Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Most a Hook van nálam a porondon.

Remek darab, érződik, hogy Ereje teljében volt Williams, amikor komponálta.

(Megjegyzem, a filmet nem láttam, vagy már nagyon rég volt.)

Star Wars-os utalások, amiket eddig felfedeztem (11. számnál tartok):

Főtéma (pl. 1-2. szám eleje): eléggé hasonló sszerkezetű, mint az Across The Stars (két-két hanggal elválasztott triolák). A legkönnyebb azzal az Across-interpretációval összevetni, ami a droidgyárban szól, mikor Padmé leesik az ajtóból, mert ott az Across maga is fel van pörgetve.

4. szám, 6. másodperc: Flag Parade a Baljósból. (Tisztán felismerhető.)

Hozzászólás ideje:
Most a Hook van nálam a porondon.

Remek darab, érződik, hogy Ereje teljében volt Williams, amikor komponálta.

(Megjegyzem, a filmet nem láttam, vagy már nagyon rég volt.)

Star Wars-os utalások, amiket eddig felfedeztem (11. számnál tartok):

Főtéma (pl. 1-2. szám eleje): eléggé hasonló sszerkezetű, mint az Across The Stars (két-két hanggal elválasztott triolák). A legkönnyebb azzal az Across-interpretációval összevetni, ami a droidgyárban szól, mikor Padmé leesik az ajtóból, mert ott az Across maga is fel van pörgetve.

4. szám, 6. másodperc: Flag Parade a Baljósból. (Tisztán felismerhető.)

Nekem is első pillanattól kezdve a Hook témáját idézi az Across the Stars.

A Hook zenéje jó, a film viszont - szerintem - az egyik leggyengébb Spielberg-alkotás.

Hozzászólás ideje:
A Hook zenéje jó, a film viszont - szerintem - az egyik leggyengébb Spielberg-alkotás.

Kisebb koromban nagyon sokszor láttam a Hook-ot így nem tudok róla rosszat mondani. :rock::)

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

a 6. rész végén amikor Vader azt mondja hogy ha luke nem áll át a sötét oldalra akkor taln a testvére ...

és akkor luke bedühödik akkor nagyon jo a zene az 10/10 pontos

Hozzászólás ideje:

A teljes szám címe "Final Duel Theme". Még nem találkoztam vele egyik CD-n sem, de valahogy csak sikerült lekapni.

Szerkesztve: - Ander

Hozzászólás ideje:
Azért nem, mert a Battle for Endor II részéve a CD-ken, asszem külön nem is beszerezhető

Nem linkelek. Amit én írok, az független a Battle of Endortól. Mondja meg valaki, hogy kell és felrakom valahova.

Szerkesztve: - Ander

Hozzászólás ideje:

Helló! Lenne égy érdekes kérésem. Megvan vkinek a IV-V-VI zene cd? Le tudná írni az a vki a számok címét sorrendben? Vmit letöltöttem dc-n, de nem tudom h az e az eredeti. Előre is köszönöm!

Hozzászólás ideje:

Ugyanebben a főtopikban (Star Wars Saga) találsz egy Star Wars zenék topikot valamivel lejjebb, ott rögtön az első oldalon be vannak gépelve a SW albumok zenéi, egy hiba van benne, de az is ott van valamelyik hozzászólásban. Ha valami nem teljesen világos, kérdezz nyugodtan ott vagy itt :lol:

Hozzászólás ideje:
Ugyanebben a főtopikban (Star Wars Saga) találsz egy Star Wars zenék topikot valamivel lejjebb, ott rögtön az első oldalon be vannak gépelve a SW albumok zenéi, egy hiba van benne, de az is ott van valamelyik hozzászólásban. Ha valami nem teljesen világos, kérdezz nyugodtan ott vagy itt :lol:

Köszi, megnézem...

Hozzászólás ideje:

Megkaparintottam a Luke vs. Vader Zenéjét az Ep. 6-bol

bárkinek elküldöm szivesen 3 mb

a cime : John Williams - I am A Jedi/Vader kills the emperor

és ez csak ez a részlet (a filmbol)

Hozzászólás ideje:
Ez a részlet rajta van dupla CD-s filmzenén. :evil:

Jaja, én magamban el is neveztem "Duel of the Fates"-nek. Legalább annyira ráillik, mint a TPM emlékezetes motívumára.

• 1 hónappal később...
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Mostanában csak filmzenéket hallgatgatok, így a jó öreg JW se maradhat ki. Most végeztem az elveszett frigyládával, és egyelőre két SW hangzást szúrtam ki benne.

A "Marion's Theme" a "Leia's Theme"-re hasonlít, a "The Miracle of the Ark"-ba pedig a Maestro az Uralkodó témáját szőtte bele. Attól Palpi tutira összecsinálná magát, főleg ha a film alatt szól.

Szerkesztve: - Rog Ertay

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.