Ugrás a kommentre

Star Trek

Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?  

25 felhasználó szavazott

1. 1. Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?

• Star Trek: The Original Series (TOS)
    • Star Trek: The Animated Series (TAS)
      0
    • Star Trek: The Next Generation (TNG)
      0
    • Star Trek: Deep Space Nine (DS9)
    • Star Trek: Voyager (VOY)
    • Star Trek: Enterprise (ENT)
    • Star Trek: Picard (PIC)
    • Star Trek: Discovery (DIS)
      0

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2021. 01. 06. - 1:00, Dzséjt írta:

@Iqvi, én eddig amúgy totál meg voltam arról győződve, hogy te az első két évadot is láttad. :o De akkor neked így az egész Star Trek legnagyobb csavarja nem is fog már ütni akkorát, mint mondjuk nekem vagy bárkinek, aki nem ismeri előre. :( :para:

Teljes nézet  

Pedig már fentebb is írtam hogy a harmadikkal kezdtem. :oops: Nyilván mielőtt nekiültem átfutottam, hogy kb mi volt az előző évadokban, de nem teljes részletességgel. De így is élvezetes nézni.:peace:

Hozzászólás ideje:
  2021. 01. 06. - 7:17, Iqvi írta:

Pedig már fentebb is írtam hogy a harmadikkal kezdtem. :oops:

Teljes nézet  

Igen, addig voltam arról meggyőződve, hogy az első kettőt is láttam, csak akkor még nem tettem szóvá. :D 

Szerencsére az évadok nem kötődnek szorosan egymáshoz, mindegyik önálló sztorit mesél el, és mindegyik jó sztori. Csak hát na, azért a fordulatok nem véletlen vannak ott és akkor, meg úgy, ahogy. Ez szerintem mindenképpen értékes veszteség neked a DIS-sel szemben, abból kiindulva, mekkora élmény volt tudatlanul nézni azokat az évadokat (is). Az első évados fordulat nekem felért egy Snoke megöléssel vagy "én vagyok az apád"-dal.

Amúgy miért kezdted a harmadikkal, ha egyszer az első kettő is elérhető volt? :hmm::?

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2021. 01. 06. - 11:01, Dzséjt írta:

Amúgy miért kezdted a harmadikkal, ha egyszer az első kettő is elérhető volt? :hmm::?

Teljes nézet  

Mert nagyon érdekelt a jövő ahova a Discovery utazott, és azonnal látni akartam, nem akartam előtte átvenni az első két évadot. De nekem ígyis élvezhető a sorozat.

Spoileres tartalom megtekintése

Szerkesztve: - Iqvi
Hozzászólás ideje:
  2021. 01. 06. - 17:46, NorbiLordi írta:

Egyelőre csak 1. évad 2. részéig jutottam :D Spoilereket ügyesen kikerülöm, úgyhogy amiatt nem kell aggódni. Egyelőre munka után nézegetem a részeket, aztán majd elkap a gépszíj :D 

Teljes nézet  

Joké. Biztos ami biztos berakom spoilerbe majd azt amit én írok. 

Hozzászólás ideje:
  2021. 01. 06. - 17:47, Iqvi írta:

Joké. Biztos ami biztos berakom spoilerbe majd azt amit én írok. 

Teljes nézet  

Ahogy gondolod, de úgyis látom az epizód számokat és már csak azért se olvasok bele. :D Meg amúgyis olvasgattam amiket írtatok úgyhogy 1-2 dologgal már ígyis tisztában vagyok, felőlem nyugodtan lehet nyíltan is irogatni. :peace:

Hozzászólás ideje:
  2021. 01. 06. - 17:49, NorbiLordi írta:

Meg amúgyis olvasgattam amiket írtatok úgyhogy 1-2 dologgal már ígyis tisztában vagyok

Teljes nézet  

De legalább meghozta a kedved.:DHolnap amúgy évadzáró, a negyedik évad pedig még sokára jön, szóval simán felzárkózhatsz. Ajánlom a Picardot is, nekem az nagyon bejött.

Hozzászólás ideje:
  2021. 01. 06. - 18:09, Iqvi írta:

De legalább meghozta a kedved.:DHolnap amúgy évadzáró, a negyedik évad pedig még sokára jön, szóval simán felzárkózhatsz. Ajánlom a Picardot is, nekem az nagyon bejött.

Teljes nézet  

Na lehet majd azt is megnézem. A J.J féle Trek filmeken kívül nem láttam eddig mást egyébként, sose tudtam az x sorozat mellett hol kellene elkezdeni, mennyire kapcsolódnak egymáshoz. Egyébként a döntött kamera/szemszög az eddig is a része volt a sorozatoknak, vagy ez J.J.-el jött be? 

Hozzászólás ideje:
  2021. 01. 06. - 20:32, NorbiLordi írta:

Egyébként a döntött kamera/szemszög az eddig is a része volt a sorozatoknak, vagy ez J.J.-el jött be? 

Teljes nézet  

Nem igazán tudom pontosan, régen láttam már a Kelvin filmeket. Lehet hogy azokban is voltak, de ebben majd Dzséjt tudo biztosat mondani. 

2021. 01. 06. - 20:32, NorbiLordi írta:

Egyébként a döntött kamera/szemszög az eddig is a része volt a sorozatoknak, vagy ez J.J.-el jött be? 

Teljes nézet  

J.J.-vel jött be. A fejjel lefelé űrhajók, fordított kameraszögek, lens flare. Nekem tetszenek ezek a beállítások (pl szerintem az egyik legjobb nyitójelenet a 2009-es Trek filmben a Kelvin belépője).

Szerkesztve: - RacerX
Hozzászólás ideje:

Jaja, a régi sorozatokban nagyon statikusak voltak még a jelenetek. A legextrémebb talán az volt, amikor a USS Defiantra "szerelt" kamera képén át láttunk egy manővert. De ezt leszámítva mindig nagyon konzervatív volt. Abrams hozott dinamikát a kamerakezelésbe úgy a Star Trekben, mint a Star Warsban.

Hozzászólás ideje:

Há ez az évadzáró, ez valami hihetetlen vol. A végét majdnem megkönnyeztem. A ,,That Hope is You" cím tökéletesen illik rá. A rész végi idézetre nem számítottam, de nagyon találó volt. 

De a nagy dolgokról majd az újranézés után fogok írni.

Hozzászólás ideje:
  2021. 01. 07. - 20:07, Iqvi írta:

Nagyon kiváncsi vagyok az évadzáróval kapcsolatban a véleményedre @Dzséjt.:D

Teljes nézet  

Most fejeztem be. Hát a végén én is elmorzsoltam egy-két könnycseppet. Lényegében bezárult a kör.

A rész amúgy nem volt annyira mozgalmas, mint a 2. évad befejezése, de ez nem is baj. A Discovery így is eléggé akciódús és néha ezerrel tud pörögni. Nem mondom, azért itt sem unatkoztunk, és a "liftaknás" jelenetsor iszonyú látványos volt, de azért na, ilyen téren eddig a 2. évad zárása a nyerő. Viszont jól állt ennek a résznek a lassabb tempó. És a Kiégésre is kaptunk egy jobb magyarázatot, vagyis inkább részletesebb magyarázatot az elvárt technoblablával. Így azért már jobb a leányzó fekvése.

Amit pedig a 4. évadtól várok, hogy most már ne valami galaktikus konfliktus legyen a középpontban.  Ne galaktikus háború, galaktikus kipusztulás vagy galaktikus kataklizma, hanem legyen egy afféle takarítás. A Discovery járja a Tejútrendszert, elsimítja a Kiégés után kiéleződött helyzeteket, rendbe teszi, amit az Emerald Chain szétzúzott és szépen újraalakul a Föderáció. Jó lenne, ha elugranának a klingonokhoz, a cardassiaiakhoz, megkockáztatnám, hogy felvehetnék a kapcsolatot a borggal és a Domíniummal - szóval mutassák meg, hogy állnak a régi ismerős fajok a 31. században.

Hozzászólás ideje:

Ezt szebben én sem tudtam volna megfogalmazni, a végére a Gene Roddenbery idézet pedig feltette az érzelmi i-re a pontot. 

2021. 01. 07. - 21:18, Dzséjt írta:

Amit pedig a 4. évadtól várok, hogy most már ne valami galaktikus konfliktus legyen a középpontban.  Ne galaktikus háború, galaktikus kipusztulás vagy galaktikus kataklizma, hanem legyen egy afféle takarítás. A Discovery járja a Tejútrendszert, elsimítja a Kiégés után kiéleződött helyzeteket, rendbe teszi, amit az Emerald Chain szétzúzott és szépen újraalakul a Föderáció. Jó lenne, ha elugranának a klingonokhoz, a cardassiaiakhoz, megkockáztatnám, hogy felvehetnék a kapcsolatot a borggal és a Domíniummal - szóval mutassák meg, hogy állnak a régi ismerős fajok a 31. században.

Teljes nézet  

Hát úgymond mostmár tényleg a felfedezésről szóljon a Discovery. A felsorolt fajokat mind baromi jó lenne látni, simán el lehetne ugrani megnézni a Delta kvadránst is. Amúgy jó kérdés, hogy létezik-e kég a Borg, hiszen a Voyager végén mintha valamilyen vírussal megfertőzték volna a kollektívát, illetve a királynő is meghalt. 

Hozzászólás ideje:
  2021. 01. 08. - 9:36, Iqvi írta:

A felsorolt fajokat mind baromi jó lenne látni, simán el lehetne ugrani megnézni a Delta kvadránst is. Amúgy jó kérdés, hogy létezik-e kég a Borg, hiszen a Voyager végén mintha valamilyen vírussal megfertőzték volna a kollektívát, illetve a királynő is meghalt.

Teljes nézet  

Picardból elég egyértelműen kiderült, hogy még létezik. ;) Az Artifact a 2380-as években, a USS Voyager hazaérkezése után futott bele a Tal Shiar hajójába, asszimilálta, majd bekövetkezett a szubmátrix összeomlás és levált a kollektíváról. A királynő halála semmit sem jelent, meghalt a Wolf 359-nél vívott csata után, és meghalt akkor is, amikor a borg az Enterprise E-vel együtt visszautazott 2063-ba.

Nos megnéztem én is a DIS 3. évadát. Az előző évad zárórésze jobban tetszett, de ennek sem kell panaszkodnia. Erős egy évad volt. Nagyon imádtam a jövőt.

Szerkesztve: - RacerX
Hozzászólás ideje:

Q karakterével egy baj van, a színész megöregedett, ami egy kortalan, örökéletű isteni lénynek nem áll túl jól. :( Amúgy szerintem is a Picardban jobb helye lenne, mert ő még is a vén Jean-Luc haverja. :D A Q-hoz köthető legnagyobb poén (és elvileg ezt a Worfit játszó Michael Dorn és a Q játszó John de Lancie csak rögtönözte, a Rikert játszó Frakes majdnem el is röhögi magát a jelent közben):

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Eljutottam a Discovery első évadában a 6-7.részekig. Jók voltak ezek is, tetszett a bővebb bepillantás Burnham múltjába, hogy mi is történt vele a Vulcan-on mielőtt a Shenzou-ra került. Mud ámokfutása a Discoveryn is pofásra sikeredett. Tetszett, hogy ráfeküdtek egy kicsit Burnham érzelmi oldalára és hogy Stamets nagy szerepet kapott a részben. A feloldás is tetszett Mud kapcsán. Erre lehet mondani hogy love wins.:D

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Na időközben végignéztem a 2. évad 3. részig, nagyon klafa eddig a sorozat :D 

Az nagyon tetszik, hogy nem azt csinálják a klingon nyelvvel mint sok más sorozatban, hogy 1-2 mondatot elmondanak az idegen nyelven és onnantól angol, hanem csak indokolt esetben váltanak át. Azért nem kis teljesítmény a színészektől :) 

Nem tudom ki hogy van vele, nekem eddig a Terrán Georgiou jobban bejön :D 

Hozzászólás ideje:

Én meg még csak az első évad 10.részénél járok. Wow.:o 

Hát, nekem a Prime Georgiou, a minimális szerepének ellenére is szimpatikusabb, Georgiou csak a 3.évad, Terra Firma duplarészében lett nekem szimpi. De ez lehet változik ha látom a többi részt is.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.