Ugrás a kommentre

1x10 - Station Theta Black


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

10. rész - Station Theta Black / Fekete Théta állomás

 

epguidere110.jpg

 

Írta: Brandon Auman

Rendezte: Sergio Paez

 

Helyszín: Castilon, Fekete Théta állomás, Starkiller bázis

 

Szereplők:

Poe Dameron - Oscar Isaac

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Leia Organa tábornok - Carolyn Hennesy

Phasma százados - Gwendoline Christie

Elrik Vonreg őrnagy - Lex Lang

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Tam Ryvora - Suzie McGrath

BB-8

CB-23

R1-J5 "Bucket"

 

Történet

Kaz és Poe Leia tábornok parancsára az Ismeretlen Régiókba utazik, hogy kivizsgálják, mi van azokon a koordinátákon, amiket Kaz korábban szerzett meg kémtevékenysége részeként. A két pilóta legnagyobb meglepetésére egy, az Első Rend korábbi bányászállomására bukkannak.

 

Érdekességek

 - A Tűzgolyó kijelzőjén látható veszély-jelző információ ugyanazzal a betűtípussal van írva, mint amit a Kereskedelmi Szövetség számítógépei is használtak a Star Wars: A baljós árnyakban. Miközben Kaz rendszere összeomlik, a következő olvasható a kijelzőn: "RENDSZER FIGYELMEZTETÉS."
- Az epizódban közreműködött Darren Marshall, aki a karakter maketteket készíti a sorozathoz. Nem csak azokat a maketteket, amiket egy irányelv mentén használnak a kész változatokhoz, hanem azokat is, amikről a tényleges 3D szkennek készülnek, amik már a sorozatban látott modellek. Az első karakterek, akik átmentek ezen a folyamaton, az Poe és Leia.
- A sorozatban Leia Organa tábornok ugyanazt a gyűrűt viseli, mint amit a Star Wars: Az ébredő Erőben és a Star Wars: Az utolsó Jedikben.
- Az Ismeretlen Régiók egy hatalmas területnyi felfedezetlen űr, a Nyugati Régiókon túl. Itt rejtőzik az Első Rend haderejének nagy része a kíváncsi tekintetek elől a Star Wars: Az ébredő Erő előtt.
- Számos vizuális elem van az aszteroida bázis kültéri helyszínein, amik arra utalnak, hogy az aszteroidákat teljesen kibányászták. Hatalmas fúrók vannak a bázison kívül, amelyek csaknem teljesen kibányászták az aszteroidákat, szinte csak a vékony külső réteget hagyva hátra, miközben az árok-szerű támogató szerkezetek gátolták meg az aszteroidát a széthullástól. A bázis belseje csak egy nagy hangárból áll, illetve néhány folyosóból, amik a parancsnoki központba vezetnek.
- Kaz megemlíti, hogy ő és Poe "ülő kacsák", ami nem az első említése az állatoknak a Star Warsban. Panaka kapitány is ezt a kifejezést használta Amidala királynőnek aggodalmában, miközben áttörtek a nabooi blokádon a Star Wars: A baljós árnyakban. Sok évvel korábban, az első Star Wars film regényváltozatában Obi-Wan azt mondta Luke-nak, hogy egy kacsát is meg kell tanítani úszni. Amire Luke azt válaszolta, hogy "Mi az a kacsa?"
- CB-23 és BB-8 egyaránt tartalmaznak elemeket a Star Wars: Az ébredő Erő koncepciós rajzaiból. CB laposabb feje egy felhasználatlan filmötlet, míg BB nagyobb feje és szem aránya szintén korábbról származik.
- Az Első Rend őrszem droidja már feltűnt háttérszereplőként a Star Wars: Az ébredő Erőben és a Star Wars: Az utolsó Jedikben, de az előtűnő fegyvereit kimondottan ehhez az epizódhoz tervezték. A Star Wars: Battlefront II tisztelgett először a dizájn előtt, amikor 2017 decemberében bemutatták a játékot.
- A dedlanite egy olyan anyag, ami számos világon megtalálható, szerte a Galaxisban. Az első feltűnése a 2015-ös Chewbacca című mini Marvel-képregénysorozatban volt az Andelm IV barlangjaiban.
- A hiperhajtómű a Star Wars technikai előrehaladottságának egyik mutatója. A Köztársaságban a Jedi vadászgépeknek egy külső hiperhajtóműgyűrűre volt szükségük, hogy fénysebességre ugorjanak. A Birodalom idején bár a TIE vadászok túl kicsik voltak, hogy saját hiperhajtóművük legyen, az apróbb Lázadó hajóknak volt. Most, az Első Rend idején a Különleges Erők TIE vadászai és azok a TIE-ok, amiknek fontos hajókat kell kísérniük rendelkeznek hiperhajtóművel.
- Amikor Poe a szkennereit használja, hogy életjeleket keressen, Kaz után kutatva az aszteroida törmelékben, a műszer ugyanazt a hangot adja ki, mint az a hósikló, amelyik Luke Skywalkert és Han Solót keresi a Hoth pusztaságában a Star Wars: A Birodalom visszavágban.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Poe Dameron makett

 

2.jpg

Az Első Rend űrállomása

 

3.jpg

Sugárvető

 

4.jpg

Az Első Rend csillagrombolója I

 

5.jpg

Az Első Rend csillagrombolója II

 

6.jpg

Első Rend űrállomás I

 

7.jpg

Első Rend űrállomás II

 

8.jpg

Első Rend űrállomás III

 

9.jpg

Az űrállomás folyosói I

 

10.jpg

Az űrállomás folyosói II

 

11.jpg

Ello Asty karakter illusztrációja

 

12.jpg

Első Rend őrszem droid

 

13.jpg

Űrbóják 

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek kis epizód volt ez és most nem csak a fain kis űrcsatára gondolok a végéről, de sok apró elejtett megjegyzés és látványelem miatt is. Először is, míg a Recruitban a Csillagpusztítónak voltak befejezetlen részei, itt már láthatóan kívülről teljesen kész. Ez nekem azt sugallja, hogy a Hosnian-kataklizma már tényleg nincs messze.

 

Aztán, örültem Leia feltűnésének, bár az elején kicsit csalódtam. Poe úgy vezette fel, mintha itt valami komolyabb beszélgetés jönne Leia és Kaz között, aztán a tábornok szólt két mondatot. Szerencsére a végén visszatért, és ott elejtett egy olyan infót, amitől letettem a hajamat: a köztársasági szenátorok hasznot húznak az Első Rend fegyverkezéséből! Na ne baz' meg! :o Hát így nem csoda, hogy ezek a agyalágyult politikusok a kisujjukat sem mozdították! Hát komolyan, az új Köztársaság egy fikarcnyit sem jobb a Palpatine vezette réginél. Ezért halt meg Bail? Ezért harcolt Leia, Han és Luke? Ezért a sz*rkupacért? A régi Köztársaság legalább ezer évig fennállt, ez harminc évet nem bír ki tisztességben. Na ja, mit vár az ember egy olyan államtól, aminek a vezetői ugyanazok, akik elcseszték a régi Köztársaságot és ott voltak a birodalmi szenátusban is. Persze itt is ott cseszték el, ahol mindig: az előző politikai elitet nem végezték ki nyilvánosan és lógatták fel az utak mentén a rohadó hullájukat, lábuk alatt egy táblával: a következő turnus is így jár, ha nem a nép érdekeit nézik.

 

Poe újra feltűnése jó volt, díjazom azt is, hogy az ep8 vége előtti kőbarom stílusát hozza. Kaznak végig igaza volt, de Poe seggfejhez méltóan vette semmibe. És milyen hatalmas adatokért kockáztatta a kölyök életét! Az első részben már megtudták, hogy az Első Rend támadásra készül, most meg megtudták, hogy sok fegyvert készítenek. Hát ki hitte volna? Aki le akar rohanni egy másik államot, az előtte fegyverkezik. Ezt valószínűleg már egy ideje tudják, ha másból nem, abból, hogy baromi sok rohamosztagosba futottak már bele. Jó, legalább igazolva van, ez fontos dolog, a bizonyíték mindig jó. Az más kérdés, hogy senkinek sem mutathatják be.

Oké, Poe nem tudhatta, hogy ezek az adatok azért nem perdöntőek, de a stílus, amit Kazzal szemben hozott, nem tetszett. Pláne, hogy új (vagyis kronológiailag tudomásunk szerint először) nyíltan megszegte Leia parancsát. Ez még ugyanaz a Poe, aki felelőtlenségében bedarálja az Ellenállást. Ami persze jó, mert így koherens az egész. De ezt a Poe-t nem csípem.

 

A rész vége pedig még inkább azt sugallta, hogy az ep7-8 már nincs messze. Leia szavai arról, hogy reméli, hogy mellé állnak, ha tudják, mekkora a tét, egyből az ep8-at juttatta eszembe, ahol senki nem jött Leia hívására. :( 

 

Összességében tehát szerintem egy jó kis résszel gazdagodtunk, filmekkel koherens karakterekkel, fontos infókkal, és még egy jó kis űrcsatával is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Komoly rész volt, melyben kicsit jobb betekintést kaphattunk a kibontakozó Első Rend vs. Ellenállás konfliktusba. A Poe képregényből már kitűnt mennyire taktikázik a két oldal, holott egyre inkább látszik mire készül az ER. Ebből a szempontból talán ez a csúcs. Mert míg korábban csak kerülgették a forró kását, itt már harc is volt, ráadásul bizonyíték is a hatalmas fegyverkezésre. Az Első Rend bányatelepe impozáns létesítmény volt, ami nem lehetett olcsó. És ezt csak simán felrobbantják, hogy nyoma se maradjon. Meg kell hagyni van pénz dögivel. Remélem megismerjük a Köztársaság hasonló arzenálját és létesítményeit is, mert egyre nehezebben hiszem el, hogy túlerőben voltak... 

Érdekes volt Leia reakciója az információkra. Eddig csak a Vérvonal szolgált betekintéssel a politikai helyzetbe. A centristák képviselik azt a vonalat ami támogatja az ER-t. Vagyis a centristák egy része. Leia azt mondja, hogy vannak szenátorok akik hasznot húznak a dologból. De akkor kérdem én. Magukat lopják meg? Vagy rosszabb esetben azoknak a képviselőtársaiknak a rendszereit akik támogatják az ER-t? Az se világos, hogy ilyen egyértelmű értesülések birtokában miért nem rohan a kancellárhoz vagy a néppártiakhoz? Legalább őket felrázhatná. Fura az egész helyzet, az, hogy nem akar tenni semmit. 

A további két fő karakter, Kaz és Poe kb. úgy cselekedtek ahogy az várható volt. Egyetértek Dzséjttel, Poe-t itt remekül adták vissza, pontosabban azt a felelőtlen magatartását ami ugyan eredményre vezet, de iszonyatos kockázatokkal jár. A TLJ-ben nyilván azért ment a bombázókkal Cannady hajója ellen mert mindig megúszta ezeket a kalandokat. Most is láttuk, hogy csak egy hajszálon és Kaz leleményességén múlt, hogy nem veszítette el az ifjút. Apropó Kaz. Nagyon jól lejött mennyire zöldfülű a srác, bár kétség kívül van benne kraft. Ahogy az ER katonáival szemben állva remeg a kezében a fegyver a félelemtől az mindent elmond mennyire nincs éles helyzetekre kiképezve, egyáltalán nem is vehetett rész ilyenekben, hisz békeidő van. Nem akarom ezt a tapasztalatlanságot kivetíteni az egész Köztársasági hadseregre mert nem láttuk őket, de remélem nem ez az általános a seregben mert akkor nagy baj van. 

 

A látványvilágról is ejtenék pár szót mert az fantasztikus volt! Simán hozta a korábbi sorozatok szintjét! Nagyon realisztikusak a tükröződő felületek, amiben Phasma páncélja viszi a prímet. Jobb mint a filmben. Az állomás is nagyon klassz volt, a robbanásról nem beszélve. Majdnem azt mondanám rá, hogy vizuális orgia. Az évad hátrelévő részeiben ha tartják ezt a szintet, vagy még rá is tesznek egy lapáttal, nagy kedvenc lehet nálam. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2018. 12. 09. - 13:20, Dzséjt írta:

de a stílus, amit Kazzal szemben hozott, nem tetszett.

Volt egy beszólása amin én is csak pislogtam. Nevezetesen amikor azt mondja Kaz-nak dicséretként, hogy több esze van mint amennyi látszik. Hááááát, khmmm. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Időközben én is megtekintettem a részt - pontosabban vasárnap, kétszer is. Szívtam magamba a részt, ez tkp. el is árulja azt, hogy tetszett a rész. Eddig szerintem ez az epizód viszi a prímet a sorozatban - mondjuk ez annyira nem nehéz, kell egy kis FO meg egy kis Poe és máris más a sorozat hangulata szvsz. - és hála Isten kimozdultunk a Castilonról (is). Na nem mintha unnám a Colossust, de itt van a sorozat, amely bemutathatná a Galaxist a háború kitörése előtt, szóval remélem az évad második fele bátrabb lesz és sok helyen megfordulunk.

 

Nade a részről: Leia megjelenése üde színfolt volt. Remek volt a kis jelenete Poe -val, amikor arra utasítja a fiút, hogy ne lépjen konfliktusba az Első Renddel. Már a Poe Dameron képregényekben is megvolt a feszültség a két játszótárs között, azonban itt szerintem valamelyest eltört a mécses, és harcba keveredtek a srácok. A bázis tetszetős volt, a hangár nagyon emlékeztetett az Első Rendi csillagrombolók hangárjaihoz, Poe még meg is jegyezte, hogy még soha nem látott ekkorát. Ugye, még. Milyen fejet fog vágni, amikor az Első Rend Jakkunál elkapja? ;)

 

Az nekem is fura, hogy Kaz szinte egy zöldfülű ha fegyveres harcról van szó. Pilóta, az tény, de gondolom nem csak mozdulatlan, ártalmatlan célpontokra tüzelnek a haditengerészetben. Bár amilyen hülyén fogta szegény gyerek a fegyvert, én komolyan mondom, már vártam, hogy valamit elszúrjon és megsérüljön valaki. Csodálom, hogy nem történt nagyobb baj. :hmm:

 

Poe, Kaz és a rohamosztagosok. Érdekes volt látni, hogy a rohamosztagosok se kezdtek el lőni az Ellenállás pilótájára, egészen addig, amíg Poe nem tett valamit. Apropó Poe: remekül visszahozták azt a fiút, akit látunk az EpVII-VIII -ban, különösen utóbbiban. Ez az engedetlen, parancsmegtagadó, kicsit arrogáns stílus nagyon nem illik Poe -hoz. 

VISZONT(!) már korábban is láthattuk, hogy a rohamosztagosok bár jobbak összességében, mint a régiek, de lövésben ők se látják a fától az erdőt. Ez itt is megmutatkozott, sőt még Phasma is elhülyülte az alkalmat. Ugye amikor találkoznak Poe -val. Amúgy Phasma páncélja nagyon jól nézett ki, az egyik, hanem a legjobban kinéző modell a sorozatban.

 

Vonreg újra szerepelt, ennek nagyon örültem, azt hittem, hogy a sorozatban többet fog szerepelni, de amióta alkut ment kötni Dozához, nem is láttuk. Remélem a jövő évi részekben több szerephez jut majd, remek kis nemezise lehet majd Kaznak és az Aces csapatnak. A hajója nagyon baba, rem kapható lesz majd valamikor lego-ban. Biztos vétel lenne - legalábbis Dzséjt részéről 100%. :D

 

Kaz túlélése garancia volt. Egyrészt BB-8, másrészt a sorozat főszereplője Kaz. De ha már a robbanásnál tartunk, akkor meg kell említenem az animációt.

26 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A látványvilágról is ejtenék pár szót mert az fantasztikus volt! Simán hozta a korábbi sorozatok szintjét! Nagyon realisztikusak a tükröződő felületek, amiben Phasma páncélja viszi a prímet. Jobb mint a filmben. Az állomás is nagyon klassz volt, a robbanásról nem beszélve. Majdnem azt mondanám rá, hogy vizuális orgia.

Nekem is tetszett a látványvilág, Phasma tényleg szuperül néz ki, meg az egész Station Theta Black is - amúgy ha csak a kezdőbetűket olvassátok, akkor mi jön ki? STB - Starkiller Base. :lol:

viszont a robbanással nem tudok mit kezdeni. Szépnek szép volt, de amikor menekül Poe és Kaz és a hátuk mögött az a füsttenger vagy mi nekem nagyon furin nézett ki. Meg alapból nekem a sorozatban ez a füst nagyon fura érzetet kelt. :hmm:

29 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Érdekes volt Leia reakciója az információkra. Eddig csak a Vérvonal szolgált betekintéssel a politikai helyzetbe. A centristák képviselik azt a vonalat ami támogatja az ER-t. Vagyis a centristák egy része. Leia azt mondja, hogy vannak szenátorok akik hasznot húznak a dologból. De akkor kérdem én. Magukat lopják meg? Vagy rosszabb esetben azoknak a képviselőtársaiknak a rendszereit akik támogatják az ER-t? Az se világos, hogy ilyen egyértelmű értesülések birtokában miért nem rohan a kancellárhoz vagy a néppártiakhoz? Legalább őket felrázhatná. Fura az egész helyzet, az, hogy nem akar tenni semmit. 

Ez engemet is érdekelne. Van bizonyíték, hogy az Első Rend hatalmas fegyverkezésre készül. Ez nem jelenthet mást, minthogy megszegik azt a törvényt, amit régen kötöttek. Viszont én még azt is eltudom képzelni, hogyha netán Leia elvinné ezt a bizonyítékot a kancellárnak meg a néppártiaknak, akkor a centristák - azok, akik az ER -el kéz a kézben járnak - csinálhatnak olyan dolgokat ott, ami ellehetetleníti az ellenpárti oldalt a cselekvés véghezviteléhez, nevezetesen, hogy harcba szálljanak az ER ellen. Bár nem tudom, nekem ez a helyzet furi. Csak nem még mindig azért ilyen Leia, mert a Szenátus nem segítene neki, mivel ő Vader lánya? Kb. 6 éve történt az eset, csak látja néhány néppárti a helyzetet és félreteszi ezt a hülyeséget, mintha mi se történt volna. Nem lenne jobb nekik? :?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tényleg erről a "Vader lánya" dologról megfeledkeztem. Azt nem tudni mennyire van a bögyében még a néppártiaknak ez a dolog. Kaz ugye egy centrista politikus porontya, mégis hatalmas csodálattal és áhítattal viseltetik Leia iránt. Ő már az új kor gyermeke, szóval olyan sokat nem savazhatták. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De az is lehet, hogy a fiatalabb korosztály - a Kaz félék, akik most lépnek a felnőtté válás útjára - bár tudják, hogy ő Vader lánya, de számukra a régi hős marad meg, aki legyőzte a Birodalmat. Míg például a centrista/néppárti oldalon sok a régi kor szellemét még magán viselő egyén, akik gondolom tudhatták, hogy mit tett Vader, akár átélhették, mint Casterfo, és valamiért nem tudnak szemet hunyni efelett a tényen, hogy Leia egy tömeggyilkos lánya. Pedig előtte mennyire tisztelték őt. :(

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Kaz ugye egy centrista politikus porontya, mégis hatalmas csodálattal és áhítattal viseltetik Leia iránt. Ő már az új kor gyermeke, szóval olyan sokat nem savazhatták. 

Mondjuk látva az emberhiányt az Ellenállásnál túl sok Kaz-féle figura nem mászkálhat a galaxisban. Valszeg Kazt is azért toborozták be ilyen gyorsan mert örültek neki hogy végre valaki aki jó is valamire -elvégre pilótának átlagon felüli- és még az ügyükért is rajong. Ha Leiának sok rajongója lenne akkor valszeg nem lenne ennyire foghijas az Ellenállás serege.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Az nekem is fura, hogy Kaz szinte egy zöldfülű ha fegyveres harcról van szó. Pilóta, az tény, de gondolom nem csak mozdulatlan, ártalmatlan célpontokra tüzelnek a haditengerészetben.

Béke időben mire másra tüzeljenek? ;) Pláne a pilóták, akiknek első sorban nem a szárazföldi harc a szakterületük. Kiképzik őket erre is, de nem úgy, mint egy rohamosztagost. Ráadásul Kaz mondta is, hogy csak szimulációban harcolt.

 

14 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Az Első Rend bányatelepe impozáns létesítmény volt, ami nem lehetett olcsó. És ezt csak simán felrobbantják, hogy nyoma se maradjon. Meg kell hagyni van pénz dögivel. 

Szerintem a felrobbantása nem pénz kérdése. :) A telep már nem működik, vagyis nem termeli azt, amit bányáztak, vagyis nem termel pénzt. Ellenben önmagában is bizonyítékul szolgálhat, tehát a robbantása célszerű. Szerinte az árát amúgy is visszahozta már.

Az ironikus az, hogy Leia szavai alapján az Első Rend feleslegesen ilyen előrelátó. Lassan úgy tűnik, ha egy csillagromboló flotta jelenne meg a Hosnian fölött, a szenátus akkor is tagadná, hogy az Első Rend veszélyt jelentene. :( 

 

Ami Leia tétlenségét illeti, szerintem ő a megdönthetetlen bizonyítékra vár. A politikusok rettentő leleményesek a tagadásban és a tények elferdítésében. Az eddigi bizonyítékaikat pedig nem nehéz kikezdeni. Itt például egy politikus máris jöhetne azzal, hogy hol az állomás. Ja, hogy megsemmisült, milyen kényelmes - vágná rá. És ezzel azok, akik hasznot húznak az Első Rend fegyverkezéséből, már el is intézték a dolgot. Vagy megkérdőjelezik, hogy az érc csak fegyverekhez kellhet. Annyi hülyeséget ki tudnak találni, hogy mentsék az érdekeiket, hogy ihaj. Leiának szerintem jóval több, nagyon szilárd bizonyítékra lenne szüksége, ha egy ilyen tesze-tosza bandát akcióra akar bírni.

A másik, hogy bár kivágott jelenet és az egész csak a könyvben szerepel, de szerintem vehető kánonnak, elvégre hivatkoznak rá máshol is, és a filmben is láttunk maradványokat. Szóval Leia elküldte Korr Sellát a Hosniánra, ezt tudjuk is, hisz láttuk a lányt ott meghalni a filmben. Azért küldte oda, hogy felrázza a tétlen szenátust. És ez pár hónappal eme események után van. Feltehető, hogy Sella az itt szerzett bizonyítékokat is vitte.

Ugyanakkor Leia Sellának azt is elmondta, hogy azok a szenátorok, akik anno még hajlandók voltak segíteni neki, már visszavonultak, a helyükre pedig olyanok kerültek, akik a saját pecsenyéjüket sütögetik - talán pont rájuk célzott most a tábornok. És azt is megemlítette a lánynak, hogyha ő menne a Hosnian Prime-ra, megölnék. Szóval Leia talán tétlennek tűnhet ebben az epizódban, de erre oka van. Ő nem mehet a Hosnianra, mert meggyilkolnák, ráadásul az elmúlt hat évben a megmaradt kevés támogatójának nagy része is visszavonult már, viszont mindezek ellenére, pár hónap múlva elküldi Sellát... Csak sajnos már későn. :( 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igaz, nem egyszerű a helyzet. Nagyon-nagyon remélem, hogy az évad második felében lesz olyan rész, ami a Hosnianon játszódik. Úgy kell mint egy falat kenyér. 

 

43 perccel korábban, Dzséjt írta:

pár hónap múlva elküldi Sellát...

Én ezt is megmutatnám. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy érdekes, hogy másik topikban épp azt fejtegettük, mennyi felelőssége van főleg a Jediknek a régi Köztársaság bukásában. De tessék, az azért 1000 évig fenn állt, mire olyan korrupt lett, mint a Jedik nélkül az új Köztársaság 30 év alatt. És ehhez még egy Sith-re sem volt szükség. És mégis, a Szenátust ugyanolyan, minden felet kiszolgáló és a konfliktusból nyerészkedő rohadékok uralják, mint amilyen anno a Kereskedelmi Szövetség vagy a Bankár Klán volt. És most nem lehet azzal jönni, hogy "hát Darth Sidious", meg a "Jedik elbalfütyisketék". Se Jedi, se Sith, és a Köztársaság 30 év alatt ugyanolyan korrupt, saját érdekét leső bagázzsá vált, mint amilyen a régi volt. Csak az 1000 év alatt jutott oda a Sith-ek támogatásával. Vagyis azért mégis csak szükség lehet a Jedikre (is). Szóval Luke szavai ennek tükrében csak-csak tévedésnek számítanak, legalábbis abban, hogy nincs itt az ideje a Jedik pusztulásának.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Palpatine halott, de az öröksége nem. Ilyen szempontból más a helyzet mint az 1000 éves Köztársaságban. A gonosz magvait elég hatásosan elvetette a Császár. Hisz csakis kizárólag miatta létezik az Első Rend. Ő térképezte fel az Ismeretlen Régiót, ő alakította ki az első gyárakat a térségben, ő gondoskodott kvázi a Birodalom túléléséről. Az Első Rendet ráadául ha máskor nem a legelején nagyrészt volt birodalmiak vittek tovább. És ez csak a logisztikai része, mert a másik az hogy az eszméi évtizedeken át terjedtek a galaxisban: a beteg elképzelése a Rendről épp úgy mint az általános viszolygás a Jediktől. És csak azért mert ő meghalt ezek a gondolatok nem tüntek el. Nem biztos hogy egy előtérben lévő jedi rend ebben az esetben nem váltana ki viszolygást sokakból.

A sequel trilógia végülis valahol erről szól: felszámolni Palpatine örökségét.

Luke pedig megpróbálta visszahozni a Jedi Rendet. Aztán lett belőle egy Kylo Ren meg egy újabb jedi mészárlás (jó eséllyel ezúttal nem csak egy tanitványt hanem egy új császárt "adott" a jedi rend a galaxisnak... úgyhogy balfékségben a jedi rend éppúgy túltett korábbi önmagán mint az új köztársaság). Luke-ot én is kritizálom amiatt hogy bedobta a törölközőt, de azért neki legyen mondva: erős okai voltak rá.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

54 perccel korábban, Bomarr írta:

A sequel trilógia végülis valahol erről szól: felszámolni Palpatine örökségét.

Tökéletes meglátás! Minden momentum azt mutatja, hogy bár a politikai vezető meghalt, szelleme tovább él. Leia itteni szavai is erre bizonyítékok. Az ER aljassága után remélem új Államforma jön majd, nem egy harmadik Köztársaság. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Félévadzáró epizódnak remek volt. Több szereplőt is felvillantott a sequel trilógiából (Leia, Poe, Phasma egyidejüleg volt jelen), emellett azért mégis csak Kaz volt a főszerepben, aki szerintem nagyon jól volt kiegyensúlyozva ebben az epizódban. Egyrészt nem voltak túlzásba vive a képességei (gondolok itt arra, hogy nem egy szuperkém és a lövöldözés sem megy neki tökéletesen), de azért megmutatták, hogy van benne potenciál, nem csak lelkes, tehetséges is és képes feltalálni magát szorult helyzetekben (erre egyébként az egész évad során volt példa, de itt a végjátékban nagyon jól megmutatkozott). Ami miatt szintén jó volt így félig meddig befejezőnek ez az epizód, hogy jobban behozta az Első Rendet a képbe. Eddig az ER-el kapcsolatos optika leginkább a Kolosszus fókuszában volt hangsúlyos, most azonban jobban nyitottak a nagypolitika felé is és bepillantást nyerhettünk abba kényes hatalmi-pozíciós helyzetbe, ami az ÚK-ER-Ellenállás háromszögében zajlik. Azáltal, hogy korábban inkább egy lokális ügy mentén ismerhettük meg ezt a konfliktust nem volt unalmas, de ezáltal hogy nyitottak más irányba is jobban képes ellátni azt a szerepet a sorozat, hogy felvezesse akár a VII. rész eseményeit. Remélem még több betekintést engednek majd hasonló módon az évad második felében is ebbe a hatalmi hármas játékba.

 

Az epizódban sok kis apró részlet volt, ami elnyerte a tetszésemet, kezdve a két droid aranyos találkozásától tovább menve Phasma szerepeltetéséig. Ő nem csak ebben az epizódban, de úgy általánosságban a sorozatban sokkal félelmetesebbnek tűnik, mint a filmekben. Tetszett a Poe és Kaz közötti viszony, amelyben Poe egyfajta mentorszerepet látott el Kaz mellett, aki láthatóan felnéz rá és nagyon támaszkodik a tanácsaire. Ezzel együtt, ahogy Ti is leírtátok Poe nem minden tekintetben testesíti meg a bölcs mentor archetípusát, ő maga is sokszor felelőtlen, forrúfejű döntéseket hoz. Kaz a harcejelenetknél is sokszor hagyatkozott a találékonyságára, mikor elbújt a rohamosztagosok elől, vagy hát a végén is ő zúzza le azt a folyosót, amivel elvágja az üldözők útját, de az űrcsatában éreztem azt, hogy szintet lépett. Meglepte Poet és szerintem az elismerését is elnyerte ezzel a manőverrel. Azért örülök annak, ha Kaz nem csak amiatt kap fontos szerepet az Ellenállásban, mert nincs elég emberük, hanem ő maga is bizonyítja, hogy igazán hasznossá tud válni idővel!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A rész vége alapján nem csak a korrupt politikusokkal van baj, hanem azzal is, hogy sokan nem tudják komolyan venni az Első Rendet mint fenyegetést. Ha a fegyverkezésre vonatkozó bizonyitékok nem megkérdőjelezhetetlenek, akkor nem fognak hinni benne. Úgy tűnik Kaz faterja is ezek közé tartozik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2018. 12. 17. - 0:06, Bomarr írta:

sokan nem tudják komolyan venni az Első Rendet mint fenyegetést. Ha a fegyverkezésre vonatkozó bizonyitékok nem megkérdőjelezhetetlenek, akkor nem fognak hinni benne.

Az erkélyen már elég komolyan vették amikor a bolygó készült az arcukba robbanni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem Korr Sella az egyetlen, aki sejthette, honnan eredhet az a valami, ami éppen készül megölni őket. A többieknek érzésem szerint fogalma sincs arról, hogy az Első Rend halálsugarát látják. Honnan is tudhatták volna? Akkor még az Ellenállásnak sem volt arról infója, hogy az Első Rend épített egy szteroidozott Halálcsillagot, ami a fizika akkor tényeit meghágva a hiperűrön lő át. Ehhez foghatót akkor még soha, senki sem látott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett a rész, nagyon jól használják a filmes motívumokat és elemeket, karaktereket. Sokat adnak hozzá Poe-hoz, Phasma-hoz vagy épp az idősebb Leia-hoz, miközben hiteles marad a filmbéli szerepükhöz.

Számomra viszont egyre feltűnőbb, hogy Poe valójában mekkora felelőtlen és arrogáns barom. Nyíltan megszegi Leia nyomatékos parancsát, noha már nyilván nem véletlenül lett így a szájába rágva a dolog. Ráadásul feltűnően viccet is csinál az egészből Kaz előtt, amivel viszont közvetett módon Leia-t és az egész Ellenállást cikizi. Mint amikor Anakin kiforgatja Obi-Wan és a jedik szavait. Csak kiemelten kellemetlen, hogy ezt egy zöldfülű ellenálló srác előtt teszi, aki ebből nem épp a legjobb mintát fogja látni.

De az se semmi, hogy Poe Kazt viszi a küldetésre, aki még normális fegyvert sem fogott életében. El lehet ezen viccelődni, de azért nem ártana komolyabban venni, amikor valaki más életével játszadozik egy katonai vezető. Most már kezdem azt gondolni, hogy a 8-ban Poe-nak tényleg semmit nem jelentett, hogy hány pilóta vesztette életét a csatában. És nem azért nem foglalkozott vele, mert az adrenalin és a küldetés célja foglalkoztatta, hanem mert tényleg képtelen komolyan venni a harcot, és azt, hogy itt emberéletekről van szó. Kaz is simán otthagyhatta volna a fogát többször is, alapvetően Poe felelőtlensége miatt.

Az meg már csak hab a tortán, ahogy pökhendi módon letorkolta a fiút, amikor az veszélyt szimatolt. Komolyan azt hitte, hogy beszökhetnek egy titkos ER állomásra, nekiállhatnak adatokat letöltögetni, droidokat szétlőni anélkül, hogy ezt bárki észrevenné??? Tényleg ennyire ostoba a fickó? Én azt hittem, hogy amikor azokat a bójákat megközelítik, már akkor értesül róluk az ER. Nemhogy még elkezdenek az állomáson parádézni. És nyilván el se tudja képzelni, hogy ebből bármi baj lehet, csak amikor már az meg is történik.

 

Kaz annyiból pozitív meglepetés volt, hogy ügyesen feltalálta magát. Az tetszik ebben a srácban, hogy a katonai tapasztalatlanságát és hiányosságait jól ellensúlyozza az eszével és ügyességével. Ha több rutint szed magára, illetve képzi magát, akkor kiváló katona válhat belőle.

Azt kicsit sajnáltam, hogy a rész végi űrcsata "drámájának" nem volt semmi éle. Legalább ne BB8-et tették volna Kaz mellé (amúgy továbbra sem értem, hogy Poe droidja miért Kazzal van), így teljesen biztos volt az, hogy nem fog velük semmi gond történni. Amúgy se lett volna valószínű, hogy az eddigi főszereplőt már most kiírják, de legalább minimális kis bizonytalanság vagy kétség meghúzódhatott volna a háttérben.

2018. 12. 09. - 13:20, Dzséjt írta:

elejtett egy olyan infót, amitől letettem a hajamat: a köztársasági szenátorok hasznot húznak az Első Rend fegyverkezéséből! Na ne baz' meg! :o Hát így nem csoda, hogy ezek a agyalágyult politikusok a kisujjukat sem mozdították!

2018. 12. 11. - 20:31, Ody Mandrell írta:

Leia azt mondja, hogy vannak szenátorok akik hasznot húznak a dologból. De akkor kérdem én. Magukat lopják meg? Vagy rosszabb esetben azoknak a képviselőtársaiknak a rendszereit akik támogatják az ER-t? Az se világos, hogy ilyen egyértelmű értesülések birtokában miért nem rohan a kancellárhoz vagy a néppártiakhoz? Legalább őket felrázhatná. Fura az egész helyzet, az, hogy nem akar tenni semmit.

Nem tudom, engem ez az infó annyira nem lepett meg. DJ már megpendítette ezeket a szálakat, illetve a saját világunkban is elég szétnézni. A fegyverkezésből rengetegen húznak hasznot, leginkább olyanok, akik felsőbb körökben mozognak. Köztük nyilván igen sok politikus is szerepel, hiszen az anyagi helyzetük, az ismeretségi körük és a szakmai pozíciójuk, befolyásuk is lehetőséget teremthetnek erre. Mindenesetre az nagyon tetszik, hogy a sorozat ilyen explicit módon foglalkozik ezzel a témával. Nem fáznak tőle, nem akarják szándékosan kerülni a politikai vonalat se, hanem szépen beleszövik a történetbe.

2018. 12. 11. - 21:13, Ody Mandrell írta:

Tényleg erről a "Vader lánya" dologról megfeledkeztem. Azt nem tudni mennyire van a bögyében még a néppártiaknak ez a dolog.

2018. 12. 11. - 21:25, Bence1997 írta:

Míg például a centrista/néppárti oldalon sok a régi kor szellemét még magán viselő egyén, akik gondolom tudhatták, hogy mit tett Vader, akár átélhették, mint Casterfo, és valamiért nem tudnak szemet hunyni efelett a tényen, hogy Leia egy tömeggyilkos lánya. Pedig előtte mennyire tisztelték őt. :(

2018. 12. 11. - 22:04, Ody Mandrell írta:

Ebben az a tragikus, hogy emiatt lett súlytalan Leia.

Én ezt abszolút nem értem. Leia Vader lánya, de semmi köze hozzá, még csak nem is ismerte őt ilyen téren. Sőt, egész életében elkötelezetten harcolt a Birodalom és egyben Vader ellen is. Miért kéne emiatt akár csak minimálisan is kételkedni benne? Még csak nem is tudta, hogy Vader a biológiai apja, csak amikor már meghalt.

Mert ha Luke-tól viszolyognak emiatt, azt annyiból megértem, hogy ő meg akarta menteni Vadert. Ő a jót látta benne, az egykori hőst, akit meg kell menteni, akinek segíteni kell. Leia viszont zokszó nélkül lepuffantotta volna bármikor, ha lett volna rá módja, fel sem merült benne, hogy ne ellene harcoljon.

2018. 12. 12. - 12:10, Dzséjt írta:

Se Jedi, se Sith, és a Köztársaság 30 év alatt ugyanolyan korrupt, saját érdekét leső bagázzsá vált, mint amilyen a régi volt. Csak az 1000 év alatt jutott oda a Sith-ek támogatásával. Vagyis azért mégis csak szükség lehet a Jedikre (is).

Nem véletlenül ódzkodtak úgy a jedik a politikusoktól anno. Padmé sok tekintetben kitűnt közülük, ráadásul jól ismerték egymást Obi-Wannal, majdhogynem barátok voltak, mégis óvatosságra intette Anakint vele kapcsolatban. Ugyebár Satine-t is nagyon jól ismerte, jártasabb lehetett a politikában, mint azt elsőre gondolnánk. A "jedi diplomata" se lehet véletlen. Megint eszembe jut, ahogyan a taknyosorrú Anakin kikéri magának, hogy legalább politikai témában ne oktassa ki a mestere. :D

De amikor még békeidők voltak, akkor a jedik leginkább diplomatikus eszközökkel tartották fenn a Köztársaság békéjét, ez volt az elsődleges fegyverük. Emiatt sokszor kellett belemászniuk a politikába, legalábbis olyan szinten, hogy politikusokkal tárgyaljanak. Meg a mindenkori főkancellárhoz is erősen kötődtek. Szóval jól ismerték a politikusokat és a politikai közeget, nem lehetett véletlen az a szkepticizmus, amivel hozzájuk álltak.

2018. 12. 12. - 13:00, Bomarr írta:

Palpatine halott, de az öröksége nem. Ilyen szempontból más a helyzet mint az 1000 éves Köztársaságban. A gonosz magvait elég hatásosan elvetette a Császár. Hisz csakis kizárólag miatta létezik az Első Rend. Ő térképezte fel az Ismeretlen Régiót, ő alakította ki az első gyárakat a térségben, ő gondoskodott kvázi a Birodalom túléléséről. Az Első Rendet ráadául ha máskor nem a legelején nagyrészt volt birodalmiak vittek tovább. És ez csak a logisztikai része, mert a másik az hogy az eszméi évtizedeken át terjedtek a galaxisban: a beteg elképzelése a Rendről épp úgy mint az általános viszolygás a Jediktől. És csak azért mert ő meghalt ezek a gondolatok nem tüntek el. Nem biztos hogy egy előtérben lévő jedi rend ebben az esetben nem váltana ki viszolygást sokakból.

A sequel trilógia végülis valahol erről szól: felszámolni Palpatine örökségét.

Na igen. Ráadásul arról se feledkezzünk meg, hogy a Köztársaság részben pont Palpatine mesterkedései és ármánykodásai miatt romolhatott meg annyira, ez is közrejátszott a korrupció virágzásában. Azok az emberek, akik még éltek az ÚK idején, anno is abban a Köztársaságban nevelkedtek, ami már erősen magán viselte Sidious keze nyomait.

2018. 12. 12. - 13:00, Bomarr írta:

Luke pedig megpróbálta visszahozni a Jedi Rendet. Aztán lett belőle egy Kylo Ren meg egy újabb jedi mészárlás (jó eséllyel ezúttal nem csak egy tanitványt hanem egy új császárt "adott" a jedi rend a galaxisnak... úgyhogy balfékségben a jedi rend éppúgy túltett korábbi önmagán mint az új köztársaság). Luke-ot én is kritizálom amiatt hogy bedobta a törölközőt, de azért neki legyen mondva: erős okai voltak rá.

Mondjuk ezért ne a jediket tegyük felelőssé, hanem Luke-ot. Ez az ő egyéni kudarca volt. Anno sok jedi volt, tekinthető közös fiaskónak és kollektív felelősségnek az, ami a Renddel történt. Az ÚJR viszont tudtommal teljesen Luke vezetése alatt állt, így nemigen kenhető szét a saját felelőssége. Nem tudom mennyit egyeztetett az Erőszellemekkel, de szerintem alapvetően a saját feje után menve építette fel a Rendet. Az, hogy Ben hajlamossá vált a sötétségre, hogy sebezhető volt, hogy Snoke ezt ki is tudta használni és meg tudta fertőzni a fiút, hogy aztán Luke ezen becsokizott és álmában le akarta vágni Bent, amit végül mégse volt képes megtenni, ez mind-mind rajta múlott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

33 perccel korábban, pb69 írta:

Én ezt abszolút nem értem. Leia Vader lánya, de semmi köze hozzá, még csak nem is ismerte őt ilyen téren. Sőt, egész életében elkötelezetten harcolt a Birodalom és egyben Vader ellen is. Miért kéne emiatt akár csak minimálisan is kételkedni benne? Még csak nem is tudta, hogy Vader a biológiai apja, csak amikor már meghalt.

De itt politikáról van szó. Ráadásul a Centristák hozták nyilvánosságra (konkrétan a tetvedék Carise úrnő) nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy a kancellári posztra legesélyesebb Néppárti jelöltet elmeszeljék. És hát láthattuk mennyire vörös posztó még mindig Vader, ki is tört a káosz. 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, pb69 írta:

Nem tudom, engem ez az infó annyira nem lepett meg. DJ már megpendítette ezeket a szálakat, illetve a saját világunkban is elég szétnézni. A fegyverkezésből rengetegen húznak hasznot, leginkább olyanok, akik felsőbb körökben mozognak. Köztük nyilván igen sok politikus is szerepel, hiszen az anyagi helyzetük, az ismeretségi körük és a szakmai pozíciójuk, befolyásuk is lehetőséget teremthetnek erre. Mindenesetre az nagyon tetszik, hogy a sorozat ilyen explicit módon foglalkozik ezzel a témával. Nem fáznak tőle, nem akarják szándékosan kerülni a politikai vonalat se, hanem szépen beleszövik a történetbe.

Engem az lepett meg, hogy ezek az emberek a Szenátusban vannak, így közvetve a saját hóhérbárdjukon dolgoztak, plusz ez azt jelentette, hogy az új Köztársaság pontosan ugyanott folytatta, ahol a régi megmekkent. Annyi különbséggel, hogy a Coruscantot nem lőtték szét végül. Az érthető, hogy vannak, akik nyerészkednek a háborún, de DJ egy szóval sem mondta, hogy azok az új Köztársaság szenátorai, akik ezzel párhuzamosan nem tartják az Első Rendet veszélyesnek, miközben ők fegyverzik fel őket. Ez a kapzsi fafejűség netovábbja. Ennyi erővel kár volt a Birodalmat eldózerolni, mert igazából semmi sem változott. Palpatine harminc éve halott, és a hatvan évvel ezelőtti szavai még mindig állnak: itt nincs közélet, csak politika. A szenátorok között a kapzsiság és a széthúzás az úr.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sokféle szenátor lehet. Nem biztos, hogy azok nem tartják nagyra katonailag az ER-et, akik tudnak róla, hogy a fegyverkereskedelem, amiből amúgy gazdagszanak, az ER erejét duzzasztja. De pont ezért lehet jól kihasználni a politikai játszóteret, mert sokféle szereplő van.

Akik az ER-del szimpatizálnak, ezért nem lépnek fel ellene. Akik "csak" a fegyverbizniszben érintettek és bárki vásárlásaiból gyarapítják a vagyonukat, ők ezért nem. Megint mások, akik szerint az ER nem is fegyverkezik igazán, nem is olyan veszélyesek, ők meg azért. Akik elvakult pacifisták, ők meg nem akarnak nyílt harcot, ezért tűrnek el mindent. Végül, ezeket a rétegeteket lehámozva, alig maradnak olyanok, akik érdemben is tenni akarnak ellenük.

De egyébként az se feltétlenül annyira logikátlan, hogy akik közvetett módon felfegyverezik az ER-et, nem tartják őket annyira veszélyesnek. Elég nagy a galaxis, sokfelé lehet háborúzni. Nem szükségszerű, hogy az ER-nek azért kellenek a fegyverek, mert az ÚK-ot akarják szétverni. A 7-ben látott intenzitású és jellegű támadásra meg aztán pláne nem számíthattak. Lehet úgy voltak vele, hogy ha visszanyal a fagyi, akkor majd szépen elmenekülnek valahova, az ER úgyse személyesen fogja őket üldözni, ha már kiszállnak a köztársaságból.

Ez olyan, hogy az ER a 8 után nem sokkal mondjuk elpusztíthat vagy leigázhat olyan helyeket, amik DJ-nek valamiért fontosak. Vagy éppen ahol akkor tartózkodik, amibe belehalhat. Ekkor mondhatnánk, hogy mekkora ökör volt, hogy nem látta elég veszélyesnek az ER-et és segített nekik, de nyilván ezt akkor még nem tudhatta, amikor nyerészkedni akart a velük való üzleten.

24 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ennyi erővel kár volt a Birodalmat eldózerolni, mert igazából semmi sem változott. Palpatine harminc éve halott, és a hatvan évvel ezelőtti szavai még mindig állnak: itt nincs közélet, csak politika. A szenátorok között a kapzsiság és a széthúzás az úr.

Persze, mert sokan vannak az ÚK-ban, akik a régi végállapotát tekintik mintának, miközben az akkor már haldokolt. Gyakorlatilag mindenki vagy ebben az érában, vagy a Birodalomban szocializálódott, aminek megvan a maga hátulütője, ha ezeket az embereket a politikába engedik. A békepártiságnak megvan az a hátránya is, hogy eltűrnek olyan irányzatokat, amelyek nyíltan az egykori Birodalommal vagy éppen az annak romjaiból kinövő ER-del szimpatizálnak.

Jól írtad korábban, az új érának azzal kellett volna kezdődnie, hogy könyörtelenül levadásznak mindenkit, aki a Birodalmat önként szolgálta, annak eszméivel azonosul. Amikor az ER felütötte a fejét, akkor sokkal jobban a körmükre kellett volna nézni, és amikor egyértelművé vált, hogy a Birodalom utódszervezetéről van szó, akkor megint csak ellentmondást nem tűrően fellépni ellenük, beleértve minden támogatójukat. Amíg Sidious eszméinek nincs minden hajtása kiirtva a galaxisban, addig nincs esély a nyugalomra és egy élhető, stabil, értelmes rendszerre.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, pb69 írta:

Számomra viszont egyre feltűnőbb, hogy Poe valójában mekkora felelőtlen és arrogáns barom. Nyíltan megszegi Leia nyomatékos parancsát, noha már nyilván nem véletlenül lett így a szájába rágva a dolog. Ráadásul feltűnően viccet is csinál az egészből Kaz előtt, amivel viszont közvetett módon Leia-t és az egész Ellenállást cikizi. Mint amikor Anakin kiforgatja Obi-Wan és a jedik szavait. Csak kiemelten kellemetlen, hogy ezt egy zöldfülű ellenálló srác előtt teszi, aki ebből nem épp a legjobb mintát fogja látni.

De az se semmi, hogy Poe Kazt viszi a küldetésre, aki még normális fegyvert sem fogott életében. El lehet ezen viccelődni, de azért nem ártana komolyabban venni, amikor valaki más életével játszadozik egy katonai vezető. Most már kezdem azt gondolni, hogy a 8-ban Poe-nak tényleg semmit nem jelentett, hogy hány pilóta vesztette életét a csatában. És nem azért nem foglalkozott vele, mert az adrenalin és a küldetés célja foglalkoztatta, hanem mert tényleg képtelen komolyan venni a harcot, és azt, hogy itt emberéletekről van szó. Kaz is simán otthagyhatta volna a fogát többször is, alapvetően Poe felelőtlensége miatt.

 

Ez nyilvánvalóan azért van így, mert nem lehet másmilyen Poe egy TLJ előtti sorozatban, mert a TLJ-ben is ilyen, sőt, már a TFA-ban is halálosan laza, csak ott még nem hal meg az ő parancsmegtagadása miatt senki.

 

Kaz meg nagyon szerencsés, hogy amennyire ért hozzá, hogy bajba kerüljön, annyira ahhoz is ért, hogy kimásszon belőle. Nagyon bírom, hogy mindig feltalálja magát,  és azt is, hogy ő az örök optimista. :)

 

Tetszett az epizód, Leia karaktere kifejezetten jól sikerült, és örülök, hogy most már tényleg jönnek a valódi kalandok Kaz számára. A történet is halad előre, egyre jobban megismerjük az Első Rend pozícióját. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Pildi írta:

Ez nyilvánvalóan azért van így, mert nem lehet másmilyen Poe egy TLJ előtti sorozatban, mert a TLJ-ben is ilyen, sőt, már a TFA-ban is halálosan laza, csak ott még nem hal meg az ő parancsmegtagadása miatt senki.

Igen, és ez kifejezetten tetszik, hogy a sorozatban már megágyaznak Poe későbbi cselekedeteinek. Nem próbálják egy feddhetetlen hősként beállítani, aki hirtelen a 8-ban más lesz. Így már egyébként az is sokkal inkább érthető, hogy Holdo miért van olyan véleménnyel róla, amilyennel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.