Ugrás a kommentre

Párhuzamok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

S ha mindehhez még hozzávesszük, hogy Lucas kerek-perec kijelentette egy interjúban, hogy a jók szine a barna/ föld szin, mig a rosszaké az elgépiesedett szürke, akkor ez a képi párhuzam közelit a tökéleteshez :clap:

Szerkesztve: - Bomarr
Hozzászólás ideje:

Nem tudom volt-e már, hogy mindkét szülő bemutatkozik egy maszk mögül. Anakin (Anakin!) Vader maszkja mögött van ugye, Padmé pedig Amidala centis sminkje alól vall színt. (vö: volt az az elméletm, hogy az Ep1 kicsiben tartalmazza a Sagát, és ez a motívum pont beleillik)

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
Ep3:

"What brings you to our remote sanctuary?

- Unfortunately, the war.

- There is no war here unless you've brought it with you."

Ep5:

"-What's in there?

-Only what you take with you"

Sorry ha már volt.

Jah pont a legutobbi ROTS nézésnél mondtam ennél a jelennetnél, hogy "Csak amit magaddal viszel" :lol:

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Éjszaka néztem meg életemben először egyszerre a hat filmet, nagyszerű élmény volt :-)

Találtam három párhuzamot, ha már voltak, akkor elnézést!

1. Obi-Wan kétszer is "Hello, there!" felkiáltással üdvözöl egy droidot (Ep3-ban Grievoust, Ep4-ben R2-t)

2. A Skywalker-családban divatos a legnagyobb veszély közepette is puszit adni a férfiaknak (az Ep2 arénajelenetében Padmé Anakinnek, az Ep4 Halálcsillagán Leia Luke-nak)

3. Anakin megszegte a kötelességét, amikor a rábízott feladat helyett megpróbálta megmenteni édesanyját a halálból, majd átállt a sötét oldalra, hogy Padmét is megmentse a látomásaiban felbukkanó haláltól (egyszer sem sikerült) - Luke az Ep5-ben vizionálja Leia és Han halálát, Yodának ellenszegülve megszakítja a kiképzést, viszont sikeresen megmenti őket.

Hozzászólás ideje:
Puszi még eszembe sem jutott.

De én úgy emlékszem Luke nem ment meg senkit, sőt Leiáek mentik meg őt.

Hát, ha Luke nem megy oda, akkor Vader személyesen kíséri fel a kompra Leiat és Chewit, akkor pedig Lando vagy semmit sem csinál, vagy mégis, akkor viszont végül örült volna, ha Chewi mancsai közé került volna, Vader helyett.

Hozzászólás ideje:

Viszont ez a Return of Jediben is van amikor Jabba bárkájáról ugranak le miután elkezd felrobbanni a bárka.

Hozzászólás ideje:
Ekkor már Han nője volt Leia, minek puszilgatta volna Luke-ot?

Én nem vártam hogy puszilgassa. Úgy emlékeztem rá hogy nem smároltak.

Ezt annak címezd aki szerint igen. :D

Hozzászólás ideje:

Az Ep5 végén valóban nem, de az Ep6 elején már annál inkább (ezért nem is írtam hozzá egyetlen filmet) - csak kimagyarázom magam :-)

Hozzászólás ideje:

Az ep2-ben, mikor Anakin meghallgatván Cliegg Lars beszámolóját Shmi elrablásáról és feláll, Owen megkérdi:

"Where are you going?" - Hová mész?

Anakin megfordul és céltudatosan kijelenti, hogy megy megmenteni az anyját.

Az ep4-ben, miután Luke összeveszett Owennel, majd feláll, Beru kérdi meg:

"Where are you going?" - Hová mész?

Luke megfordul és dühött gúnnyal válaszol, hogy sehová nem mehet, max droidokat pucolni.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.