csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Február 16. Hozzászólás ideje: 2016. Február 16. Igen, ezt már láttam is! Látványos. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2016. Február 17. Hozzászólás ideje: 2016. Február 17. Érdekes kisfilm. A bálna kinézete valóban hasonlít az részben látottakhoz, de azok sokkal békésebbek szerencsére. Jó kis töltelék epizód volt, de én is várom már azokat az epizódokat, amelyeket a félévados trailer beharangozott. A másik, ami bejön, hogy milyen jól nő Ezra képessége, amellyel más élőlényekhez kapcsolódik. Nekem pl. ez tetszett a legjobban ebben a részben. Ezra ebbéli képessége messze túlszárnyalja Kanan-ét, aki nem először nézett értetlenül, amikor a srác fogott valami jelet, ő meg semmit. Pedig Kanan nyilván tudatosabban tud/tudna figyelni erre, de úgy tűnik, Ezra-nál ez ösztönösen, külön figyelem nélkül is jól működik. Szerintem nagyon cukik és szépek voltak ezek az űrbálnák Szerintem is. Örülök, hogy nem derült ki róluk, hogy vérszomjas fenevadak, hanem a kedves szörnyek csapatát bővítik a Rebels berkeiben. Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2016. Február 18. Hozzászólás ideje: 2016. Február 18. Nekem pl. ez tetszett a legjobban ebben a részben. Ezra ebbéli képessége messze túlszárnyalja Kanan-ét, aki nem először nézett értetlenül, amikor a srác fogott valami jelet, ő meg semmit. Pedig Kanan nyilván tudatosabban tud/tudna figyelni erre, de úgy tűnik, Ezra-nál ez ösztönösen, külön figyelem nélkül is jól működik. Qui-Gon biztos tudná értékelni és nagyon örülne neki. Állítólag ő nagy játékos volt az élő Erő ismeretében, így mindenféle élőlénnyel képes volt kapcsolatot teremteni és "kapcsolódni". Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Február 18. Hozzászólás ideje: 2016. Február 18. Amikor kiugranak a hajóról, már a felső légkörben vannak, nem az űrben. Lehet, hogy a bolygó elhagyásakor is ez a helyzet. És az e heti Rebel Recon önt hozta ki győztesül. Ez a hivatalos válasz is a nagy kérdésre. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Február 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Február 18. Nekem pl. ez tetszett a legjobban ebben a részben. Ezra ebbéli képessége messze túlszárnyalja Kanan-ét, aki nem először nézett értetlenül, amikor a srác fogott valami jelet, ő meg semmit. Épp teázott mint Pablo szokott. Hideg volt! És az e heti Rebel Recon önt hozta ki győztesül. Ez a hivatalos válasz is a nagy kérdésre. Ennek én is örülök. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2016. Február 20. Hozzászólás ideje: 2016. Február 20. Ez a rész nagyon tetszett! Az egész epizód egyfajta nyugalmat árasztott, és közelebb kerültünk Qui-Gonn "élő-Erő" definíciójához is, ahogy azt pb ügyesen leírta alább. Nagyon tetszett Ezra kapcsolata a bálnákkal, és az is, hogy látta a szemükben a hiperűrt, majd később azok ugrást hajtottak végre. Hera mondta, hogy azt pletykálták a pilóták, hogy a purgilleket alapul véve vándorolnak az űrutazók rendszerről rendszerre. Mi van akkor, ha ez annyiban igaz, hogy régen a purgillek hiperűr ugrásai adták meg a kutatási irányt, hogy hogy is lehetne gyorsan utazni a galaxison belül? Csak aztán az évek során elfelejtődött, hogy honnan is fejlődött ki a hiperűr technológia, és csak egy ilyen mende-monda maradt meg a purgillekről. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2016. Február 21. Hozzászólás ideje: 2016. Február 21. Qui-Gon biztos tudná értékelni és nagyon örülne neki. Állítólag ő nagy játékos volt az élő Erő ismeretében, így mindenféle élőlénnyel képes volt kapcsolatot teremteni és "kapcsolódni". Ez szép gondolat. Az élő Erő felismerése lehet Ezra különleges képessége. Hera mondta, hogy azt pletykálták a pilóták, hogy a purgilleket alapul véve vándorolnak az űrutazók rendszerről rendszerre. Mi van akkor, ha ez annyiban igaz, hogy régen a purgillek hiperűr ugrásai adták meg a kutatási irányt, hogy hogy is lehetne gyorsan utazni a galaxison belül? Csak aztán az évek során elfelejtődött, hogy honnan is fejlődött ki a hiperűr technológia, és csak egy ilyen mende-monda maradt meg a purgillekről. Ez nagyon tetszik, és illene is a Star Wars félig misztikus világához is. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Február 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Február 21. Mi van akkor, ha ez annyiban igaz, hogy régen a purgillek hiperűr ugrásai adták meg a kutatási irányt, hogy hogy is lehetne gyorsan utazni a galaxison belül? Csak aztán az évek során elfelejtődött, hogy honnan is fejlődött ki a hiperűr technológia, és csak egy ilyen mende-monda maradt meg a purgillekről. Ez még igaz is lehet. Nem tudom mióta létezik hiperűr-ugrás a galaxisban, de gondolom már több mint ezer éve. Az egy jó dolog, hogy Hera hallott róluk. Kicsit olyan a dolog mint Han és a Jedik esete. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Február 21. Hozzászólás ideje: 2016. Február 21. Ez még igaz is lehet. Mivel a Reconban is fejtegetik ezt, szerintem nyugodtan vélhetjük igaz legendának. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Március 7. Hozzászólás ideje: 2016. Március 7. Mikor jönnek magyarul az érdekességek és a többi? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Március 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Március 7. A következő egy hétben várható. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Március 7. Hozzászólás ideje: 2016. Március 7. előre is köszi! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Május 10. Nem kis késéssel de végre elkészült a full epizód guide. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Május 11. Hozzászólás ideje: 2016. Május 11. (szerkesztve) Nem kis késéssel de végre elkészült a full epizód guide. Köszi!!! A többi is lassan pótolgatódik majd? Szerk: szóval mérgező gáztól óvja őket a sisak? Még, jó, hogy Finntől tudjuk, hogy a füstöt szűri, a mérget nem. Persze, az vagy 30 évvel később lesz; az egy butított fejlesztés! Szerkesztve: 2016. Május 11. - csoli1138 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 11. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Május 11. (szerkesztve) Mivel Finn a rohamosztagos sisakokról beszélt, ez meg egy full másik szűrő maszk miről is beszélünk? Köszi!!! A többi is lassan pótolgatódik majd? Leírtam már párszor mi a helyzet. Ne tedd fel a kérdést minden Rebels -es posztodban. Szerkesztve: 2016. Május 11. - Ody Mandrell Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Május 11. Hozzászólás ideje: 2016. Május 11. Mivel Finn a rohamosztagos sisakokról beszélt, ez meg egy full másik szűrő maszk miről is beszélünk? Leírtam már párszor mi a helyzet. Ne tedd fel a kérdést minden Rebels -es posztodban. Oké, bocs. Nyugi! Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Július 22. Hozzászólás ideje: 2016. Július 22. Vajon honnan jött az a népszerű sci-fi elem, hogy az űrben bálnák úszkálnak? Nem is tudom, hány műben találkoztam már ezzel. Viszont ezzel együtt is tetszett ez az ötlet (még a hiperűrbe ugró lényeket sem tartottam annyira meredeknek, bár lehet, pár éve ez még megfeküdte volna a gyomromat). Egyébként hihetetlen, hogy Ezra mennyire ösztönösen használja az Erőt, mesterét ezzel messze túlszárnyalja. A Bányászcéh először kerül képernyőre, pedig már Lando is említette az ötödik epizódban (most nem tudom, hogy a szervezet nevét hogyan fordították le a szinkronban). Bár nyilván hőseinknek meg kellett védenie magukat, de nem tudok attól a gondolattól szabadulni, hogy a rodiai bányászok (a fegyverek ellenére) egyszerű szerződéses melósok voltak csak, akik áldozatul estek a Birodalom és a Lázadás közötti harcban (miközben nem biztos, hogy sok perspektívájuk lehetett más munkák iránt). A főnökük (Yushyn) halála meglepett, de jó, hogy ezt meglépték. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Július 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Július 22. Yushyn halálán én is pislogtam. Csak másodikra tűnt fel mennyire durva a dolog. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Július 23. Hozzászólás ideje: 2016. Július 23. A Bányászcéh először kerül képernyőre, pedig már Lando is említette az ötödik epizódban (most nem tudom, hogy a szervezet nevét hogyan fordították le a szinkronban). Sehogy, a szinkronban nem említik őket. A párbeszéd angolul: Lando: So you see, since we’re a small operation, we don’t fall into the… uh… jurisdiction of the Empire. Leia: So you're part of the Mining Guild then? Lando: No, not actually. Our operation is small enough not to be noticed… Ugyanez magyarul: Lando: Tudja, épp, mert ilyen kis pont vagyunk, nem tartozunk a BIRODALOM közigazgatási szférájába. Leia: Függetlenek tőle? Lando: Nem, nem egészen. Csak éppen nem nagyon törődnek velünk... Innét is pacsi a fordítónak. Bár nyilván hőseinknek meg kellett védenie magukat, de nem tudok attól a gondolattól szabadulni, hogy a rodiai bányászok (a fegyverek ellenére) egyszerű szerződéses melósok voltak csak, akik áldozatul estek a Birodalom és a Lázadás közötti harcban (miközben nem biztos, hogy sok perspektívájuk lehetett más munkák iránt). Ez tök jó gondolat, már csak azért is, mert jelzi, hogy néha a lázadók is kénytelenek járulékos veszteségeket bevállalni. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Július 23. Hozzászólás ideje: 2016. Július 23. Csessze meg, hihetetlen, a szinkron csomó ilyet egyszerűen inkább körülírt (lásd Ord Mantell esetét, amit szintén utólag tudtam csak meg). Az a baj, hogy az eredeti trilógia esetében én a szinkronos verzión nőttem fel, az idézeteket az alapján tudom betéve (eredeti nyelven sokkal kevesebbszer láttam a három filmet). Most úgy érzem, jó pár felfedezéstől a szinkron egyszerűen megfosztott engem. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2023. Április 24. Hozzászólás ideje: 2023. Április 24. 2016. 02. 20. - 23:57, Donát írta: Ez a rész nagyon tetszett! Az egész epizód egyfajta nyugalmat árasztott, és közelebb kerültünk Qui-Gonn "élő-Erő" definíciójához is, ahogy azt pb ügyesen leírta alább. Nagyon tetszett Ezra kapcsolata a bálnákkal, és az is, hogy látta a szemükben a hiperűrt, majd később azok ugrást hajtottak végre. Hera mondta, hogy azt pletykálták a pilóták, hogy a purgilleket alapul véve vándorolnak az űrutazók rendszerről rendszerre. Mi van akkor, ha ez annyiban igaz, hogy régen a purgillek hiperűr ugrásai adták meg a kutatási irányt, hogy hogy is lehetne gyorsan utazni a galaxison belül? Csak aztán az évek során elfelejtődött, hogy honnan is fejlődött ki a hiperűr technológia, és csak egy ilyen mende-monda maradt meg a purgillekről. Kíváncsi voltam, hogy évekkel ezelőtt hogy éltem meg a részt, és nem csalódtam magamban. Pont ugyanazokat írtam le 7 éve, amit most is leírnék. Nagyon tetszetős rész, imádom a purgilleket. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.