Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Hehe, Finnito is rajongó? :D

Amúgy érdekes a Képes útmutatóban, hogy több képet is tartalmaz, ami a filmben nem volt benne. Korr Selláról például van egy kép, amin még a d'quari bázison van, míg a filmben már a Hosnian Prime-on láttuk, vagyis valószínűleg leforgattak egy olyan jelenetet, amiben Leia elküldi a követét a Szenátusba (amiről érzésem szerint, az eredeti vágásban többet megtudtunk volna).

A politikai szálnak valószínűleg az lett a sorsa, mint az EP3-ban. Talán majd a könyvváltozat bővebb információkat is szolgáltat az érintett szereplőkről.

Hozzászólás ideje:

A politikai szálnak valószínűleg az lett a sorsa, mint az EP3-ban. Talán majd a könyvváltozat bővebb információkat is szolgáltat az érintett szereplőkről.

És ahogy ott is, itt is sajnálom. :( A film megértéséhez egyikben sem szükségesek, de a világról és egyes karakterekről jobb képet alkotott volna mindkét esetben.

Hozzászólás ideje:

Ez azok miatt a rajongók miatt van, akik állandóan "parlamenti közvetítést" szajkóztak, pusztán azért, mert az EP1-ben 1 percre, míg az EP2-ben mondjuk 2 percre mutatták a Szenátus működését... Én is nagyon sajnálom, hogy a Hosnian a pusztulását leszámítva kimaradt, pedig elég lett volna egy félperces átvezető jelenet egy fogadásról, mielőtt becsapódik a lövedék.

Hozzászólás ideje:

Amúgy amiket írtok itt-ott, hogy könyvekben, enciklopédiában olvasható érdekességek, azok ugye nincsenek a filmben? Szóval nem az van, hogy csak figyelmesebben kell nézni és kiderülnek, hanem olyan háttérinfók, amik egyáltalán nem is szerepelnek?

Hozzászólás ideje:

Is-is. Van, ami benne van, csak nem feltűnő, van, ami kikövetkeztethető eddigi SW-s ismereteink alapján a film megtekintése után, van, ami ugyanúgy nincs benne, mint az eddigi filmekben sok más.

Hozzászólás ideje:

Nem annyira a háttérben történt, de elgondolkodtatott.

A film végén amikor elindulnak Luke-hoz, miért Rey ül a kapitányi székbe? Nem úgy lett volna illendő, hogy Csubi örökölje meg a Falcont és ő legyen a kapitány?

Szerkesztve: - Lenci

Hozzászólás ideje:

Sokan nem tudnak vukiul, szóval a vuki kapitány kicsit problémás ebben a galaxisban, egyébiránt viszont jogos kérdés :hmm:

Hozzászólás ideje:

Csubika szerintem belenőtt a posztba. Elfogadta önmaga is szerintem . Meg érdekes lenne. Megnézném de szerintem is Rey illik oda . Majd mehetnek a Falconnal kalandok utan

Hozzászólás ideje:

És ha nem akart kapitány lenni?

Talán ez a legjobb magyarázat.

Hozzászólás ideje:

Végül is miután Han elszórakozta valahogy a Falcon-t, Rey volt az, aki "visszavitte" és elég jól is bánt vele. Han-nal is nagyon jól működtek együtt, sok szempontból egy rugóra járt az agyuk a hajó kapcsán. Chewie meg már beleszokhatott a másodpilóta szerepbe, ráadásul Han halála után nem tudom mennyire akart volna egyáltalán kapitány lenni. Rey meg nem az a szívbajos típus, aligha kérdezősködött sokat, bepattant és vitte a hajót, ahogyan korábban. :) Aztán a 8-ra ki tudja hol lesz a Sólyom és Rey, ill. Chewie helye, majd kiderül mennyire állandó ez a felállás.

Hozzászólás ideje:

Han-tól ellopták a hajót, nem? Felsorol egy pár tulajdonost akikhez került, ha jól emlékszem.

Hozzászólás ideje:

Ellopták tőle, ezért keresi egy ideje. :) Egyébként szerintem se akart csubi a korábbi jó barátja helyére ülni. Rey Csubi páros lesz a továbbiakban?

Na mondjuk Han-t ismerve, ki tudja mit takar az az "ellopás". :D Rey nem tudom mennyire fog ragaszkodni a Sólyomhoz, majd a 8-ban kiderül. Én egyelőre azt tudnám elképzelni, hogy Luke tanítgatja a lányt, addig Chewie tuti máshol kószál majd. Aztán lehet, hogy később újra csatlakozik hozzá Rey és összeáll a párosuk a Falcon-on.

Hozzászólás ideje:

Szerintem Rey eléggé megszerette az ócskavasat, sőt, érzésem szerint, Han iránti tiszteletből sem veszejtené el, plusz azért sem, mert láthatóan Star Wars rajongó, és hát mégis csak megkapta a híres Millennium Falcont. :D

Hozzászólás ideje:

Szerintem Rey eléggé megszerette az ócskavasat, sőt, érzésem szerint, Han iránti tiszteletből sem veszejtené el, plusz azért sem, mert láthatóan Star Wars rajongó, és hát mégis csak megkapta a híres Millennium Falcont. :D

Ez és az ehhez hasonló motívumok nekem amúgy nagyon tetszettek a filmben. Az új szereplők reflektáltak a korábbiakra és tényleg beépült a köztudatba Han vagy Luke hősiessége, az Erő stb.. Rey rajongása és csillogó szemei Han körül hatalmas pillanatok. :) Mennyire erős a kontraszt az OT-hoz képest, ahol a Birodalom minden korábbi emléket el akart törölni, Vader is el akarta felejteni Anakin-t, Yoda és Obi ezt meg is tették, Luke szülei szintén titkolták Luke előtt a múltat stb..

Hozzászólás ideje:

Igen, ezek nekem is nagyon tetszettek.

- Han Solo a lázadó tábornok?

- Nem, Han Solo a csempész. :)

Mennyire máshogy ismerik ugyanazt a legendát. De az is jó, ahogy Finn és Rey Luke hírére reagálnak. Finnből lazán kitör egy "na ne már", Rey-nek meg újfent felcsillan a szeme. :)

Hozzászólás ideje:

Bennem az is felmerült hogy Csubi időközben megint hazamegy. Úgyis le akar lépni ha már Han munkát készül ajánlani Rey-nek. Azt se tartom kizártnak hogy ezúttal végleg meg akar állapodni.

A Sólyom meg akár tényleg mehetne Landohoz.

Han-tól ellopták a hajót, nem? Felsorol egy pár tulajdonost akikhez került, ha jól emlékszem.

A felsorolást Rey követi el. A tolvaj nevének említése után böki ki Han hogy az a tag lopta el tőle. Valami Dukin vagy hasonló nevű alak.

Ellopták tőle, ezért keresi egy ideje. :)

Ráadásul évek óta. :D

Na mondjuk Han-t ismerve, ki tudja mit takar az az "ellopás". :D

Ja. Lehet hogy Han megint elvesztette csak nem akarta bevallani. Az elnyerőnek meg a Sólymot odaadni. Erre lehet hogy a pacák ellopta a madarat. :D

Hozzászólás ideje:

Bennem az is felmerült hogy Csubi időközben megint hazamegy. Úgyis le akar lépni ha már Han munkát készül ajánlani Rey-nek. Azt se tartom kizártnak hogy ezúttal végleg meg akar állapodni.

Csak film ne legyen belőle. :D

Hozzászólás ideje:

Pablo Hidalgo válasza miért látni fényévekről a bolygók felrobbanását.

What they're seeing is some weird hand-wavy hyperspace rip. Side-effect of the Starkiller.

Hozzászólás ideje:

Gondoltam hogy valami ilyesmi lesz. Persze nem igazi magyarázat, de hát maga a fegyver is igazi űroperás nonszensz hisz fényévekről tűzel és a galaxis távoli pontjain lő ki bolygókat. Nyilván a működése se feküdhet tudományos alapokon :D

Hozzászólás ideje:

Mindegy. Ezen túl lehet lépni. :) Azért Hidalgo (és Leland Chee) munkáját évek óta irigylem. A világ egyik legjobb állása különböző hülye magyarázatokat kitalálni, ami utána hirtelen a canon része lesz. :D

Hozzászólás ideje:

Akkor talán az egész galaxisban látták mint egy szupernovát? :D Ez a dolognak egy igen csak fantázia dús része, de ez mese szóval elfogadom.

Ha "tudományos" oldalról akarnám megközelíteni, akkor azt mondom:

Vélhetően a hiperűr egy fajta féreglyuk ergo a tér meghajlítása, mint egy asztalterítőé, amin az asztalra lefektetve a két sarka messze áll egymástól, de amikor az ember összehajtogatja, akkor meghajlik a terítő, és ez által az alapból messzi sarkok centikre kerülnek egymástól.

Ezen logika mentén a hiperűrben utazó űrhajók sem biztos, hogy sorban azokat az állomáshelyeket hagyják maguk mögött, amit egy normális utazás során hagynának, ha pl. "vonatrepülővel" mennének A-ból B-be (pl. Nabooról Kashyyykra). Mivel belépnek a hipertérbe, az indulóállomás és a startállomás lesz a terítő két sarka, amik egymás mellé kerülnek, hogy a távot a fénynél is gyorsabb sebességgel lehessen megtenni.

Ezt alapul véve szigorúan elméleti síkon lehetséges, hogy a hiperűrbe belépő fénycsóva is olyan bolygók mellett halad el, amik egyébként nem esnének útba, hiszen nem esnek a Starkiller bázis és a célpont közti egyenesre. De mivel a lövés hiperűrben halad, így elhaladhat akár a Takonada mellett is. Ekkor viszont felmerülhet az a kérdés, hogy ha a lövés látszott az égen, akkor a hiperűrben haladó űrhajók is látszódhatnak más bolygókról? Egyrészt az űrhajók kisebbek, másrészt általában nem pirosak. :D

Hozzászólás ideje:

Ez már túl tudományos nekem. :D Szerintem valami tér-idő anomália lehetett. Elvégre a fegyver energiája iszonyatos volt, simán átalakíthatta a hiper-űrt is szimplán a jelenlétével.

Hozzászólás ideje:

Ez már túl tudományos nekem. :D Szerintem valami tér-idő anomália lehetett. Elvégre a fegyver energiája iszonyatos volt, simán átalakíthatta a hiper-űrt is szimplán a jelenlétével.

Pedig ez szerintem a legvalószínűbb magyarázat. :) Főleg, mivel kézen fekvő lenne, hogy a hiperűr egyfajta féreglyuk legyen. Persze a lentinél "tudományosabb" (lol...) magyarázatot úgysem fogunk kapni rá, csak gondoltam bedobom az én ötletelésemet.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.