Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Igen, az Ultimate Star Wars már meg is jelent magyarul. Belelapoztam, igényes kiadás, de én nem fogom megvenni. Ha olyasmi lenne, mint A Tűz és Jég Világa "krónikáskönyv", akkor elgondolkoznék rajta, de ez a könyv egy elkötelezett rajongónak semmi újdonságot nem tartalmaz.

A Kolibritól szintén megjelent a Luke Skywalker, a jedi lovag kalandjai, ennek elvileg az a különlegessége, hogy kizárólag a Ralph McQuarrie által készített korai concept-artokkal illusztrálták a kiadványt, ezt majd meglesem.

Nem tudom egyébként, hogy a Kolibris termékek mennyire fogynak, de elég sebes iramban jelentetik meg sorra a különféle kiadványokat.

Hozzászólás ideje:

Igen, az Ultimate Star Wars már meg is jelent magyarul. Belelapoztam, igényes kiadás, de én nem fogom megvenni. Ha olyasmi lenne, mint A Tűz és Jég Világa "krónikáskönyv", akkor elgondolkoznék rajta, de ez a könyv egy elkötelezett rajongónak semmi újdonságot nem tartalmaz.

A Kolibritól szintén megjelent a Luke Skywalker, a jedi lovag kalandjai, ennek elvileg az a különlegessége, hogy kizárólag a Ralph McQuarrie által készített korai concept-artokkal illusztrálták a kiadványt, ezt majd meglesem.

Nem tudom egyébként, hogy a Kolibris termékek mennyire fogynak, de elég sebes iramban jelentetik meg sorra a különféle kiadványokat.

Most még biztos jól megy nekik. Majd meglátjuk mit hoz a jövő.

Ezek kánon könyvek? :oops:

Csak addig, amíg a Disney felül nem bírálja ezeket is. :evil:

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Németországban Az ébredő Erő regényváltozat csak márciusban jelenhet meg. Friss híresztelések szerint hasonló csúszásokra lehet számítani a nemzetközi piacokon.

Hozzászólás ideje:

Én nem bánom. A filmet szeretném előbb látni, aztán jöhet a regényverzió. Egyébként is jó előre be vagyok táblázva SW olvasnivalóval.

Remélem, hogy a filmregény bővíteni fogja a VII. részt (karakterek gondolatai, háttérinfók), és nem egy alternatív sztorit kapunk, mint a korábbi filmek regényváltozatainál. Azokban elég sok helyen különböznek az apró részletek.

Hozzászólás ideje:

Érdekes volt olvasni a kedvcsinálót, de engem továbbra sem győzött meg. Nemrég találkoztam három olyan ismerősömmel, akik gyűjtik az angol nyelvű kiadásokat. Csak egyiküknek tetszett, a másik kettő lehúzta és felesleges könyvnek ítélte meg. Még van két ismerősöm, akik szintén veszik az eredeti kiadást. Náluk még rákérdezek, de elég valószínűtlen, hogy beneveznék rá.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem problémás ez a borító, az ep1-en is a poszter szerepelt.

Legalábbis az egyik változatában, mert emlékeim szerint az EP1 könyvváltozata anno legalább négyféle borítóval kijött. Nekem a poszteres verzió van meg.

Hozzászólás ideje:

Ilyen lesz Az ébredő Erő regényváltozatának borítója:

20151113tfa_romanf.jpg

Ennek nagyon nem örülök. Eddig a könyveknek nem a film plakátja volt a borítóján (kivéve a TPM és a régi trilógia bizonyos magyar kiadásait, de nem ezek voltak az eredeti borítók!), így mindnek volt némi pikantériája, és a regényeken nem volt az a szándék, hogy feltüntessenek mindenkit a történetből. Pl. tök jó lett volna, ha a regényre a Drew Struzan-féle poszter kerül. Ezzel együtt a tipó is lehetett volna más. Mindegy, a lényeg, hogy mi lesz belül.

Hozzászólás ideje:

Nekem sincs bajom vele. Egyet vegyetek figyelembe; ne keverjétek azt, hogy eddig mi volt, ugyanis az eddigi filmek könyvadaptációi nem részei az új hivatalos kánonnak, így nem kell azonosulnia hozzájuk kinézetben. :)

Szerkesztve: - Kira

Hozzászólás ideje:

Nekem sincs bajom vele. Egyet vegyetek figyelembe; ne keverjétek azt, hogy eddig mi volt, ugyanis az eddigi filmek könyvadaptációi nem részei az új hivatalos kánonnak, így nem kell azonosulnia hozzájuk kinézetben. :)

Szerintem a kinézetbeli azonosulás az, aminek igazán nincs köze ahhoz, hogy mi kánon, meg mi nem. És nem is azt mondtam, hogy egységes, mert eddig sem voltak azok a könyvadaptációk, de nem a filmek hivatalos poszterei voltak rájukkenve, hanem olyan borítójuk volt, ami különlegessé, egyedivé tette őket a filmet promózó termékek között. És amúgy meg oké, hogy már semmi sem része a hivatalos kánonnak, de attól még ne csináljunk úgy, mintha az eddigi könyvek nem lettek volna.

Sőt, szerintem ez a szuper az egészben, hogy a Disney azt mondja, minden legenda, de akkor a rajongók igenis összehasonlíthatják a régi művekkel az újakat (pláne az azonos korban játszódókat). Sajnos eddig ezzel az attidűddel nem nagyon találkoztam, pedig fontosnak tartom.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.