Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Hozzászólás ideje: 2015. November 21. (szerkesztve) Nos ha már annyi szó esett az új bolygókról, akkor szerintem megérdemelnek egy külön topikot. Egyébként úgy tűnik ez is egy sarkalatos pontja lesz a filmnek. Nézzük eddig milyen bolygók vannak: Jakku Egyértelmű Tatooine klón, sivatagi környezet párologtatókkal. Eddig két eltérés látszik a Tatooine -tól : a sok űrhajó roncs és az egy szem nap... Takodana A spotok alapján ez egy teljesen erdős bolygó, ami Maz Kanata otthonául szolgál. Az űrből olyan mint a Naboo de eszünkbe juthat akár az Endor is. D’Qar Az ellenállás bázisa. Erről a bolygóról űrbéli látképet még nem kaptunk, de a felszíne szintén erdősnek látszik. Talán ez az egyetlen olyan planéta eddig aminek a faunájáról a legkevesebbet tudjuk. Starkiller bázis. Bolygóméretű szuper fegyver aminek alapvetően havas a felszíne, de vannak havas-erdős részei is. A Hoth ugorhat be róla igen könnyen. Ez eddig négy világ. Kétlem, hogy több is szerepelne a filmben, bár ha lesz benne egy csipetnyi politika akkor Coruscant megjelenésért kiállt! Valamiért azonban az az érzésem, hogy az annyira PT -s világ, hogy nem fogják belerakni. Legalább is a hetedikbe biztos nem. Szerkesztve: 2016. Április 24. - Ody Mandrell Válasz
Tibur55 Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Ez eddig négy világ. Kétlem, hogy több is szerepelne a filmben, Pedig egy még biztosan lesz, egy szigetes, hegyes, romos, barlangos... Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Pedig egy még biztosan lesz, egy szigetes, hegyes, romos, barlangos... Ezek még beleférhetnek a felsoroltak tulajdonságaiba, főleg a barlang. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Jó ötlet a topik. Ez a D’Qar eddig nekem kimaradt. Egyébként Coruscantnak én is örülnék, de abban biztos vagyok, hogy ezúttal nagypolitikát ("parlamenti közvetítést", ahogy a pt-haterek mindig is fanyalogtak) nem kapunk. Ha most nem is, a trilógia későbbi részeiben felbukkanhatna a városbolygó, azért arra kíváncsi vagyok, hogyan hasznosítják most a Jedi Templomot. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Nem maradt ki. Ott van az ellenállás bázisa. Válasz
Tibur55 Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Hozzászólás ideje: 2015. November 21. A Skellig-i helyszínre gondoltam, amin csak pár perc fog játszódni. Szerintem az is egy külön bolygó. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Jakku: a roncsok tetszenek, a Tatooine-másolat már nem annyira, de még reménykedem abban, hogy a filmben lesz egy markáns, elkülöníthető hangulata. Takodana: itt Kanata folyóparti kastélya szerintem már eléggé elviszi új irányba a bolygó hangulatát, legalábbis a trailerben erdők ide vagy oda, egy pillanatra sem ébredt fel bennem Naboo, Endor vagy Yavin IV képe. D'Quar: ebből a bolygóból még semmit sem láttunk, szóval egyelőre nem nyilatkoznék róla. Mivel ez is erdősnek tűnik, nagyon oda kell tenniük magukat azért, hogy jól elkülöníthető legyen Takodanától. Starkiller bázis: eddig ez a bolygó tetszik a legjobban. Engem legfeljebb annyiban emlékeztet a Hoth-ra, hogy itt is van hó és hegy, de azért ez nehogy már baj legyen. A változatosság és újdonság megkövetelése érthető, amíg nincs túlzásba víve. A havas erdők teljesen új képet adnak, ilyen még nem volt a mozgóképes Star Wars történelemben, a bazi nagy árkok is impozánsak, ráadásul esélyes, hogy az egész maga a III. Halálcsillag, amivel engem megvennének kilóra. Válasz
Rajmesz Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Én annyira nem voltam spoileres, hogy azt sem tudtam, hogy létezik olyan személy, hogy Maz Kanata meg a Starkiller bázisról sem tudtam Takodananén ilyenekről nem is tudtam és nem is akarom megtudni hogy ezek mik/kik. Már ennyi infót is soknak érzek, olyan sokáig bírtam erősebb spoiler nélkül (kb annyit tudtam amennyi az előzrtesekben volt ezekkel az infókkal együtt meg már sokkal többet sajnos) hogy már a premierig kibírom ezt a kis időt. Több infót nem is akarok tudni. Kérdéseim vannak persze. Majd a film megválaszolja. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Hupsz, bocsi, én most ellőttem egy nagyobb spoilert akkor... Bár ha láttad a posztert, akkor azért annyira nem. De ettől függetlenül, bocsánat. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Takodana: itt Kanata folyóparti kastélya szerintem már eléggé elviszi új irányba a bolygó hangulatát, legalábbis a trailerben erdők ide vagy oda, egy pillanatra sem ébredt fel bennem Naboo, Endor vagy Yavin IV képe. Igen, ott már alakulnak a dolgok és főleg az űrből látható megjelenésére gondoltam. Rajmesz! Ha semmit nem mondanak ezek a dolgok neked akkor ne is aggódj a sztori miatt. Abból semmit nem írtunk. Vagyis Dzséjt igen de kapcsolt még időben (remélem). Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Én annyira nem voltam spoileres, hogy azt sem tudtam, hogy létezik olyan személy, hogy Maz Kanata meg a Starkiller bázisról sem tudtam Takodananén ilyenekről nem is tudtam és nem is akarom megtudni hogy ezek mik/kik. Már ennyi infót is soknak érzek, olyan sokáig bírtam erősebb spoiler nélkül (kb annyit tudtam amennyi az előzrtesekben volt ezekkel az infókkal együtt meg már sokkal többet sajnos) hogy már a premierig kibírom ezt a kis időt. Több infót nem is akarok tudni. Kérdéseim vannak persze. Majd a film megválaszolja. Akkor ajánlom a spoilermentes topikot. Itt (azaz a "bolygók" vagy a "szereplők" topikban) nagyobb spoilerekbe nem fogsz belefutni, de ilyen kisebbekbe simán. A spoileres topik meg maga a pokol a számodra, oda véletlenül se menj, mert ott akár az egész filmet ellőhetik előtted december közepe tájékán (én ezt a topikot már néhány hete ignorálom). Válasz
Rajmesz Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Kösz. Én csak lestem, hogy a plakáton mi az a nagy izé. Most már tudom, hogy az a Starkiller bázis de hála Istennek nem tudom mire jó meg hogy pontosan mi az csak a nevét. Nem olvastam Dzséjt írását. Biztos jó lesz úgy beülni a moziba hogy az előzeteseken meg 1-2 infón kívül kb semmit nem tudok. Bár már olvastam a spoileres topicot, sőt ott kérdeztem meg, hogy kb mennyi idő alatt csinálják meg a szinkront de csak azért mert nem tudtam hol kérdezzek rá. Több hsz-t nem mertem elolvasni csak ami az én kérdésemre jött válasz. Minden esetre amit a trailerekben láttam bolygó mind tetszik. Ott az a havas bolygó. Az annyiban különbözik a Hoth-tól hogy itt vannak fák. A Jakkun ott vannak a roncsok. Szóval azért teljes koppintások nem lesznek. Egyedül az Endor 2.0 ami nagyon koppintás. (Egyébként nem, nem kerestem rá Maz Kanatára a Googleban és remélem tartoztatni tudom magam a Premierig bár amennyire ismerem magam sikerülni fog. ) Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Hozzászólás ideje: 2015. November 21. Most néztem a Jedi visszatért a napokban és beugrott valami az ún földszerű bolygókról! Endor. Földszerű! DE! A tálalás: egy snitt kívülről a bolygóról, a következő, meg ahogy egy AT-ST elvágódik a farönkökön. Ki az aki ezekután a Harapóshörcsögalsói erdősávra asszociál? Senki. Ennyi. Filmbe rakva jól fognak működni az új bolygók! Válasz
Forceuser Hozzászólás ideje: 2015. November 22. Hozzászólás ideje: 2015. November 22. A TV spot-os topicba bekerült egy új DisneyXD-s (asszem) videó, amiben először bevágták a Jakku-i naplementét a párologtatókkal (ugye lilás árnyalat, miegymás) majd néhány jelenettel később az Ep IV-ből bevágták Luke jelenetét, amint az iker napok nyugtát nézve elvágyódik, és hát... így kvázi egymás mellett a két jelenettel nagyon durván megcsapott a hasonlóság, nem is csak bolygó szempontból, hanem hangulat szempontjából is. Mellesleg annak sem örülök, hogy a lázadók bolygója nem a Yavin IV, hanem egy hasonló bolygó csak más névvel. Ezeket változatlanul rossz iránynak érzem, de a többi bolygó egyébként tetszik, a havasnál nincs Hoth utánérzésem, úgyhogy ezeket nagyon várom - az előbb említett kettőtől meg félek (és reménykedem a csavarban )! Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Az Empire szerint egy Hosnian Prime nevű bolygó is szerepelni fog a filmben. A nevén kívül egyelőre nincs más infó. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Talán ott van az ellenállók bázisa. Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Ez eddig szép és jó, de ezek szerint nem találkozunk olyan bolygóval, amit korábbról ismerhetünk, csupa új helyszín. Bízom enne, hogy ezek zömében direkt megtévesztő kiszivárogtatások, és lehet, hogy a Jakku csak egy tautini város, Leia pedig igen is a Yavin IV-es osztja az észt.... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Lenci, szerintem inkább felejtsd el ezt a "Jakku csak egy tatooine-i város és csak szívatnak minket" dolgot. A Jakku bolygóként szerepel az Aftermath és a Lost Stars című regényekben, a Star Wars: Battlefront című videojátékban, és a trailerben kívülről is láthattuk a bolygót, aminek köze nincs a Tatooine-hoz. Vannak már ismert városok (Cratertown és Tuanul), hely őslakos faj (uthuthma), export cuccuk (kesium gáz, bezorite, magnite). Ezek után saját magad becsapása még mindig azt képzelni, hogy a Jakku nem önálló bolygó lesz, meg direkt szívatnak minket. Gondolod, hogy akkor szerepet kapott volna ennyi műben, ilyen kidolgozásban? Vagy mi lenne szerinted ezekkel, ha ez mégis a Tatooine lenne? Átírnak két regényt és egy videojátékot vagy töredelmesen elnézést kérnek, amiért hülyére vettek mindenkit, beleértve a fenti művek alkotóit, akiknek a munkáját ezzel a szemétbe hajítanák? Találkozni meg minek kéne olyan bolygóval, amivel már találkoztunk korábban? Az ep5-ben is csak új bolygók vannak, egy deka régire sem mennek vissza hőseink. Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Lenci, szerintem inkább felejtsd el ezt a "Jakku csak egy tatooine-i város és csak szívatnak minket" dolgot. A Jakku bolygóként szerepel az Aftermath és a Lost Stars című regényekben, a Star Wars: Battlefront című videojátékban, és a trailerben kívülről is láthattuk a bolygót, aminek köze nincs a Tatooine-hoz. Vannak már ismert városok (Cratertown és Tuanul), hely őslakos faj (uthuthma), export cuccuk (kesium gáz, bezorite, magnite). Ezek után saját magad becsapása még mindig azt képzelni, hogy a Jakku nem önálló bolygó lesz, meg direkt szívatnak minket. Gondolod, hogy akkor szerepet kapott volna ennyi műben, ilyen kidolgozásban? Vagy mi lenne szerinted ezekkel, ha ez mégis a Tatooine lenne? Átírnak két regényt és egy videojátékot vagy töredelmesen elnézést kérnek, amiért hülyére vettek mindenkit, beleértve a fenti művek alkotóit, akiknek a munkáját ezzel a szemétbe hajítanák? Találkozni meg minek kéne olyan bolygóval, amivel már találkoztunk korábban? Az ep5-ben is csak új bolygók vannak, egy deka régire sem mennek vissza hőseink. Igen igaz és az ep1-ben is csupa új bolygók vannak... Jóllehet, a Jakku kapcsán kár áltatni magunkat, de a Yavin IV-ről remélem nem kell lemondani. Teljesen logikus lenne ott tábort ütni, ahol egyszer már volt, és a képek amit az ellenállás központjából láttunk, simán lehet a Yavin, a belső képek az irányitó központnál, hát teljesen massassi hangulatom támadt tőle.... Az pedig tuti, hogy valamilyen szinten szivatnak, de csak a mi érdekünkben, hogy nagyobbat szóljon a sztori.... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Igen igaz és az ep1-ben is csupa új bolygók vannak... Jóllehet, a Jakku kapcsán kár áltatni magunkat, de a Yavin IV-ről remélem nem kell lemondani. Teljesen logikus lenne ott tábort ütni, ahol egyszer már volt, és a képek amit az ellenállás központjából láttunk, simán lehet a Yavin, a belső képek az irányitó központnál, hát teljesen massassi hangulatom támadt tőle.... Az pedig tuti, hogy valamilyen szinten szivatnak, de csak a mi érdekünkben, hogy nagyobbat szóljon a sztori.... Az ep1-ben milyen csupa új bolygók voltak? Tatooine az ep4-ből és 6-ból vagy Coruscant az ep6-ból? A Naboo-t leszámítva ott új bolygót nem láthattál, ami mily érdekes, ugyanolyan erdős, zöld világ, mint az Endor vagy a Yavin IV. Ja, a belső képek valóban a yavini bázist idézik, de mivel mind a kettő egy katonai bázis, ráadásul hasonló csapaté, nem csoda, hogy annyira hasonlítanak egymásra. Viszont, a külső része a bázisnak, amit a trailerben és a forgatási képeken szintén remekül megcsodálhattunk már több ízben is, egyáltalán nem a Massassi templomot mutatják. Merthogy csak egy fontos tényező hiányzik: maga a Massassi templom! Minden arra utal, hogy ez egy földalatti bunker lesz, aminek a felszínen van a leszállópályája. Azt már csak csendben jegyzem meg, hogy ilyen dombok és a háttérben látható hegyek a Massassi templom környékén sem voltak. Az egész templom egy sűrű, végeláthatatlan erdőben feküdt. Amúgy logikus sem nagyon lenne, mert a Birodalom már megtalálta ott őket, így esélyes, hogy az Első Rend is ismeri azt a bázist. Mi több, nagyon valószínű, hogy a Halálcsillag felrobbantása után Vader egy csillagromboló flottával tért vissza és szétbombázta az egész bázist, mert ugye az ep5 nyitószövege így kezdődik: "although the Death Star has been destroyed, Imperial troops have driven the Rebel forces from their hidden base and pursued them across the Galaxy." A "hidden base" a Yavin IV-en volt. Ha szívatnak is, nem a bolygók neveivel. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Az ep1-ben milyen csupa új bolygók voltak? Tatooine az ep4-ből és 6-ból vagy Coruscant az ep6-ból? A Naboo-t leszámítva ott új bolygót nem láthattál, ami mily érdekes, ugyanolyan erdős, zöld világ, mint az Endor vagy a Yavin IV. Szerintem Lenci ironizált Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Elég hangulatosnak tűnnek az eddigi bolygók. És miért ne legyen mindegyik új? Ez egy nagy és veszélyes galaxis (idézet Talon Karrdétól ). Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Szerintem Lenci ironizált Azt én is levettem, csak nem értem, mire fel. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Kánon galaxistérkép az új bolygók helyeivel Hosnian Prime meglepő módon eléggé bent, abban a "mag részben" van ahol Coruscant. D'Qar ahol az Ellenállás bázisa van pedig egy ugrásra van a Naboo-tól. A Starkiller Bázis meg egy Ismeretlen Régió nevű szegmensben van. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Köszi! Az új kánonban is van Ismeretlen Régió, úgy látszik, olyan veszett sok minden nem változik.... Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Köszi! Az új kánonban is van Ismeretlen Régió, úgy látszik, olyan veszett sok minden nem változik.... Ha ezt Thrawn admirális hallaná... Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Mármint térképügyileg nem Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. jó ez a térkép Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Nída, a rakaták is visszatértek a kánonba? Szerintetek Alderaan miért nincs rajta a térképen? Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2015. November 26. Hozzászólás ideje: 2015. November 26. (szerkesztve) Hol van Mustafar? És Kamino? És gondolom lehet még folytatni.. Szerkesztve: 2015. November 26. - csoli1138 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.