Ugrás a kommentre

Crystal Crisis on Utapau


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Előszöris nagyon örülök, hogy megkaptuk ezeket a részeket, mégha ilyen formában is. Nem bánnám, ha több is megjelenne, akár hasonló formában (azért egy képregényben vagy egy regényben mégsem ugyanolyan a TCW), de attól tartok nem sok résszel jutottak el eddig a szintig (bár a CEII-n volt egy ígéretesnek tűnő klón kommandós jelenet, ami a Kashyyykon játszódott, amiről azóta is hallgatnak).

 

Most jöjjenek azok a dolgok, amik nem tetszettek:

1) A helyszín: Nekem a RotS-ből mindig az jött le, hogy a CIS megpróbálta titkolni, hogy közük volt valaha is a bolygóhoz, erre itt meg kiderül, hogy egy magas rangú tisztviselő még együtt is működött a szeparatistákkal pár hónappal korábban(sőt parancsolt is a droidoknak). Biztos ki lehet magyarázni, de ez egy olyan hiba, ami könnyen megelőzhető lett volna azzal, hogy a sztorit egy másik bolygóra viszik át. Annyit nem tudtunk meg Utapauról, hogy ezért megérje egy kisebb ellentmondásba kerülni a filmekkel.

2) Azt sem tartom a legjobb húzásnak, hogy Anakin ennyire agresszívan viselkedik a volt mestere előtt. Eddig mindig csak akkor volt erőszakos, amikor senki sem látta. Itt is csak úgy kardot rántott a toydarira, arról nem is beszélve hogy csak úgy megölte a fénykardját nézegető idegent... Eddigis volt, hogy elgurult a gyógyszere mások előtt (főleg a rabszolgás részekben), de itt semmi sem indokolta a tetteit.

3) Ezek már csak apróságok de gondolom kiadom magamból: Anakinék üldöző teherhajója túl sokat bír ki (bárki más hajója lett volna legkésőbb a második bekapott sorozat után darabokra esett volna); ha Grievous fegyverezte le Kenobit, miért adta oda a fénykardját egy noname droidnak (nem látom értelmét, miért nem gazdagította rögtön a trófeagyűjteményét)

 

És végül amik nagyon bejöttek:

A két jedi interakciója mindent visz - talán itt ábrázolják legjobban az egész sorozatban. A dumákon szakadtam (amikor Anakin megunja a harcot a Magnával és belehajítja a ventilátorba, az valami fergeteges). Igenis lenne értelme egy Kenobi filmnek a TPM és az AotC között.

Tetszett, hogy láthatjuk, hogy Sidious már most a Halálcsillag megépítésén ügyködik. Tényleg nem vesztegeti az idejét az öreg.

A kontraszt is nagyszerűre sikeredett a volt mester és tanítvány páros között. Jól látszik, hogy Anakin forrófejűsége nem mindig kifizetődő, és bizony sokszor megéri türelmesen sodródni az árral, és közben felmérni a szituációt.

Jók voltak az utalások: Qui-Gon különcsége, Boba stukkere, Anakin "Gun Fu-zása" (ami nekem egy az egyben az Equillibiumot jutatta eszembe), a kereskedelmi hajó felrobbantása egy az egyben a Halálcsillag felrobbantása, Grievous hajójának célzója is egyenesen a TNH-ból jött, Yoda meséi a végén nekem a Star Forge-ot jutatta eszembe stb.

 

Egy szó mint száz, nagyon örülök hogy kikerültek ezek a részek, mert nagyon sokat hozzátettek Anakin és Obi-Wan karakteréhez és sok jó poénról maradtunk volna le

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én elkészítettem a A Death on Utapau rész angol feliratos változatát. De a magyarra fordítása már sajnos kifogott rajtam.

Jó lenne, ha valaki lefordítaná:

star-wars-the-clone-wars-legacy-1-a-death-on-utapau.zip

 

Köszi! Bedobom a sorozat fordító topicba! Hátha Lok(vagy Sky-ha már lent említette) szán rá az idejéből!

Ja és üdv a fórumon! Ha valóban jó az anyag, akkor nem rossz belépő! ;)

A többihez is megoldod?

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Death on Utapau:

Jó kis rész volt illetve lehetett volna. Jó kis nyomozópáros volt a két barát.

Látványban is klaszz lett volna az üldözéses jelenet meg persze a bunyó a végén.

Tetszett, hogy a 3. részből kimaradt alsóbb tájak beli jenetek itt helyet kaptak(volna) a kis szörnyikével együtt.

769.jpg

 

A Jedi mester temetése meg egyértelmen epI-re hajaz.

NAgy nagy kár érte, De így sem volt rossz még 1szer köszi Sky-nak is! Remélem meglesz a többi is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Death on Utapau

 

Érdekes volt. Tetszett, hogy hőseinkkel együtt mi is úgy csöppenünk bele az egészbe, hogy semmit nem tudunk. Még annyit sem, mint Sabotage -ban. Nyilvánvalónak tűnik, hogy ez az arc az Utapau -n az EPIII -ban látott szeparatista jelenlétnek ágyaz majd meg. Itt láttuk az első lépést, és bár nem volt kész az animáció még így is lejött, hogy az Utaiok kamuznak mint a gép. Remélem hamarosan lesz felirat a többi részhez is. :)

 

Ami pedig a látványt illeti, látszott, hogy már csak az utolsó simítás hiányzott, a többi mint a hangok, zene már a helyükön voltak. Tök jó volt, hogy még így is teljesen élvezhető volt az egész.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

In Search of the Crystal

 

Ez eléggé poén részre sikeredett. :D Még így is átjött a fegyver dealer karizmája. :D Óriási lehetett volna a füstölgő robogójával. :D Anakin és Obi nagyon jó szövegeket nyomatnak, rég nem láthattuk őket így kettesben akciózni. Ahsoka kiesésével ismét csak ketten vannak. Apropó Ahsoka. Tetszett a párbeszéd róla, és az is ahogy Obi-Wan biztos benne, hogy Anakinban sosem csalódna. :(

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

In Search of the Crystal:

 

Nagyon tetszett a rész, jobban mint az első. Igazi sw pillanatok. Az Ahsokás diskurzus nagy hiánypótlás.

Látszik, hogy volt/van íve az egész történetnek és távozása nem zárult le Anakinban csak úgy, mikor lesétállt a lány a lépcsőn.

Jó közös kaland a TCW két fő Jedijével, mert azthittem ez a sorozat több ilyet fog tartalmazni, de viszonylag ritkán kalandoztak együtt, pláne ketten.

Nagy szövegek vannak benne. az utalások és a újak is jók. "That's no mount..." clumsy blaster".

Utóbbiról jut eszembe, micsoda parádét rendezett Kanan khm, bocs. Anakin a sugárvetős műsorral.

Tők jól állt neki és ritka pillanatot láthattunk. És zseniális volt két kard visszaszerzése egyúttal az ellenfél elintézése.

Na és a kristály vajon mire kell? ;)

Jaj de sajnálom, hogy nem fértek bele ezek a részek 6. évadba az őket megillető formában.

Olyanok ezek az epizódok, mint a tcw jobb pillanatainak visszhangjai.

De még ebben a formában is remek szórakozást nyújtanak. És kánon, nem kánon, nemérdekes.

Számomra a történet részei, mert végre hallotam Anakin-t tanítvány a távozása kapcsán diskurálni mesterével és bizony egy nagy-nagy dolog köti össze ezt a történetet a sagaval. (egy nem épp kicsi zöld kristály) ;)

 

Ja és köszöne Stea-nak és Skynak is! mostmár itt ne álljunk meg!

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Death on Utapau

 

Nem igazán őrülök, hogy az Utapau volt a helyszín, mert eddig eléggé úgy tűnt, hogy a Jedik a bolygóval egyáltalán nem kerültek kapcsolatba, s Grievous később nem véletlenül választotta ki a Szeparatista Tanács búvóhelyének új helyszínéül. Az is furcsa volt számomra, hogy ezek szerint Obi-Wan a filmben már nem először járt a bolygón. Annyiban jó a helyszínválasztás, hogy így pl. megismerhettük Utapau alsó szintjeit, a pauanok és az utaiak mellé kaptunk egy harmadik őslakos fajt, persze így, hogy félkész munkáról van szó, a látványvilágot nem igazán élvezhettük. Emiatt az akciójelenetek is inkább fárasztóak voltak, pedig látszott, hogy a készítők ezúttal is jól megkomponálták a párbajjeleneteket. Kár értük. :(

 

Anakinból, némiképp váratlan módon, ismét felszínre tört a sötét énje, tetszett, hogy múltjára utalva, ez egy toydari kapcsán került elő. Nem szeretheti ezt a fajt, az fix. :) Egyébként Obiék ismét ékes tanúbizonyságát adták annak, hogy a Jedik mennyire fittyet hánynak egy bolygó saját törvénykezésére és szuverenitására. A kormányzó világosan megmondta, hogy nem kívánatos személyek, erre tovább nyomoznak. Persze, háború van, de az Utapau hivatalosan egy semleges bolygó. És akkor Anakin még majdnem nekiront az utapauinak...

 

7/10

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kiváló részek voltak, igazi klasszikus TCW. Remélem még azért fogunk pár részt kapni ilyen formában. Ha magad elé képzeled, hogy milyen lenne teljes animációval, nagyon is élvezhető :) Persze nem tökéletes, de jobb, mint a semmi.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy nem tudom, mennyire releváns, de a Wookieepedia kánonnak tekinti ezeket a részeket.

Meg Hidalgo is azt mondja a Legacy-s interjúban, hogy "Even though those Clone Wars episodes did not get publicly revealed, we still look at their core stories as having happened" - "Annak ellenére, hogy ezek a Clone Wars epizódok nem lettek nyilvánosan bemutatva, mi úgy tekintünk rájuk, hogy a történetük alapja megtörtént"

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy nem tudom, mennyire releváns, de a Wookieepedia kánonnak tekinti ezeket a részeket.

Meg Hidalgo is azt mondja a Legacy-s interjúban, hogy "Even though those Clone Wars episodes did not get publicly revealed, we still look at their core stories as having happened" - "Annak ellenére, hogy ezek a Clone Wars epizódok nem lettek nyilvánosan bemutatva, mi úgy tekintünk rájuk, hogy a történetük alapja megtörtént"

 

Én is így kezelem őket. Mivel láttam és mivel formátumtól függetlenül el lett mesélve; megtörténtnek érzem.

Olyan mint pl.:A Sith-ek bosszújából kimaradt jelenet: Yoda érkezése a Dagobah-ra. Számomra az is a saga része..

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A "legacy" azt jelenti, hogy "hagyaték". Ezek olyan művek, amelyeket elvileg TCW részeknek terveztek, de a kasza miatt nem tudták őket befejezni és levetíteni, így más módot kellett találni a kiadásukra. Magyarul ezek bizonyos mértékig a TCW részét képezik, annak ellenére, hogy más formátumban jelentek meg.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Es ezeket mikor akartak kiadni Lucasek?

Idoben mikor jatszodnak?

 

A wiki szerint az Utapau-szál a 6.1 - 6.2 - 6.3 - 6.4 munkaszámokat kapta, ami kb annyit tesz, hogy 6. évad részei voltak a terv szerint.

http://starwars.wikia.com/wiki/The_Clone_Wars_Legacy#Crystal_Crisis_on_Utapau

De már nem lehetett befejezni őket sajnos. Pedig jól mutattak volna a The lost missionsben kezdésnek!

Ja és időben? ..hát Ahsoka után, de amúgy mindegy...

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3-as és 4-es:

Lenyomtam egyben. Jó kis történet volt.

Kb magamat ismétlem, esetleg annyit, hogy zokon vettem az újabb Obi-wan vs. Grievous-t, és külön, hogy így alulmaradt az előbbi.

És persze Anakinnak is kerülgetnie kellett a Tábornokot, 1000szer átbeszéltük már miért..béna dolog..

A baráti párbeszédek nagyon jók voltak ezekben is. Főleg a fénykardos visszaszuri tetszett reflektálva az ep2-re.

Kíváncsi voltam, hogy mi lesz a kristály sorsa. Azt hittem, hogy ez lesz az ami az ep4-ben beépítésre kerül.

De nem így alakult a történet. Nem is baj, mert az ep6-ra is szerez egyet az uralkodó.

Tetszik Yoda meséje a régi időkről és ahogy a Jedi-Sith háborúk hadviselési technikájaként említi az ilyen fegyvereket.

Igy tágabb értelemben is a galaxis részévé válik nekem a későbbi Halálcsillag. Nem csak ikon, hanem történelem.

Ez a 4 rész helyet kér magának a tcw-ban és az az igazság, hogy a saga-ban is. Számomra olyan mértékű létjogosultsága van, mint a 66-osnak és a Yoda-szálnak.

Mindhárom történet a Saga komoly kérdéseire igyekezett válaszolni. Sokat dobott volna 6. évadon ez a négy rész.

De így sem értéktelen.

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Crystal Crisis

 

Szuper volt! A poénok nagyon ültek. :D Gyönyörű lehetett volna a szikla belsejében folyó üldözés. Még így animaticsban is izgalmas volt. Grieveous most kitombolta magát! Kinyírta az idióta fegyverkereskedőt és a végén a vezetőt is. A megüresedett helyre jöhet majd Tion Medon. :D Eme rész után az is egyértelmű, hogy miért lesznek megszállók Griviék ezen a bolygón. Amúgy megint okosan elkerülték a Grivi anakin találkozást.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

The Big Bang

 

Mintha az EPIII -at láttam volna. :D Sok minden hajazott rá: az űrcsata, a bejutás a szeparatista hajóba, stb... Grievous megint jó volt, bár most a droidjai kicsit bénáztak. Én is azt hittem, hogy ez a kristály az a kristály de aztán nem. Mondjuk ennek így utólag inkább örülök. A végén hallható Yoda monológ tette fel a pontot az íre. Jó kis sztoriszál volt, valószínűleg sokunk kedvence lett volna ha végleges formájában is elkészül. Itt már teljesen EPIII feeling van!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
  • 3 héttel később...
  • 3 évvel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.