Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. A Dagobah a sw egyik legbizarrabb helyszíne. Kimondottan barátságtalan, sáros, pocsolyás, fura madárszerűségek és "kvázigyíkok" lakják, az R2-t megenni próbáló vizi izéről nem is beszélve. Viszont kiváló búvóhely a legnagyobb jedi számára. Vajon Yoda miért ezt a Hilton szállónak kis túlzással sem nevezhető sárfészket választotta lakhelyül? Vajon ismerte korábbról? És a meditáción kívül mihez lehetett itt kezdeni? Napozni pl. biztos nem lehet. Én elég hamar bekattannék egy ilyen helyen... Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. A Dagobah a sw egyik legbizarrabb helyszíne. Kimondottan barátságtalan, sáros, pocsolyás, fura madárszerűségek és "kvázigyíkok" lakják, az R2-t megenni próbáló vizi izéről nem is beszélve. Viszont kiváló búvóhely a legnagyobb jedi számára. Vajon Yoda miért ezt a Hilton szállónak kis túlzással sem nevezhető sárfészket választotta lakhelyül? Vajon ismerte korábbról? És a meditáción kívül mihez lehetett itt kezdeni? Napozni pl. biztos nem lehet. Én elég hamar bekattannék egy ilyen helyen... Az egyik kedvenc bolygóm. Hogyan került oda?: Ugye rájött, hogy a Kamino-t kitörölték, elkezdett kutatni más "elveszett" bolygók iránt.Többet is talált, és köztük volt a Dagobah.Ezt a bolygót nem hozta nyilvánosságra, gondolva hogy egyszer talán jól fog jönni egy elfelejtett bolygó. Válasz
dstar Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hová vonulhatna jobb helyre száműzetésbe, mint egy olyan helyre, amire senki sem gondol/ senki sem ismer? Király helyszín, és az sem kizárt, hogy vmikor kiderül, honnan ismerte. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. A legdarkosabb hely az egész SW univerzumban. Óriási feeling! Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hát akkor itt most meg is oszthatnánk, ki mit tud a barlangról? Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Ez EU, de valamikor Yoda idejében leszállt itt egy Sith, akivel Yoda megküzdött, a hajó távirányítóját meg itt "felejtette" a pilóta. Luke később megtalálta, de ez már nem a Sith-hez kapcsolódik, másik történet. Emiatt van sötét kisugárzása a helynek. Luke ezzel magyarázta azt, hogy Sidiék nem érzékelték Yodát. A sötét és a világos oldal együttes megléte semlegesítette egymást. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Jajjj a barlang. Elmondom az én verziómat. Yoda próbára tette Luke-ot, ezért bekülte egy sötét helyre. A többi vízió meg az agg mester műve. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Jajjj a barlang. 8) Elmondom az én verziómat. Yoda próbára tette Luke-ot, ezért bekülte egy sötét helyre. A többi vízió meg az agg mester műve. pszichotelevízionálás 8) Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Szerintem anank a helynek a megléte, kiléte másodlagos. Valahogy olyan vidék, amit jobb, ha sose tudunk meg, milyen is, mert akkor elveszne a varázsa, a miszticizmus, ami körüllengi. "Erős, sötét dolgok lakják. A gonosz birodalma." Szvsz hátborzongatóak ezek a szavak, és szerintem így is van. De azért nekem is van elméletem. E szerint pedig a fa alatt a barlangban valahogy felgyülemlett, örvénylik az Erő és emiatt képes kivetíteni a kezdő Jedikben lakozó félelmet. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Ez is elég misztikus magyarázat Dzséjt. Tetszik. Én csak azért írtam amit, mert Yoda azt is mondja, hogy csak az van ott, amit Luke magával visz. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Dzséjt magyarázata inkább tudományos miszticizmus. 8) Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Én csak azért írtam amit, mert Yoda azt is mondja, hogy csak az van ott, amit Luke magával visz. Szerintem a kezdő tanítványok, ha azt mondják nekik, hogy azt a helyet a Sötét Oldal lakja, a gonosz birodalma, és oda be kell menniük, akkor csak félelmet visznek magukkal, illetve a képességet saját Sötét Oldaluk legyőzésére. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. akkor csak félelmet visznek magukkal, illetve a képességet saját Sötét Oldaluk legyőzésére. Vagy inkább megláthatják a legnagyobb félelmüket, amit le kell győzniük! Mindenesetre érdekes hely az a barlang. 8) Nem akarom jobban boncolgatni, majd az EPV chapterezésnél leírom a véleményem. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. akkor csak félelmet visznek magukkal, illetve a képességet saját Sötét Oldaluk legyőzésére. Vagy inkább megláthatják a legnagyobb félelmüket, amit le kell győzniük! Mindenesetre érdekes hely az a barlang. 8) Nem akarom jobban boncolgatni, majd az EPV chapterezésnél leírom a véleményem. Mindenki a csapterezésre tartogat. Hol van az még? Azt hittem erre is van ez a téma. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. De a mondandóm inkább Luke érzéseivel, és félelmeivel lapcsolatos 8) Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Szerintem Yoda idézte elő az egész látomást. A barlangmak semmi extra kisugárzást sem tulajdonítok. Szerintem pedig Yoda biztos régebbről ismerte a bolygót, 900 év tralán egy ilyen gigantikus galaxis feltérképezéséhez is elegendő kellett, hogy legyen... Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2005. Október 8. Hozzászólás ideje: 2005. Október 8. A titokzatos barlang.Van ezzell kapcsolatban két dolog, amit 20 éve nem tudok megmagyarázni magamnak. Az első az amikor Luke elindul a barlang felé és közben magára csatolja a fegyverövet.Yoda azt mondja ,hogy arra nem lesz szüksége.Luke mégis magával viszi. Namost az első kérdés, az lenne, hogy mi van ha nem viszi magával a fegyvereit?Akkor mit csinál a szellem Vaderrel?Yoda erre nem gondolt? Lehetne az a magyarázat, hogy a szellem Vader azért jelent meg mert magával vitte a fegyvereit, félt valamitől.Ha nem vitte volna magával akkor lehet hogy nem jelent volna meg Vader. A másik pedig az lenne, hogy amikor Luke készülődik a Bespinre akkor Yoda mondja neki, hogy ne feledje ,hogy járt a barlangban.Hogy járt?Sehogy?Levágott egy szellemet ami megmutatta neki, hogy belőle is lehet Vader, ha átáll a sötét oldalra.Ezt nem értem.Miért mondta Yoda negatív értelemben.Szerintem Luke példásan teljesítette a feladadtot.Mit kellett volna tennie? Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 8. Hozzászólás ideje: 2005. Október 8. Namost az első kérdés, az lenne, hogy mi van ha nem viszi magával a fegyvereit?Akkor mit csinál a szellem Vaderrel?Yoda erre nem gondolt?Lehetne az a magyarázat, hogy a szellem Vader azért jelent meg mert magával vitte a fegyvereit, félt valamitől.Ha nem vitte volna magával akkor lehet hogy nem jelent volna meg Vader. Yoda azt mondja, hogy csak az van a barlangban amit magával visz. Vagyis csak a saját félelmeivel találkozhat a barlangban. Azzal, hogy Luke felkapcsolja a fegyvert egyértelművé válik a félelme... hogy még nem elég érett és kész szellemileg arra, hogy jedi legyen (vagyis hogy teljesen megszabaduljon a félelmeitől). Ha Luke ilyen lenne, akkor bemenne a barlangba és semmit se találna... de mivel fél (és pont ezért a kardot is viszi) megjelenik Vader, aki nem egy szellem, csupán egy látomás... A másik pedig az lenne, hogy amikor Luke készülődik a Bespinre akkor Yoda mondja neki, hogy ne feledje ,hogy járt a barlangban.Hogy járt?Sehogy?Levágott egy szellemet ami megmutatta neki, hogy belőle is lehet Vader, ha átáll a sötét oldalra.Ezt nem értem.Miért mondta Yoda negatív értelemben.Szerintem Luke példásan teljesítette a feladadtot.Mit kellett volna tennie? Azért negativ értelem, mert Luke ott azzal szembesül, hogy a jövőjében benne van, hogy egyszer gonosszá válik; ezért mondja Yoda negativ értelemben, mintha azt mondaná: "Ne menj, mert ne feledd a sötét oldal is lehet a jussod"... ehelyett azt mondja "Ne menj, emlékezz a barlangra". A kettő kb egy és ugyanaz, de az utobbi sokkal Yodásabb Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 8. Hozzászólás ideje: 2005. Október 8. A másik pedig az lenne, hogy amikor Luke készülődik a Bespinre akkor Yoda mondja neki, hogy ne feledje ,hogy járt a barlangban.Hogy járt?Sehogy?Levágott egy szellemet ami megmutatta neki, hogy belőle is lehet Vader, ha átáll a sötét oldalra.Ezt nem értem.Miért mondta Yoda negatív értelemben.Szerintem Luke példásan teljesítette a feladadtot.Mit kellett volna tennie? Pedig a barlangban kudarcot vallott! Egyszerűen azért, mert a végén dühből támadt Vaderre, és levágta a fejét. Ilyet egy Jedi nem tehet. Nem vélelen volt a levágott maszk mögött Luke arca... Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2005. Október 9. Hozzászólás ideje: 2005. Október 9. Köszönöm szépen.Így már világos. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 16. Hozzászólás ideje: 2005. December 16. Jé, én is pont ezt akartam megkérdezni most, amit Frenkia az "előbb". De én arra gondoltam lehetséges magyarázatként, hogy Luke azért bukott el a barlangban, mert rátámadt Vaderre, aki addig nem mutatott aggresszív szándékokat. Szerintem Bomarr, a te verziód is jó lenne, ha nem látnánk közben Yoda arcjátékát. Ha úgy lenne, ahogy te mondod, akkor már akkor lemondóan csóválná a fejét Yoda, amikor Luke felcsatolja az övét, elvégre akkor már tök mindegy, hogy mit csinál a barlangban, elbukott a próbán. Viszont Yoda itt nem csóválja a fejét, csak figyelmezteti, hogy arra nem lesz szüksége. Akkor viszont csóválja, amikor Luke kinyírja "Vadert", azaz megöli az ellenfelét. - persze lehet, hogy tévedek :wink: Donát. Válasz
Darth Füge Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. (szerkesztve) De hogy lett ekkora sötétség a Dagobah bolygó barlangjában? Szerkesztve: 2006. Június 29. - Darth Fuge Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. De hogy lett ekkora sötétség a Dagobah bolygó barlangjában? Hát ugy, hogy mint a legtöbb barlangba ide se süt be a nap Komolyra forditva: valamelyik EU iró majd biztos megmagyarázza (de lehet, hogy már meg is történt) pedig jobb ha bizonyos dolgokat balladai homály fed (szerintem). Igy sokkal titokzatosabb marad maga a hely Válasz
Darth Füge Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. (szerkesztve) Kezd derengeni valami a Birodalom Örököseiben luke visszamegy a Dagobahra és R2D2-val találnak 1 adóvevőt ami egy sithlovagé(?) lehetet a klónháborúk alatt 1991 -ben még nem tudtak semmit 3. részről:))) Szerkesztve: 2006. Június 29. - Darth Fuge Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Na igen... pár éve meg azt rebesgették, hogy itt fog meghalni Dooku. Szerintem elég erőltetett lett volna... Válasz
Darth Füge Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. (szerkesztve) igen de érdekes mert Palpi is sithlovag hiányban szenvedett akkoriban ezért csábitotta át magához anakint Szerkesztve: 2006. Június 29. - Darth Fuge Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Azt hiszem két magyarázat is van. Az egyikben Yoda ölt itt meg egy Sötét Jedit valamikor a klón háborúk előtt/közben, aki Kardast is elcsúfította. A másikban - egy képregényben - egy yodaszerű fiatal padawan végzett egy Sithel évezredekkel az ep1 előtt. De erről Modi tudna többet írni. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Ugyanezen topikban írtam a hely sötét kisugárzásáról egy-két mondatot valamivel lentebb, amit én is a Birodalom örököseiből tudok. Ez a Dookus dolog elég gáz lett volna Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Azt hiszem két magyarázat is van. Az elsőről olvastam, a második megismerése még rendesen előttem áll Car'das elcsúfítása nem rémlik, csak az, hogy kikészítette az a Sith, és utána Yoda segített rajta. Válasz
Darth Füge Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. (szerkesztve) Én az elsőt támogatom de hogy került egy sötét jedi a dagobahra? ráadásul a klónháborúk alatt ? Szerkesztve: 2006. Június 29. - Darth Fuge Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.