Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. A Dagobah a sw egyik legbizarrabb helyszíne. Kimondottan barátságtalan, sáros, pocsolyás, fura madárszerűségek és "kvázigyíkok" lakják, az R2-t megenni próbáló vizi izéről nem is beszélve. Viszont kiváló búvóhely a legnagyobb jedi számára. Vajon Yoda miért ezt a Hilton szállónak kis túlzással sem nevezhető sárfészket választotta lakhelyül? Vajon ismerte korábbról? És a meditáción kívül mihez lehetett itt kezdeni? Napozni pl. biztos nem lehet. Én elég hamar bekattannék egy ilyen helyen... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. A Dagobah a sw egyik legbizarrabb helyszíne. Kimondottan barátságtalan, sáros, pocsolyás, fura madárszerűségek és "kvázigyíkok" lakják, az R2-t megenni próbáló vizi izéről nem is beszélve. Viszont kiváló búvóhely a legnagyobb jedi számára. Vajon Yoda miért ezt a Hilton szállónak kis túlzással sem nevezhető sárfészket választotta lakhelyül? Vajon ismerte korábbról? És a meditáción kívül mihez lehetett itt kezdeni? Napozni pl. biztos nem lehet. Én elég hamar bekattannék egy ilyen helyen... Az egyik kedvenc bolygóm. Hogyan került oda?: Ugye rájött, hogy a Kamino-t kitörölték, elkezdett kutatni más "elveszett" bolygók iránt.Többet is talált, és köztük volt a Dagobah.Ezt a bolygót nem hozta nyilvánosságra, gondolva hogy egyszer talán jól fog jönni egy elfelejtett bolygó. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
dstar Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hová vonulhatna jobb helyre száműzetésbe, mint egy olyan helyre, amire senki sem gondol/ senki sem ismer? Király helyszín, és az sem kizárt, hogy vmikor kiderül, honnan ismerte. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. A legdarkosabb hely az egész SW univerzumban. Óriási feeling! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Hát akkor itt most meg is oszthatnánk, ki mit tud a barlangról? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Ez EU, de valamikor Yoda idejében leszállt itt egy Sith, akivel Yoda megküzdött, a hajó távirányítóját meg itt "felejtette" a pilóta. Luke később megtalálta, de ez már nem a Sith-hez kapcsolódik, másik történet. Emiatt van sötét kisugárzása a helynek. Luke ezzel magyarázta azt, hogy Sidiék nem érzékelték Yodát. A sötét és a világos oldal együttes megléte semlegesítette egymást. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Jajjj a barlang. Elmondom az én verziómat. Yoda próbára tette Luke-ot, ezért bekülte egy sötét helyre. A többi vízió meg az agg mester műve. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Jajjj a barlang. 8) Elmondom az én verziómat. Yoda próbára tette Luke-ot, ezért bekülte egy sötét helyre. A többi vízió meg az agg mester műve. pszichotelevízionálás 8) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Szerintem anank a helynek a megléte, kiléte másodlagos. Valahogy olyan vidék, amit jobb, ha sose tudunk meg, milyen is, mert akkor elveszne a varázsa, a miszticizmus, ami körüllengi. "Erős, sötét dolgok lakják. A gonosz birodalma." Szvsz hátborzongatóak ezek a szavak, és szerintem így is van. De azért nekem is van elméletem. E szerint pedig a fa alatt a barlangban valahogy felgyülemlett, örvénylik az Erő és emiatt képes kivetíteni a kezdő Jedikben lakozó félelmet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Ez is elég misztikus magyarázat Dzséjt. Tetszik. Én csak azért írtam amit, mert Yoda azt is mondja, hogy csak az van ott, amit Luke magával visz. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Dzséjt magyarázata inkább tudományos miszticizmus. 8) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Én csak azért írtam amit, mert Yoda azt is mondja, hogy csak az van ott, amit Luke magával visz. Szerintem a kezdő tanítványok, ha azt mondják nekik, hogy azt a helyet a Sötét Oldal lakja, a gonosz birodalma, és oda be kell menniük, akkor csak félelmet visznek magukkal, illetve a képességet saját Sötét Oldaluk legyőzésére. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. akkor csak félelmet visznek magukkal, illetve a képességet saját Sötét Oldaluk legyőzésére. Vagy inkább megláthatják a legnagyobb félelmüket, amit le kell győzniük! Mindenesetre érdekes hely az a barlang. 8) Nem akarom jobban boncolgatni, majd az EPV chapterezésnél leírom a véleményem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. akkor csak félelmet visznek magukkal, illetve a képességet saját Sötét Oldaluk legyőzésére. Vagy inkább megláthatják a legnagyobb félelmüket, amit le kell győzniük! Mindenesetre érdekes hely az a barlang. 8) Nem akarom jobban boncolgatni, majd az EPV chapterezésnél leírom a véleményem. Mindenki a csapterezésre tartogat. Hol van az még? Azt hittem erre is van ez a téma. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. De a mondandóm inkább Luke érzéseivel, és félelmeivel lapcsolatos 8) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Szerintem Yoda idézte elő az egész látomást. A barlangmak semmi extra kisugárzást sem tulajdonítok. Szerintem pedig Yoda biztos régebbről ismerte a bolygót, 900 év tralán egy ilyen gigantikus galaxis feltérképezéséhez is elegendő kellett, hogy legyen... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2005. Október 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 8. A titokzatos barlang.Van ezzell kapcsolatban két dolog, amit 20 éve nem tudok megmagyarázni magamnak. Az első az amikor Luke elindul a barlang felé és közben magára csatolja a fegyverövet.Yoda azt mondja ,hogy arra nem lesz szüksége.Luke mégis magával viszi. Namost az első kérdés, az lenne, hogy mi van ha nem viszi magával a fegyvereit?Akkor mit csinál a szellem Vaderrel?Yoda erre nem gondolt? Lehetne az a magyarázat, hogy a szellem Vader azért jelent meg mert magával vitte a fegyvereit, félt valamitől.Ha nem vitte volna magával akkor lehet hogy nem jelent volna meg Vader. A másik pedig az lenne, hogy amikor Luke készülődik a Bespinre akkor Yoda mondja neki, hogy ne feledje ,hogy járt a barlangban.Hogy járt?Sehogy?Levágott egy szellemet ami megmutatta neki, hogy belőle is lehet Vader, ha átáll a sötét oldalra.Ezt nem értem.Miért mondta Yoda negatív értelemben.Szerintem Luke példásan teljesítette a feladadtot.Mit kellett volna tennie? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 8. Namost az első kérdés, az lenne, hogy mi van ha nem viszi magával a fegyvereit?Akkor mit csinál a szellem Vaderrel?Yoda erre nem gondolt?Lehetne az a magyarázat, hogy a szellem Vader azért jelent meg mert magával vitte a fegyvereit, félt valamitől.Ha nem vitte volna magával akkor lehet hogy nem jelent volna meg Vader. Yoda azt mondja, hogy csak az van a barlangban amit magával visz. Vagyis csak a saját félelmeivel találkozhat a barlangban. Azzal, hogy Luke felkapcsolja a fegyvert egyértelművé válik a félelme... hogy még nem elég érett és kész szellemileg arra, hogy jedi legyen (vagyis hogy teljesen megszabaduljon a félelmeitől). Ha Luke ilyen lenne, akkor bemenne a barlangba és semmit se találna... de mivel fél (és pont ezért a kardot is viszi) megjelenik Vader, aki nem egy szellem, csupán egy látomás... A másik pedig az lenne, hogy amikor Luke készülődik a Bespinre akkor Yoda mondja neki, hogy ne feledje ,hogy járt a barlangban.Hogy járt?Sehogy?Levágott egy szellemet ami megmutatta neki, hogy belőle is lehet Vader, ha átáll a sötét oldalra.Ezt nem értem.Miért mondta Yoda negatív értelemben.Szerintem Luke példásan teljesítette a feladadtot.Mit kellett volna tennie? Azért negativ értelem, mert Luke ott azzal szembesül, hogy a jövőjében benne van, hogy egyszer gonosszá válik; ezért mondja Yoda negativ értelemben, mintha azt mondaná: "Ne menj, mert ne feledd a sötét oldal is lehet a jussod"... ehelyett azt mondja "Ne menj, emlékezz a barlangra". A kettő kb egy és ugyanaz, de az utobbi sokkal Yodásabb Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 8. A másik pedig az lenne, hogy amikor Luke készülődik a Bespinre akkor Yoda mondja neki, hogy ne feledje ,hogy járt a barlangban.Hogy járt?Sehogy?Levágott egy szellemet ami megmutatta neki, hogy belőle is lehet Vader, ha átáll a sötét oldalra.Ezt nem értem.Miért mondta Yoda negatív értelemben.Szerintem Luke példásan teljesítette a feladadtot.Mit kellett volna tennie? Pedig a barlangban kudarcot vallott! Egyszerűen azért, mert a végén dühből támadt Vaderre, és levágta a fejét. Ilyet egy Jedi nem tehet. Nem vélelen volt a levágott maszk mögött Luke arca... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2005. Október 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 9. Köszönöm szépen.Így már világos. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. December 16. Jé, én is pont ezt akartam megkérdezni most, amit Frenkia az "előbb". De én arra gondoltam lehetséges magyarázatként, hogy Luke azért bukott el a barlangban, mert rátámadt Vaderre, aki addig nem mutatott aggresszív szándékokat. Szerintem Bomarr, a te verziód is jó lenne, ha nem látnánk közben Yoda arcjátékát. Ha úgy lenne, ahogy te mondod, akkor már akkor lemondóan csóválná a fejét Yoda, amikor Luke felcsatolja az övét, elvégre akkor már tök mindegy, hogy mit csinál a barlangban, elbukott a próbán. Viszont Yoda itt nem csóválja a fejét, csak figyelmezteti, hogy arra nem lesz szüksége. Akkor viszont csóválja, amikor Luke kinyírja "Vadert", azaz megöli az ellenfelét. - persze lehet, hogy tévedek :wink: Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Füge Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. (szerkesztve) De hogy lett ekkora sötétség a Dagobah bolygó barlangjában? Szerkesztve: 2006. Június 29. - Darth Fuge Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. De hogy lett ekkora sötétség a Dagobah bolygó barlangjában? Hát ugy, hogy mint a legtöbb barlangba ide se süt be a nap Komolyra forditva: valamelyik EU iró majd biztos megmagyarázza (de lehet, hogy már meg is történt) pedig jobb ha bizonyos dolgokat balladai homály fed (szerintem). Igy sokkal titokzatosabb marad maga a hely Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Füge Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. (szerkesztve) Kezd derengeni valami a Birodalom Örököseiben luke visszamegy a Dagobahra és R2D2-val találnak 1 adóvevőt ami egy sithlovagé(?) lehetet a klónháborúk alatt 1991 -ben még nem tudtak semmit 3. részről:))) Szerkesztve: 2006. Június 29. - Darth Fuge Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Na igen... pár éve meg azt rebesgették, hogy itt fog meghalni Dooku. Szerintem elég erőltetett lett volna... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Füge Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. (szerkesztve) igen de érdekes mert Palpi is sithlovag hiányban szenvedett akkoriban ezért csábitotta át magához anakint Szerkesztve: 2006. Június 29. - Darth Fuge Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Azt hiszem két magyarázat is van. Az egyikben Yoda ölt itt meg egy Sötét Jedit valamikor a klón háborúk előtt/közben, aki Kardast is elcsúfította. A másikban - egy képregényben - egy yodaszerű fiatal padawan végzett egy Sithel évezredekkel az ep1 előtt. De erről Modi tudna többet írni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Ugyanezen topikban írtam a hely sötét kisugárzásáról egy-két mondatot valamivel lentebb, amit én is a Birodalom örököseiből tudok. Ez a Dookus dolog elég gáz lett volna Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Azt hiszem két magyarázat is van. Az elsőről olvastam, a második megismerése még rendesen előttem áll Car'das elcsúfítása nem rémlik, csak az, hogy kikészítette az a Sith, és utána Yoda segített rajta. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Füge Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Június 29. (szerkesztve) Én az elsőt támogatom de hogy került egy sötét jedi a dagobahra? ráadásul a klónháborúk alatt ? Szerkesztve: 2006. Június 29. - Darth Fuge Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.