Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Paul S. Kemp: Lords of the Sith

Hogy tetszett a könyv? 11 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a könyvnek?

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Donát, Kemp beleírta név szerint Herát, mint Cham lányát, szóval szerintem valamit sejtett. ;):)

A szerző együtt működött a Stroy Grouppal (mint minden kánon szerző), plusz a Rebels második évadának produkciós munkálatai folytak, és szerintem már a harmadik évad pre-produkciós munkálatai is elkezdődtek, amikor Kemp ennek nekiállt. Azt is tudnia kellett, hogy Cham szerepel majd a sorozatban.

Hozzászólás ideje:

Szerintem teljesen rendben volt ez a könyv. Palpi és Vader párbeszédei mondjuk elég gyengék lett, de épp ezért örültem hogy ezt a szálat nem is nagyon erőltették. Az ahogy fel volt építve maga az akció viszont kifejezetten bejött. Azon ritka SW regények egyike amit szívesen olvastam.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ez tudom, de miért érdekelne engem az, hogy ők mit tudtak? Az én véleményemet hangoztatom, nem az övéket. ;)

Elég baj az, ha egy ilyen jellegű könyvben, vagy bármilyen történetben a tét nem lényeg...

Az utóbbi időben megjelent regényekre eléggé jellemző az, hogy komolyabb tétje nincs a dolgoknak, csak kalandregények, kiegészítések, háttérsztorik. Lásd A Jedik örököse, Új hajnal, Tarkin, Katalizátor... stb.

Hozzászólás ideje:

Nem egy kiemelkedő alkotás, de a rossztól is távol áll. Annak bőven jó volt, aminek szánták. Nálam elsősorban nem attól lesz érdekes egy regény, hogy ismerem-e az adott karakter sorsát, vagy a sztori végkimenetelét. Lehet, hogy ezek ismeretében "tét nélkülinek" érződhet a cselekmény, számomra sokkal érdekesebb a karakterek viselkedése, gondolataik és életük szegmenseinek megismerése, továbbá az egyéb háttér információk felfedezése. A kalandregényeknél pedig a kalandon van a hangsúly, nem a galaxisrengető eseményeken, így ezektől a könyvektől nem is várok többet.

Hozzászólás ideje:

Új hajnal, Tarkin

Ezt a kettőt olvastam a felsoroltak közül, és mindkettőben komoly tétje is volt az eseményeknek, ami mellett újat is adtak a Star Warshoz. Nem is véletlen ez a kettő nálam a listavezető eddig.

Nálam elsősorban nem attól lesz érdekes egy regény, hogy ismerem-e az adott karakter sorsát, vagy a sztori végkimenetelét. Lehet, hogy ezek ismeretében "tét nélkülinek" érződhet a cselekmény, számomra sokkal érdekesebb a karakterek viselkedése, gondolataik és életük szegmenseinek megismerése, továbbá az egyéb háttér információk felfedezése.

Számomra is ezek a fontosak, de itt ezek egyike sem teljesült nekem. Mondjuk az se lehetett jó alap, hogy a három főszereplőből kettőt nem szeretek. :)

Hozzászólás ideje:

A Carion Spike-nál a Lázadók sikereinek mértéke nem volt ismert, se a lázadók sorsa, se maguk a karakterek. Pont az volt a tét, meddig juthatnak el, mennyit ismerhetnek meg, mennyi kárt okozhatnak a Birodalomnak, és miként tudok ezek ellen Tarkin, Vader és az Uralkodó védekezni, ezek ellen tenni.

A Gorse-nál meg csak egy bolygó, egy hold és ennek teljes lakossága volt a tét, ami mellesleg a Birodalom hadiiparának egyik fő gócpontja volt.

Látható, hogy mindkét regény Galaktikus eseményeket pedzegetett, galaktikus tétekkel, és mindkét regényre jellemző volt, hogy teli volt új szereplőkkel, és a már ismerteket is érdekes, új helyzetbe helyezte, ráadásul még nem teljesen olyanok voltak, mint korábban/később.

Hozzászólás ideje:

Sky és Bomarr véleményével értek egyet. Egy sodró lendületű akcióregényről van szó, amely Kemp írói stílusának sajátja. Egyedül a Vader-Palpatine jelenetek erőtlenségét és súlytalanságát sajnálom, mert ez tényleg egy kihagyott ziccer volt (bár ide talán már Stover kellett volna...) A Hera-Cham dologgal kapcsolatban szerintem eléggé meg volt kötve az író keze, aki így olyan biztonsági megoldást választott, hogy a későbbi Rebels-epizódokkal ne ütközött (azt vettem észre, a Story Group sem feltétlenül következetes egy-egy eset kapcsán).

Hozzászólás ideje:

Dzséjtnek a regény alapjainak kapcsán, miszerint nem volt tétje és ez elvesz az értékéből, alapvetően igaza van, de maga a regény szerintem is egy jó olvasmány volt, remek akciókkal.

Az viszont engem is zavart, hogy a könyv címe abszolút nem fedi a történetet, mert a két Sith is csupán kettő a néhány karakter közül, akik körül bonyolódnak az események, pl. semmivel sem jelentősebb szereplők, mint Cham vagy Belkor.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A Carrion Spike-nál éreztem, hogy Tarkin nem kerülhet ki vesztesként az ügyből, A Gorse-nál pedig nem volt nehéz megjósolni, hogy mi lesz Hera és Kanan sorsa.

Mindegyik mutat valamilyen szinten új helyzetet. Még a Sith Nagyurak is, mert Vadert és az Uralkodót nem láttuk eddig elvágva a hadseregtől, ahogy az életükért küzdenek és lázadók üldözik őket. Illetve volt ehhez hasonló a Dark Horse Darth Vader képregényeiben, de ott más erők elől kellett menekülniük.

• Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Paul S. Kemp: Lords of the Sith

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.