Donát Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Tetszett, hátborzongató a hangulata! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Továbbra is fogadom a tippeket, ki írhatta. Egyébként jól írod Donát, a hangulata engem is megfogott. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Elég érdekes, de jó Legegyszerűbb lenne felsorolni összes fórumtagot akkor csak köztük lenne Amúgy meg mi van ha kamuzott és nem 46 éves? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Továbbra is fogadom a tippeket, ki írhatta. Egyébként jól írod Donát, a hangulata engem is megfogott. Gondolom Szisz. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Dehogy! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Jah, hogy a 46 éves mondat utal az alábbi szösszenet értelmi szerzőjére, ez elsőre nem esett le Nos végignéztem a fórum - sok csatát megélt - jedi harcosait, de szinte mindegyik csak alulról karcolja a 46 éves kort. (Ody, Frenkie, pécsi, Gyoka, Miss, Oldie ) Pildinél bizonytalan vagyok, de szerintem még ő se lehet 46 éves Ki lehet itt a falu vénje akkor? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Január 4. (szerkesztve) Nem én írtam. Bár tudtommal valóban én vagyok a legközelebb a 46. évhez, és épp ezért felmerült bennem a kétely, hogy ennek van-e jelentősége az író keresésénél. Nem biztos, hogy a maga nevében írta az illető, akiről egyébként sajnos fogalmam sincs, melyikünk lehet. Egyébként szép írás, de szomorú. Totál reménytelenséget sugároz. Szerkesztve: 2014. Január 4. - Pildi Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. Július 11. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Július 11. Amikor a szó az ember ajkára fagy... gyönyörű vers, talán a leggyönyörűbb, amit valaha hallottam. http://www.youtube.com/watch?v=qC4BIQWWnIA Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Július 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Július 11. Ha már vers, nekem ez az egyik kedvencem. Hegedűs D. Géza zseniális! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. Április 29. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 29. Debrecen Térköves nyávogó macskaköveiden Talpam alól oly sokszor szállt tova A könnyelmű, csapongó Tétova út pora, Hogy minden görbe rigolyádat, Járdát kikövező csontos csigolyádat Álmomból fölköltve is fejből szavalom, Nem feledem soha. Végtelen csikorgó acél sínjeiden, Arcom előtt oly sokszor szállt tova A pimaszul prüszkölő Sors villamosa, Hogy minden sodrony szigonyára Utast láncra verő fémes sikolyára, Álmomban körmömmel a falat kaparom, Nem feledem soha. Szertelen lappangó néma éjszakádban Szemem előtt oly sokszor szállt tova A kacéran kacsintó Gondolat nyoma, Hogy minden kéjes tivornyája, Elmét rabul ejtő buja fiolája Álmomat idéző mézédes irgalom, Nem feledem soha. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Wilde Hozzászólás ideje: 2015. Április 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 29. Nagyon szép vers Donát! Saját szerzemény? (Sajnos nekem nincsenek ilyen szép emlékeim Debrecenről.) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. Április 29. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 29. Köszi! Igen, tegnap született. Én szeretem nagyon a várost, a hibái ellenére is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Hunner Hozzászólás ideje: 2015. Április 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 29. Ugyi vagy Donat nem is tutdtam hogy van ilyen ezen az oldalon . meg kell keresnem a verseimet mert regen tobbet irtam mint mostanaban .egyet belinkelek azert )) Ebredj nez s lass mond mi valtozott. Erezd es vagyd shallgasd mit szived sug . Mozdulj es tedd meg allmaid ne allj s ne varj meg semmit ha dobban mar szived ha latod mindazt mi serkent hat ebredj szeress s ne torpanj meg mond mit erzel ne felj hajnalvan s a nap ujjra kel. A sotetben is langra lobbanhat a feny Hidj s ne csak remlej ebredj s elj nezd az eget shogyan valltozik holdat s udvarat mikor valltozik a viz tukor sima oldalat s deret mi barsonyt von fel egy ejjen at lasd azt hogy semmisem orok s hiaba vágy ha a sziv torott haztalan ott szo hol nem hallani verem melyen is csak fol kell nezni orditsd szabadnak szulettel se bekjo se mas nem kothet le tobbe szarnyalj s mosojogj ejjtol hajnalig s enged szabadjara lelancolt vagyaid ebredj hat a vilag kerek hisz csak porszemek vagyunk vilagok mellet tavol s mindenutt ez az elet rendje orom kozepette sirva szuletni s siratva vidaman orommel megpihenni(ellmenni) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Hunner Hozzászólás ideje: 2015. November 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. November 16. Ittvan rögton kettö csak ugy kipattant:)) Vágy mi éget s mar tombolva émelyit könnyekkel homályba vész egy reggel mi fontos mult mezején vész s ámulva ébredvén dermedve kérdezvén hol vezet utalan ösvények megannyi tengerén csalván hirtelen göröngyös erdelyén vágyaid szemedre ködfátylat terelve lengetvén félelmed s tévútra már könnyektöl orditván sa jövőbe lépsz Ha fuj a szél mond miert rezzen mindn levél mely reszketve függésböl száll s remél egy új útban hisz tova a remény s mi valaha volt hamvad s ujjraél mint főnix ha szárnyal áramlatokkal hajnali fénycsóva s lángja lobogja s ragyogja szárnyait derengve keresvén vágyait mit elvesztvén szél hátán suhanva távolban alkonynak delején vágyamnak erején keresvén mindaz mit elveszit s csak a remény mi tombol szivünkben harggal dacolva könnyekben erjedve boroktol hevesen vérünkben dactól hajtva szivünket a szerelem tengerén hát tombolj csak te bolond szél. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2016. Március 21. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Március 21. Ma van a költészet világnapja! Ennek örömére betenném az egyik kedvencemet: Radnóti Miklós NEM TUDHATOM Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülõhazám itt e lángoktól ölelt kis ország, messzeringó gyerekkorom világa. Belõle nõttem én, mint fatörzsbõl gyönge ága s remélem, testem is majd e földbe süpped el. Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom, tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton, s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon a házfalakról csorgó, vöröslõ fájdalom. Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály; annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát, de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát; az gyárat lát a látcsõn és szántóföldeket, míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg, erdõt, füttyös gyümölcsöst, szöllõt és sírokat, a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat, s mi föntrõl pusztítandó vasút, vagy gyárüzem, az bakterház s a bakter elõtte áll s üzen, piros zászló kezében, körötte sok gyerek, s a gyárak udvarában komondor hempereg; és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma, a csókok íze számban hol méz, hol áfonya, s az iskolába menvén, a járda peremén, hogy ne feleljek aznap, egy kõre léptem én, ím itt e kõ, de föntrõl e kõ se látható, nincs mûszer, mellyel mindez jól megmutatható. Hisz bûnösök vagyunk mi, akár a többi nép, s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép, de élnek dolgozók itt, költõk is bûntelen, és csecsszopók, akikben megnõ az értelem, világít bennük, õrzik, sötét pincékbe bújva, míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja, s fojtott szavunkra majdan friss szóval õk felelnek. Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg. (1944) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2016. Március 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Március 21. Ez nekem is az egyik kedvencem! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Március 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Március 21. Radnóti szerintem minden idők legjobb magyar költője. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2016. Március 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Március 21. Én is nagyon szeretem ezt a verset. Ugyan anno nem volt egyszerű megtanulni, de megérte. Azon kevés versek közé tartozott az általam tanultakból, amelynek igazi ízét csak akkor tudtam megérezni, amikor már kívülről tudtam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2016. Március 21. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Március 21. Én is nagyon szeretem ezt a verset. Ugyan anno nem volt egyszerű megtanulni, de megérte. Azon kevés versek közé tartozott az általam tanultakból, amelynek igazi ízét csak akkor tudtam megérezni, amikor már kívülről tudtam. Én megtanultam anno, amikor kötelező volt, de persze el is felejtettem. Tavaly viszont elszavaltam egy kisebb körben, azóta fejből megy. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2016. Március 25. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Március 25. A meglopott nép Hiányzik az ország szíve - ellopták. Temérdek drágakő, kincs: A tiétek - vigyétek! De szív nèlkül jövőnk sincs. Nincs nemzet, csak néma embertömeg Amely unottan csorog A végső vesztőhelyre: Lám, a hóhér már ott ácsorog. Mégis gyűlölködve akasztja Szögre az alabárdot: Kivérzett a drága nép, Mielőtt bármit vérbe mártott. Hollóval köszönt az alkony, Fújja a sötét szárny hadat Hogy egy nemzet konca fölött Vígan marakodjanak. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 13. Egyik nagy kedvencem (vers és színész egyaránt)! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Április 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 11. (szerkesztve) Lord Soth dala Hunyjatok ki gyertyák, fáklyák, Kandallófény, izzó ág, Hagyjátok az éjfél árnyát Feketén hullani ránk. Oly csendes az éjfél, drága, Forró szél kél holló szárnyra, Árva hold szelíd sugára Omlik pillád bársonyára. Szíved dübörögve dobban Ívbe görbült tested roppan, Agyad mélyén vad fény lobban S huny ki kéjes sóhajodban. Bőröd szerelem izzasztja, Hótiszta, édes halál, Vörös holdfény simogatja Míg sóhajod tovaszáll. Szerkesztve: 2017. Április 11. - Darth Revan9 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Október 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Október 22. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. November 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. November 7. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. November 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. November 7. Szerintem a Csőre-féle jobb Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. November 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. November 7. (szerkesztve) Ez más szöveg. Szerkesztve: 2020. November 7. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Február 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Február 3. Na, nem hittem volna hogy majd én verset fogok írni. De a mostani bezártság érzés, és magány miatti hirtelen ,,felindulásból" megszületett az első. Nem művészi, talán nincs is benne semmi szép, de itt van, mert ezt érzem most. Egyedül Hogy vagy?, kérdezik Jól, mondod Ezek ma már sablonok Így éljük életünk Másképp létezni, már nem merünk Sablon kérdésre sablon válasz Ez az, amit most a világtól várhatsz A kérdésben már nincs kíváncsiság Válaszainkban nincs érzelem Elrejtjük őket, mert eluralkodik a félelem Félünk, csak épp saját magunktól Kőkeménynek hitt, érzéketlen maszkunk Mit maszkunk, egyenesen pajzsunk Amint utat tör felé az érzelem Tömérdek szilánkra szakadhat hirtelen Ezért rejtünk el mindent a közönyben Csak hogy a közöny nem lehet börtön Az nem más, mint papírdoboz Amin idővel áttör érelmünk kése Most, mikor be vagyunk zárva Jövünk rá, hogy mennyit számít egy társ hiánya Mindenki bezárkózott, a világ ahogy eddig volt Összeomlott Keservesen keressük a társaságot Hogy ne nyeljen el a magány De senkinek sincs idelye Nem egyedül lenni 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Február 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Február 11. Nagyon szép lett, @Iqvi! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Február 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Február 11. 7 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Nagyon szép lett, @Iqvi! Köszi. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Február 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Február 22. Hihetetlen mit tesz velem már a magány. De úgy érzem, hátrahagyom ezt a verset is itt a fórumon, a jövőnek. Hullámzó érzés, magány Ha vége, nem lesz semmi Igazi változást már nem merek kívánni Hullámvölgy lett az élet Pusztán azért, mert létezek Lehet-e megoldás? Létezik-e megváltás? Megváltás a kíntól Ami időről időre marcangol Felemészt néha a magány mint szú a fát Aztán eltűnik, hogy egyszer újra elkezdje Egyre gyengülő lelkemet Újabb darabokra szedje Minek az a sok ismerő, már nem értem Talán hazugság volt az életem? Törődik-e ugyan még velem a családon túl bárki? Vagy csak talán én várok sokat? Lám te ki ezt olvasod nézd Mi lesz ha magányos az ész Elvesznek az ingerek S megjelennek a kételyek Ez lesz talán most már a normál? Vagy még visszafordulhatunk talán? Nincs aki megmondja Ha létezne isten, az is bizonytalan volna 4 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.