Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. Luke momentán nem áll neki a gyilkosokat hajkurászni, ahogy ann az apja tette... viszont később egy Halálcsillagnyi birodalmit robbant föl. Úgyhogy orrunkra köttetett, hogy ha a tett hasonló is, a motiváció más Magyarul Luke meglehetősen lüke, de legalább nem kezd el sötétedni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Itt kezdődik valójában Luke kalandja. Valószínűleg halvány fogalma sincs mit is jelent Jedinek lenni, de mert az apja is az volt, és Obi is szépeket mondott róluk, így hát belevág az ismeretlenbe. Azt hiszem megpukkatt volna Anakin, ha látja, hogy a fia az ősellenségével furikázik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Anakin, ha látja, hogy a fia az ősellenségével furikázik. Ősellenség? Alig 20 éve vesztek össze. Bár az is igaz, hogy akkor nagyon Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. (szerkesztve) Elgondolgodtam ezen a "pipa lesz Anakin" dolgon és egy kis hülyeség fogalmazódott meg bennem tőle. Amolyan Dézsa-Vu az EP3-ból, hogy milyen lehetne ha Vader, Obi és Lüke Luke összefutnának valahol. Vader Obinak: You turned him against me! Obi: You have done that yourself! Luke: Obi-Wan. What is this bucket-head talkin' about? Obi erre egy intéssel csendre inti Luke-ot. Vader: You gave to him my lightsaber and brought here to kill me! Obi: You allowed that Dark Lord to twist your mind 20 years ago and You want to be the master now. Vader: The circle with this will be complete. Obi: Anakin, my alligance is to the old republic, to democracy! Vader: That name no longer has any meaning for me and You are still my enemy. Obi: It is the name of your true self. You've only forgotten. Padmé knew there is good in You. Vader: You turned her against me too! Luke már nagyon tudni akarja hogy miről van szó de inkább hallgat. Obi: You have done that yourself, too! Vader: You still fear the dark side. Obi: You were a good person. Don't do this. Vader: It is too late for me and now really this is the end for You my ex-Master. Obi és Vader vívni kezdenek és egyszer csak Obi megáll, Luke-ra néz és hagyja hogy ellenfele nyakon suhintsa. Luke: Noooo! Ezután Luke elpucol és később Obi szellemének a hangja elküldi a Cantnába és további instrukciókkal látja el. Szerkesztve: 2007. Február 4. - Rog Ertay Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Ez jó, csak nem sok köze van a chapterhez. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 4. (szerkesztve) Ez jó, csak nem sok köze van a chapterhez. Számítottam erre a reakcióra. Te felvetetted én meg szórakoztam. De azért ne írjátok azt hogy akkor minek írtam be ha száímtottam erre. Szerkesztve: 2007. Február 4. - Rog Ertay Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. A New Hope Chapter 19: Mos Eisley Spaceport Time: 0:40:47-0:43:00 Tartalom A kis csapat egy szikla szélén áll és a távolba réved. A lenti síkságon egy város terül el, melyből jól láthatóan űrhajók szálnak fel. Obi-Wan szerint ez Mos Eisley, az űrkikötő, az egész világegyetem leghitványabb söpredékének gyülekezőhelye. Emiatt nem árt, ha óvatosak lesznek. Mos Eisley előtt scurrier-ek nyüzsögnek élelmet keresve, ám egy hirtelen elszáguldó terepsikló elől félre kell ugrándozniuk. Méltatlankodva lesnek az ütött-kopott X-34-es után, mely a város mélyére hatol. Egy Birodalmi Mark IV-es őrszem droid suhan oda egy éppen dolgozó ASP droidhoz, mire az lecsapja. Ekkor suhan el mögöttük Luke terepsiklója, mely egyenesen a városközpont felé tart, mit sem törődve a fel- és leszálló űrhajókkal, a dolgukra igyekvő lényekre, a roskadásig megpakolt hátasokra, a robogóra, mely majdnem elgázol egy jawakat szállító rontot, mely ijedtében ledobja magáról utasait. Luke-ékat csak pár birodalmi rohamosztagos tudja megállásra kényszeríteni. A járőr parancsnoka azonnal rá is tér a tárgyra, nyílegyenesen megkérdi, mikor vették a droidokat. Luke kissé bizonytalanul feleli, hogy úgy egy éve. Ben ellenben magabiztosan felkínálja őket eladásra, ha netán a parancsnok meg óhajtja venni. A klón azonban nem törődik vele, R2 és 3PO iratait szeretné látni. Obi-Wan apró mozdulatot tesz a kezével, közben annyit mond: ?Nincs rá szükség, hogy megnézze az irataikat.? A katona, pedig szorgos diákként ismétli utána: ?Nincs rá szükség, hogy megnézzem az irataikat.? Obi-Wan újabb mozdulatot tesz, s újabb szavakat ad a tiszt szájába: ?Nem ezek azok a droidok, amiket keresnek.? S a kiskatona máris feleli: ?Nem ezek azok a droidok, akiket keresünk.? S végül Obi-Wan elengedteti magukat, a rohamosztagos pedig szorgos integetésbe kezd, miközben szajkózza: ?Gyerünk tovább.? Luke engedelmesen elhajt. Jó néhány utcán átsuhanva egy koszlott épület előtt állnak meg. Egy jawa máris odarohan, hogy felmérje magának a siklót. C-3PO kifejti undorát a teremtmény iránt, míg Luke könnyedén elhessegeti a járművet ölelgető manót, aztán Kenobihoz fordul és megérdeklődi, hogyan tudta kijátszani a járőröket, mert ő már komolyan elhitte, hogy végük. Obi-Wan csak annyit felel, hogy a gyengeakaratúak felett az Erőnek nagy hatalma van. Luke megelégedve a válasszal az épület felé pillant. Kétségekkel telien kérdi az öregtől, hogy szerinte tényleg találnak-e ott olyan pilótát, aki hajlandó őket elvinni az Alderaanra. Obi-Wannak efelől nincs kétsége, sőt, a legjobb teherhajó-pilótákra számít, de óva inti Luke-ot, hogy vigyázzon magára, mert rengeteg kötekedő alak látogatja azt a helyet. Az ifjú Skywalker határozottan kijelenti: ?Állok elébük.? Ezzel Ben és a droidok társaságában elindul a bejárat felé. Lépteiket egy dewback nyüszítése kíséri. Fejezet vége ------------------------------------------------------------------------------------------------ Elmondhatjuk, hogy ez az ep4 első új ?világa?. Eddig csupán az előző részekből ismert vagy mesterséges létesítményeket láthattuk, esetleg kihalt sziklákat. De íme, itt van az ep2-ben emlegetett Mos Eisley, a hírhedt űrkikötő, melyről első látásra leszűrhetjük, hogy egyáltalán nem olyan, mint Mos Espa viszonylag békés világa, ahol max Sebulba jelentette veszélyt az emberre, ha az szó szerint beleköpött a levesébe . Ebben a városban birodalmi rohamosztagosok strázsálnak, az erősebb droid kicsapja a gyengébbet, a vad motorosok majdnem elgázolnak egy hatalmas jámbor állatott (megjegyzem, a droidl-ecsapás és a jaw-ahintáztatás a film egyik legjobb gegjei). A város méretei is lenyűgözőbbek, mint az előző részé, pedig az sem volt egy kis falucska. Mégis, Mos Eisley valahogy élettel telibb. És mennyi apró látványosság van benne. Mikor kicsapják a röpülő droidot a háttérben egy toldozott-foltozott transzporter áll, pont olyan, mint amilyennel a Hothról menekültek az ep5-ben a Lázadók, és amilyenek az ep6-ban észt vesznek az endori ütközetben. Elröppen az egyik leghíresebb EU űrhajó, az YT-2300 Outraider, Dash Rendar hajója. Láthatunk egy újabb felszálló Sentinel osztályú csapatszállítót. Egy szóval, ha eddig valaki hiányolta az ep4-ből a megszokott látványt, most töményen megkapja. Aztán jönnek az olyan finomságok, mikor Obi-Wan aktivizálja magát és néhány kézlegyintéssel lazán kijátsza a rohamosztagosokat. Ilyenkor az embernek hip-hop eszébe jut Qui-Gon, amint Nass-t trükközte meg, vagy ahogy Wattoval próbálkozott, esetleg Obi-Wan, amint a drog-dílert küldte el gondolkodni az életéről És persze kapunk erre egy heveny magyarázatot is Kenobitól, amit eddig hiányoltak, bár az ep2-ben Anakin utalt rá. És persze a fejezet végig készít fel minket a következőre, amikor összefuthatunk a világegyetem leghitványabb söpredékével. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. (szerkesztve) Ep2 óta most láthatjuk csak meg Mos Eisley-t, pedig ott már megtanultuk a nevet (ha időrendi sorrendet tartunk). Jó kis hely ez Luke pedig elindul kalandot keresni, amint azt Yoda mester majd megmondja. Kissé forrófejű még ifjú hősünk Szerkesztve: 2007. Február 6. - MissKarrde Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Először is a környezet. Úgy látszik a birodalmi időkben már nem volt annyira elszigetelt hely a Tatooin, hisz pl. helyőrség működött Eisley-ben. Vagy azok a katonák csak annak a kommandónak voltak a tagjai, akiket Vader küldött a droidok keresésére? Ezt soha nem tudtam igazán eldönteni. Segítsetek. Obi elmetrükközik megint. Nekem itt a klón katonákkal való kapcsolata jut eszembe, amikor még a csillagrombolón osztogatta nekik a parancsokat. Luke meg azt se tudja hova nézzen, úgy meglepődik Obi mutatványán. AMúgy érdekes a felállás, hisz itt csupa 'régi' szereplőt látunk; C3PO, R2, klónok, Obi...csupán Luke az új elem. Mos Eisley-ról nekem első látásra mindig az jut az eszembe, hogy tágasabb mint Mos Espa. Nem annyira szűkek az utcák...és...valahogy másabb. Szerintem jóval kissebb város mint Espa. Van még egy remek jelenet itt, amit sikerült feldobni az újításoknak is. Arra gondolok, amikor Obiék megállnak a kocsma előtt. A háttérben a cgi dewback remek lett! Aztán ott van Obi figyelmeztetése Luke felé, hogy legyen óvatos, pont mint anno az EPII-ben az éjszakai bár előtt, amikor az apját oktatta ki. Luke túlzott magabiztossága is megvan, ami viszont meg a faterra emlékeztet: "I'm ready for anything". Remek dolgok ezek! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Amikor Luke rákérdez, hogy hogyan is csinálta ezt Kenobi, válaszol Obi-wan (Az Erőnek nagy hatalma van a gyenge akaratúak felett). Na itt nekem Luke arckifejezéséből az jön le, hogy "Köszi, de ettől még fogalmam sincs, hogy úsztuk meg!" Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. (szerkesztve) Először is a környezet. Úgy látszik a birodalmi időkben már nem volt annyira elszigetelt hely a Tatooin, hisz pl. helyőrség működött Eisley-ben. Vagy azok a katonák csak annak a kommandónak voltak a tagjai, akiket Vader küldött a droidok keresésére? Lehet hogy van helyőrség mert négy rohamoszi még álldogáll odakint mikor Obiék beérnek a városba de szerintem Obi haverjai a felszerelésük alapján csak droidok után kutathattak mint a sivatagban bámészkodó kollégáik akiknek ugyanaz volt a felszerelésük. Amúgy ez a jelenet nekem is beugrasztott néhány apróságotot a korábbi részekből. Az egyik amikor Obiék beérnek a városba és a lyukashasú droidhoz odarepül a kicsi. Ahogy a nagy a kicsit lecsapja az arra emlékeztet amikor Jar-Jar Watto droidjának az orrára koppint hogy álljon már le. Ugyanerről a kis repcsiről az az EP3-as repcsi ugrik be ami Obihoz és Anihoz odarepül párbaj közben. Onnan már csak az hiányzik hogy Ani lecsapja a kardjával. "Ne zavarj, dolgom van!" Az amikor az egyik Jaweszkó lerepül az őt és társát szállító debelláról és a gyeplőn teng-leng egy kicsit hasonlít arra amikor Ani a Musin a lávában eldőlő és elolvadó cuccoson himbálódzik. Ő ügyesebb volt, meg bírt kapaszkodni. Miután Obiék megszabadulnak rohamiéktól és tovaszáguldanak van az egyik ház előtt egy fóldbe fúrödott és kitámasztott űrhajóroncs amiről az Invisible Hand ugrik be. Szerkesztve: 2007. Február 7. - Rog Ertay Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Amennyire én tudom, akárcsak a Bespinen, itt sem volt helyőrség. Csak a bolygó körül keringő három csillagromboló, akiket Vader rendelt oda a droidok kutatása céljából. Még látni is egy csapatszállítót felszállni a városból. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. (szerkesztve) A szállító tiszta, a sivaszból is felszállt egy. Szerkesztve: 2007. Február 7. - Rog Ertay Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. (szerkesztve) Az a négy pocok zavart meg egy kicsit. Őket is az a szállító vihette oda hogy súgjanak rádión Obi haverjainak az esetleges droidokat szállító siklókról. Szerkesztve: 2007. Február 7. - Rog Ertay Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Xom Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. ebben a chapterben találkozunk rontókkal, ezek nagyon jó teremtmények. imádom ezt a fejezetet, mert jó látványos, bár itt már nem lelhető fel az értelmes fajok változatossága, mint ahogy azt láttuk a prequelek Tatooine-jában. A birodalom jól megtizedelhette a nem emberi fajokat . a Cantina bárba szorultak ki(vagy inkább be ) az idegen lények, de persze ezek már bűnözők. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Az a négy pocok zavart meg egy kicsit. Őket is az a szállító vihette oda hogy súgjanak rádión Obi haverjainak az esetleges droidokat szállító siklókról. Melyik pockok? A dewbackokra gondolsz? Mert azokat is a szállító vitte oda. bár itt már nem lelhető fel az értelmes fajok változatossága, mint ahogy azt láttuk a prequelek Tatooine-jában Azért itt is elég változatosak, vannak trandoshanok, rodiaiak, jawák, az a mumus a siklókereskedelemben, sőt akkor még egy gójalábas akármi is elszambázik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Jó kis elmetrükkös jelenet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. (szerkesztve) Melyik pockok? A dewbackokra gondolsz? Mert azokat is a szállító vitte oda. Azokra gondolok az utca két oldalán a dewbackos rész előtt. Rájuk zoomoltam és úgy láttam olyan a szerkójuk mint azoknak akiket Obi meghülyít. Bár szerintem hülyék voltak már amúgy is. Az öreg csak egyet bűvölt meg a többi meg csak úgy lesett mint Luke ahelyett hogy közbeszóltak volna ugyan miért biztos az hogy nem azokat a drobikat keresik. Biztos nem lehetett ellent mondani a főnöknek. Szerkesztve: 2007. Február 7. - Rog Ertay Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. Ez az a jelenet, ahol kifejezetten fájó visszanézni a felújitás elötti felvételeket... Mos Eisley nemhogy űrkikötőnek nem néz ki, de még településnek is csak jószivből nevezné az ember azt a pár egymás mellett árválkodó épületet. Az "új" Mos Eisley viszont csodálatos. És tényleg jóval tágasabbnak tűnik. Egyébként mi ez a furcsa ferde épület? Úgy túnik mintha egy űrhajó beleállt volna a homokba, s mivel senkinek nem volt igazán útban úgy hagyták Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 11. Úgy túnik mintha egy űrhajó beleállt volna a homokba, s mivel senkinek nem volt igazán útban úgy hagyták Érdekes dolog. Lentebb írtam is hogy engem az Invisible Handre emlékeztet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Február 11. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 11. Valahol olvastam, milyen hajó volt ez valaha, és hogyan került oda, csak sajnos már nem emlékszem rá De marha jól néz ki Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 11. Érdekes dolog. Lentebb írtam is hogy engem az Invisible Handre emlékeztet. Tényleg! Hasonlít rá... Mitha keresztezték volna egy calamari cirkálóval. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 11. A Mos Eisley mesékben van róla szó... hajóroncs ami senkinek nem volt útban, repülni úgysem tudott, úgyhogy inkább befogták kocsmának. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2007. Február 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 11. A Mos Eisley mesékben van róla szó... hajóroncs ami senkinek nem volt útban, repülni úgysem tudott, úgyhogy inkább befogták kocsmának. Igen és Jabba egyik nagy ellensége üzemelteti... nekem is mindig ez ugrik be mikor ezt látom és az is lehet hogy tudatosan rakták bele, elvégre itt feltünik a Dzséjt által is emlitett Dash Rendar hajója is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. A New Hope Chapter 20: The Cantina Time: 0:43:01-0:45:54 Tartalom A Cantina Bárban dúl az élet. A muzsikát egy bith zenekar, Figrin D?an együttese, a Modális Csomók szolgáltatja. A kocsma minden szegletét iszákos, rosszarcú lények foglalják el, kik kártyáznak, üzletelnek, beszélgetnek, nőznek vagy alkoholizálnak. Bithek, talzok, trandoshiak, rodiaiak, emberek, devaroniaiak, ithoriak és számtalan más faj illusztris képviselője van jelen. Nem csoda, hogy Luke tátott szájjal néz körbe, de még C-3PO mozgása is hitetlenkedésről árulkodik. Őket ellenben nem sok tekintet méltatja, azok sokkal inkább szúrósak. Obi-Wan Kenobi rutinosan a bárnál terem és máris üzletelni kezd. Először egy ember férfivel beszél, aki hetykén a háta mögé mutat, egy több mint két méteres kétlábú szőnyegre. Eztán a fickó félreáll, és Ben szóba elegyedik a vukival. Luke-ot ámulatából a csapos durva hangja rázza fel, aki figyelmezteti, hogy droidokat nem szolgál ki, majd mikor az ifjú értetlenül visszakérdez, szinte ráparancsol, vigye ki őket. Luke értve a szóból megkéri C-3PO-t, hogy menjen ki R2-val, mert nem akar zűrt. A protokoll droid engedelmeskedik, mivel ő sem vágyik rá. Eztán Luke a bárpulthoz megy, ahol találomra rendel italt a morózus csapostól, aki rögvest ki is szolgálja. Italára rá sem nézve, Luke körbehordozza tekintetét a lebujon, miközben mellette Ben tárgyal a hatalmas vukival. Ekkor löki oldalba durván az aqualish Ponda Baba és érthetetlen nyelven, de határozottan dühösen ráförmed. Luke ügyet sem vet rá, visszafordul a pulthoz. Ám nem hagyják békén, egy igen torz külsejű férfi kocogtatja meg a vállát. Doktor Evazan, jól láthatóan ittas személyiség, ennek ellenére lelkesen tolmácsolja ivócimborája problematikáját Luke felé. Eszerint, Pondának nem tetszik Luke képe. Az ifjú Skywalker túl sokat erre nem tud felelni, csak annyit, hogy sajnálja, s igyekszik nem tudomást venni a párosról. Örök hiba, mert Evazan újra maga felé fordítja, és kijelenti, neki sem tetszik. Sőt, nyomatékosan megkéri, húzza meg magát, mert őt tizenkét rendszerben ítélték halálra távollétében. Luke ért a szóból, meg is húzná magát, de az ittas jószágoknak már kell a balhé, így nem hagyják. Megperdíti Luke-ot és a képébe üvölti: ?Kinyírunk!? Ám mielőtt beválthatná ígéretét egy nyugodt, rendíthetetlen hang szól rájuk. Ben Kenobi az, aki szépen kéri őket, hogy ne rajta mutassák meg, milyen nagy fiúk. Inkább fizet nekik egy italt. Eme kijelentést Evazan és Boba egyaránt felhívásnak vélték keringőre, uccu félre is lökik Luke-ot, aki sebtiben letarol egy asztalt. A csapos lezúg a pult alá, az iszákosok előrántják fegyvereiket aztán meg jajonganak, mert végtagjaik egymás után a földre hullnak. Vér folyik a csonka kézből, mely döglötten hever a padlón a hasznavehetetlen fegyver mellett. A kocsmában elhal a zene, a ricsaj, a moraj, de még a jajveszékelés is. Nem hallani mást, csak a további támadókat kereső Jedi mester kezében izzó kék fénykard zümmögő hangját. Kenobi végül lekapcsolja a kardot, és a bárban minden visszatér a régi kerékvágásba, mintha mi sem történt volna. Ben felsegíti Luke-ot a földről, majd bemutatja Chewbaccanak, a vukinak, aki egy teherhajón navigátor. Eme jármű talán megfelel az igényeiknek. A kocsma előtt is zajlik az élet. C-3PO és R2-D2 éppen szemtanúi lehetnek, amint a rohamosztagosok a közelükben kérdezgetik az embereket, feltehetőleg éppen őfelőlük. Az aranyszínű droid gyorsan közli is R2-val: ?Nem tetszik ez nekem.? Egy dewbac erre kétségbeesetten felvonyít, ahogy az egyik rohamosztagos leugrik róla. A Cantina Bárban a zenekar játszik tovább. Fejezet vége ------------------------------------------------------------------------------------------------ Mit is lehetne ehhez a fejezethez hozzáfűzni? Mesés. Az ep4 egyik legnagyobb jelenete. Ha eltekintünk az ep1-2-3-tól, akkor anno először itt ismerkedhetett meg a néző a Star Wars világ sokszínűségével. Ha ? ahogyan azt kell ? figyelembe vesszük az ep1-2-3-at, az ember a kocsmában táthatja a száját, ahogy újabbnál újabb lények tekeregnek elénk, illetve szúrhat ki már korábban is látottakat. Hatalmas a kocsmahangulat, az egészre a koronát pedig a zene teszi fel. Egy tökéletes Star Wars pillanat. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy milyen összehasonlítási alap ez Coruscant bárjához az ep2-ből, Az a bár, bár nem volt csilli-villi, mégis kultúráltabb és biztonságosabb volt, mint a Cantina. Itt tényleg lelőhetnek azért, mert rosszul néztél valakire, vagy éppen nem néztél rá arra, akire kellett volna. Durva hely, még akkor is, ha nem számítjuk, hogy rövid idő alatt három vendég szenvedett sérülést. És hőseink egy ilyen helyen akarnak fuvart szerezni. Már ez is jól jelzi, mennyire megfordult a Galaxisban a helyzet. Míg régen a ősök saját szuper hajóikkal utaztak (kivétel az ep2-ben Anakin és Padmé), most a Galaxis hónaljából kell hajót előhúzni. Végül, újabb csodás párhuzam, ahogy az öreg Ben lekezeli a rosszarcúakat. Rutinos lehet már De maga a jelenet értéke is hatalmas, hiszen anno ekkor láthattunk először akcióban egy valódi Jedit, most pedig hosszú idő után most láthatjuk először újra harcolni Obi-Wan Kenobit, s meggyőződhetünk róla, hogy még mindig fürge olyan jó, mint régen. No és persze itt van Chewbacca is, aki meg sem lepődik az öregen, se a fénykardon. Nem csoda, anno látott egy mitugrászt hasonló cuccal, amint a háborúra termesztett figurák fejét aprította le, ráadásul egyszerre kettőét. Bár nem hiszem, hogy aki először sorban nézi, elsőre levágja, hogy ez a vuki az a vuki, ámbátor ki tudja. Jó arc és névmemória esetén minden lehetséges. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. Valóban lenyűgöző jelenet! A fajok sokszínűsége mellbevágó. Coruscant bárjához képest ez sokkal sötétebb, és piszkosabb is, ami mutatja a két hely közötti különbséget. Persze a cantinában vannak a legdurvább arcok, bár az a két hencegő manus, akik belekötöttek Luke-ba, inkább röhejesek, hisz keresve se találhattak volna könnyebb ellenfelet. Ez a jelenet egyben megmutatja, hogy Luke mennyire sebezhető még. Nagyon kell mellé Obi-Wan, aki viszont régi önmagát idézi a csonkolással. Nagyon jó pillanat, ahogy a bárban szinte megfagy a levegő, a fénykard és a jedi láttán. Néhányan biztos vakarták a fejüket, hogy miként is került oda egy Jedi, akik állítólag már rég kipusztultak. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. Isteni hely ez a Cantina Szinte minden benne van, ami a SW-ba kell, kivéve az űrhajókat. Jó viszont látni Csubakkát, legalább megtudtuk, hogy túlélte anno a kashyyyk-i csatát, bár akkor csak egy kisebb mellékszereplő volt. Szerintem valamiféle félelemmel vegyes tisztelet is jár itt Obi-Wannak a közönség részéről. Na persze aztán az élet megy tovább. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. Én is imádom ezt a jelenetet. Ahogy írtátok többen is, fantasztikus hangulata van. Egyszerűen zseniális. Azt sosem tudtam, hogy az ajtóban lévő kék szenzor azt hivatott jelezni, hogy a belépő droid vagy sem? Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. (szerkesztve) Jó viszont látni Csubakkát, legalább megtudtuk, hogy túlélte anno a kashyyyk-i csatát, bár akkor csak egy kisebb mellékszereplő volt. A csata aztán is tartott hogy Yoda elköszönt tőle és Tarfulltól? Szerkesztve: 2007. Február 12. - Rog Ertay Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.