ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2015. Október 14. Hozzászólás ideje: 2015. Október 14. Nekem pl. tök sok mindennel van úgy,hogy le van hurrogva valami,én meg megőrülök érte! Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. Október 23. Hozzászólás ideje: 2015. Október 23. Húzós lesz a december de lehet, hogy beruházok rá. És akkor még lesznek Kolibris könyvek is. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. Október 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. Október 24. Igen, az Ultimate Star Wars már meg is jelent magyarul. Belelapoztam, igényes kiadás, de én nem fogom megvenni. Ha olyasmi lenne, mint A Tűz és Jég Világa "krónikáskönyv", akkor elgondolkoznék rajta, de ez a könyv egy elkötelezett rajongónak semmi újdonságot nem tartalmaz. A Kolibritól szintén megjelent a Luke Skywalker, a jedi lovag kalandjai, ennek elvileg az a különlegessége, hogy kizárólag a Ralph McQuarrie által készített korai concept-artokkal illusztrálták a kiadványt, ezt majd meglesem. Nem tudom egyébként, hogy a Kolibris termékek mennyire fogynak, de elég sebes iramban jelentetik meg sorra a különféle kiadványokat. Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2015. Október 24. Hozzászólás ideje: 2015. Október 24. Ezek kánon könyvek? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. Október 24. Hozzászólás ideje: 2015. Október 24. Igen, az Ultimate Star Wars már meg is jelent magyarul. Belelapoztam, igényes kiadás, de én nem fogom megvenni. Ha olyasmi lenne, mint A Tűz és Jég Világa "krónikáskönyv", akkor elgondolkoznék rajta, de ez a könyv egy elkötelezett rajongónak semmi újdonságot nem tartalmaz. A Kolibritól szintén megjelent a Luke Skywalker, a jedi lovag kalandjai, ennek elvileg az a különlegessége, hogy kizárólag a Ralph McQuarrie által készített korai concept-artokkal illusztrálták a kiadványt, ezt majd meglesem. Nem tudom egyébként, hogy a Kolibris termékek mennyire fogynak, de elég sebes iramban jelentetik meg sorra a különféle kiadványokat. Most még biztos jól megy nekik. Majd meglátjuk mit hoz a jövő. Ezek kánon könyvek? Csak addig, amíg a Disney felül nem bírálja ezeket is. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. November 10. Hozzászólás ideje: 2015. November 10. Németországban Az ébredő Erő regényváltozat csak márciusban jelenhet meg. Friss híresztelések szerint hasonló csúszásokra lehet számítani a nemzetközi piacokon. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2015. November 10. Hozzászólás ideje: 2015. November 10. Én nem bánom. A filmet szeretném előbb látni, aztán jöhet a regényverzió. Egyébként is jó előre be vagyok táblázva SW olvasnivalóval. Remélem, hogy a filmregény bővíteni fogja a VII. részt (karakterek gondolatai, háttérinfók), és nem egy alternatív sztorit kapunk, mint a korábbi filmek regényváltozatainál. Azokban elég sok helyen különböznek az apró részletek. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. November 10. Hozzászólás ideje: 2015. November 10. Szerintem most is sok helyen lesz eltérés. Válasz
Kira Hozzászólás ideje: 2015. November 11. Hozzászólás ideje: 2015. November 11. Kedvcsináló az első magyarul megjelent új kánon könyvhöz. http://starwarsmedia.hu/comment.php?comment.news.785 Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2015. November 12. Hozzászólás ideje: 2015. November 12. Jó kedvcsináló. Ha a könyv ennyire igazodik a filmhez, az valamelyest eloszlatta a lentebbi kételyeimet a filmregényekkel kapcsolatban. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. November 12. Hozzászólás ideje: 2015. November 12. Érdekes volt olvasni a kedvcsinálót, de engem továbbra sem győzött meg. Nemrég találkoztam három olyan ismerősömmel, akik gyűjtik az angol nyelvű kiadásokat. Csak egyiküknek tetszett, a másik kettő lehúzta és felesleges könyvnek ítélte meg. Még van két ismerősöm, akik szintén veszik az eredeti kiadást. Náluk még rákérdezek, de elég valószínűtlen, hogy beneveznék rá. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. November 12. Hozzászólás ideje: 2015. November 12. Köszi a kedvcsinálót Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. November 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. November 12. Én is köszönöm. Nem hiszem, hogy meg fogom venni. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Ilyen lesz Az ébredő Erő regényváltozatának borítója: Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Kellően fantáziátlan Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Nekem tetszik. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Eddig a Stover-féle Sithek bosszújának volt a legjobb borítója szerintem. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Hozzászólás ideje: 2015. November 13. A Sithek bosszúja borítója nekem is tetszett. Kíváncsi vagyok, vajon ez a regény most is kijön puhában és keményben is nálunk? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Nálam hagyomány, hogy a film regény változatát megveszem. Most sem lesz ez másképp. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Nálam az volt a hagyomány, hogy előbb a regényt olvasom el, aztán nézem meg a filmet. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Isten ments! Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Nem problémás ez a borító, az ep1-en is a poszter szerepelt. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Nem problémás ez a borító, az ep1-en is a poszter szerepelt. Legalábbis az egyik változatában, mert emlékeim szerint az EP1 könyvváltozata anno legalább négyféle borítóval kijött. Nekem a poszteres verzió van meg. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Hozzászólás ideje: 2015. November 13. A puha fedeles volt a borítós (nekem is ez van meg), de a kemény fedeles verzió másféle borítókkal jött ki. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Anakin, Obi-Wan, Amidala, ezekre emlékszem. Válasz
Hunner Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Hozzászólás ideje: 2015. November 13. Jo lesz nekem tetszik ,hat enis elolvasnam magyarul a film elott de erre semmi eselyem Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2015. November 14. Hozzászólás ideje: 2015. November 14. Ilyen lesz Az ébredő Erő regényváltozatának borítója: Ennek nagyon nem örülök. Eddig a könyveknek nem a film plakátja volt a borítóján (kivéve a TPM és a régi trilógia bizonyos magyar kiadásait, de nem ezek voltak az eredeti borítók!), így mindnek volt némi pikantériája, és a regényeken nem volt az a szándék, hogy feltüntessenek mindenkit a történetből. Pl. tök jó lett volna, ha a regényre a Drew Struzan-féle poszter kerül. Ezzel együtt a tipó is lehetett volna más. Mindegy, a lényeg, hogy mi lesz belül. Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2015. November 15. Hozzászólás ideje: 2015. November 15. Nekem tetszik! Válasz
Kira Hozzászólás ideje: 2015. November 15. Hozzászólás ideje: 2015. November 15. (szerkesztve) Nekem sincs bajom vele. Egyet vegyetek figyelembe; ne keverjétek azt, hogy eddig mi volt, ugyanis az eddigi filmek könyvadaptációi nem részei az új hivatalos kánonnak, így nem kell azonosulnia hozzájuk kinézetben. Szerkesztve: 2015. November 15. - Kira Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2015. November 16. Hozzászólás ideje: 2015. November 16. Nekem sincs bajom vele. Egyet vegyetek figyelembe; ne keverjétek azt, hogy eddig mi volt, ugyanis az eddigi filmek könyvadaptációi nem részei az új hivatalos kánonnak, így nem kell azonosulnia hozzájuk kinézetben. Szerintem a kinézetbeli azonosulás az, aminek igazán nincs köze ahhoz, hogy mi kánon, meg mi nem. És nem is azt mondtam, hogy egységes, mert eddig sem voltak azok a könyvadaptációk, de nem a filmek hivatalos poszterei voltak rájukkenve, hanem olyan borítójuk volt, ami különlegessé, egyedivé tette őket a filmet promózó termékek között. És amúgy meg oké, hogy már semmi sem része a hivatalos kánonnak, de attól még ne csináljunk úgy, mintha az eddigi könyvek nem lettek volna. Sőt, szerintem ez a szuper az egészben, hogy a Disney azt mondja, minden legenda, de akkor a rajongók igenis összehasonlíthatják a régi művekkel az újakat (pláne az azonos korban játszódókat). Sajnos eddig ezzel az attidűddel nem nagyon találkoztam, pedig fontosnak tartom. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.