Ugrás a kommentre

1x03 - Fuel for the Fire


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

3. rész - Fuel for the Fire / Olaj a tűzre

 

epguidere103.jpg

 

Írta: Eugene Son

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Castilon

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Neeku Vozo - Josh Brener

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Jace Rucklin - Elijah Wood

Gorrak Wiles - Eric Bauza

Lin Gaava - Rachael MacFarlane

Z'Vk'Thkrkza "Z néni" - Tovah Feldshuh

Torra Doza Myrna Velasco

Hype Fazon Donald Faison

Freya Fenris Mary Elizabeth McGlynn

Glem Dee Bradley Baker

Bolza Grool Fred Tatasciore

Griff Halloran - Stephen Stanton 

Bo Keevil - Dave Filoni

Jak Sivrak - Greg Proops

Narb - Fred Tatasciore

Egdir Dee Bradley Baker

Garma - Greg Proops

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Opeepit - ???

Al - Jonathan Lipow

G1-7CH "Glitch" Jonathan Lipow

BB-8

R1-J5 "Bucket"

 

Történet

Kaz továbbra sem boldogul a colossusi mindennapokban. Amikor újabb galibát csinál és magára haragítja Yeagert, megpróbál új barátokra szert tenni. Ám mint annyi mindenki a Colossuson, a legszimpatikusabb emberek sem ma született bárányok.

 

Érdekességek

- Ő Garma, egy idős arcona nő. Ő javasolta Kaznek, hogy lakjon vele, ám a fiú elutasította.

- Az epizód egy korai változatában a fiatal versenyzők, akikkel Kaz találkozik a Camie, Fixer és Deak nevekre hallgattak. Ezek voltak Luke Skywalker tizenéves barátainak nevei a Tosche Állomáson, az eredeti Star Warsban, ám azt a jelenetet végül kivágták a filmből.

- Jace Rucklin hangja a régi Star Wars-rajongó, Elijah Wood.

- Rucklinnak, a hajójának és társainak kopottas kinézete, fakóbb színei vannak, mivel még mindig küszködnek, hogy a Kolosszus versenyzői legyenek. Csak az Ászoknak és a gazdag lakosoknak van megfelelő státuszuk és kellő pénzük, hogy új, rendelésre gyártott hajókat és felszereléseket vegyenek.

- Rucklin siklójának dizájnja egy korai koncepción alapszik A Jedi visszatérből, amit Nilo Rodis-Jamero készített.

- Amy Beth Christenson művészeti vezető szerint, Opeepit az egyetlen takarító a Kolosszuson; egy friosiai, akinek a védő-szemüvegét úgy tervezték, hogy excentrikus legyen, hangot adva a frusztrációjának, ha valaki felfordulást csinál. A padlófényezőjét kizárólag neki tervezték.

- A holografikus kép, amelyet Kaz talál Yeager magánirodájában, megmutatja egy győztes X-szárnyú osztag egy részét a Jakkui csata idején. Egy lezuhant csillagromboló nyugszik mögöttük a sivatagban, ami a Star Wars: Az ébredő Erőben is látható volt.

- A Yeager családját ábrázoló fotó a Batuun készült - ugyanazon a helyen, amely a közelgő Star Wars témájú Disney parkban (Star Wars: Galaxy's Edge) is feltűnik.

- Egy csepp hiperüzemanyag az ionhajtóműbe - ami katasztrofális Rucklin gépének esetében - így teljesítette a Millennium Falcon a Kessel-futamot a Solo: Egy Star Wars történetben.

- A Kolosszus közepén lévő torony úgy lett kialakítva, hogy Doza mindent szemmel tarthasson. Az irodájának és irányítótornyának (ami az irodája felett van) 360 fokban vannak az ablakai, így mindig tiszta a kilátás az egész bázisra, és ügyelni lehet a kalóz támadásokra. Magas biztonsági szintű, mert: A) a bázis legmagasabb pontján van, B) csak turbólifttel érhető el, amit különleges biztonsági droidok őriznek, és C) mert hatalmas légvédelmi ágyúk védik a külvilággal szemben.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Jace Rucklin teljes karakter illusztrációja

 

2.jpg

Yeager garázsának belső tere

 

3.jpg

Rucklin siklója I

 

4.jpg

Rucklin siklója II

 

5.jpg

Katapult ülés

 

6.jpg

Lebegő raklap

 

7.jpg

A motor

 

8.jpg

Rucklin versenyhajója

 

9.jpg

Hiperüzemanyag tároló konténer

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Végül ez a rész is megvolt. És tetszett, bár filler epizód volt, ennek ellenére bejött. Jó volt kicsit megismerni Yeager múltját. Szóval akkor a Jakkui csatában vett részt. És családja is van - vagy volt, jó kérdés, hogy megvan -e neki még bár úgy sejtem, hogy nem. :(

 

Jace Rucklin jó kis genyó volt, szépen kihasználta Kazt, aki pedig még mindig tanulja a Colossusi életet. Nem lehet könnyű Kaznak, látni rajta, hogy legszívesebben kint versenyezne a többiekkel. Az mókás volt, amikor nézte a versenyt és a motor elkezdett megindulni végül az óceánba esett. És a végén is ugyanez volt. :lol: Balszerencsés Kaz. :D

 

Bucket végre picivel jelentősebb szerephez jutott, bár a hangját még mindig szoknom kell.

 

Az az üzemanyag koréliai volt, ahogy hallottam. Koaxium talán? :hmm:

 

Sokat nem tudok írni a részről, Kaz szerzett magának egy újabb ellenséget - vagy éppen barátot, de a végén az az elválás inkább előbbire enged következtetni - és a kalózok még nem jöttek vissza. Érdekes lesz látni Kaz és Yeager viszonyát ezek után. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fillernek nem mondanám, mert ennek is része a kémkedés, pontosabban Kaz kémkedésre való felkészülése. Plusz rengeteg új dolog volt benne, új szereplők, új hajók, Kaz és Yeager karaktere is fejlődött, új infók is kiderültek. Nem igazán filler. Ennek ellenére szerintem ez gyengébb rész volt, méghozzá azért, mert naná, hogy el kellett játszani a beilleszkedési problémát. Oké, érthető, logikus következménye mindannak, amit eddig láttunk és illik is Kazhoz. Ugyanakkor pont ezért kiszámítható, kevés volt az eredeti momentum.

 

Amit kiemelnék, az az, amit az előző részben is említettem: Kaz nem egy instant hős, fejlődnie kell. És egyre inkább kiderül, hogy minden téren. Korábban említette, hogy az apja eddig mindent a hátsója alá tolt, és ez most csúnyán visszaüt rá, mert egyrészt ott a bizonyítási vágy, másrészt meg az, hogy még az emberi kapcsolatokkal is gondja van, hát még az olyan apróságokkal, mint a szerelés. Mondjuk éppen ezért azért kíváncsi lennék, mi járt Poe fejében, amikor Kazt választotta arra, hogy infókat szerezzen. Kémnek küldte szerelő álcával, miközben Kaz látványosan béna mindkettőben. Dameron belökte a mély vízbe anélkül, hogy akárcsak tanácsot adott volna az úszásról, nemhogy kitanította volna.

Ezzel talán megkérdőjelezhetjük a sorozat alapkoncepcióját, ugyanakkor tanúbizonyságnak állíthatjuk annak, hogy mennyire szűkösek az Ellenállás erőforrásai. Érdemes összevetni a Rebelsszel, amiben már az első évadban kiderült, hogy az amúgy még nem is szervezett lázadásnak is van legalább egy szuper spéci titkos kéme Fulcrum képében. Ezzel szemben az Ellenállás ugyanerre a feladatra szinte az utcáról hív be embert. Ez utóbbi tetszik, mert ezzel is el tudják különíteni az Ellenállást a Lázadók Szövetségétől, plusz a szervezet léte is hihetőbb.

 

Apropó, szerintem egyáltalán nem fura, hogy sokan nem is tudnak az Ellenállás létezéséről. Ez nem egy publikus szervezet, titokban működik a Köztársaság határain kívül. Ráadásul látható, hogy tényleg híján vannak mindennek, amire szükségük lehet. A Lázadók Szövetségében egy kisebb sejt lehettek volna, mint a Főnix Sejt. Tulajdonképpen ha végiggondoljuk a látottakat, kimondhatjuk, hogy az egész Ellenállás nagyjából akkora, mint a Főnix Sejt volt anno. És az első részben látott korvett lehet, hogy anno a Főnixnél szolgált. :) Kevesen vannak, titokban üzemelnek, jelentéktelen senkik az egész Galaxisra vetítve. Nyilván vannak világok, ahová eljut a hírük, hiszen a jakkui Rey hallott róluk, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy mindenhová eljut az, hogy van egy Ellenállás nevű banda.

 

Érdekes lehet Yeager múltja, nyilván oka volt annak, hogy beállt Lázadónak. Felteszem ez az ok a családjához köthető. De még meg kell várni, mivé fejlődik ez. Ha haladunk a jól bevált Star Wars recept mentén, akkor Yeager, azaz a mentor karakter eleve halál fia. Viszont kíváncsi vagyok a hajójára, a trailerben láthattuk Poe-val együtt repülni, szóval nyilván előkerül majd a sufniból.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hogy miért pont Kazra esett a választás azon én is gondolkodtam. Nyilván mellette szólt a lelkesedés is, meg Poe mint pilóta valszeg túlbecsüli a jó pilótákat. Nem lepne meg ha azt gondolná, hogy aki jól elvezet egy gépet az szinte bárhol megállja a helyét.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sajnos így 3 (4) rész után azért ennél többet várnék. Eddig kb az első rész tetszett igazán, a másik kettő meg inkább aranyos volt számomra. Gondolom ez még erősen csak a felvezetés szóval úgy is állok hozzá, de lassan azért történhetne is valami. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem az évadban nagyrészt ilyen részek lesznek. Én nem bánnám. Engem ez sokkal jobban leköt mint az hogy a Rebelsben rendre megütköztek a Birodalommal és mindig nyertek a jófiúk vagy leléptek érdemi veszteség nélkül. Valszeg ha nagyon hangsúlyos lenne az Első Rend velük dettó ez történne. Nekem ez a kis világépités, kis helyi konfliktusok sokkal jobban működik mint hogy az Első Rend végig szerencsétlenkedje az egészet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is tetszenek az ilyen részek. Azzal, hogy az évad 22 részes, megvan adva a lehetőség arra, hogy kitágítsák ezt a korszakot az alkotók. Én is sok világépítős részre számítok még, de főleg a versenyzés lesz itt a főszerepben.

Mondjuk Kaz már így is szerzett nem éppen kevés ellenséget: a kalózok, az aleeni kiscsávó, Jace Rucklin - pluszba még ott lesz szerintem Vonreg is, ez 100%. Kitudja hogy még ki fog feltűnni, aki inkább a kisembert képviseli ebben a játszmában. 

 

Jace -ék amúgy megemlítették Yeager hajóját, jó kérdés, hogy hova dugta el, azért nem kis járműről van szó. És az is meglep, hogy szerintük Yeager ha akarná, akkor a legjobb pilóta lenne. :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

49 perccel korábban, Bence1997 írta:

@kudar az évad 22 részes, tehát bőven van idejük. :)

Tudom, és ezért mondtam, hogy megértem, hogy ez még csak a felvezetés. Nyilván ez 22 részes évadban nem lehet mindig a főszállal foglalkozni, de sajna ez engem nem annyira köt le, hogy Kaz ügyetlenkedik. Vicces, aranyos és persze gyerek sori, de ha már belógattak, Poe-t, STBt és Phasmát akkor lassan őket is szeretném majd látni. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez az epizód megint gyengébbre sikeredett. Yeager múltja elkezdett érdekelni és Kaznál is volt fejlődés. Az első négy (ha a bevezető első részt 2 résznek számítom) epizódból eddig a kalózos rész tetszett úgy-ahogy, a többi meg szódával elmegy, vagy még néha azzal se. Remélem, hogy később lesznek más témák is. A helyszín jó, de a baj nálam az, hogy a pilóták és a versenyzők sosem tudtak lekötni, sokszor unalmasnak tartom a velük történteket. A politikusok is jobban érdekelnek, tehát még az ÚJ Köztársaság Szenátusával foglalkozó széria is jobban érdekelne, mint ez. De hátha később jobb lesz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát de @Darth Revan9, nem nézted az eddigi promóciós videókat? Abban színtisztán kimondták, hogy egy feelgood, ifjú gyerekeknek készülő, versenyzős(!) sorozatot készítenek. Ez az alap, ami majd később kiterjesztenek. A Rebels is hasonló volt kezdetben. Kis csapat, akik ellenálltak a Birodalomnak, aztán az évad végén egy nagyobb vízbe ugrottak. Itt is ezt követhetik szerintem. Kémkedés van, versenyzés van, aztán majd a végén mindenki oldalt választ és jöhet az akció. És ezzel együtt jöhet majd Rey is - ezzel képviselve a jedi vonalat - szóval adni kell neki időt. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És pont ezt a kiterjesztést várom. Csak közben szeretnék képben maradni, hogy kivel mi történik, hogy aztán ne kelljen vakargatnom a fejem, hogy mi történt. A promóciós videókat egyébként annyira nem néztem. Tehát kizárt, hogy az első évadban foglalkozzanak politikával, Snoke-kal, Kylo Ren-nel Ren-lovagokkal meg ilyen témákkal?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Tehát kizárt, hogy az első évadban foglalkozzanak politikával, Snoke-kal, Kylo Ren-nel Ren-lovagokkal meg ilyen témákkal?

Hogy lenne már kizárt? Annyi van, hogy sokáig csak ezzel foglalkoznak, a Kolosszussal, aztán majd valamikor az ep7-et keresztezik. Hogy mi lesz benne, azt mi sem tudjuk, mert még nem láttuk mi sem a sorozatot. Ugyanannyi esélye van Snoke feltűnésének, mint annak, hogy sosem említik a nevét sem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Tehát kizárt, hogy az első évadban foglalkozzanak politikával, Snoke-kal, Kylo Ren-nel Ren-lovagokkal meg ilyen témákkal?

Abszolúte nem kizárt. Viszont a készítők is azt mondták, hogy a sorozatban nem várjunk erőhasználókat - itt gondolom a sorozat kezdetére gondolt - mivel nincsenek túl sokan. Ugye van Luke, de ő elvan az Ahch-to -n, Kylo Ren és Snoke + a Ren lovagok sütögetik a terveiket, míg Rey még a Jakkun éli az életét. Viszont én nagyon is számítok Kylo és a Ren lovagok jelenlétére. De úgy gondolom, hogy a finálé felé fognak megjelenni - vagy az évad második felében. Az egyik készítő is azt mondta, hogy a fontosabb karakterek néha-néha felbukkannak majd, de nem rajtuk lesz a hangsúly. Lesz az Első Rendnek saját emberei is. És már láttuk a piros ruhás Vonreg -et, továbbá Phasma megemlített egy Pyre parancsnokot is, akik szerintem a Resistance Kallusai lesznek. Ők fognak majd az első évadban komolyabb szerephez jutni, néha-néha Phasma és Hux betoppan, aztán pedig amikor elérjük az Ep7-8 történetét - és túl is megyünk rajta - akkor már jöhetnek az erőhasználók.

Mert úgy hiszem, hogy ebben a sorozatban kitudnák majd aknázni a Ren lovagjait. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek rész volt! Kaz tovább bukdácsol a Colosuss "útvesztőiben". Valahogy nem akar tanulni a hibáiból. Legalábbis nem eléggé. Yeager szigorúságát elég hamar kezdi megunni, ami rossz kezekbe sodorja-megint. Egyre jobban tetszik Kazuda karaktere. Tele van hibákkal a srác, cseppet sem hasonlít a korábbi hősökre. Talán Ezrát tudnám hozzá hasonlítani, de még a Lothali is belevalóbb volt mint Kaz. Jól írták az első rész érdekességei között: Xiono a földön egy szárnyaszegett madár, az égben viszont szárnyal. Egyébként épp ez adja már most a sorozat izgalmát és erejét. Mert ahogy Yeager is mondta Kaz jó ember, és drukkolunk neki. Drukkolunk, hogy végre sikerüljön egy hajtóművet összeraknia, hogy ne szívassa meg minden második Colusussi pernahajder senki. Ilyen még nem volt az SW sorozatok történetében, szóval ez üdítő kivétel. :clap: Kíváncsi leszek mikor kezd el beépülni a környezetébe, és fog felfelé ívelni a Colousussi pályafutása. 

 

A Koréliai hyperhajtómű üzemanyag zseniális világépítő húzás volt, azonnal beugrott a Solo. Aztán Yeager talán most mutatta meg először, hogy hatalmas szíve van és remek ember. Egyrészt bepillantást nyerhettünk a múltjába, másrészt ahogy Kaz félrelépését kezelte azelőtt le a kalappal. Viszont sok jót nem tudok elmondani Jace Rucklinról. Amellett, hogy egy piti tolvaj, még egy képmutató seggfej is. Kaznak lassan annyi ellensége lesz, hogy egyre inkább szüksége lesz Yeager támogatására. Bár mind a két pojácának megmentette az életét, de ez ebben a miliőben úgy tűnik felejtős. 

 

Szerintem ez volt eddig e legkomolyabb epizód, de itt is voltak azért kis poénok, mint pl. a fogatlan mami aki szívesen lakna Kazudával. :lol: Továbbra is rengeteg mellékszereplő tűnik fel a hátérben és mindegyik más, alig-alig van ismétlés. Most ráadásul feltűnt, bár csak messziről  Imanuel Doza is, aki később nyilván komolyan bekapcsolódik a történetbe. A történetbe amit szeretek, leköt és érdekesnek tartok. Filoni és csapata nagyon tud valamit. Imádom ezt az embert.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2018. 10. 07. - 19:56, Dzséjt írta:

Ennek ellenére szerintem ez gyengébb rész volt, méghozzá azért, mert naná, hogy el kellett játszani a beilleszkedési problémát. Oké, érthető, logikus következménye mindannak, amit eddig láttunk és illik is Kazhoz. Ugyanakkor pont ezért kiszámítható, kevés volt az eredeti momentum.

Lehet, hogy nem nézek sok sorozatot, de nekem megfelelő volt a sztori. Mint írtam is ez volt benne a legjobb. Mármint a beilleszkedési problémák eszkalálódása. Teljesen logikus volt, hogy az "arisztokrata" Kaz hamar beleun abba a szerepbe amibe csöppent.

 

2018. 10. 07. - 19:56, Dzséjt írta:

Dameron belökte a mély vízbe anélkül, hogy akárcsak tanácsot adott volna az úszásról, nemhogy kitanította volna.

Ezzel talán megkérdőjelezhetjük a sorozat alapkoncepcióját,

Ezzel nem értek egyet, emiatt:

2018. 10. 07. - 19:56, Dzséjt írta:

ugyanakkor tanúbizonyságnak állíthatjuk annak, hogy mennyire szűkösek az Ellenállás erőforrásai. Érdemes összevetni a Rebelsszel, amiben már az első évadban kiderült, hogy az amúgy még nem is szervezett lázadásnak is van legalább egy szuper spéci titkos kéme Fulcrum képében. Ezzel szemben az Ellenállás ugyanerre a feladatra szinte az utcáról hív be embert. Ez utóbbi tetszik, mert ezzel is el tudják különíteni az Ellenállást a Lázadók Szövetségétől, plusz a szervezet léte is hihetőbb.

Pont az érhető tetten ami Kaz karakterében is. Minden más mint korábban mert más korszakban vagyunk. És bár hasonló szervezetek vannak a színen, a körülmények teljesen mások.

 

2018. 10. 07. - 19:56, Dzséjt írta:

Apropó, szerintem egyáltalán nem fura, hogy sokan nem is tudnak az Ellenállás létezéséről. Ez nem egy publikus szervezet, titokban működik a Köztársaság határain kívül. Ráadásul látható, hogy tényleg híján vannak mindennek, amire szükségük lehet. A Lázadók Szövetségében egy kisebb sejt lehettek volna, mint a Főnix Sejt. Tulajdonképpen ha végiggondoljuk a látottakat, kimondhatjuk, hogy az egész Ellenállás nagyjából akkora, mint a Főnix Sejt volt anno. És az első részben látott korvett lehet, hogy anno a Főnixnél szolgált. :) Kevesen vannak, titokban üzemelnek, jelentéktelen senkik az egész Galaxisra vetítve. Nyilván vannak világok, ahová eljut a hírük, hiszen a jakkui Rey hallott róluk, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy mindenhová eljut az, hogy van egy Ellenállás nevű banda.

És pont ezt vártuk a sorozattól! Építi és előzményt ad az EPVII-nek és ezáltal az (sequel) UK világának. Mi lesz itt az évad végére? Megint más szemmel lehet majd az EPVII-re nézni. :D 

 

2018. 10. 07. - 21:36, Bomarr írta:

Hogy miért pont Kazra esett a választás azon én is gondolkodtam. Nyilván mellette szólt a lelkesedés is, meg Poe mint pilóta valszeg túlbecsüli a jó pilótákat. Nem lepne meg ha azt gondolná, hogy aki jól elvezet egy gépet az szinte bárhol megállja a helyét.

Nagyon akarta a küldetést. :D 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

20 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ezzel nem értek egyet, emiatt:

Én sem értek egyet, ezért is írtam oda, hogy "talán", ugyanakkor, ha az ember nem gondolja végig, amit utána fejtegettem, akkor jogosan hozhatja fel. És attól tartok, sokan nem gondolják végig. Már csak azért sem, mert automatikusan egyenlőségjelet húznak a Lázadók Szövetsége és az Ellenállás között és még azt sem tudják igazán felfogni, hogy a Lázadók is kevesen voltak. Földi léptékkel az ep6-ban felvonultatott had soknak tűnhet, de galaktikus szinten iszonyú kevés. Szerintem a coruscanti csatában több hajó vett részt, mint amennyi hajója a Szövetségnek összesen volt. És bár több ezer tagot számlált a szervezet, még ők is sokszor megosztották a feladatokat. Luke a Zsivány-osztag parancsnoka volt, az Echo bázison mégis járőrözött. De Han kinevezése tábornokká is fura volt a Solóig, hiszen ő pilóta volt, mégis rábíznak egy gyalogsági akciót? Persze a Solónak hála már értjük, miért kaphatott Han ilyen megbízatást: gyalogsági katona is volt, ráadásul háborús veterán ilyen formában.

Az ep8-ban, amikor bejelenti Holdo, hogy mindössze 400-an maradtak, az elsőre soknak tűnhet, de tulajdonképpen vannak videojáték fejlesztő stúdiók, amikben kétszer ennyi ember dolgozik. És az Ellenállásnak egy egész Galaxisban kell ténykednie. Ráadásul titokban. És a sokkal-sokkal nagyobb Lázadók Szövetségének is meg kellett osztania a feladatokat az embereknél, akkor az Ellenállásnak még inkább meg kell. Az emberek nagy többsége viszont ebbe nem gondol bele.

 

Kazzal kapcsolatban ami engem most a legjobban érdekel, az a küldetése eleve elrendelt bukása. Remélem, ezt meglovagolják a készítők. Az Ellenállás már tudja, hogy az Első Rend támadásra készül, az ep7-ben pedig szerepel a támadás, amiről addig semmit sem tudtak. Vagyis már most tisztában vagyunk vele, hogy Kaz nem fog tudni információt szerezni az Első Rendről, legalábbis arról a támadásról, amiről infót kéne szereznie.

Na most, Kaz már most értékes időt vesztett a csetlésével-botlásával. Ez már egy jó karakterkonfliktust adhat önmagával szemben, önvádak és önmarcangolások egész sorát hozhatná el. De még ott lehet az apjával való rossz, rendezetlen kapcsolata és milliárdok halála is. Ezt nagyon szépen ki lehetne bontani.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész kevésbé tetszett, nagyon kiszámítható volt. Pozitívum, hogy Yeager élettörténetéből egy-két csipetnyi infót megtudtunk. Vajon mi történhetett a családjával? Ahogy ránézett arra a holofotóra, egyértelmű, hogy már nem élnek. :( Nagyon kíváncsi leszek ennek kibontására. Ezenkívül megismerhettünk új szereplőket is. Kaz csak úgy gyűjti a barátokat az állomáson. :D A végén egy pillanatra feltűnt Doza százados is. Már várom az első igazi debütálását.

 

Ezentúl sok mindent nem tudok elmondani az epizódról. Kaz tipikus szépfiú, néha már letehetetlenül szerencsétlen és béna. Remélem, a sorozat "humora" nem csak ezen bénázásokban fog kimerülni, ennél azért sokrétűbbnek gondolom az úgynevezett ifjú korosztály igényeit. A Yeager-Kaz szembenállás kifejtése és kezelése okés, de a többi erősen felejtős. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem, amint befejezi a Fireballt, visszakerülhet oda. Ott biztosan jobban tudna érvényesülni és valószínűleg a népszerűsége is megugrana. Meg szerintem az Első Rend spiclije eleve a pilóták között van.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon valószínű. Kötve hiszem, hogy a Bolza Grool szintű alakok az ER látókörébe kerülnének. Viszont a pilótákat, kettőt kivéve abszolút nem ismerjük. Szerintem ők egy szinttel feljebb élhetnek. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én úgy vettem ki, hogy azok lakhatnak ott, akik legalább egyszer már győztek. Mivel indulni innét nézve bárki indulhat, de az Ászokat nem mindenki tudja legyőzni. Ha sikerül, akkor tulajdonképpen bekerülsz az Ászok közé, versenyezhetsz, amennyit akarsz, felkerülsz a Doza Toronyba, de cserébe védened kell az állomást. Legalábbis ez jött le az eddigiekből. Bár lehet, hogy a védés nem kötelező, mivel Griff ezt kihagyta, de simán el tudom képzelni, hogy csak piásan héderelt valahol. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

cserébe védened kell az állomást.

Valahogy ez logikus is. Kíváncsi lennék a mélyebb struktúrájára ennek az egész állomásnak. Miért is laknak ott a különféle lények? Mi a célja egyáltalán Dozának? Csak úgy vannak és kész? Érdekes kérdések. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is kíváncsi vagyok erre, de szerintem meg is fogjuk kapni a választ. Én jelenleg azt tudom elképzelni, hogy a versenyekkel csábít ide megannyi űrhajó-tulajdonost, akik aztán itt tankolnak, költenek a különféle létesítményekben, műhelybe viszik a hajóikat, stb. Az itteni szerelőknek és boltosoknak és kocsmárosoknak meg nyilván bérleti díjat kell fizetnie Dozának. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ebben a részben nagyon tetszett ahogy Ody is írta hogy összekapcsolták a Soloval. Igaz nem koaxium az itteni anyag, de ezek szerint minden hipertéri üzemanyag robbanásveszélyes és kis adagban durván megnöveli egy űrhajó gyorsulását. Nagyon tetszik hogy a sorozatot összehozzák a filmekkel. Jace totál idióta volt. Megmentik aztán neki áll feljebb. Hagyni kellett volna felrobbani. Kazuda is kezd beérni, kiváncsi leszek mi lesz az első igazi feladata. Gondolom nem azt fogjuk nézni egy évadon keresztül hogy szerelget, szerencsétlenkedik és versenyez.

Arra is kiváncsi leszek milyen hajóval fog versenyezni hisz az egyetlen ebben a részben felrobban.

Az is izgalomra ad okot hogy a kőkemény Phasma ellen hogy fog helytállni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.