Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 26. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 26. (szerkesztve) A történet szál tárgyalása. Szerkesztve: 2014. Október 1. - Ody Mandrell Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 26. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 26. Előszöris nagyon örülök, hogy megkaptuk ezeket a részeket, mégha ilyen formában is. Nem bánnám, ha több is megjelenne, akár hasonló formában (azért egy képregényben vagy egy regényben mégsem ugyanolyan a TCW), de attól tartok nem sok résszel jutottak el eddig a szintig (bár a CEII-n volt egy ígéretesnek tűnő klón kommandós jelenet, ami a Kashyyykon játszódott, amiről azóta is hallgatnak). Most jöjjenek azok a dolgok, amik nem tetszettek: 1) A helyszín: Nekem a RotS-ből mindig az jött le, hogy a CIS megpróbálta titkolni, hogy közük volt valaha is a bolygóhoz, erre itt meg kiderül, hogy egy magas rangú tisztviselő még együtt is működött a szeparatistákkal pár hónappal korábban(sőt parancsolt is a droidoknak). Biztos ki lehet magyarázni, de ez egy olyan hiba, ami könnyen megelőzhető lett volna azzal, hogy a sztorit egy másik bolygóra viszik át. Annyit nem tudtunk meg Utapauról, hogy ezért megérje egy kisebb ellentmondásba kerülni a filmekkel. 2) Azt sem tartom a legjobb húzásnak, hogy Anakin ennyire agresszívan viselkedik a volt mestere előtt. Eddig mindig csak akkor volt erőszakos, amikor senki sem látta. Itt is csak úgy kardot rántott a toydarira, arról nem is beszélve hogy csak úgy megölte a fénykardját nézegető idegent... Eddigis volt, hogy elgurult a gyógyszere mások előtt (főleg a rabszolgás részekben), de itt semmi sem indokolta a tetteit. 3) Ezek már csak apróságok de gondolom kiadom magamból: Anakinék üldöző teherhajója túl sokat bír ki (bárki más hajója lett volna legkésőbb a második bekapott sorozat után darabokra esett volna); ha Grievous fegyverezte le Kenobit, miért adta oda a fénykardját egy noname droidnak (nem látom értelmét, miért nem gazdagította rögtön a trófeagyűjteményét) És végül amik nagyon bejöttek: A két jedi interakciója mindent visz - talán itt ábrázolják legjobban az egész sorozatban. A dumákon szakadtam (amikor Anakin megunja a harcot a Magnával és belehajítja a ventilátorba, az valami fergeteges). Igenis lenne értelme egy Kenobi filmnek a TPM és az AotC között. Tetszett, hogy láthatjuk, hogy Sidious már most a Halálcsillag megépítésén ügyködik. Tényleg nem vesztegeti az idejét az öreg. A kontraszt is nagyszerűre sikeredett a volt mester és tanítvány páros között. Jól látszik, hogy Anakin forrófejűsége nem mindig kifizetődő, és bizony sokszor megéri türelmesen sodródni az árral, és közben felmérni a szituációt. Jók voltak az utalások: Qui-Gon különcsége, Boba stukkere, Anakin "Gun Fu-zása" (ami nekem egy az egyben az Equillibiumot jutatta eszembe), a kereskedelmi hajó felrobbantása egy az egyben a Halálcsillag felrobbantása, Grievous hajójának célzója is egyenesen a TNH-ból jött, Yoda meséi a végén nekem a Star Forge-ot jutatta eszembe stb. Egy szó mint száz, nagyon örülök hogy kikerültek ezek a részek, mert nagyon sokat hozzátettek Anakin és Obi-Wan karakteréhez és sok jó poénról maradtunk volna le Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 26. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 26. Egyelőre ezeket találtam a YouTube-on, remélhetőleg fent is maradnak. A Death on Utapau http://www.youtube.com/watch?v=wg4FoXJQE08 In Search of the Crystal http://www.youtube.com/watch?v=hXCcYMNC4wQ Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 27. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 27. Közben felkerült a 3. és 4. rész is: Crystal Crisis http://www.youtube.com/watch?v=FZrsVx1dpEQ The Big Bang http://www.youtube.com/watch?v=zAe5Ogs6a-c Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 27. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 27. Lesz ezekhez felirat? Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 27. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 27. Nem lenne rossz, ha legalább angolt kapnánk. Abból megcsinálnám a magyart, de hallás után nem vállalkozom. Válasz
stea27 Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 29. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 29. Én elkészítettem a A Death on Utapau rész angol feliratos változatát. De a magyarra fordítása már sajnos kifogott rajtam. Jó lenne, ha valaki lefordítaná: star-wars-the-clone-wars-legacy-1-a-death-on-utapau.zip Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 30. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 30. (szerkesztve) Én elkészítettem a A Death on Utapau rész angol feliratos változatát. De a magyarra fordítása már sajnos kifogott rajtam. Jó lenne, ha valaki lefordítaná: star-wars-the-clone-wars-legacy-1-a-death-on-utapau.zip Köszi! Bedobom a sorozat fordító topicba! Hátha Lok(vagy Sky-ha már lent említette) szán rá az idejéből! Ja és üdv a fórumon! Ha valóban jó az anyag, akkor nem rossz belépő! A többihez is megoldod? Szerkesztve: 2014. Szeptember 30. - csoli1138 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 30. Huhh köszi stea! Remélem Sky ráharap (vagy Lok). Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Október 1. Hozzászólás ideje: 2014. Október 1. Death on Utapau: Jó kis rész volt illetve lehetett volna. Jó kis nyomozópáros volt a két barát. Látványban is klaszz lett volna az üldözéses jelenet meg persze a bunyó a végén. Tetszett, hogy a 3. részből kimaradt alsóbb tájak beli jenetek itt helyet kaptak(volna) a kis szörnyikével együtt. A Jedi mester temetése meg egyértelmen epI-re hajaz. NAgy nagy kár érte, De így sem volt rossz még 1szer köszi Sky-nak is! Remélem meglesz a többi is. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Október 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Október 1. Death on Utapau Érdekes volt. Tetszett, hogy hőseinkkel együtt mi is úgy csöppenünk bele az egészbe, hogy semmit nem tudunk. Még annyit sem, mint Sabotage -ban. Nyilvánvalónak tűnik, hogy ez az arc az Utapau -n az EPIII -ban látott szeparatista jelenlétnek ágyaz majd meg. Itt láttuk az első lépést, és bár nem volt kész az animáció még így is lejött, hogy az Utaiok kamuznak mint a gép. Remélem hamarosan lesz felirat a többi részhez is. Ami pedig a látványt illeti, látszott, hogy már csak az utolsó simítás hiányzott, a többi mint a hangok, zene már a helyükön voltak. Tök jó volt, hogy még így is teljesen élvezhető volt az egész. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Október 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Október 2. In Search of the Crystal Ez eléggé poén részre sikeredett. Még így is átjött a fegyver dealer karizmája. Óriási lehetett volna a füstölgő robogójával. Anakin és Obi nagyon jó szövegeket nyomatnak, rég nem láthattuk őket így kettesben akciózni. Ahsoka kiesésével ismét csak ketten vannak. Apropó Ahsoka. Tetszett a párbeszéd róla, és az is ahogy Obi-Wan biztos benne, hogy Anakinban sosem csalódna. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Október 3. Hozzászólás ideje: 2014. Október 3. (szerkesztve) In Search of the Crystal: Nagyon tetszett a rész, jobban mint az első. Igazi sw pillanatok. Az Ahsokás diskurzus nagy hiánypótlás. Látszik, hogy volt/van íve az egész történetnek és távozása nem zárult le Anakinban csak úgy, mikor lesétállt a lány a lépcsőn. Jó közös kaland a TCW két fő Jedijével, mert azthittem ez a sorozat több ilyet fog tartalmazni, de viszonylag ritkán kalandoztak együtt, pláne ketten. Nagy szövegek vannak benne. az utalások és a újak is jók. "That's no mount..." clumsy blaster". Utóbbiról jut eszembe, micsoda parádét rendezett Kanan khm, bocs. Anakin a sugárvetős műsorral. Tők jól állt neki és ritka pillanatot láthattunk. És zseniális volt két kard visszaszerzése egyúttal az ellenfél elintézése. Na és a kristály vajon mire kell? Jaj de sajnálom, hogy nem fértek bele ezek a részek 6. évadba az őket megillető formában. Olyanok ezek az epizódok, mint a tcw jobb pillanatainak visszhangjai. De még ebben a formában is remek szórakozást nyújtanak. És kánon, nem kánon, nemérdekes. Számomra a történet részei, mert végre hallotam Anakin-t tanítvány a távozása kapcsán diskurálni mesterével és bizony egy nagy-nagy dolog köti össze ezt a történetet a sagaval. (egy nem épp kicsi zöld kristály) Ja és köszöne Stea-nak és Skynak is! mostmár itt ne álljunk meg! Szerkesztve: 2014. Október 3. - csoli1138 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. Október 3. Hozzászólás ideje: 2014. Október 3. A Death on Utapau Nem igazán őrülök, hogy az Utapau volt a helyszín, mert eddig eléggé úgy tűnt, hogy a Jedik a bolygóval egyáltalán nem kerültek kapcsolatba, s Grievous később nem véletlenül választotta ki a Szeparatista Tanács búvóhelyének új helyszínéül. Az is furcsa volt számomra, hogy ezek szerint Obi-Wan a filmben már nem először járt a bolygón. Annyiban jó a helyszínválasztás, hogy így pl. megismerhettük Utapau alsó szintjeit, a pauanok és az utaiak mellé kaptunk egy harmadik őslakos fajt, persze így, hogy félkész munkáról van szó, a látványvilágot nem igazán élvezhettük. Emiatt az akciójelenetek is inkább fárasztóak voltak, pedig látszott, hogy a készítők ezúttal is jól megkomponálták a párbajjeleneteket. Kár értük. Anakinból, némiképp váratlan módon, ismét felszínre tört a sötét énje, tetszett, hogy múltjára utalva, ez egy toydari kapcsán került elő. Nem szeretheti ezt a fajt, az fix. Egyébként Obiék ismét ékes tanúbizonyságát adták annak, hogy a Jedik mennyire fittyet hánynak egy bolygó saját törvénykezésére és szuverenitására. A kormányzó világosan megmondta, hogy nem kívánatos személyek, erre tovább nyomoznak. Persze, háború van, de az Utapau hivatalosan egy semleges bolygó. És akkor Anakin még majdnem nekiront az utapauinak... 7/10 Válasz
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2014. Október 5. Hozzászólás ideje: 2014. Október 5. Kiváló részek voltak, igazi klasszikus TCW. Remélem még azért fogunk pár részt kapni ilyen formában. Ha magad elé képzeled, hogy milyen lenne teljes animációval, nagyon is élvezhető Persze nem tökéletes, de jobb, mint a semmi. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2014. Október 5. Hozzászólás ideje: 2014. Október 5. Amúgy nem tudom, mennyire releváns, de a Wookieepedia kánonnak tekinti ezeket a részeket. Meg Hidalgo is azt mondja a Legacy-s interjúban, hogy "Even though those Clone Wars episodes did not get publicly revealed, we still look at their core stories as having happened" - "Annak ellenére, hogy ezek a Clone Wars epizódok nem lettek nyilvánosan bemutatva, mi úgy tekintünk rájuk, hogy a történetük alapja megtörtént" Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Október 6. Hozzászólás ideje: 2014. Október 6. (szerkesztve) Amúgy nem tudom, mennyire releváns, de a Wookieepedia kánonnak tekinti ezeket a részeket. Meg Hidalgo is azt mondja a Legacy-s interjúban, hogy "Even though those Clone Wars episodes did not get publicly revealed, we still look at their core stories as having happened" - "Annak ellenére, hogy ezek a Clone Wars epizódok nem lettek nyilvánosan bemutatva, mi úgy tekintünk rájuk, hogy a történetük alapja megtörtént" Én is így kezelem őket. Mivel láttam és mivel formátumtól függetlenül el lett mesélve; megtörténtnek érzem. Olyan mint pl.:A Sith-ek bosszújából kimaradt jelenet: Yoda érkezése a Dagobah-ra. Számomra az is a saga része.. Szerkesztve: 2014. Október 6. - csoli1138 Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2014. Október 6. Hozzászólás ideje: 2014. Október 6. (szerkesztve) Ez a Legacy ez pontosan mi az SW univerzumban? (dathomir-comic,disciple-book,CC-animated) ennyit tudok.De ezek a TCW-ben pontosan mik? Miert lett Legacy? Szerkesztve: 2014. Október 6. - ZoliZoltán Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2014. Október 6. Hozzászólás ideje: 2014. Október 6. A "legacy" azt jelenti, hogy "hagyaték". Ezek olyan művek, amelyeket elvileg TCW részeknek terveztek, de a kasza miatt nem tudták őket befejezni és levetíteni, így más módot kellett találni a kiadásukra. Magyarul ezek bizonyos mértékig a TCW részét képezik, annak ellenére, hogy más formátumban jelentek meg. Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2014. Október 6. Hozzászólás ideje: 2014. Október 6. Es ezeket mikor akartak kiadni Lucasek? Idoben mikor jatszodnak? Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Október 6. Hozzászólás ideje: 2014. Október 6. (szerkesztve) Es ezeket mikor akartak kiadni Lucasek? Idoben mikor jatszodnak? A wiki szerint az Utapau-szál a 6.1 - 6.2 - 6.3 - 6.4 munkaszámokat kapta, ami kb annyit tesz, hogy 6. évad részei voltak a terv szerint. http://starwars.wikia.com/wiki/The_Clone_Wars_Legacy#Crystal_Crisis_on_Utapau De már nem lehetett befejezni őket sajnos. Pedig jól mutattak volna a The lost missionsben kezdésnek! Ja és időben? ..hát Ahsoka után, de amúgy mindegy... Szerkesztve: 2014. Október 6. - csoli1138 Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2014. Október 6. Hozzászólás ideje: 2014. Október 6. Köszi szépen ezeket! Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Október 7. Hozzászólás ideje: 2014. Október 7. (szerkesztve) 3-as és 4-es: Lenyomtam egyben. Jó kis történet volt. Kb magamat ismétlem, esetleg annyit, hogy zokon vettem az újabb Obi-wan vs. Grievous-t, és külön, hogy így alulmaradt az előbbi. És persze Anakinnak is kerülgetnie kellett a Tábornokot, 1000szer átbeszéltük már miért..béna dolog.. A baráti párbeszédek nagyon jók voltak ezekben is. Főleg a fénykardos visszaszuri tetszett reflektálva az ep2-re. Kíváncsi voltam, hogy mi lesz a kristály sorsa. Azt hittem, hogy ez lesz az ami az ep4-ben beépítésre kerül. De nem így alakult a történet. Nem is baj, mert az ep6-ra is szerez egyet az uralkodó. Tetszik Yoda meséje a régi időkről és ahogy a Jedi-Sith háborúk hadviselési technikájaként említi az ilyen fegyvereket. Igy tágabb értelemben is a galaxis részévé válik nekem a későbbi Halálcsillag. Nem csak ikon, hanem történelem. Ez a 4 rész helyet kér magának a tcw-ban és az az igazság, hogy a saga-ban is. Számomra olyan mértékű létjogosultsága van, mint a 66-osnak és a Yoda-szálnak. Mindhárom történet a Saga komoly kérdéseire igyekezett válaszolni. Sokat dobott volna 6. évadon ez a négy rész. De így sem értéktelen. Szerkesztve: 2014. Október 7. - csoli1138 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Október 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Október 8. (szerkesztve) Crystal Crisis Szuper volt! A poénok nagyon ültek. Gyönyörű lehetett volna a szikla belsejében folyó üldözés. Még így animaticsban is izgalmas volt. Grieveous most kitombolta magát! Kinyírta az idióta fegyverkereskedőt és a végén a vezetőt is. A megüresedett helyre jöhet majd Tion Medon. Eme rész után az is egyértelmű, hogy miért lesznek megszállók Griviék ezen a bolygón. Amúgy megint okosan elkerülték a Grivi anakin találkozást. Szerkesztve: 2014. Október 12. - Ody Mandrell Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Október 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Október 12. The Big Bang Mintha az EPIII -at láttam volna. Sok minden hajazott rá: az űrcsata, a bejutás a szeparatista hajóba, stb... Grievous megint jó volt, bár most a droidjai kicsit bénáztak. Én is azt hittem, hogy ez a kristály az a kristály de aztán nem. Mondjuk ennek így utólag inkább örülök. A végén hallható Yoda monológ tette fel a pontot az íre. Jó kis sztoriszál volt, valószínűleg sokunk kedvence lett volna ha végleges formájában is elkészül. Itt már teljesen EPIII feeling van! Válasz
LordGravon Hozzászólás ideje: 2015. Február 18. Hozzászólás ideje: 2015. Február 18. Akik nem akarnak letöltögetni, azok itt megnézhetik a szál részeit, magyar felirattal: http://indavideo.hu/video/Star_Wars_A_klonok_haboruja_Befejezetlen_reszek_1_magyar_felirattal http://indavideo.hu/video/Star_Wars_A_klonok_haboruja_Befejezetlen_reszek_2_magyar_felirattal http://indavideo.hu/video/Star_Wars_A_klonok_haboruja_Befejezetlen_reszek_3_magyar_felirattal http://indavideo.hu/video/Star_Wars_A_klonok_haboruja_Befejezetlen_reszek_4_magyar_felirattal Köszönet érte stea27-nek! Válasz
Sinistra Hozzászólás ideje: 2015. Február 18. Hozzászólás ideje: 2015. Február 18. Úúú kösziiiii! Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2015. Április 20. Hozzászólás ideje: 2015. Április 20. Na vegre megneztuk oket! Nagyon sajnalom,hogy nem lettek teljesen keszek...nagyon jo kis story! Poenok....rohogtunk egy par jot! Osszessegeben tetszettek! Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 14. Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 14. A Crystal Crisis on Utapau concept artjai: A hatalmas kristály Nocsak, nocsak, hát ki van itt kérem szépen. 2 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.