Ugrás a kommentre

2x07 - Blood Sisters


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

7. rész - Blood Sisters / Vér nővérek

 

epguider206.jpg

 

Írta: Kevin Hopps

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Garel, Havoc bázis

 

Szereplők:

Ezra Bridger - Taylor Gray

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Ketsu Onyo - Gina Torres

Vaux - ???

C1-10P

EG-86

R2-D2

 

Történet

Hera elküldi Sabine-t, Ezrát és Choppert, hogy szállítsanak le egy kényes információk birtokában lévő "ügynököt" a lázadóknak. Az akció egészen addig simán megy, amíg fel nem bukkan egy fejvadász Sabine múltjából.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- A történet kialakításának korai szakaszában még C-3PO lett volna a hírvivő droid, de ezt később elvetették, mert a droid olyannyira legendás karakter, hogy elvette volna a hangsúlyt Ketsu és Sabine interakciójáról. Az eredeti verzióból viszont bent maradt R2-D2 üdvözlése.

- A Black Sun egy bűnszövetkezet, amely eredetileg a Legends művek terméke. Először az 1996-os Shadows of the Empire történetben hallani róluk. Kanonizálva a TCW sorozatban lettek, amikor is Darth Maul sztorijában játszottak fontosabb szerepet.

- Ketsu Shadow Caster nevű hajója a TCW-ben látott Banshee módosított és újrahasznált változata. Eredetileg Asajj Ventress járműve volt abban a történetben, amit később a Star Wars: Dark Disciple című regényben adaptáltak.

- Szintén a TCW egyik újrahasznosított hajója a csillagbusz. A dizájn eredetileg egy birodalmi űrkomp korai koncepcióján alapult. A technikai neve "Lantillian short hauler”, amely néven a Star Wars szerepjáték könyvek is hivatkoznak rá. A jármű oldalán két, Aurebesh betűkkel írt felirat is látható. A nagyobb betűkkel írt felirat jelentése "Starbus (Csillagbusz)”, míg a kisebben a "Certified” szó szerepel.

- A harmonika kinézető dokkolót a szkriptben cofferdam (közgát) elnevezéssel illették.

- Az epizód elején Hera egy Vaux nevű lázadóval beszélget, akinek a neve a szkriptben még Jebble volt. Ugyanígy megváltoztatták a hivatkozást a megszerzendő ládákon levő feliratra is, amely eredetileg "Wookie meat” lett volna. Ezt azonban túl durvának találták.

 

Concept Art galéria

 

1.jpeg

Ketsu teljes karakterszkeccse

 

2.jpeg

Keltsu lézerpisztolya

 

3.jpeg

Garel városi űrkikötője

 

4.jpeg

A Havoc bázis külső nézete

 

5.jpeg

A Havoc bázison látható fényreklámok

 

6.jpeg

A Shadow Caster raktere

 

7.jpeg

A Shadow Caster külső nézetből

 

8.jpeg

A Shadow Caster sérült külső burkolattal

 

9.jpeg

A csillagbusz tárolásra használt területe

 

10.jpeg

A csillagbusz külső nézetből

 

11.jpeg

Garel város űrkikötőjének concept rajza

 

12.jpeg

Rohamosztagosok a gareli űrkikötőben. Digitális koncepciós festmény

 

13.jpeg

Sabine és Chopper a siklón

 

14.jpeg

Chopper begyújtja a rakétáit az űrben

 

15.jpeg

Sabine és a Shadow Caster

 

16.jpeg

Ketsu és Chopper digitális festményen

 

17.jpeg

A sikló felrobbanásának digitális koncepciós festménye

 

18.jpeg

Úton a Havoc állomás felé

 

19.jpeg

Megérkezés a Havoc állomásra

 

20.jpeg

Az információ átadása. A jelenet így nézett ki digitális festményen

 

21.jpeg

A Shadow Caster leszállása

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Egy újabb Sabine-központú részen vagyunk túl, ami nem csak betekintést nyújtott egy rejtélyes mandalore-i hölgy múltjában, de behozott egy új szereplőt, hajótípust (valamint egy TCW-set új formában) és bolygót is. És még R2 is cameózott. :)

Úgy néz ki, hőseink azért nem futottak messze Lothaltól, ehelyett Garelen vertek tanyát. Talán ez abból jobb, hogy ez népesebb bolygó, könnyebb elrejtőzni. Viszont úgy tűnik, errefelé fokozottabb a Birodalmi ellenőrzés, ami nem teszi alkalmassá hosszú távú berendezkedésre. Vajon hogy állnak a lázadók az állandó bázis keresésével? Eleve, mit csinálnak ilyenkor, amikor hőseink nincsenek velük?

Ja, és talán ez volt az első rész, hogy két főszereplő, azaz Kanan és Zeb meg sem jelent. Hera meg de furcsa volt a szemüvege nélkül. Chopper viszont vitte a hátán az epizódot, hihetetlen mennyi gesztusra képes ez a kis droid. Amikor nekiállt szétszedni az ágyút, hát azon gurultam. :lol:

Összességében egy átlagos, de mozgalmas kis epizód volt, ami újabb szálat nyitott meg a történetben, Sabine személyes szálát.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem volt rossz rész, de megmondom őszintén, hogy kicsit többet vártam ettől a Sabine-száltól. Szinte semmi újat nem tudtunk meg, ahogyan az előzőben Hera-ról sem. Inkább megerősítették az eddigi infókat, ami nekem kevéske. Nyilván sokat fognak még velük foglalkozni, de lassan tényleg kaphatnánk igazán ütős új háttéreseményeket is rájuk vonatkozóan. Ez is egy töltelékepizód volt, most Sabine-nal a főszerepben, de semmi extra. Inkább úgy mondanám, hogy az utolsó két részben Hera és Sabine volt fókuszban, de igazán mégse róluk szóltak ezek.

 

Ez az új mandalore csajszi semmit nem váltott ki belőlem. Eleve elég kidolgozatlannak éreztem az egészet, főképp ahogyan újra Sabine mellé állt. Alig láttam valamit a karakteréből, de az alapján nem tűnt túl hitelesnek az egész. Most vagy kilép és akkor vérdíjat tűz ki a fejére a kis alvilági szervezete, vagy visszakullog hozzájuk elszámolni a bukott küldetést. Nem is baj ez feltétlenül, de ha Sabine ilyen meggyőző erővel bír, akkor sűrűbben kéne a korábbi akadémista társai közé engedni, lehet sok már a Birodalomban szolgálót is simán átvezetne. :D

 

Amúgy az milyen helyszín volt, ahova végül az érzékeny infót szállító droidot vitték? Csak mert végeredményben egy bűnbandának dolgozó fejvadászt is simán odaengedtek, megpendítették Organa szenátor nevét és hasonlók. Tényleg úgy tűnik, hogy könnyen barátkoznak. :) R2 cameo-ja laza volt, megint váltottak pár "keresetlen" szót Chopper-rel. Ezra is jópofa volt ezzel a szerencsétlenkedésével, eléggé sokat veszít a talpraesettségéből és határozott beszélőkéjéből, ha Sabine társaságában van. Csak nehogy elkezdjék egy love-story felé kanyarítani a dolgot. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez most egy kicsit...hmm....satnyára sikerült. De Chopper nagyszerű volt benne. Az új fejvadász viszont....hát nem egy Cade Bane. Az előző (nagyszerű) rész után ebben most tényleg kicsit csalódtam.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem szórakoztató rész volt ahol teljesen Sabine karakterére mentek rá. Végre többet is megtudhattunk a múltjáról. Pl. engem totál meglepett, hogy Sabine korábban fejvadász volt. :o Jót tette az epizódnak, hogy szinte csak a két csaj volt benne, bár Ezra kicsit hülye gyerekesre vette a figurát, szóval belőle ennyi most elég is volt. :) Egyébként nagyon úgy tűnt, hogy ez csak a kezdet, és Ketsu -t még viszontlátjuk majd. Egyébként szimpatikus csaj és hiába dolgozik a Fekete Nap -nak, azért a barátságuk Sabine -nal azért ennél sokkal erősebb. Egy újabb jószívű zsivány. :) Kíváncsi vagyok mikor és milyen formában tér vissza a fejvadász. :) Tetszett még a Havoc állomás amiről elsőre azt hittem, hogy az Alderaan. Nem egy agyalós rész (itt nem is az volt a lényeg), de azért bőven szórakoztató volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy újabb Sabine-központú részen vagyunk túl, ami nem csak betekintést nyújtott egy rejtélyes mandalore-i hölgy múltjában, de behozott egy új szereplőt, hajótípust (valamint egy TCW-set új formában) és bolygót is.

Az a két hajó nagyon klassz volt. Meg is jegyeztem magamban, hogy tök jó új hajókat látni. :)

 

És még R2 is cameózott. :)

Tényleg jó volt és az egészből nekem az is lejön, hogy minden szál Bail -nél fut össze?

 

Úgy néz ki, hőseink azért nem futottak messze Lothaltól, ehelyett Garelen vertek tanyát. Talán ez abból jobb, hogy ez népesebb bolygó, könnyebb elrejtőzni.

Igen és itt már konkrét helyi lakosok is benne vannak a szervezetben. Jó volt ezt látni.

 

Viszont úgy tűnik, errefelé fokozottabb a Birodalmi ellenőrzés, ami nem teszi alkalmassá hosszú távú berendezkedésre. Vajon hogy állnak a lázadók az állandó bázis keresésével? Eleve, mit csinálnak ilyenkor, amikor hőseink nincsenek velük? Ja, és talán ez volt az első rész, hogy két főszereplő, azaz Kanan és Zeb meg sem jelent.

Ez egy jó kérdés, valószínű más küldetésen voltak. Korábban is láthattuk már, hogy szétvált a csoport így ezen annyira nem lepődtem meg. Bár az is igaz, hogy ez volt az első rész amiben Kanan és Zeb nem voltak benne.

 

Chopper viszont vitte a hátán az epizódot, hihetetlen mennyi gesztusra képes ez a kis droid. Amikor nekiállt szétszedni az ágyút, hát azon gurultam. :lol:

Összességében egy átlagos, de mozgalmas kis epizód volt, ami újabb szálat nyitott meg a történetben, Sabine személyes szálát.

A két lány mellett egyértelműen Chopper volt az ász. Ahogy szétszedte a hajót azon én is szakadtam. Azok a mutogatások...besz*rás. :lol: Kezdem jobban megkedvelni mint R2 -t. :P Jó kis szál lesz ez, kíváncsi vagyok a folytatására.

 

Szinte semmi újat nem tudtunk meg... nkább megerősítették az eddigi infókat, ami nekem kevéske.

Nem tudtunk meg semmit? Sabine szökésének módja az akadémiáról, ez a csaj a múltjából, korábbi fejvadász mivoltja....ez semmi? Ja és ezeket eddig tudtuk, hogy szerinted most erősítették meg az infókat? :o:para:

 

Ez az új mandalore csajszi semmit nem váltott ki belőlem. Eleve elég kidolgozatlannak éreztem az egészet, főképp ahogyan újra Sabine mellé állt. Alig láttam valamit a karakteréből, de az alapján nem tűnt túl hitelesnek az egész. Most vagy kilép és akkor vérdíjat tűz ki a fejére a kis alvilági szervezete, vagy visszakullog hozzájuk elszámolni a bukott küldetést. Nem is baj ez feltétlenül, de ha Sabine ilyen meggyőző erővel bír, akkor sűrűbben kéne a korábbi akadémista társai közé engedni, lehet sok már a Birodalomban szolgálót is simán átvezetne. :D

A két csajnak történelme van és mint láthattuk nagyon jó barátok voltak, együtt szöktek meg az akadémiáról majd fejvadászok lettek. Ketsu megpróbálta eljátszani a megkeményedett amazont de idővel és Sabine hatására meglágyult. Egyébként pedig nyilván ez a kezdet, nem lehet részletekig kidolgozott még.

 

Amúgy az milyen helyszín volt, ahova végül az érzékeny infót szállító droidot vitték? Csak mert végeredményben egy bűnbandának dolgozó fejvadászt is simán odaengedtek, megpendítették Organa szenátor nevét és hasonlók.

Nyilván Sabinbe jelentkezett be, azért engedték leszállni. Bail neve emlékeim szerint nem hangzott el Ketsu előtt.

 

Ezra is jópofa volt ezzel a szerencsétlenkedésével, eléggé sokat veszít a talpraesettségéből és határozott beszélőkéjéből, ha Sabine társaságában van. Csak nehogy elkezdjék egy love-story felé kanyarítani a dolgot. :D

Szerintem teljesen úgy viselkedett mint egy idióta. Ebben a részben eléggé irritált. :(

 

Az eddigi legrosszabb Rebels rész

Nem volt rosszabb mint a nagy átlag a sorozatban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy az milyen helyszín volt, ahova végül az érzékeny infót szállító droidot vitték? Csak mert végeredményben egy bűnbandának dolgozó fejvadászt is simán odaengedtek, megpendítették Organa szenátor nevét és hasonlók.

Bail nevét Sabine valóban megemlítette, amikor Ketsu is ott állt a pályán, de vagy tíz méterrel arrébb volt a droidoktól, és Sabine nem kiabálva mondta, szóval kizártnak tartom, hogy hallotta.

 

Nem is baj ez feltétlenül, de ha Sabine ilyen meggyőző erővel bír, akkor sűrűbben kéne a korábbi akadémista társai közé engedni, lehet sok már a Birodalomban szolgálót is simán átvezetne. :D

Ha azok is vele együtt szöktek meg, majd együtt kalandoztak egy ideig, akkor tényleg nem ártana.

 

Szinte semmi újat nem tudtunk meg, ahogyan az előzőben Hera-ról sem. Inkább megerősítették az eddigi infókat, ami nekem kevéske.

Hát lőjenek le, de én eddig nem tudtam, hogy többedmagával lépett le az akadémiáról, hogy volt fejvadász, hogy mik voltak a korábbi álmai. Nyilván nem adott le egy részletes önéletrajzot, de ahhoz képest, hogy az elmúlt másfél évadban csak annyit tudtuk róla, hogy járt a birodalmi akadémiára, szeret festeni és robbantásfétise van, most egész gazdagok lettünk infóban vele kapcsolatban.

 

Ezra tényleg nagyon hülye volt ebben a részben, örültem, hogy nem ment a csajokkal.

 

Az új fejvadász viszont....hát nem egy Cade Bane.

Engem igazán az bosszantott, hogy EG-86 sem éppen egy droideka. :P

Szerintem a készítőknek szándékában sem állt Cad Bane-t csinálni belőle. ;)

 

Tényleg jó volt és az egészből nekem az is lejön, hogy minden szál Bail -nél fut össze?

Valószínűleg ő lehet az egyik főfej. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az ep4-ben is ő hozzá köthető a hírszerzés (a Halálcsillag terveinek megszerzése), akkor itt szépen egybe vág minden.

 

Szerintem teljesen úgy viselkedett mint egy idióta. Ebben a részben eléggé irritált. :(

Irritálni hál' isten, nem irritált, de azért nem bántam, hogy nem ment a csajokkal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Irritálni hál' isten, nem irritált, de azért nem bántam, hogy nem ment a csajokkal.

Ezra mindig olyan Sabine közelében mint egy szerelmes taknyos kamasz. Ami lényegében igaz is. :D

 

Jut eszembe, hogy tetszett a gonk droid? Tudom, hogy a kedvenced. :lol: Hogy szurkolt már Choppernek, hogy beérjen a hajóba?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jut eszembe, hogy tetszett a gonk droid? Tudom, hogy a kedvenced. :lol:

:P

Hát lehidaltam attól a boldogságtól, hogy ezt a zseniális dizájnnal megáldott droidot egy történet középpontjába helyezték. Azóta várok erre a pillanatra, hogy először láttam az ep4-ben egy példányt. Úgyhogy számomra egy újabb álommal kevesebb. :D

Chopperrel tényleg tök jól elvoltak. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elismerem, hogy kicsit türelmetlenül álltam hozzá a dolgokhoz, de annyira keveset kaptunk eddig a Hera-Sabine duóból, hogy többet vártam ezektől a részektől. Pedig nem lehet egyszerre akkorát harapni a tortából és annyi lapot kijátszani, de mégis hiányérzetem támadt. Hera-nál még a B-Wing, a mérnök és a blokádos jelenetek Kallus-szal kárpótoltak némileg, itt nekem Chop akciói ehhez nem ütöttek eléggé, noha jól ültek. Mivel Ketsu karaktere nálam egyelőre nem jött be, így nem tudott hozzátenni annyit a részhez, hogy elvonja a figyelmem Sabine-ról.

 

Sabine fejvadász múltja valóban újdonság volt és ütött is a maga módján, de számomra ennyiben ki is merült a téma. Az, hogy nem egyedül lépett le az akadémiáról, vagy voltak barátai is ott, később is mozgott együtt pl. ilyenekkel, mint Ketsu, nem hatottak meg. Lehet az én hibám, de az ilyeneknél komolyabb infókra vágytam, de majd később.

Meg olyan összecsapottnak tűnt a dolog. Ketsu előadta a nagy profi fejvadászt, aztán csak fontosabb lett a korábbi barátságuk. Az idő rövidsége miatt megalapozatlannak tűnt ez a fordulat, talán szét lehetett volna szedni ezt a szálat. Most megfirkálta volna Ketsu, elültette volna a bogarat a fülében Sabine, aztán valamikor egy későbbi összefutásnál jöhetett volna ez az új egymásra találás.

 

Ezra valóban általában idiótán viselkedik Sabine mellett, de most pont annyit volt képernyőn, hogy ez még elmenjen jópofának. Ha többet szerepelt volna vagy a későbbiekben ebből sűrűbb visszatérő elem lesz, akkor már kínos lehet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Meg olyan összecsapottnak tűnt a dolog. Ketsu előadta a nagy profi fejvadászt, aztán csak fontosabb lett a korábbi barátságuk. Az idő rövidsége miatt megalapozatlannak tűnt ez a fordulat, talán szét lehetett volna szedni ezt a szálat. Most megfirkálta volna Ketsu, elültette volna a bogarat a fülében Sabine, aztán valamikor egy későbbi összefutásnál jöhetett volna ez az új egymásra találás.

Ketsu elvileg egyszer már magára hagyta Sabine -t a "halálba", szóval ennek fénylében érthető volt ez a felütés.

 

Ezra valóban általában idiótán viselkedik Sabine mellett, de most pont annyit volt képernyőn, hogy ez még elmenjen jópofának. Ha többet szerepelt volna vagy a későbbiekben ebből sűrűbb visszatérő elem lesz, akkor már kínos lehet.

Attól a falra másztam, amikor elkezdte ecsetelni Sabine mi mindent csinál egyedül. Az kissé erőltetett volt nekem. Plusz amikor Ketsu levette a sisakot megint beindult. :D Szerintem be kellene fizetni egy körre valami twi-lek csajnál aztán majd lenyugszik. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem igazán tetszett a rész, egynek elment, de semmi extra, többet vártam, főleg hogy végre Sabine volt a középpontban. Ehhez képest nem volt egy nagy durranás az epizód. Igazából a 2x03-tól érzek némi színvonalcsökkenést az évadot tekintve.

 

A GNK droid viszont nagyon ott volt. :D Akármennyire is rusnyák, őket imádom. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem Katsu karaktere a mélypont, mert szép, hogy van eleje és vége, csak éppen azt nem érzem, hogy megalapozott lett volna ez a nagy pálfordulás. Mert az, hogy most nem hagyta meghalni a testvérét, még nem kellene azt jelentenie, hogy elfordul az eddigi életétől

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De szerintem az epizódban nincs is benne az, hogy most aztán hátat fordított mindennek. Sőt, az, hogy nem ment lázadni, hanem elhúzta a csíkot, szerintem épp azt jelenti, hogy a pálfordulásra még baromira nem áll készen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pontosan. Hera mondja neki a végén, hogy ha esetleg mégis meggondolná magát akkor rájuk számíthat. Tehát lényegében elhúzta a csíkot. :)

 

Dzséjt. Tuti azt várták többen is, de az még odébb van. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem tetszett a rész, főleg azért, mert itt kerültünk a legközelebb eddig Sabine karakteréhez, aki nem mozgatott meg eddig nagyon (talán pont amiatt, hogy nem sok mindent tudtunk róla). Az epizód felépítése egyébként jól követte le a karakterek interakciójában bekövetkező változást, de azon a ponton egyet értenék a kritizálókkal, hogy nagyon hirtelen állt be az a fordulat a kettejük viszonyában. Ahogy beszél Sabinenal Ketsu az elején és ahogy a végén... mintha nem ugyanaz az ember lenne és azért ez egy elég komoly pálfordulásnak tűnik ilyen rövid idő alatt, még ha nem is kötelezte el mellettük magát (ez nagy butaság is lett volna a Fekete Nappal a hátában). Ugyanakkor azzal lehetne magyarázni, hogy amikor szemtől szemben állnak egymással a dokkolócsőben, akkor ott valószínűleg felszínre kerül Ketsuban sok olyan érzés, ami összekötötte őket anno és jó barátok voltak, csak ő mindig a rövidebb, egyszerűbb utat választotta. Ezért hagyta cserben annak idején Sabinet, ezért csatlakozott a Fekete Naphoz stb. Ő az a fajta ember, aki a könnyebbik utat választja, meglehetősen cinikusan beszél az egész Lázadásról és nem is érti, hogy valakiben - itt most Sabineban - hogy merülhet fel, hogy akár önmagát is feladva, az életét egy nagyobb ügyért kockáztatva higyjen valamiben, ami túlmutat a kézenfekvő önérdeken. Viszont lehet, hogy nem volt mindig ilyen ő, csak az egyszerűbb volt a könnyebb utat választani, és itt a kettejük találkozásakor előtör belőle a régi énje, ezért segít a régi barátjának és ezért változik meg a viselkedése is.

 

Érdekes volt, hogy mik derültek ki Sabine múltjáról. A fejvadász szálat a trailerekből lehetett sejteni, illetve ez a mandaloriaiaknál nem ritka foglalkozás, mindenesetre érdekes, hogy fiatal kora ellenére mennyi mindent élt már meg. Ugye nem volt túl idős, amikor megszökött az akadémiáról, miután fejvadásznak állt, majd csatlakozott a Kananékhoz. Az, hogy visszatér még Ketsu azért is lesz jó, mert többet is megtudhatunk arról az időszakról, mikor közösen fejvadászkodtak. Például érdekelne, hogy mi volt az, ami miatt Sabine megváltozott és beállt a lázadók közé, azon túl, hogy Ketsuval megromlott a kapcsolata, azt mondja Sabineról a csaj, hogy régebben te is úgy gondolkodtál, mint én... szóval itt még van mit elmesélni. :)

Egyébként kíváncsi lennék, mi volt az a fontos információ, amit a Fekete Nap is meg akart szerezni... :hmm: Már nem először utalnak a szervezetre, korábban a TCW-ben is képbe kerültek, érdekes lenne viszontlátni őket, akár Xizor herceggel az élen, meg úgy általánosságban a birodalmi érában működő alvilágra is vetnék egy pillantást. Ugye elvileg Coruscantról érkezett az info, gondolom akkor valami fontos adatok lehetnek, akár a birodalmi központból... érdekes. :hmm:

 

Az új bolygó is tetszett, ahová a végén leszálltak Sabineék és jó volt R2-t is viszontlátni. Ketsu hajója, a Shadow Caster nagyon tetszett, remek dizájnt alkottak neki és a fejvadász kinézete is jól sikerült (mintha azt mondta volna Filoni, hogy egy korai Episode VII-es vázlat alapján készült, amit nem használtak fel a filmhez). Az akciójelenetekben is jó volt a két csaj, kár, hogy a stormtrooperek még mindig ilyen balfékek, de náluk már talán az lenne a meglepő, ha nem szerencsétlenkednének ennyit, hanem el is találnak valakit. Összességében nekem tetszett a rész, még ha nem is ez lesz a kedvencem a sorozat epizódjai közül. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valóban, a tervek érdekesek lehetnek. Főleg amilyen prioritást élveztek. És egyenesen Bail -nek? Tseebo után most ez. Szinte mindent tudhatnak már a lázadók a Birodalom terveiről. :) Remélem később előkerül ez a téma.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Engem igazán az bosszantott, hogy EG-86 sem éppen egy droideka. :P

Szerintem a készítőknek szándékában sem állt Cad Bane-t csinálni belőle. ;)

 

Úgy értettem, hogy nincs karizmája, nincs akkora stílusa, mint Cade-nak vagy éppen Aura Singnek.. Lapos, sovány, semmilyen karakter. Sokkal jobb lett volna, ha a végén elárulja Sabine-t, vagy ellopja a droidot. Nem kell feltétlenül pozitívan zárulnia az ilyen részeknek. Hondo is van annyira árnyalt karakter, hogy amikor elárul mindenkit, akkor is tudjuk, hogy helyén van a szíve. A rész sokkal jobb lett volna, ha ez a fejvadász is marad a szürke zónában. Ez a 2. évad eddigi leggyengébb része, viszont a gong droid szuper, ahogy Chopper is, meg az űrhajók designje is. De ez így most kevés volt.

 

ui.: Csinálhatnának már különböző modelleket a tiszteknek. Egymás klónjai, csak a hajukat variálják.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De szerintem az epizódban nincs is benne az, hogy most aztán hátat fordított mindennek. Sőt, az, hogy nem ment lázadni, hanem elhúzta a csíkot, szerintem épp azt jelenti, hogy a pálfordulásra még baromira nem áll készen.

Az nem lett volna pálfordulás, ha az eszméletlen Sabine-t és Choppert kirakta volna valahova, majd lelép a gonk droiddal. Ezzel lett volna karakterfejlődés is, azzal, hogy megmenti az eszméletlen Sabone-t, de nem fordult volna el a bűnözéstől (mert nem hiszem, hogy a Black Sun-nál sok dicséretet fog kapni a kudarca után). A második felbukkanása során csinálhatott volna valami még nagyobb jóságot a Black Sun kárára, és akkor elfogadnám a karakterfejlődést, de a mostani megvalósítás silány munka.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem is elég lapos lett ez az epizód. Sem a dráma, sem az akció, sem a karakterek, sem maga a történet nem lett nagy eresztés, de még a humor is elég gyenge volt, ami nagy kár, mert eddig nekem minden gyengébb részt a humora mentett meg. Mindent összevetve végül is nem volt rossz, csak olyan semmilyen.

 

A legnagyobb baj az volt, hogy Sabine és Ketsu párbeszédeit nagyrészt expozícióra használták, ami egyfelől hatékony, másrészt az előadás szempontjából az egyik legrosszabb módja a nézők felé való információ közlésnek, pláne ebben a mennyiségben. KHMTrónoKHarcaKHM Párbeszédnek életszerűtlen, felzabálja a játékidőt, nem túl kreatív, unalmas, akármilyen érdekes is maga a közölt infó és ami a legrosszabb, a karakterek személyiségéről semmit nem közöl. Persze jól is meg lehet oldani, de ahhoz több erőfeszítés kell, mint amit ebbe a történetbe fektettek. Sajnos nagyon olyan érzés volt, hogy ez az epizód csak azért született meg, hogy végre kitegyék ezeket az infókat Sabine-ról, és nem nagyon érdekelt senkit, hogy milyen eszközöket használnak hozzá.

 

Ami viszont tetszett:

Chopper és EG jópofák voltak, Ezrát is enyhén viccesnek találtam, a rohamosztagosok meglepően jól állták a sarat, a komp-kapitány droidot pedig szinte megsajnáltam, hogy így kiszúrtak vele.

Szerkesztve: - Werebazs
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

a komp-kapitány droidot pedig szinte megsajnáltam, hogy így kiszúrtak vele.

Igen, az kicsit erős lett, valamilyen szinten furcsállom is a dolgot. Pont azt hangsúlyozták eddig mindig (R2-val vagy most Chopper-rel), hogy a droidokat is az élőlények szintjén kell kezelni (legalábbis a pozitív karaktereknek illik), de most egy semleges példánnyal igen csúnyán bántak. Az külön jó, hogy tényleg ellopták a hajót, aztán slusszpoénnak még felrobbantották a droiddal együtt. Kicsit mintha gúnyosak is lettek volna vele, az egészet túlzásnak éreztem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sokkal több volt ebben a történetben, mint amit megvalósítottak. Behoztak egy új szereplőt, aki lehetett volna intrikus, lehetett volna a jó - rossz között egyensúlyozó karakter. El is kezdték felépíteni a monológokkal, megtudtuk, hogy elárulta Sabine-t, majd az egész egy banálisan elnyújtott történetbe kulminált, aminek a végén meg is váltották a karaktert. Itt éreztem leginkább a Disney kényszert, pedig nem mindegyik Rebels résznek van pozitív kicsengése, de itt feltétlenül azt éreztem, hogy muszáj volt úgy lezárni, hogy azt a kicsik is értékeljék. Így viszont nem lehet karaktert építeni. Ketsu jött, látott, fel lett mentve és távozott.

 

Sokkal jobb lett volna, ha a végén mégis elárulja Sabine-t. De így, hogy még a lázadók egyik bázisára is elvezették, szuperbanális lett a rész.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet, hogy sűrű volt a rész de Sabine és Ketsu jó barátok (voltak). Miért ördögtől való az, hogy ebbe az irányba mentek el a dolgok? Muszáj minden fejvadásznak sztereotipnak lennie? Rakjunk rá minél több mocskosságot attól hitelesebb lesz? Ketsu belépője és a helyzet végkicsengése egy olyan ív aminek van értelme, le van vezetve. Nem tetszik? Van ilyen...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Muszáj minden fejvadásznak sztereotipnak lennie?

 

Egy fejvadásznak? IGEN! Bizonyos szempontból sztereotípnek kell lennie, máskülönben miért hívjuk fejvadásznak? Kellenek a sablonos ismérvek.

 

Ez a Ketsu félredobta a munkát az első megjelenése alkalmával, ezután hogyan lehet benne megbízni? Nem Sabine oldaláról, hanem a munka oldaláról. Ha első nap késéssel indítassz az új munkahelyeden, holnap már be se gyere. Igen...muszáj sztereotípnak lenni.

És az epizódnak nem volt íve, pont ez a baj. Ez egy rossz rész volt, nézhető, de attól még rossz. És nem kell minden Rebels részt az egekbe magasztalni neked sem! Azért mert Star Wars, attól még lehet rossz. De én örülök, ha neked tetszett...távol álljon tőlem más örömének az elvétele.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ki magasztalja az egekbe ember. :facepalm: Írtam én olyat, hogy ez a mega-szuper király rész? Egyszerűen más a véleményem, de erre ne az legyen már a válasz, hogy egekbe magasztalom mert ez Star Wars. Eddig is leírtam ha valami nem jött be.

 

Nekem így is fejvadász valaki, főleg ha az egyik legjobb barátjával fut össze. És lehet, hogy nem is való fejvadásznak csak ő ezt még nem tudja. A részben pedig igenis minden benne volt ami kell ahhoz, hogy úgy lássam ahogy látom. Nyilván, mert ha nem így lenne akkor csak belemagyaráznék. Te eldöntötted milyen egy fejvadász. Ketsu nem ilyen. Ezért sz*r a karakter. Neked lehet, de nekem nem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A lányom boldog, mert az elmúlt két hétben kiszolgálják!

Ahogy Ő mondja. Jók ezek a "lányos részek"!

Szerintem simán elmennek. Az évad epizódszámának növelése óta sejtettem, hogy lesz pár "töltelék epizód".

De nem volt rossz! Az Idoits array-nél jobban tetszett!

Mikor Chopper befogta a szemét az óriási volt! :D

Ketsu lila szeme is bejött!

Hera a szemüveg nélkül, felvetette bennem az animációs hiba gondolatát, de nyilván ez most nem az, nem egy kategória a hiányzó nyakkal.

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na végre be tudtam pótolni. :)

Jó rész volt, bár jobbat is láttunk. Itt szerintem az érdekesség a Black Sun volt. Be vallom őszintén én ezeket a karakterközpontú részeket nem nagyon szeretem. És nagyon hiányolom az inkvizítorokat. Máskor legalább pár perc szerepet kapnak azért.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.