brenn azon munkálkodik, hogy újraindítson egy másik kolóniát. Mivel azonban ő a szingularitáshoz közel van, neki is annyi idő telt el ezalatt, mint Coopernek, ezért láthattuk a végén még őt is fiatalnak. Mire Cooper visszaér, nem sok idő fog eltelni Brenn szempontjából, ha minden rendben megy. Ahogy pl. az a tudós is pár perccel az érkeztük előtt halt meg, noha már évek óta sugározta az oké jelet. Csak neki 30 perc a földön 3,5 évet jelentett... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. (szerkesztve) Dehogy is! Azzal, amit Cooper az 5D térben tett, megmentette az emberiséget. Amit láttunk a film végén: az emberiség ezzel a tudással képes volt magának új otthont teremteni az űrben, egy űrállomást "5D-s"-ítve, a teret meghajlítva. Az emberiség megmenekült, miközben Brenn azon munkálkodik, hogy újraindítson egy másik kolóniát. Mivel azonban ő a szingularitáshoz közel van, neki is annyi idő telt el ezalatt, mint Coopernek, ezért láthattuk a végén még őt is fiatalnak. Mire Cooper visszaér, nem sok idő fog eltelni Brenn szempontjából, ha minden rendben megy. Ahogy pl. az a tudós is pár perccel az érkeztük előtt halt meg, noha már évek óta sugározta az oké jelet. Csak neki 30 perc a földön 3,5 évet jelentett... Köszi, el kell ismernem lecsó volt már az agyam a végére. Megőrülök, hogy kapizsgálom is, meg fogalmam sincs egyszerre.. Szerkesztve: 2014. November 9. - csoli1138 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. (szerkesztve) @Donát: Akkor neked megvan, hogy a három bolygó milyen eltolódással "számol"? Vizes? -1óra/7év a Földön Dr Mann féle? Brenn szerelme féle? szerk.: bocs a dupláért, de mikor az alábbi hsz-be próbáltam rakni a spoileres kérdést, mindig megjelent, nem bírtam vele..nem volt még ilyen.. Szerkesztve: 2014. November 9. - csoli1138 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. (szerkesztve) Amit láttunk a film végén: az emberiség ezzel a tudással képes volt magának új otthont teremteni az űrben, egy űrállomást "5D-s"-ítve, a teret meghajlítva. Ehhez minek kell az 5D? Az Elysium űrbázisa hasonló volt, ott nem volt 5D - szimplán a gravitációt kell megoldaniuk, nem? Másrészt meg, egy 5D-sített űrbázisra csak úgy simán lehet ki-be röpködni? Vagy kell valami 2D-elvevő zsilip? Szerkesztve: 2014. November 9. - R2-D2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Tegnap vegre megneztuk a Terminator - Salvation filmet! Igy,hogy az elso 50 percet ujra neztem...jobban kitisztult(elsore nem figyeltem annyira.) Nagyon jo film! Tetszett!!!Jo kis tortenete van! Szereplok elsore furcdak voltak,de aztan szepen lassan megszoktuk oket. Nekem allandoan Batman es Avatar erzesem volt Toluk. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 9. Ehhez minek kell az 5D? Az Elysium űrbázisa hasonló volt, ott nem volt 5D - szimplán a gravitációt kell megoldaniuk, nem? Másrészt meg, egy 5D-sített űrbázisra csak úgy simán lehet ki-be röpködni? Vagy kell valami 2D-elvevő zsilip? Hogy kell-e 5D azt nem tudom, mert kvázi csak 4-et láttunk (játék a gravitációval). Az azonban a filmben történtek alapján bizonyos, hogy a tér ilyetén meghajlításához, (amit baseballozás közben láttunk) szükséges a szingularitásból megszerzett tudás Csoli Jogos, de a Mann féle bolygó volt a legtávolabb a Gargandulától, tehát ott érvényesült legkevésbé a hatása. Az Edmunds féle bolygón a 7 év és a "normál" között kell, hogy legyen, bár megjegyzem, hogy a Mann féle bolygón töltött idő is beleszámíthatott abba a 80 akárhányba, amennyivel idősebb lett a lánya (és a Földön mindenki). Szerintem a vége képsorok azt üzenik, hogy Brenn ilyen korban van "jelenleg", bár az idő meglehetősen relatív fogalom, mint itt megtudtuk. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. November 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 10. Látta valaki az Automata-t? Arra gondoltam megnézem. Jó film lett? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2014. November 10. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 10. Nálam a szódával elmegy kategória volt. Nem rossz, de az előzetes alapján többet vártam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. November 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 10. Nálam a szódával elmegy kategória volt. Nem rossz, de az előzetes alapján többet vártam. Köszi, akkor kao egy esélyt! Ui.: A transformers 4-et egyszerűen nem bírtam végignézni. Hihetetlen. Az elsőt még tök bírtam, aztán a színvonal nálam "nézhetetlenre" csökkent.. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2014. November 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 10. Köszi, akkor kao egy esélyt! Ui.: A transformers 4-et egyszerűen nem bírtam végignézni. Hihetetlen. Az elsőt még tök bírtam, aztán a színvonal nálam "nézhetetlenre" csökkent.. Pont tegnap néztem. 2 óránál elaludtam. Ilyen se sűrűn van nálam. Azért majd megnézem a maradék 45 percet... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. November 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 10. (szerkesztve) Pont tegnap néztem. 2 óránál elaludtam. Ilyen se sűrűn van nálam. Azért majd megnézem a maradék 45 percet... B@szki dettó! 20:00 körül kezdtem és.. Az első 2 óra is érdektelen volt, azt' egyszer csak arra ébredek, hogy alszok.. Zúzda látvány zúzda és semmi tartalom. Marky Mark topmodell-lányának combjai sem érdekeltek, pedig Bay bácsi totálba vágta párszor. Nem úgy! Nagytotálba a combikákat a képen! Szerkesztve: 2014. November 10. - csoli1138 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Wilde Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Megnéztem az Interstellart. Nem mondom, hogy nem tetszett a film, mert abszolút a hatása alá kerültem, ténylegesen beszippantott abba a másik világba. Utána a metrón majdnem rossz helyen szálltam le, mert még nem voltam fejben teljesen itt. Viszont van némi hiányérzetem a filmmel kapcsolatban. Nem csak a forgatókönyv (fekete)lyukai zavartak , hanem hiányoltam azt, amit Riddick "nolanizmusnak" nevezett el. Hiányzott az agyszex, mert ugyan a 170 perces vizuális orgia letaglózóan hatott IMAX-ben - volt egy jelenet, ahol alig mertem levegőt venni - de a történettől nem tettem le a hajamat (bár nem is téptem ki, ez pozitívum), hiányoltam a "nolan-i csavart", szóval ilyen téren kielégületlen maradtam. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, mert nagyszerű filmélmény, ha tehetitek IMAX-ben nézzétek meg, megéri. Írok majd róla egy hosszabb, összeszedettebb véleményt is, csak most órára kell mennem. Ja, egyébként az elején az a Nolan üzenet szabvány volt, minden moziban lejátszották? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Nem hiszem, hogy szabvány volt, mert nem tudom miről beszélsz. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 11. (szerkesztve) Letöltöttem az Interstellart kamerásban. Fél perc után dobtam ki. Pedig a logo az nagyon jó minőség volt. Szerkesztve: 2014. November 11. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Letöltöttem az Interstellart kamerásban. Fél perc után dobtam ki. Pedig a logo az nagyon jó minőség volt. Mindenképpen nézd meg szerintem moziban, ha egy mód van rá. Az űr téma miatt szerintem neked kötelező. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Én pénteken nézem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Elvileg én is pénteken. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Megnéztem az Interstellart. Nem mondom, hogy nem tetszett a film, mert abszolút a hatása alá kerültem, ténylegesen beszippantott abba a másik világba. Utána a metrón majdnem rossz helyen szálltam le, mert még nem voltam fejben teljesen itt. Viszont van némi hiányérzetem a filmmel kapcsolatban. Nem csak a forgatókönyv (fekete)lyukai zavartak , hanem hiányoltam azt, amit Riddick "nolanizmusnak" nevezett el. Hiányzott az agyszex, mert ugyan a 170 perces vizuális orgia letaglózóan hatott IMAX-ben - volt egy jelenet, ahol alig mertem levegőt venni - de a történettől nem tettem le a hajamat (bár nem is téptem ki, ez pozitívum), hiányoltam a "nolan-i csavart", szóval ilyen téren kielégületlen maradtam. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, mert nagyszerű filmélmény, ha tehetitek IMAX-ben nézzétek meg, megéri. Írok majd róla egy hosszabb, összeszedettebb véleményt is, csak most órára kell mennem. Ja, egyébként az elején az a Nolan üzenet szabvány volt, minden moziban lejátszották? Elájulok. Komoly szakadékban lehet az IQ-m a tiédhez képest. Az én agyamat nagyon is megszexelte a film. A sok asztrofizika az egyes drámák és a maga a csavar is -mert volt- nem egy popcornfilm elsődleges ismérvei. Ezt csak azért írom mert elsősorban vizuális orgiának nevezted. Szóval megosztóak a vélemények -sokat olvastam már-, de azon a területen ahol Te gyengének találtad a filmet a legtöbben nem támadták. (A Nolanizmusnál ugye, és szerintem az is volt benne hajaj'..) De félreértés ne essék, nem támadólag lépek fel ellened, de érdekesnek találtam a véleményed. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Lehet, hogy nem a popcornfilmekhez hanem általában a filmekhez mérte az Interstellart. Én legalábbis biztos igy teszek majd. Ami miatt nagyon érdekel az a nemrég leadott Cosmos sorozat, ami a már eleve meglévő érdeklődésemet a világűr felé csak még tovább növelte. Most nagyon vágyom egy ilyen filmre. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 11. (szerkesztve) Mindenképpen nézd meg szerintem moziban, ha egy mód van rá. Az űr téma miatt szerintem neked kötelező. Moziban szerintem kimarad (ha csak nem itt Cegléden sasolom meg), de egy BD vásárlás kinéz neki, ha meg fog annyira. Ezt majd egy próba nézés dönti el tudjuk mikor. Lehet, hogy nem a popcornfilmekhez hanem általában a filmekhez mérte az Interstellart. Én legalábbis biztos igy teszek majd. Ami miatt nagyon érdekel az a nemrég leadott Cosmos sorozat, ami a már eleve meglévő érdeklődésemet a világűr felé csak még tovább növelte. Most nagyon vágyom egy ilyen filmre. Az eredeti Cosmos -t láttad vagy a folytatást? A Carl Sagan féle is remek, érdemes tenni vele egy próbát. De van egy mindent ütő csillagászati cucc, amiben Stephen Hawking a főszereplő. Az az igazán gondolatébresztő. Majd utánanézek a címének ha érdekel. Szerkesztve: 2014. November 11. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
reaper Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 11. A Lucasfilm egy nem-SW animációs musicalt készít, Strange Magic címmel. A film január 23-án már érkezik is, és Lucas történetén alapul. Az animációt a TCW-al is bizonyított szingapúri csapat alkotja meg. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Moziban szerintem kimarad (ha csak nem itt Cegléden sasolom meg), de egy BD vásárlás kinéz neki, ha meg fog annyira. Ezt majd egy próba nézés dönti el tudjuk mikor. Kár, pedig már nagyon érdekelne a véleményed. Bomarr, Csoli: szerintem nem a popcornhoz és nem is átlagos filmhez mérte Wilde, hanem Nolan többi filmjéhez. Szerintem itt most kicsit több idő volt a magyarázatokra (a témából fakadóan), ezért lassabb a történetvezetés, emiatt írhatta talán Wilde azt, amit. A szokásos történetvezetés ettől függetlenül nálam is megvolt, és azóta is filmen agyalok szabadidőm egy részében. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 11. Az eredeti Cosmos -t láttad vagy a folytatást? A Carl Sagan féle is remek, érdemes tenni vele egy próbát. De van egy mindent ütő csillagászati cucc, amiben Stephen Hawking a főszereplő. Az az igazán gondolatébresztő. Majd utánanézek a címének ha érdekel. Egyelőre csak a folytatást láttam, de az eredetit is tervbe vettem. Ez a Stephen Hawkingos jól hangzik A Lucasfilm egy nem-SW animációs musicalt készít, Strange Magic címmel. A film január 23-án már érkezik is, és Lucas történetén alapul. Az animációt a TCW-al is bizonyított szingapúri csapat alkotja meg. Na ennek a marketingjével nem sokat szórakoztak... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.