Ugrás a kommentre

2x19 - The Mystery of Chopper Base


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

19. rész - The Mystery of Chopper Base / A Chopper-bázis rejtélye

 

epguider218.jpg

 

Írta: Steven Melching

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Atollon

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Rex - Dee Bradley Baker

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Jun Sato parancsnok - Keone Young

Deiser hadnagy - Ashley Eckstein

AP-5 - Stephen Stanton

C1-10P

 

Történet

A lázadók végre megalapíthatják első állandó bázisukat az Atollonon, ám miközben Ezra és Kanan a távozásra készülnek kiderül, hogy a bolygó nem olyan barátságos, mint ahogy az elsőre tűnt.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- A kisebb kagylós élőlények neve: dokma.

- A pókszerű lényeket krykna póknak nevezik.

- A krykna pókok egy korai Ralph Mcquarrie artwork –ön alapulnak, amely a Dagobah mocsaras élővilágához készült.

- Zeb az egyik dokmát ”bogans” –nak nevezi. Ez a szó egy korai Star Wars szkriptben a világos oldalt jelentette. Ugyanonnan származik az ”Ashla” szó is, amit szintén a Lasatok használnak.

- Az epizód elején látható edzés közben először tűnik fel a fénykard edző-módba állítva. Ekkor halványabb fény jellemezi, és a hangja is más. Bár kicsit még így is megcsípi a vívót ha hozzáér, ám vágásra és égetésre alkalmatlan.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Atollon pók illusztráció

 

2.jpg

Convoree illusztráció

 

3.jpg

Dokma illusztráció

 

4.jpg

Atollon póktojás illusztráció

 

5.jpg

A kijelölő szenzor illusztrációja

 

6.jpg

Az Atollon Coral Mesa Choppar bázis illusztrációja

 

7.jpg

A Chopper bázis parancsnoki központja

 

8.jpg

Zeb rejtekhelyének illusztrációja

 

9.jpg

A Chopper bázis felszerelése

 

10.jpg

Az Atollon Coral Mesa külső nézete

 

11.jpg

A bolygó járatainak illusztrációja

 

12.jpg

Zeb posztere

 

13.jpg

A Ghost és a Hammerhead korvett egy digitális cocncept rajzon

 

14.jpg

Ezra és Zeb a lenyugvó napot nézik

 

15.jpg

Sabine és Rex kettőse egy digitális concept rajzon

 

16.jpg

A Ghost legénysége az Atollon -on

 

17.jpg

Kanan az egyik Atolloni járatban

 

18.jpg

Sabine, Hera és Zeb felfedezi az Atolloni pókok járatait

 

19.jpg

Az egyik krykna fogságban tartja Rex -et. Digitális concept rajz

 

20.jpg

Az Atollon pókjai. Digitális festmény

 

21.jpg

Rex és Sabine akcióba lép

 

22.jpg

Kryka és a Ghost

 

23.jpg

Hera és Kanan búcsúzása

 

24.jpg

Ezra és az egyik kryka

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Hát ez nagyon baljós felvezetése volt a finálénak. Az egészet belengte a szomorú búcsú hangulata, amire csak rátett egy lapáttal a horrorisztikus hangulat (picit az Aliens idézte). Azért kár, hogy szegény pilótacsajt nem tudták megtalálni, bár valószínűleg ő addigra már pókhami lett. Érdekes volt látni, hogy az alacsony energiájú fénykardok pengéje ugyanolyan "színhibás", mint az ep4-5-6 kardjai voltak a DVD-n. Ha jól rémlik, anno próbálták is megmagyarázni ilyesmivel a dolgot - aztán hála a magasságosnak, a BD-re helyrerakták.

Összességében sokat nem lehet erről a részről írni, a legerősebb része a búcsú volt. Most valami nagy változás jön, és ez a rész erősen rámutatott arra, hogy talán hőseink nem fognak már újra teljes egészében egyesülni. :para:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet hogy nem csak Ahsokáért kell majd izgulni jövőhéten hanem Kananért is? A rész után felötlött bennem egy olyan lehetőség is hogy ez a Hera búcsú egy esetleges Kanan halált vetít előre. Egy tipikus sorozatos húzás hogy egy karakternek a halála előtt kap néhány érzelgősebb jelenetet. És ha ez bekövetkezne akkor talán Ahsoka venné át Kanan helyét Ezra tanításában. Egyre jobban az gondolom hogy valaki nem fog vissza térni vagy ha mégis akkor valamelyikük már nem lesz ugyan az a személy mint aki eddig volt.

 

Zééé: :) :) :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hallottátok, hogy a legvégén mikor Ezra újra próbálkozott "idomítani" az pókot, felszólalt a tipikus sötét oldali téma (ami olyan mint az Imperial March, csak sokkal lassabb, vészjóslóbb)... Vajon rejtett utalás, hogy Ezra hol végzi? :hmm:

 

Amúgy nekem az az érzésem, hogy se Ahsoka, se Kanan nem éri meg az évad végét...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egész jó kis rész volt. Nem vártam semmi különöset a résztől, így igen ütős lett nekem. Persze volt ettől jobb rész is. Magam sem értem, de olyan különleges hangulat hatotta át az egész részt. Valahogy fura volt a rész. Nem tudon miért. A Zeb-Ezra rádiós jelenete különösen fura volt. Nem is értem, nem volt SW idegen a rész csak egy nagyon picit a pókok miatt, de minden idegen, amit eddig nem láttunk. De nem az idegen dolog miatt volt fura. Egyszerűen az volt és kész. :D

Ez a letompított fénykard nekem új volt. Jó látni, hogy ezek ketten azért gyakorolgatnak. Meg is látszott a múltkori összecsapásuknál az Inkvikkel. Így a háttérből sejtettük, hogy sokat gyakorolnak, meg tudjuk, hogy Ezra gyakran tréningeli magát Holokronok által.

 

Szép találat Zééé! Nem tudtam, honnan ismerős a jelenet. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valóban valami megfoghatatlan baljós előérzet lengte be az egész részt, pláne a végén, amikor Ahsoka megjelenik, és az ő zenei témája és a lassított Imperial March váltakozva játszódik. "A tábla készen áll. A bábuk mozognak." Ha az "I've got a bad feeling about this." frázis egy epizód formájában testesülne meg, akkor ez lenne a tuti befutó. Innen indul a lavina.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ugyan ez is csak egy töltelék volt, de nekem marhára bejött. Ahogyan többen is írtátok, az egész részt belengte valamiféle furcsa és hangulat. A rendkívül baljós és nyugodtabb jelenetek váltakoztak, ez is hozzátett ehhez. Nagyon tetszett Kanan-ék fénykardos gyakorlata és az, hogy Rex is együtt mozgott a csapattal. Ebben a részben a korábbiaknál többször fókuszálnak a karakterek érzéseire, arckifejezéseire, ami szintén bejövős. Hera, Kanan, Sabine, Ezra, Rex mind-mind megálltak néha kicsit, vagyis a cselekmény pár pillanatra szünetelt körülöttük, hogy átérezhessük a gondolataikat, érzelmeiket. Ügyes húzás. Fénykarddal világítani pedig a mai napig rohadt menő. :)

 

Tagadhatatlan, hogy brutális finálé lesz, az egész epizód lényegében arról szólt, hogy itt egy baljós évadzárást készítenek elő. Az a zenei motívum a rész végén pláne ráerősített erre. De amúgy is szinte minden pillanatban harapni lehett a feszültséget, még akkor is, amikor amúgy nyugis lett volna minden. Ezra és Zeb naplementéje vagy a végén Ezra ücsörgése, majd az Ahsoka-val való beszélgetése. Parádésan oldották meg hangulatilag, hogy az ilyen békés képsorokba is belecsempésszék a kétséget és a vészjósló érzést. Nekem ebben a részben pont azok a jelenetek tetszettek leginkább, amikor nem a kalandon vagy a harcon volt a hangsúly. A korábban már említett naplemente, a csapattagok pillantásai, beszélgetései, a rész zárása, vagy épp Chopper ahogy leparkolja a Ghost-ot a Phantom-ra. Olyan hangulatos kis szösszenetek voltak ezek, amiket becsülök.

 

Nem tudom mit hoz majd a jövő, de alighanem komoly veszteségeket. Szerintem Kanan nem fog odaveszni, mert a Hera-val való kapcsolatát még nagyon nem bontották ki. Szerencsére ebben a részben ilyen tekintetben is nagyot léptek előre, de még mindig messze vagyunk a szerelmük nyílt felvállalásától. Aztán lehet, hogy a készítők pont így képzelik el egyedinek a kapcsolatukat, hogy az már nem teljesedhet ki a tragédia miatt, de ezt nem tartom túl valószínűnek. Mindenesetre gyanús, hogy most nagyon együtt volt a csapat, még Rex is csatalakozott, a végén pedig Ahsoka is feltűnt. Tudjuk, hogy általában mi sül ki az ilyenekből...

 

Volt pár furcsa momentum is. Ezek a pókszerű lények mintha kissé túl erősek lettek volna. Addig oké, hogy a páncéljukat nem viszik át a kézifegyverek, de azért hogy a Ghost ágyúi se sokat érnek ellenük, az nekem már enyhe túlzás. Ahogyan az is, hogy olyan erős hálót rittyentettek oda hirtelen, hogy a hőseink nem tudtak felszállni. Tudom, hogy a pókháló is bitang erős tud lenni, de azért na. :) Meg a hőseink mintha két epizód közt részt vettek volna valamilyen rohamosztagos célzóképzésen, mert feltűnően gyengén lőttek most. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valójában hőseink is baromi rossz lövők ám. Nézd csak meg, ha tűzharcra kerül a sor, nagyon sokszor lőnek mellé. Több plazmasugár röppen el a rohamosztagosok mellett, mint amennyi eltrafálja őket. Csak hát, ők legalább le tudnak szedni néhány rohamosztagost részenként, őket meg évadonként sem sikerül leszedni, így a mérleg feléjük borul.

 

A háló szerintem kicsit sem volt túlzás. Ahogy írtad, egy pókháló is baromira erős. Erős, mint az acél, ellenállóbb a kevlárnál (pedig az golyókat fog fel), és több tudós is állítja, hogy ha össze tudnának sodorni egy ceruza vastagságú sodronyt és hálót szőhetnének belőle, meg tudnának állítani vele egy Boeing 747-est repülés közben - pedig azok 70 méter hosszúak, 160-180 tonnát nyomnak üresen, és közel 900 km/h-val repülnek. Na most, ha erre egy földi, ujjnyi pók hálója képes, nehogy már egy idegen bolygó három-négy méteres pókjától ugyanez túlzás legyen. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek rész volt! Az Attalon nagy képződményei egyértelműen a Rugosa hasonló "fáira" hasonlítottak. Egyébként fantasztikus volt a látványvilág, szerintem ez a bolygó a legklasszabb a második évadban. Maguk a lények is nagyon szuperek lettek, és ami külön tetszett bennük, az a szinte sebezhetetlen mivoltuk. Mintha megkövesedett lett volna a külsejük. A földben meg úgy néztek ki mint a sziklák. :D Egyszóval szuperek voltak, ráadásul Ralph McQuarrie egy korai concept rajzából emelték át. Zeb pókiszonyán jót mosolyogtam, de máson nem igazán tudtam... Amint írtátok is, volt valami lehangoló ebben a részben. A horrorisztikus kaland se volt épp vidám, de mégis belengte a részt a búcsú szele. Szinte mindenki érzi, hogy nagy változások jönnek de mégse mondják ki. Leginkább Herán látszik, hogy ő már a jedik nélküli életre készül. Mondjuk érthető is, hogy jobban megviseli a közelgő elválás hisz szerelmes Kanan -ba. Kettejük naplementés jelenete nagyon szép, és egyúttal félelemmel is eltölt. De ezt akár elmondhatnám Ezra és Zeb jelenetére ami bár nem ilyen bensőséges mégis ebbe az irányba mutat. Emlékezhetünk még a sorozat elején mennyire ki nem állhatták egymást, mostanra viszont jó haverokká váltak. Nem lennék meglepődve ha ezt a csapatot most láttuk volna utoljára így együtt. :(

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fénykarddal világítani pedig a mai napig rohadt menő. :)

Ráadásul ezek a részek az egyik kedvenc TCW epizódomat, a Legacy of Terror -t idézték. :)

 

Ezra ücsörgése, majd az Ahsoka-val való beszélgetése.

Zseniális volt ahogy először az a kismadár tűnt fel amit a Padawan Lost -ban is láthattunk (vagy legalábbis hasonló), majd maga Ahsoka hajolt be a képbe. :clap:

 

Nem tudom mit hoz majd a jövő, de alighanem komoly veszteségeket. Szerintem Kanan nem fog odaveszni, mert a Hera-val való kapcsolatát még nagyon nem bontották ki. Szerencsére ebben a részben ilyen tekintetben is nagyot léptek előre, de még mindig messze vagyunk a szerelmük nyílt felvállalásától. Aztán lehet, hogy a készítők pont így képzelik el egyedinek a kapcsolatukat, hogy az már nem teljesedhet ki a tragédia miatt, de ezt nem tartom túl valószínűnek. Mindenesetre gyanús, hogy most nagyon együtt volt a csapat, még Rex is csatalakozott, a végén pedig Ahsoka is feltűnt. Tudjuk, hogy általában mi sül ki az ilyenekből...

Minek küldte Yoda Malachorra őket ha ott feltehetőleg egy sith templom van? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Minek küldte Yoda Malachorra őket ha ott feltehetőleg egy sith templom van? :hmm:

Szerintem ez most az évad legnagyobb kérdése: miért küldte Yoda őket egy Sith bolygóra.

Mondjuk lehet, hogy saját tapasztalatából indult ki. Amikor ő Morabandon járt, megvilágosult azzal kapcsolatban, hogyan harcolhatnak a Sith-ek ellen. Lehet valami ilyesmire számít. Ezráék Malachoron megvilágosulhatnak, hogyan harcolhatnak az inkvizítorok ellen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahogyan Kanan is mondta, nem kerülhetik el a sorsukat és előbb-utóbb szembe kell nézniük legalább az inkvizítorokkal. Nagyon necces a helyzet, mert azt se tudják miféle intézményről van szó, hányan vannak stb.. Lehet, hogy Ahsoka kisujjal elintézi őket, vagy a Kanan-Ezra duó felveszi velük a versenyt, de a "mezei" lázadóknak 1-1 inkvizítor nagyon komoly ellenfél lehet, a legtöbbjüknek leküzdhetetlen akadály. Szóval a végére kell járni a dolognak, mert különben az egész lázadást erősen fenyegetik és másnak már nincs esélye egyénileg felvenni velük a harcot. Ráadásul Kanan-ék a sejtjükkel együtt mozognak, így kiemelt veszélynek teszik ki őket.

 

Yoda a többiek által említetteken kívül azért is küldhette a Malachor-ra a jediket, hogy külön utakat járva vívják meg a maguk harcát. Ha az Erőhasználók egymással bíbelődnek, az nagy segítség és tehermentesítés a lázadóknak. Vagy a vesztükbe rohannak, vagy nem, de fel kell vállalni a kockázatot, mert máskülönben lehet a sötét oldaliak teszik meg az újabb nagyobb lépést, amin a teljes lázadás is rajtaveszthet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nektek nem volt az az érzésetek, hogy a rész elején lévő Kanan vs. Ezra edzés egy eljövendő szembenállás előfutára? :hmm: Néha fura volt....pl. Kanan megjegyzése, hogy Ezra sose fordítson hátat az ellenségnek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nektek nem volt az az érzésetek, hogy a rész elején lévő Kanan vs. Ezra edzés egy eljövendő szembenállás előfutára? :hmm: Néha fura volt....pl. Kanan megjegyzése, hogy Ezra sose fordítson hátat az ellenségnek.

Nekem nem. Szerintem ha ilyesmit terveznének, akkor hatalmas baklövés lenne ezt ilyesmivel akárcsak sejtetni is. Amúgy se hiányzik egy újabb mester-tanítvány összecsapás, most épp friss "árulással". Főképp, hogy pont most kopogtat az Ahsoka-Vader. Bár az a fajta tanítás benne lehet, hogy ha épp harcolni kell valakivel, akkor azt komolyan kell venni, bárki is legyen a másik oldalon. Ha valaha úgy hozza a sors (akár csak átmenetileg), hogy barátból lesz ellenség, akkor is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Yoda a többiek által említetteken kívül azért is küldhette a Malachor-ra a jediket, hogy külön utakat járva vívják meg a maguk harcát. Ha az Erőhasználók egymással bíbelődnek, az nagy segítség és tehermentesítés a lázadóknak. Vagy a vesztükbe rohannak, vagy nem, de fel kell vállalni a kockázatot, mert máskülönben lehet a sötét oldaliak teszik meg az újabb nagyobb lépést, amin a teljes lázadás is rajtaveszthet.

Ehhez nem kellett volna őket egy Sith fészekbe küldeni, egyszerűen csak megmondani nekik, hogy amíg a barátaikkal vannak, veszélyt jelentenek rájuk, szóval lépjenek le tőlük. ;)

 

Nektek nem volt az az érzésetek, hogy a rész elején lévő Kanan vs. Ezra edzés egy eljövendő szembenállás előfutára? :hmm: Néha fura volt....pl. Kanan megjegyzése, hogy Ezra sose fordítson hátat az ellenségnek.

Nekem csak az az érzésem volt, hogy Kanan még az utolsó pillanatban is edzi a kölyköt a nagy találkozóra. Muszáj, hiszen olyasmire vállalkoznak, amiben minden képességükre (párbajozó és Erő) szükségük lesz. Sőt, szerintem Kanan számít arra, hogy nem csak az inkvizítorokkal, de a Sith-tel is újra szembe kell nézniük.

Technikailag azt teszi, amit a lothali templomben mondott: megpróbálja annyira felkészíteni, amennyire csak tudja.

És szerintem ez a lényeg Kanan tanácsának, hogy ne fordítson hátat egy ellenségnek akkor se, ha úgy érzi, a barátja és/vagy segíteni akar.

 

Például ez a tanács kifejezetten jól jöhet, ha Ezra összebarátkozik Maullal. Mert hiába tűnik az előzetesekben Maul megtört öregnek, aki csak segíteni akar, ő akkor is Sith Nagyúr, aki a Jedik ellensége és annyira megbízható csak, mint egy éhes gundark.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ehhez nem kellett volna őket egy Sith fészekbe küldeni, egyszerűen csak megmondani nekik, hogy amíg a barátaikkal vannak, veszélyt jelentenek rájuk, szóval lépjenek le tőlük. ;)

Igen, de azzal nem oldódik meg a probléma gyökere. Ha különválnak, akkor Hera-ék és Kanan-ék is gyengébbek lesznek külön-külön, a sötét oldal szolgái meg ugyanúgy ott fognak leselkedni a háttérből, tehát soha nem egyesülhetnek újra. Ha pedig az inkvik vagy a sithek teszik meg az újabb nagy lépést, akkor abból meglehet a baj. Ha megtalálják a jediket, akkor azért (leválasztva a többiekről ők is sebezhetőbbek), ha pedig elbujdosnak és nem lelnek a nyomukra, akkor azért. Utóbbi esetben fennáll az esélye annak, hogy nem Ezra-ékat fogják kutatgatni a hatalmas galaxisban, hanem rámennek az "elárvult" lázadó sejtre, tudván, hogy azzal előcsalogathatják Kanan-ékat is. Szóval az egyetlen hatékony lehetőség, ha a jedik maguk próbálják felkutatni a probléma forrását és legalább az inkvizítorokról megtudni az igazságot, jobb esetben kiherélni őket. Yoda meg azt feltételezheti, hogy ehhez valamiféle kulcs a Malachor-on található.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Megnéztem. Értem mire gondoltál Dzséjt, lehet, hogy így jobban fel tudok készülni a fináléra.

Vegyes hangulatú rész volt. Egyes elemei a finálé felé veszik az irányt, a többi egy átlag kaland.

De jól egybe volt gyúrva. A végén a fel-fel csendülő Darth Vader's theme és a búcsúk arra engednek következtetni, hogy drámai részek következnek. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyire bátrak Filoniék!

Tavaly bátrak voltak. Szerintem nem fognak tökölni.

Személyes tippem: Ahsoka hattyúdala lesz, Kanan és Ezra megmarad.

Bár lehet, hogy nem egy darabban. ;)

Még egy dolog a részről: örühetünk, hogy a finálé felvezetését beleszuszakolták, így az még jobb lehet időbeosztásban, eseménydússágban.

És még valami: a körben gyülekező pókok jól szimbolizálják a sötét oldalt a hőseink körül.

Említhetem megint a zenét, de még durvább utalás, hogy Ezra ugyan megpróbált kapcsolatot teremteni, de nem ment. Akár csak Vader lelke; konzervbe rejtve jelenleg a külvilág elől. Azt sem fog most sikerülni kinyitni.

És persze a cseppnyi remény a kismadárral. Impressive..most impressive! ;)

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És még valami: a körben gyülekező pókok jól szimbolizálják a sötét oldalt a hőseink körül.

Említhetem megint a zenét, de még durvább utalás, hogy Ezra ugyan megpróbált kapcsolatot teremteni, de nem ment. Akár csak Vader lelke; konzervbe rejtve jelenleg a külvilág elől. Azt sem fog most sikerülni kinyitni.

És persze a cseppnyi remény a kismadárral. Impressive..most impressive! ;)

:clap: :clap: :clap:

Ez talán már csak azt lehet hozzáfűzni, hogy a pókok is legyőzhetetlenek voltak erővel (lézerrel), mint a Sith-ek, és csak furfanggal lehetett tőlük megszabadulni, mint a Sith-ektől.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szép gondolatok, csoli. ;)

 

Az eddigiekben mindig az volt a helyzet, hogy Ezra megpróbált valamit és vagy rögtön sikerült is neki, vagy pedig újra megpróbálta később és akkor sikerült neki. A különféle élőlényekhez való kapcsolódás pláne nagyon jól ment neki, ez volt az egyik védjegye. Ebben a részben többször is próbálja és sehogy nem jön össze. Vagy a csapattárs, vagy a kerítés kell megmentse a necces szitutól, kérdés, hogy meddig lesznek meg ezek a mankói. Az is nagyon beszédes, hogy Kanan vagy Ahsoka nem erősítik meg Ezra-t abban, hogy jó úton jár a próbálkozásaival, inkább másfelé terelik a gondolkodásmódját.

Az utolsó jelenetnél Ezra újra megpróbálja felvenni a kapcsolatot a pókkal, de kudarcot vall. Amikor megérkezett Ahsoka és Ezra elpanaszolta neki a helyzetet, elsőre az jutott eszembe, hogy majd a lány megmutatja hogy is kell ezt csinálni. Ehelyett viszont egyfajta vallomás érkezett, miszerint sok esetben Ahsoka se tudja igazán mi a helyzet az Erőtémában. Ez is elég árulkodó jelenetsor és zárás.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez egy nagyon érdekes jelenet, mert amikor Ahsoka és Ezra a távolodó krykna után néznek mintha Sidious kacaját lehetne hallani. :hmm: Más is hallotta ezt? Ezra vallomása külöün érdekes, miszerint lövése sincs az Erőről.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez egy nagyon érdekes jelenet, mert amikor Ahsoka és Ezra a távolodó kríkna után néznek mintha Sidious kacaját lehetne hallani. :hmm: Más is hallotta ezt? Ezra vallomása külöün érdekes, miszerint szerinte lövése sincs az Erőről.

Tényleg lehet hallani egy kacajt.

Ja és kösz Ody, Dzséjt és pb az elismerést, jól esik ez a fő dumásoktól! :sor: :sor: :sor:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez egy nagyon érdekes jelenet, mert amikor Ahsoka és Ezra a távolodó kríkna után néznek mintha Sidious kacaját lehetne hallani. :hmm: Más is hallotta ezt?

Eredetileg nem, de most újranézve valóban ott a kacaj. Szép találat. ;) Elképesztően durva, milyen szimbolikával dolgozik ez a rész. Hiába egy animációs sorozatról beszélünk, de olyan művészi eszközökkel élnek, ami bármilyen alkotásnak dicséretére válna. Amúgy ez a zárójelenetsor is hátborzongató, tökéletesen visszaadja az egész rész hangulatát. Egy alapvetően teljesen pozitív, bájos és szép cselekménysor lenne, mégis görcsbe rándul az ember gyomra és olyan nyomasztó és baljós az egész.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.