Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Hát, ez nem volt egyszerű. :)

De elkészült a sorozat 9. részének fordítása is. Vader új küldetést kap a Birodalomtól, ám ez ellenkezik a saját céljaival...

A jogi problémák elkerülése miatt a képregény rajongói fordítása eltávolításra került az oldalról. A hivatalos változat elérhető a Szukits honlapján.

Hozzászólás ideje:

Érdkesen alakul az Árnyak és titkok 3.része. A Naboon dolgozó temetkezési vállalkozó esete érdekes lesz. A két Astarte felbukkanása durva és sötét lett. Thanoth karaktere is érdekesnek tűnik.

Hozzászólás ideje:

Nekem úgy tűnik, mintha Thrawn karakterét próbálnák koppintani ezzel a katonai lángelme jellemmel.

Igen, volt valami hasonló érzés bennem. Kíváncsi vagyok vajon hosszú életű lesz-e a karakter, vagy Vader gyorsan levakarja magáról?

• 4 héttel később...
  • 2 héttel később...
  • 5 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Köszi a fordítást. A lezárás nagyon tetszett.

Tanoth elég könnyen beadta a derekát és inkább a pilóták ellen mentek. Karbin csele érdekesnek ígérkezik. A folytatás pedig nagyon ígéretesnek tűnik.

Remélem a Vader Sawn-nak lesz valami magyar címe.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Szerintem Thanoth pont az okosabb megoldást választotta. Tudta Vader titkát, de inkább a kivárást választotta, egy jobb lehetőségre.

A Vader Downnak nem terveztem magyar címet, bár korábban már kérdeztem a közönséget, hogy mi lenne ideális fordítás.

Az eredeti cím (szerintem) arra utal, hogy Vader lezuhan a Vrogas Vasra, ahol aztán történik egy s más. A "Vader lezuhan" vagy "Lezuhant Vader" elég hülyén hangzanak magyar címekként. Gondoltam még a "Vader lecsap"-ra is, de a "Skywalker lecsap" után ezt se éreztem jó megoldásnak.

Így marad az eredeti, Vader Down cím. Mindenki tudja, mit jelent. Vannak kifejezések, amiket nem lehet 100%-os pontossággal magyarra fordítani.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2015. 12. 05. - 17:37, Ody Mandrell írta:

Köszi Sky!

Szívesen, bár ezt és az előző két számot Merr-Sonn fordította. :) A 13. résztől ismét én csinálom, Merr pedig a mini-sorozatokban segít.

2015. 12. 05. - 16:29, Nute Gunray írta:

Akkor ennek a sorozatnak most vége?

Nem, csak az "Árnyak és titkok" történetszálnak van vége.

Legközelebb a Vader Down történetszál következik, ami egy 6 részes crossover sztori. Egy önálló füzetben (Vader Down #1) kezdődik, majd felváltva folytatódik a Darth Vader és Star Wars sorozatokban.

Hozzászólás ideje:

Szerintem Thanoth pont az okosabb megoldást választotta. Tudta Vader titkát, de inkább a kivárást választotta, egy jobb lehetőségre.

A Vader Downnak nem terveztem magyar címet, bár korábban már kérdeztem a közönséget, hogy mi lenne ideális fordítás.

Az eredeti cím (szerintem) arra utal, hogy Vader lezuhan a Vrogas Vasra, ahol aztán történik egy s más. A "Vader lezuhan" vagy "Lezuhant Vader" elég hülyén hangzanak magyar címekként. Gondoltam még a "Vader lecsap"-ra is, de a "Skywalker lecsap" után ezt se éreztem jó megoldásnak.

Így marad az eredeti, Vader Down cím. Mindenki tudja, mit jelent. Vannak kifejezések, amiket nem lehet 100%-os pontossággal magyarra fordítani.

Értem. Annak idején elfelejtettem a javaslatomat a magyar címre. Célpont: Vader. Úgyis ő lesz a legfőbb célpont.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Elkészült a Vader Down magyar változata. A képregényekhez érkező hozzászólások számát nézve, nem láttam értelmét új topikot kreálni 1 rész kedvéért. Technikailag szerintem besorolható ide, főleg, hogy a Vader Down #2-4-6 már a Star Wars: Darth Vader részei lesznek.

Hozzászólás ideje:

Örülök, hogy hagytad a címet, ahogy van, tényleg lehetetlen eset, pedig törtem rajta egy ideig a fejemet, hátha tudok ötletet adni. :D Gondoltam a Black Hawk Down - A Sólyom Végveszélyben fordítás után - ami egyébként remek megoldás - a Vader végveszélyben-re, de az túl hosszú.

Szerkesztve: - Merr-Sonn

Hozzászólás ideje:

Köszi szépen, lassan el kéne kezdeni olvasgatni őket, mert csak gyülnek szépen. És a belefektetett munkátokat is köszi szépen. :)

Szerkesztve: - luke19

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.