Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Döbbenetes! :o Ezt még nem is láttam. Mondjuk ez nem tudom melyik marsjáró, a Spirit vagy az Oppurtunitry, de lényegében mindegy is. Vagy is annyiban nem, hogy ezeket a kutató egységeket három hónapos működésre tervezték, de ennek ellenére valamit nagyon benézhettek, mert az Oppurtunity még most is működik és szolgáltatja az adatok. Immár 8 és fél éve!!! Eddig 34.8 Km-t tett meg a Marson.

A Curiosity pedig azért roppant érdekes, mert rátettek még egy lapáttal. Ráadásul a projekt fő feladata az élet keresése!! Izgalmas hónapok állnak előttünk. :)

Hozzászólás ideje:

Igen, de ezt még nem a főkamera készítette, hanem a hátsó kamerák képeiből állították össze, így ennél sokkal de sokkal minőségibb képek fognak érkezni az elkövetkező napokban. :)

A Curiosity szerintem is még évekig szolgáltathatja az információkat. Az elsőként Marsra küldött jármű, a Spirit valamikor tavalyelőtt hibásodott meg, mert elvesztettek vele minden kapcsolatot. Úgy tudom, beragadt a homokba és nem tudta kiszabadítani magát, így végül hibernálódott.

Szerkesztve: - Nute Gunray

Hozzászólás ideje:

Így van, az Opportunity három héttel később szállt le társához képest. Feladata az esetleges víz utáni maradványok felkutatása volt, jelenleg nem tudom, hogy éppen mit csinál. :D

Egyébként az is jó, hogy a Mars körül keringő három űrszonda közül az egyik az Európai Űrügynökséghez tartozik. :) Magyarország sajnos még nem tagja ennek a szervezetnek, ami szerintem elég nagy szégyen. Úgy tudom, évek óta a kötelező tagdíjbefizetés miatt halasztódik a felvételünk. :)

Hozzászólás ideje:

Úristen Norbi... :lol: Bocsánat, de most eszembe jutott a Blikket olvasó nagymama, amikor egy győzikés hír után levegőért kapkod. :lol:

Én egy pillanatig se vettem komolyan a cikket mivel egy komolyabb portálon se találkoztam vele, gondoltam érdekességnek jó lesz :D

Hozzászólás ideje:

Hihetetlen, hogy ilyen távolságból ennyire részletes képet tudnak küldeni. Kinagyítva még a kövek is látszanak. :)

Hozzászólás ideje:

naja kivancsi leszek arra a napra amikor es ki lessz az a tokos aki bejelenti hogy megsem vagyunk egyedul >(((

Szerkesztve: - Hunner

Hozzászólás ideje:

A hoax-hívőknek persze jó alapot szolgáltatott szegény Neil halála, hogy újra előhozakodhassanak összeesküvés elméleteikkel a Holdra szállás ügyében és jól leh*lyézzenek mindenkit, aki elhiszi, hogy járt ember a Holdon.

Elég szomorú!

Hozzászólás ideje:

Oldie ha még itt lenne, már biztos beírt volt volna valami epés megjegyzést, hogy Amstrong is részese a nagy összeesküvésnek, és a titkot is magával vitte a sírba. :D

Szerintem kár távollétében piszkálni.

Hozzászólás ideje:

Oldie ha még itt lenne, már biztos beírt volt volna valami epés megjegyzést, hogy Amstrong is részese a nagy összeesküvésnek, és a titkot is magával vitte a sírba. :D

Ha hiszed ha nem, ugyanez jutott az eszembe. :D De fogadjuk meg Norbi tanácsát inkább. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.