Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. December 14. Hozzászólás ideje: 2021. December 14. On 10/17/2021 at 12:22 PM , Ody Mandrell said: Nem Farkas Bertalan volt az véletlenül? Jó ismerősünk! Ugye @Bomarr, @Frenkie, @Pildi, @Dzséjt és @MissKarrde? Ezt amúgy nem értem. El tudnánd magyarázni? Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. December 14. Hozzászólás ideje: 2021. December 14. Belső poén Hozzám viszonylag közel lakik a Farkas Bertalan, amiből aztán némi borocska meg söröcske ledöntése után mindenféle poénok születtek egy-egy fórumos összejövetelen 2 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. December 14. Hozzászólás ideje: 2021. December 14. 49 minutes ago, Bomarr said: Belső poén Hozzám viszonylag közel lakik a Farkas Bertalan, amiből aztán némi borocska meg söröcske ledöntése után mindenféle poénok születtek egy-egy fórumos összejövetelen De jó lehet, fórumtalizni. Kéne egy egyszer. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2021. December 14. Hozzászólás ideje: 2021. December 14. Nekem volt szerencsém Farkas Bercivel találkozni, közös fotóm is van vele egyszer tartott itt egy előadást a kollégiumban, ahol lakok 1 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. December 29. Hozzászólás ideje: 2021. December 29. Japán is részt vesz az USA vezette Artemis programban. Bejelentették, hogy embert kívánnak juttatni a holdra, illetve járműfejlesztésbe is belefognak. https://24.hu/tudomany/2021/12/29/japan-urhajosok-hold-artemis-program-nasa/?fbclid=IwAR1oN5tSLuCTO3u9eQTtv9Pltrm8H6Pj1jvZPZKQ-I5qDefEal_Ce2ffu6E Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Február 15. Hozzászólás ideje: 2022. Február 15. Nemrég készítette a Hubble, szépen látszik az anyagcsere a két galaxis között 2 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Március 4. Hozzászólás ideje: 2022. Március 4. (szerkesztve) Ha valakit érdekel, a NASA-nál újra fel lehet iratni a neveteket egy adathordotóra, ezúttal az Artemis I küldetéssel kapcsolatban. Én már éltem is a lehetőséggel, így egy mars küldetés után már egy holdmisszión is rajta lesz a nevem. Itt lehet felírni a nevetek: https://www.nasa.gov/send-your-name-with-artemis/ Szerkesztve: 2022. Március 4. - Iqvi 1 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Március 17. Hozzászólás ideje: 2022. Március 17. Létezhet egy univerzum, amely visszafele halad az időben 1 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Július 12. Hozzászólás ideje: 2022. Július 12. Új ablakot nyit a világra a James Webb űrtávcső első tudományos felvétele 6 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Július 12. Hozzászólás ideje: 2022. Július 12. Újabb képek: 7 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Július 12. Ezt majd érdemes megnézni a NASA honlapján minimum 4k felbontásban. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 26. Meglett Kamino, alig 100 parszekre a Rishi ködtől fényévre tőlünk Találtak egy bolygót a lakható zónában, az egész felszínét víz boríthatja 5 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 27. 2022. 08. 26. - 20:22, NorbiLordi írta: Meglett Kamino, alig 100 parszekre a Rishi ködtől fényévre tőlünk Találtak egy bolygót a lakható zónában, az egész felszínét víz boríthatja Már elnézést, de az, ami a Jedi Archívumban nincs benne, az kérem, nem létezik. 3 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 27. Az is lehet hogy az a 2181 Despoina a Mass Effect 3 Leviathan DLC-jéből. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 28. On 8/26/2022 at 8:22 PM , NorbiLordi said: Meglett Kamino, alig 100 parszekre a Rishi ködtől fényévre tőlünk Találtak egy bolygót a lakható zónában, az egész felszínét víz boríthatja Érdekes hír. Bár most engem jobban izgat az Orbital Reef, mert a NASA a napokban engedélyezte az űrállomás építését. Csak az a kérdés, hogy mivel fogják megépíteni? Mert a Blue Originnek még nincs kész a hordozó rakétája, és a Dream Chaser is építés alatt áll. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 28. Ennél is sokkal érdekesebb az Artemis program, ami pár nap múlva mérföldkőhöz érkezik. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 28. 3 minutes ago, Ody Mandrell said: Ennél is sokkal érdekesebb az Artemis program, ami pár nap múlva mérföldkőhöz érkezik. Ha jól tudom 29-én indul a rakéta és vele a hajó is ugye? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 28. Igen, és Hold körüli pályára fog állni. 2024-ben már ember is lesz rajta. 2025-ben pedig új Holdra szállás lesz. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 28. 1 órával ezelőtt, Iqvi írta: Érdekes hír. Bár most engem jobban izgat az Orbital Reef, mert a NASA a napokban engedélyezte az űrállomás építését. Csak az a kérdés, hogy mivel fogják megépíteni? Mert a Blue Originnek még nincs kész a hordozó rakétája, és a Dream Chaser is építés alatt áll. A tervek impozánsak, de egyelőre ezek közül a magánvállalatok közül a SpaceX lenne amelyik szerintem tényleg meg tudná oldani az évtized végére, hogy legyen egy ilyenünk. De azért szurkolok nekik, mert tök jó lenne ha ezek ilyen mindennapos dolgokká válnának Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 28. 1 hour ago, NorbiLordi said: A tervek impozánsak, de egyelőre ezek közül a magánvállalatok közül a SpaceX lenne amelyik szerintem tényleg meg tudná oldani az évtized végére, hogy legyen egy ilyenünk. De azért szurkolok nekik, mert tök jó lenne ha ezek ilyen mindennapos dolgokká válnának Ha elkészülne és sikeresen elindulna a Dream Chaser akkor azzal talán tudnának felvinni szállítmányt. De igazán tényleg csak a New Glennel lehetne gyorsan megcsinálni. Csak az még ott se tart mint a Chaser. Viszont a tervek nekem is tetszenek. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 29. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 29. Ma 14 órakor kilövés! https://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/#public 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 29. 7 minutes ago, Ody Mandrell said: Ma 14 órakor kilövés! https://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/#public Épp kérdezni akartam hogy mikor lesz. Addig megtanulok, és megyek is nézni Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 29. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 29. "Egyelőre még ember nélkül, de 50 év után újra beveszi a Holdat Amerika. 2025-ig tervez ismét embert juttatni a Hold az Egyesült Államok. Ennek előfutáraként a már kész űrhajót egyelőre utas nélkül vezetik Hold körüli pályára. Az indításra magyar idő szerint augsztus 29-én, 14 óra 23 perckor kerül sor a világ legnagyobb hordozórakétája, az Artemis-1 SLS nehézrakétája segítségével. Az Artemisnek ez az első küldetése, és közel másfél évig épült. Az űrhajó, mely az Orion nevet kapta az indítást követően 5 nap múlva éri el a Holdat, rajta 4K felbontású kamerák közvetítik majd az elképesztő kilátással övezett manővereket. Nem lesz céltalan a mostani út sem, azon kívül, hogy tesztelik, alkalmas-e az emberes küldetésre, az Orion fedélzetére sok hasznos teher kerül, többek közt műholdak, technológiai demonstrációk, tudományos vizsgálatok kapnak helyet rajta. Az egyik vizsgálat a Holdon való vízkeresésre irányul, az egyik műhold pedig leszáll majd az égitest felszínére. A küldetéshez használt NASA rakéta nem képes a Földre való visszatérésre, maradványai az óceánba zuhannak majd. Az Orion 2 hétig kering a Hold körül, majd visszaindul a Földre. Az űrkabin a küldetés 43. napján lép majd be a bolygónk légkörébe, nagyjából 40 ezer km/h sebességgel. Az azonnali elégéstől egy speciális epoxi gyanta anyag védi, majd ejtőernyők segítségével ereszkedik az óceánba. A 2024-es űrhajósokat követően 2025-ben várhatóan az első nő is megérkezik kísérő égitestünkre, a Hold déli-pólusára a SpaceX Starship leszállóegységével." 1 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 29. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 29. Itt egy magyar link. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 29. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 29. Elhalasztották a kilövést, legközelebb pénteken próbálkoznak újra. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 29. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 29. 14 minutes ago, Ody Mandrell said: Elhalasztották a kilövést, legközelebb pénteken próbálkoznak újra. Épp egy pár perce kapcsoltam be a Spacejunkienak a streamjét, de ott először csak a 18:48-at láttam, így azt hittem még ma lesz. Na mindegy, akkor várok addig. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 1. Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 1. A James Webb lekapott egy tőlünk 385 fényévre levő exobolygót, a HIP 65426 b-t. A Jupiternél 6-12x nagyobb gázóriásról van szó. 2 4 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 3. Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 3. Ismét elhalasztották az Artemis indítását Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 3. Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 3. Én ettől már kiégtem. Szegény űrhajósokat sajnálom, akik készülnek arra, hogy újra a Holdra utazzanak. De remélem minék hamarabb összejön majd. Volt amúgy ilyesmi csúszás az Apollo programnál? 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 3. Itt még nincsenek űrhajósok. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.