Hozzászólás ideje: 2009. Január 26.16 éve Nekem nagyon tetszik. Az elején nabooi vonulatokat is belehallok, a végén pedig határozottan valami újnak a kezdetét, valami új korszak beköszöntét érzem, mint az évszakoknál a tavasz. A végén lévő baljós "trillák" pedig megadják az egésznek az árnyék oldalát, a harcot a válság és a többi dolog ellen. A közepén valóban egy picit szétesik, de szerintem az nem Williams hibája, hanem a művészek csúsznak picit szét, amúgy szépen szólna. Szerintem.
Hozzászólás ideje: 2009. Január 27.16 éve Nekem valahogy nem jön be. A gond itt a hangzással a szabadtérrel van. Gondolom nem koncertekre volt beállítva a hangosítás. Amúgy én mintha a klarinétostól még a Harmadik Típusú Találkozásoknak a taktusait is kihallottam volna
Hozzászólás ideje: 2009. Január 27.16 éve Nekem tetszik, a Tavasz érzés nekem is kihallatszott belőle, meg némi Gésa emlékiratai hangzás is, csak egy picit
Hozzászólás ideje: 2009. Január 28.16 éve Nekem is tetszett, a frissességet én is érzékeltem, amit nevezhetünk éppen tavasznak is, főleg, mert már biztos ti is (ahogy én is) nagyon várjátok. Annyira nem is esett szét a közepén, de valóban, ez koncertteremben biztos másként szólna. Egyébként ha nem tudom, meg nem mondtam volna, hogy John Williams műve.
Hozzászólás ideje: 2009. Február 13.16 éve Szerző Ha már erre járok szeretnék megemlékezni a Maestro 77. születésnapját ünnepelte február 8-án. Egy kis érdekesség, hogy ezen a napon meg is ajándékozták egy Grammy-vel, Johnny elnyerte élete 21. díját legjobb zenei kompozíció kategóriában The Adventures of Mutt Williams című darabért az Indy4-ből. Szívből Gratulálok neki mindkét okból. Ez az Baracknak írt muzsika tényleg nagyon magyar népmesés. Szerkesztve: 2009. Február 13.16 éve - lokatelli
Hozzászólás ideje: 2009. Február 14.16 éve Nekem nagyon tetszik. Nekem is. Aranyos. Csak hiányzik a történés, ami ezalatt egy filmben történni szokott. Bármi. Legalább a fű nőjön (megjegyzés: az elején a művészeket hogy megujjézták, aztán amikor JQW neve elhangzott, semmi nyikkanás. Mintha nem is tudnákl ki az)
Hozzászólás ideje: 2009. Február 19.16 éve Lehet, hogy csak számomra nem volt eleddig evidens, de mostanában ha unatkozom, gyakran dúdolok annyi sw témát, amennyi csak eszeme jut (elképsztő, mennyi ideig tudom ezáltal szórakoztatni magam - és persze a környezetemet, itt mondjuk a szórakoztatás nem enyhén idézőjeles ), summa summárum, most csengett csak ki a fülembe, hogy az EpIV végi Throone Room lényege nem más, mint a Binary Sunset Force témájának a felgyorsítása és "indulósítása". Mondom, lehet, hogy ez másnak evidens, és így visszahallgatva én sem értem, hogy nem vettem észre eddig, elvégre jó a hallásom, de valahogy időben egy kissé távol vannak egymástól, így nem jutott eszembe összepárosítani őket...
Hozzászólás ideje: 2009. Február 19.16 éve Ez speciel feltűnt. Amin én dilemmázom: az Across the Stars az mollban nem ugyanaz, mint ami az Imperial Marsh dúrban?
Hozzászólás ideje: 2009. Február 19.16 éve Mondom, lehet, hogy ez másnak evidens, és így visszahallgatva én sem értem, hogy nem vettem észre eddig, elvégre jó a hallásom, de valahogy időben egy kissé távol vannak egymástól, így nem jutott eszembe összepárosítani őket... Jobb későn, mint soha. Érdekes, hogy eddig ezt nem vetted észre, pedig csak a ritmusuk különbözik, a bevezető dallamon kívül persze. Lehet, hogy az vezetett félre eddig, hogy teljesen másként vezetik fel a két témát. A zenében lehet játszani ilyenekkel, hogy ugyanaz a dallam más ritmusban lejátszva egész más hangulatot teremt. Van erre példa más filmekben is, az biztos, csak most egy sem jut eszembe.
Hozzászólás ideje: 2009. Február 19.16 éve Amin én dilemmázom: az Across the Stars az mollban nem ugyanaz, mint ami az Imperial Marsh dúrban? Ezt én is kizártnak tartom. Nem csak a hangnemük különbözik, hanem az egyes hangjegyek is teljesen mások.
Hozzászólás ideje: 2009. Február 19.16 éve Mondom, lehet, hogy ez másnak evidens Nekem sem volt az, mert eddig én sem tudtam.
Hozzászólás ideje: 2009. Február 19.16 éve Mondom, lehet, hogy ez másnak evidens, és így visszahallgatva én sem értem, hogy nem vettem észre eddig, elvégre jó a hallásom, de valahogy időben egy kissé távol vannak egymástól, így nem jutott eszembe összepárosítani őket... Anno nekem sem tűnt fel elsőre, csak jóval később, mikor már azért jobban ismertem a zenéket Sőt, szerintem nagyon későn esett le, hogy ugyanaz a dallam
Hozzászólás ideje: 2009. Február 19.16 éve Nekem egyébként ez a kedvenc témám, de telefonon nem szól túl hangosan, azért van az indulós változat, mert annak meg jó hangereje is van Nem mellékesen szerintem az egyetlen motívum, ami mind a hat filmen végigmegy. Szerkesztve: 2009. Február 19.16 éve - MissKarrde
Hozzászólás ideje: 2009. Február 19.16 éve Nekem is a Throne Room szól a telefonomon, én hangoltam a dallamszerkesztővel.
Hozzászólás ideje: 2009. Február 19.16 éve Nekem az új telóm tud mp3-at lejátszani, szóval szimplán beraktam csengőhangnak a zenét úgy, ahogy van Én tuti nem tudnám behangolni
Hozzászólás ideje: 2009. Február 19.16 éve Én elég sok csengőhangot csináltam saját magam, ha érdekel titeket, legközelebbi talin megmutatom
Hozzászólás ideje: 2009. Február 20.16 éve A zenében lehet játszani ilyenekkel, hogy ugyanaz a dallam más ritmusban lejátszva egész más hangulatot teremt. Van erre példa más filmekben is, az biztos, csak most egy sem jut eszembe. Rómeó és Júlia (by Zefirelli, a zeneszerzőt sajna nem tudom).
Hozzászólás ideje: 2009. Február 20.16 éve Off Nino Rota a zeneszerző, van neki azért más híres filmzenéje is Lelestem a cd-ről, azért vagyok ilyen felhomályosult
Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 15.16 éve Az állam akkor esett le, amikor kiderült, hogy még kórus is van. De szép is lenne ott lenni az egyik koncerten! Kicsit szomorú ugyanakkor, hogy ez a londoni O2 koncert folytatása, amelyről azt rebesgették, hogy európai turnéra megy. Ehelyett lett belőle egy amerikai koncertturné, Európa pedig megint csak leshet.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.