Ugrás a kommentre

Könyvek


Nute Gunray

Ajánlott hozzászólás

13 perccel korábban, Iqvi írta:

Teljes mértékben igazad van ebben. Igazából jogos félelem, és fogalmam sincsen, hogy mi a fenéért nem csinálták még meg azt az összekötést mind a mai napig. 

Annyival rosszabb a Solo esete, hogyha a Solo 2 valahogy meg is történt volna, valószínűleg akkor sem abban történt volna meg az összekötés.

 

10 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Igen, könyvekben folytathatnák, amit nem tudtak elmesélni. Csak még negatív hatás eszembe jutott, ami a magyar piacot érinti. Az új kiadó mondhatja azt, hogy Az Akolitus megbukott, ezért nem adja ki a hozzá kötődő regényeket. Vagy azt is, hogy nem hajlandók foglalkozni a Köztársaság Fénykorával.

Ehhez előbb új kiadó kéne. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A mostani friss bennfentes hírek szerint Az Ahsoka 2. évada lesz utolsó sorozat évad. 2026-tól újra ráállnak a filmekre.

Ezek alapján akkor az Akolitus témái, köztük Plagueis

1. Filmekben lesz kibontva.

2. Könyvekben és képregényekben lesz kibontva.

 

Melyik az esélyesebb?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 héttel később...

Október 18-án, számunkra este fél 10-től érkezik majd az újabb Lucasfilm Publishing a New York Comic Conról.

Amire szerintem számíthatunk:

- High Republic (az utolsó könyvek borítói + a két Acolyte könyvről picit több infó)

- Milyen nem-HR könyvek érkezhetnek jövőre (egyelőre csak egyről tudunk, ami a Reign of the Empire címre hallgat, tippre olyan könyveket kaphatunk, ami a ROTS 20. évfordulójára és a TFA 10. évfordulójára lesznek bekészítve)

- képregények témában milyen új ongoingok jöhetnek jövőre

 

 

Image

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A mai nap szinte a semmiből megjelent egy Padawan's Pride című hangoskönyv az Audible oldalán. (8 dollárért elérhető az Amazonon)

 

Hogy lesz-e belőle nyomtatott verzió, azt egyelőre nem tudni. A szinopszis:

Obi-Wan Kenobi jedi lovag és padawanja, Anakin Skywalker a főszereplői ennek az izgalmas galaktikus kalandnak, amely három évvel a Baljós Árnyak eseményei után játszódik.

 

Amikor egy köztársasági kém eltűnik Varl holdjain, a Jedi Tanács arra kéri Obi-Want és Anakint, hogy épüljenek be egy földalatti fogatverseny pályájára, amelyet egy bűnbanda főnöke vezet, akiről a Tanács feltételezi, hogy a kémet tartja fogva. Mivel Anakin nagymenő versenyzőnek adja ki magát, Obi-Wan pedig a kísérőjének, a feszültség kettejük között a szokásosnál is nagyobb feszültséggel fenyeget.

 

De amikor Obi-Wan kénytelen elhagyni Varlt, Anakin egyedül marad, és egyre több olyan, egyre árulóbb versenyen kell részt vennie, amelyek meghatározzák az ő - és a kém - sorsát.

 

Mesternek és a tanítványának minden jedi képességüket be kell vetnie ebben az akciódús történetben, amely a gyilkos versengésről, a halálos megtévesztésről és végül arról szól, hogy mit jelent padawannak lenni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Megint szembe jött fb-on egy Szukitsos "Utoljára még" hirdetése, és voltak nevető és dühös reakciók, gondoltam, megnézem, mik a kommentek.
Volt egy, amiben az illető kérdezte, hogy lehet-e már tudni valamit a folytatásról. Erre pedig ez a komment érkezett:

 "Könyvfesztiválon sikerült beszéljek az egyik kiadóval. Ott azt mondták, hogy a Disney jelenleg is tárgyal több magyarországi kiadóval, hogy kinek adja oda a jogokat."

 

Közel 1 év után ez az első reménysugár, úgyhogy én vakon bízom benne, hogy az illető nem kamuzott vagy az illetőnek nem hazudtak a kiadó munkatársai. (Az, hogy melyik kiadót kérdezte, nem derült ki, és oldalfrissítés miatt a hirdetést sem látom már, hogy rákérdezzek. Még a tevékenységnaplóból se tudom visszanyitni a megjegyzést.)

 

Update: Kolibri Kiadót kérdezte az illető. Hát így azért felhősebb lett az örömöm.

 

Update #2: Közben beszéltem még a kollégával. Tudakolta, hogy mi állhat a háttérben, de erre a kolibris azt mondta, egyszerűen lejárt a Disney-Szukits szerződés.

Szerkesztve: - kdani20
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Ne legyen újrakiadás szerintem. Ha lesz új kiadó akkor csak az új dolgokat adja ki. 

A Köztársaság Fénykora harmadik fázisához elméletileg érdemes lehet újra piacra dobni legalább az első fázis regényeit. Talán a másodikat is. Nem egyszerre persze.

26 perccel korábban, Iqvi írta:

Meg a régi klasszikusok már legalább 3 kiadást megéltek. Felesleges a legendákkal ilyen értelemben komolyabban foglalkoznia egy új kiadónak. 

Igen, csakhogy a magyar piac e téren megosztott. A Legendákpártiak ritkán, vagy soha nem vesznek kánont, a kánonpártiak meg fordítva. Ha az új kiadó látja ezt a megosztottságot, akkor vegyesen akarja piacra dobni őket.

Másrészt a Disney is erősen ajánlhatja az új kánon regények mellett a Legendák Legjobbjai új borítós kiadásait. Sőt, akár el is várhatja, hogy ezekkel is foglalkozzon az új kiadó.

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Remélem a HR harmadik fázisával kezdik. 

Ez lenne a legjobb, de én nem látom ilyen derűsen. Tartok egy olyan forgatókönyvtől is, amelyben az új kiadó távol tartja magát a Köztársaság Fénykorától és inkább egyéb korokban játszódó könyveket ad ki.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Ez lenne a legjobb, de én nem látom ilyen derűsen. Tartok egy olyan forgatókönyvtől is, amelyben az új kiadó távol tartja magát a Köztársaság Fénykorától és inkább egyéb korokban játszódó könyveket ad ki.

Miért is? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Miért is? 

Mondjuk az Akolitus kaszája. Illetve a hosszabb szériáktól való félelem is benne lehet. Vagy az, hogy ez csupán a magrajongók egy részét érdekli. Vagy gondolhatják, hogy vegyes lett Magyarországon a fogadtatása, ezért rizikós. Most ezek jutottak eszembe.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy is szerintem az élőszereplős tartalmak, már egy mainstream kategória. Egy ilyen alkotás sikere/sikertelensége biztosan hatással van a dolgokra, de nem olyan számottevően, értem ezt úgy, hogy aki alapból olvas SW könyveket, azt nem hiszem, hogy az Acolyte szereplése változtatna ezen jószokásán, másrészt ha az Acolyte rekord bevételeket hozott volna az sem hiszem, hogy túl sok olyan + rajongót vonzott volna a könyvek világába, aki eddig se olvasott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy a 2017-es Thrawn könyvnek van előzmény könyve ,ami kánon?(most kezdtem el olvasni de mar ezer éve olvastam neten,hogy miert is küldték száműzetésbe -persze arra már nem emlékszem- vagy kiderül majd ebből a könyvből később?)

Szerkesztve: - ZoliZoltán
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.