Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nekem nagyon tetszik. Az elején nabooi vonulatokat is belehallok, a végén pedig határozottan valami újnak a kezdetét, valami új korszak beköszöntét érzem, mint az évszakoknál a tavasz. A végén lévő baljós "trillák" pedig megadják az egésznek az árnyék oldalát, a harcot a válság és a többi dolog ellen.

A közepén valóban egy picit szétesik, de szerintem az nem Williams hibája, hanem a művészek csúsznak picit szét, amúgy szépen szólna. Szerintem.

Hozzászólás ideje:

Nekem valahogy nem jön be. A gond itt a hangzással a szabadtérrel van. Gondolom nem koncertekre volt beállítva a hangosítás.

Amúgy én mintha a klarinétostól még a Harmadik Típusú Találkozásoknak a taktusait is kihallottam volna :)

Hozzászólás ideje:

Nekem is tetszett, a frissességet én is érzékeltem, amit nevezhetünk éppen tavasznak is, főleg, mert már biztos ti is (ahogy én is) nagyon várjátok. :cry: Annyira nem is esett szét a közepén, de valóban, ez koncertteremben biztos másként szólna.

Egyébként ha nem tudom, meg nem mondtam volna, hogy John Williams műve.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ha már erre járok szeretnék megemlékezni a Maestro 77. születésnapját ünnepelte február 8-án.

Egy kis érdekesség, hogy ezen a napon meg is ajándékozták egy Grammy-vel, Johnny elnyerte élete 21. díját legjobb zenei kompozíció kategóriában The Adventures of Mutt Williams című darabért az Indy4-ből.

Szívből Gratulálok neki mindkét okból.

Ez az Baracknak írt muzsika tényleg nagyon magyar népmesés. :)

Szerkesztve: - lokatelli

Hozzászólás ideje:
Nekem nagyon tetszik.

Nekem is. Aranyos. Csak hiányzik a történés, ami ezalatt egy filmben történni szokott. Bármi. Legalább a fű nőjön :)

(megjegyzés: az elején a művészeket hogy megujjézták, aztán amikor JQW neve elhangzott, semmi nyikkanás. Mintha nem is tudnákl ki az)

Hozzászólás ideje:

Lehet, hogy csak számomra nem volt eleddig evidens, de mostanában ha unatkozom, gyakran dúdolok annyi sw témát, amennyi csak eszeme jut (elképsztő, mennyi ideig tudom ezáltal szórakoztatni magam - és persze a környezetemet, itt mondjuk a szórakoztatás nem enyhén idézőjeles :D), summa summárum, most csengett csak ki a fülembe, hogy az EpIV végi Throone Room lényege nem más, mint a Binary Sunset Force témájának a felgyorsítása és "indulósítása".

Mondom, lehet, hogy ez másnak evidens, és így visszahallgatva én sem értem, hogy nem vettem észre eddig, elvégre jó a hallásom, de valahogy időben egy kissé távol vannak egymástól, így nem jutott eszembe összepárosítani őket...

Hozzászólás ideje:
Mondom, lehet, hogy ez másnak evidens, és így visszahallgatva én sem értem, hogy nem vettem észre eddig, elvégre jó a hallásom, de valahogy időben egy kissé távol vannak egymástól, így nem jutott eszembe összepárosítani őket...

Jobb későn, mint soha. ;)

Érdekes, hogy eddig ezt nem vetted észre, pedig csak a ritmusuk különbözik, a bevezető dallamon kívül persze. Lehet, hogy az vezetett félre eddig, hogy teljesen másként vezetik fel a két témát.

A zenében lehet játszani ilyenekkel, hogy ugyanaz a dallam más ritmusban lejátszva egész más hangulatot teremt. Van erre példa más filmekben is, az biztos, csak most egy sem jut eszembe. :D

Hozzászólás ideje:
Amin én dilemmázom: az Across the Stars az mollban nem ugyanaz, mint ami az Imperial Marsh dúrban?

Ezt én is kizártnak tartom. Nem csak a hangnemük különbözik, hanem az egyes hangjegyek is teljesen mások.

Hozzászólás ideje:

Anno nekem sem tűnt fel elsőre, csak jóval később, mikor már azért jobban ismertem a zenéket ;) Sőt, szerintem nagyon későn esett le, hogy ugyanaz a dallam :D

Hozzászólás ideje:

Nekem egyébként ez a kedvenc témám, de telefonon nem szól túl hangosan, azért van az indulós változat, mert annak meg jó hangereje is van ;)

Nem mellékesen szerintem az egyetlen motívum, ami mind a hat filmen végigmegy.

Szerkesztve: - MissKarrde

Hozzászólás ideje:

Nekem az új telóm tud mp3-at lejátszani, szóval szimplán beraktam csengőhangnak a zenét úgy, ahogy van ;) Én tuti nem tudnám behangolni :D

Hozzászólás ideje:
A zenében lehet játszani ilyenekkel, hogy ugyanaz a dallam más ritmusban lejátszva egész más hangulatot teremt. Van erre példa más filmekben is, az biztos, csak most egy sem jut eszembe. :(

Rómeó és Júlia (by Zefirelli, a zeneszerzőt sajna nem tudom).

• 4 héttel később...
  • 4 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Az állam akkor esett le, amikor kiderült, hogy még kórus is van. De szép is lenne ott lenni az egyik koncerten!

Kicsit szomorú ugyanakkor, hogy ez a londoni O2 koncert folytatása, amelyről azt rebesgették, hogy európai turnéra megy. Ehelyett lett belőle egy amerikai koncertturné, Európa pedig megint csak leshet.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.