Ugrás a kommentre

1x19 - No Escape (Part 1)


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

19. rész - No Escape  (Part 1)  / Nincs menekvés (1. rész)

 

epguidere119.jpg

 

Írta: Brandon Auman

Rendezte: Steward Lee

  

Helyszín: Castilon, Starkiller bázis, Hosnian Prime

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Neeku Vozo - Josh Brener

Tam Rivora - Suzie McGrath

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Torra Doza - Myrna Velasco

Armitage Hux tábornok - Domhnall Gleeson

Tierny ügynök - Sumalee Montano

Pyre parancsnok - Liam McIntyre

Kel - Antony Del Rio

Eila - Nikki SooHoo

Orka - Bobby Moynihan

Flix - Jim Rash

Al - Jonathan Lipow

Nod - Jonathan Lipow

Garma - Greg Proops

Jace Rucklin - Ellijah Wood

Lin Gaava -  Rachael MacFarlane

CSS-227 - ???

G1-7CH "Glitch" - Jonathan Lipow

4D-M1N - Mary Elizabeth McGlynn

CB-23

R1-J5 "Bucket"

 

Történet

Kaz elhatározza, hogy kiszabadítja barátait az Első Rend fogságából, majd elszökve a Colossusról visszatér a Hosnian Prime-ra, hogy szenátor apjától kérjen segítséget az állomás felszabadításához.

 

Érdekességek

- Az adattáblán, amit Doza kapitány megmutat Pyre parancsnoknak, listázva vannak azoknak a polgároknak az azonosító számai, akiket letartóztattak, vagy elvittek a bolygóról.
- Bár korábban már láthattunk ízelítőt 4D-t "harci üzemmód"-jából egy korai epizódban, ez az első alkalom, hogy láthatjuk teljes támadó módban. A paneleket úgy tervezték, hogy kijöjjenek belőlük a rejtett fegyverek, valamint feltűnnek a vörös fények.
- CB-23 víz alatti hajtóművének hangja ugyanaz, mint a bongóé a Star Wars: Baljós árnyakban.
- Ebben az epizódban mutatkoznak be az Első Rend víz alatti rohamosztagosai (vagy SCUBA osztagosok). Ők a modern változatai a Klónok Háborúja-beli SCUBA-osztagosoknak, akiket a sorozatban láthattunk. Ha közelebbről nézzük, láthatunk némi vizuális utalást a klón SCUBA-osztagosokra a Star Wars: A klónok háborújából, főként a puskájukat.
- Kaz víz alatti kalandja némi módosítást igényelt a karakter modelljén: ez főként a hajviseletén érhető tetten.
- A Kolosszus hiperhajtómű termét úgy tervezték, hogy hasonlítson Felhőváros alsóbb szintjeire, és a szénfagyasztó kamrára. Miután számos évig nem használták, sötétnek, koszosnak és elhagyatottnak akarták éreztetni. Az alsó vörös világítás segít ezt a hatást elérni.
- A ládára, amelybe Flix és Orka elrejtőznek a következő van írva "TALIVAR szerves termék."
- Hux beszéde természetesen a Star Wars: Az ébredő Erőben látott jelenet, ami egyértelműsíti a sorozat kapcsolatát a filmmel. Domnhall Gleeson filmben is hallható hangját használták fel. A Csillagpusztító Bázis/Hosnian Prime jelenet Az ébredő Erőben látott megfelelőjének egy az egybeni lemásolása, stilizált ábrázolással

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Hux tábornok karakter illusztrációja

 

2.jpg

Az Első Rend jelzései

 

3.jpg

MB-13A

 

4.jpg

A Starkiller bázis

 

5.jpg

A kalózok Galleon nevű hajója

 

6.jpg

A Galleon belső részletei

 

7.jpg

Galleon belső tér

 

8.jpg

Vízalatti katona karakter illusztrációja

 

9.jpg

A Colossus hiperhajtómű terme

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x19 - No Escape (Part 1)
  • Ody Mandrell megnyitotta a topikot

Kicsit csalódás volt a rész nekem. Nem volt rossz sőt a jobbak között volt csak így a finálé első felvonására kicsit többet vártam. Viszont megkaptuk a választ az egyik nagy rejtélyre: Colossus tényleg egy hajó ahogy az várható volt. 

 

Mid-season előzetes alapján a következő részben az alábbiak történhetnek:
 

Spoiler

 

Neeku befogja üzemeltetni a hiperhajtóművet.

star-wars-resistance-mid-season-one-trai

 

Az állomás majd elrepül a víz alól. Bár az a fekete fűst nagyon gyanús. 

star-wars-resistance-mid-season-one-trai

 

Valami nagy dolog lesz az évad végén a hivatalos honlap szerint mert így harangozták be a Resistnace Panel-t: "it’s time to join the Resistance for a look back at the shocking season one finale

Tippre nem a tervezett helyre fognak érkezni hiperugrás után az évad végén és majd ez lesz a nagy cliffhanger a 2. évadra és talán valami ismert karakter is bejön a képbe.

 

Taz végül tényleg csatlakozik az Első Rendhez?

star-wars-resistance-mid-season-one-trai

 

 

Szerkesztve: - Fulcrum
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem, hogy Resistance rész, de TCW és Rebels rész sem zaklatott még fel ennyire érzelmileg. Az egész részt átjárta a "itt a világvége" hangulat, pusztán azért, mert tudtam, ebben a részben jön a Hosnian-kataklizma. Már az elején, amikor Doza arról beszél, hogy majd a Köztársaság fellép az Első Rend ellen, akkor belém nyílalt az érzés, hogy ezekben a pillanatokban a Köztársaságnak nem napjai, hanem órái vannak hátra. Pár óra múlva milliárdokkal együtt hamvad el. Aztán Kaz is abban reménykedik, hogy eljuthat még a Hosnian Prime-ra, és az apja segítségével kirugdoshatják a Colossusról az Első Rendet. Én meg örülök, hogy nem jut el oda időben, különben ő is meghalt volna.

 

Aztán az egész rész egy vesszőfutás ezért a veszett célért. Jó látni, hogy az Első Rend rohamosztagosai egész kompetensek. Egyszer-kétszer majdnem sikerült megfogniuk Kazt. Ezen a ponton nekem tetszik, hogy a Rebelsben a birodalmi rohamosztagosok sokkal bénábbak voltak, mert így erősödik az az érzés, amit a filmek alatt is érzek: az Első Rend sok tekintetben, így katonai hatékonyságban is jobb a Birodalomnál. Persze nyilván, a szereplőket itt is védi a plot armor, de ez érthető. Ugyanúgy nem tudják lelőni Finnt és Kazt, mint ahogy nem tudták lelőni Hant és Ezrát. Ugyanakkor például ebben a részben a két búvár kis híján kinyúvasztotta hősünket, Pyre is simán leszerelte Dozát és a titkár harci droidját, stb. Szóval mindent összességében úgy érzem, hogy az Első Rend rohamosztagosai kompetensebbek, így nagyobb fenyegetést jelentenek. Ők tuti nem hagyják el az őrhelyüket és üldöznek egy macskát kilométereken át. :)

 

Érdekes helyzetbe került Tam is, és én most már nem hiszem, hogy pusztán a Hosnian-kataklizma miatt elpártol az Első Rendtől. Sőt kifejezetten tetszene, ha látnák egy "fordított Kallust", egy embert, aki jó oldalról áll át a rosszra. A Star Warsban úgy is benne van a jók megrontásának témája (Anakin, Ben, Krell, Barriss), így ez illene is ide, pláne ebbe az érába, amikor a remény elveszni látszik, és egy olyan hatalom tör elő a sötétből, ami jelenleg, értem ez alatt az ep8 végét, nem tűnik megállíthatónak. Így egy olyan embernek, mint Tam, nagyon is vonzó lehet az Első Rend. Pláne ezzel a körítéssel: a barátait hazug árulóknak látja, az új Köztársaság messze van és sosem érdekelte, és láthatóan a Köztársaság sem tett érte semmit. Ezzel szemben az Első Rend tök jó fej volt vele, megetette, fényesre nyalta az ülepét, és most felajánlotta az álma teljesítését is. És mivel nem érzem azt, hogy Tamben meglenne az a fajta önzetlenség, ami alapvetően kéne neki, hogy az Ellenállással tartson, vagyis a többség igényét nem tartja fontosabbnak a saját igényeinél, ezért választhatja az Első Rendet. Tierny  manipulálásának hála pedig még a Hosnian-kataklizmát is igazolhatja.

 

És akkor a Hosnian-kataklizma. Amikor Kaz mondja, hogy furcsán üresek a folyosók, megdobbant a szívem. Amikor a rohamosztagos az adásról és a Csillagpusztítóról beszélt, ideiglenesen felhagytam a lélegzéssel. És aztán jött Hux beszéde és a tény, hogy az egészet közvetítették, még a bolygók felrobbanását is. Ez az egész jelenet egy nagyon új és nagyon mély réteget rakott az ep7 jelenetére, de még az ep8-ra is.

Az, ahogy Kaz kénytelen végignézni az otthona, és ily módon a szülei halálát, letaglózó. Én megkönnyeztem szegényt. Szörnyű lehetett. A dolog furcsasága, hogy ugyanezt sosem éreztem Leia miatt. Talán azért, mert nem érett fejjel láttam először az ep4-et. Vagy mert nagyon aluldramatizált jelenetnek tartottam az Alderaan pusztulását (az RO-val kiegészülve már jó tartom, de azelőtt valahogy nem éreztem benne a kraftot). Vagy azért, mert 20 évvel később láthattam meg azt, hogy ki él ott és milyen világ, és egészen addig csak egy kék golyó volt egy névvel. Vagy azért, mert a bolygó pusztulása után nem sokkal Leia már a nyelvét köszörüli a megmentőin, és mintha meg sem rázta volna az otthona és a szülei halála. Vagy mindez együtt...

Akárhogy is, Kaz megütött, és ezen a ponton ő és Leia közös tragédián osztoznak. Kíváncsi leszek, lesz-e ezzel kapcsolatban valami. Imádnék egy beszélgetést Leia és Kaz között erről, ha Leia elmondaná, ő hogy birkózott meg az Alderaan felrobbanásának traumájával, és ebből merítene a fiú erőt. Amúgy kíváncsi vagyok, Kaz ezután mit fog tenni. Nyilvánvaló, hogy a terve, hogy visszatér a Hosnian Prime-ra és az apjától kér segítséget, már nem valósítható meg. Bár tippre azt mondom, felszállnak a Colossusszal és elhúznak az Ellenálláshoz. Csak ne a Craitre menjenek...

 

De lássuk a jelenetet a filmek szempontjából. Egyrészt, ha legközelebb megnézem az ep7-et, már eszembe fog jutni Kaz. És az is, hogy valószínűleg az egész Galaxis látta ezeket a felvételeket. A terror legjobb módja, ha élőben sugározzák az egészet, hogy mindenki lássa. És ez remek pluszt ad az ep8 végéhez. Ha az egész Galaxis látta, hogy az Első Rend egyetlen lövéssel eltöröl egy egész rendszert, akkor érthető, hogy miért nem akar senki Craitre rohanni. Pláne, ha az Első Renddel ellentétben az Ellenállás nem tudta világgá kürtölni, hogy a Csillagpusztító immár csak csillag.

 

Összességében nagyon jó epizód volt, hozta, amit elvártam egy dupla nyitójától, sőt többre is képes volt, mert ilyen érzelmi pluszt nem vártam. És ha a folytatás ennél még jobb lesz, akkor kezdeti fenntartásaim a Resistance-szel kapcsolatban végleg elszállnak. Mert az elején nagyon nem voltam oda ezért a sorozatért, de így a végére már tetszik legalább annyira, mint a Rebels.

 

Az meg már csak hab lenne a tortán, hogy ha a Colossus lenne az Ellenállás új bázisa, és szerepelne az ep9-ben. :) 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Micsoda rész volt! :clap: Néha úgy tűnt nem haladunk előre, de aztán mindig történt olyasmi ami nagyot lökött a sztorin. 

 

Először is elfogják Dozát, így létrejön a totális ER kontroll. Pyre kényelmes helyzetben van, nyilván tudja, hogy hamarosan nem lesz kitől tartani. Éppen ezért szomorú nézni ahogy Doza az UK-val fenyegetőzik, Kaz pedig a Hosnian Prime-ra akar utazni segítségért. :( 

Kaz mentési akciója közben lettem biztos benne, hogy miben egyedi ez a sorozat a többihez képest. Ebben nincsenek igazi hősök, volt jedik, volt birodalmiak és harcosok. Itt van két gyerek meg egy bohókás Nikto, akik még azt se tudják hogy kell bekapcsolni egy vákuum szivattyút. De miért is tudnák? Nincs előképzettségük, és senki nem mondta el nekik hogyan kell. Ez így reális és egyben emberközeli. Kaz akciója a legjobb látványú akciójelenet volt a sorozatban. A víz alatti világot remekül megoldották, egyébként itt jegyezném meg, hogy a Colossus is iszonyú jól mutat a víz alatt. De milyen lesz majd az űrben? :D Jól gondoltuk, hogy ez egy űrhajó, és most már a hiperhajtóművét is láttuk. A második évad így játszódhat ezen a hajón is, de nem feltétlen ezen a bolygón. 

Eközben tanúi lehettünk olyan apróságoknak is, mint Nod lopása, kihasználva, hogy nincs ott senki, vagy Flix és Orka elbújása a ládában. :D Ez a két figura óriási, és nyilván be is jött volna a tervük ha nincs víz alatt az állomás. A fő szál mellett üdítő ezeket a dolgokat látni, mert megint csak azt fémjelzi, hogy alaposan kimunkált művel van dolgunk.

Szót kell ejtenem CB-ről is, akit lassan már jobban kedvelek mint BB-8-at. Ahogy harcolt az ER kémdroidjával az arra a reklámra emlékeztetett, ami még a TLJ előtt jött ki, és BB szerepel benne egy hasonló szituációban. :) 

 

Tierny és Tam szála is megér egy külön misét. Bár a múlt héten Fulcrummal nem hittük, hogy a lány áttéríthető az Első Rend oldalára, ezen rész után most már nem vagyok ebben olyan biztos. Szépen építették a csábítgatást addig, mígnem az ügynök konkrét ajánlattal áll elő, mely szerint Tam csatlakozzon a Rendhez. Még Yeagert is lekiabálja a lány, némileg jogosan, hogy őt és Neekut veszélybe sodorta. Csak azt nem veszi észre, hogy a veszély épp az oldalán sétál, és ő maga is oda készül beállni. Az utolsó rész egyik nagy kérdése, mi lesz Tam sorsa. 

 

Végül pedig jött az a bizonyos beszéd és Kaz drámája. Nem tudtam biztosra hogy oldják majd meg a dolgot, de azt kell mondjam ügyesen és drámaian sikerült tálalni. Kaz szeme láttára lövik szét az otthonát és a családját. A korábbi élete, ami gyakorlatilag mindent jelent neki egy pillanat alatt oszlott szét. Kaz szemszöge azért is jó, mert ebben a kontextusban nem élhettük át azt a lövést. Eddig csak a Köztársaság vesztesége és a háború kezdete adott súlyt neki, most már mindig ott fog lebegni Kaz rekciója is a robbanáskor. Még egy adag köteléket kaptunk ehhez a nyúlfarknyira látható rendszerhez. Biztos lesz köztetetek olyan aki sajnálja, hogy nem az égen volt látható a lövés, de szerintem ahogy bemutatták úgy is tökéletesen érzékletes és ami fő, drámai volt. :( 

 

Az utolsó résztől sokat várok! Így, hogy már nincs még az a pici kontroll sem ami féken tartotta az ER-t, bevadulhatnak. Rengeteg a kérdés az utolsó részre. Doza és Yeager túléli? Tam beáll az ER soraiba? Kaz és Tora felrepteti az űrbe a Colossust? Mi lesz egyáltalán az egész hajó sorsa?

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

35 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Bár a múlt héten Fulcrummal nem hittük, hogy a lány áttéríthető az Első Rend oldalára, ezen rész után most már nem vagyok ebben olyan biztos.

Most én is megingottam bár még kíváncsi vagyok hogy fogják neki találni a Hosnian Prime-t (ha egyáltalán fogják) és arra hogy fog reagálni.   

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem akartam elhinni, hogy így ér véget, még annyira néztem volna, de ez volt a tökéletes befejezés ennek a résznek. Mindaz a dráma, minden érzelem, ami benne volt abban az utolsó jelenetben most egy hétig ülepedhet. Egy kicsit hasonlóan a gyászhoz (aminek Kaz még az első fázisában van, a tagadással - nem akarja elhinni, hogy ez tényleg megtörténhetett), viszont a következő részben már a tettek mezéjére kell lépnie és cselekednie kell. Kaz karakterét nagyon jól vitték tovább, Pyre, vagy Tierney is úgy emlegeti őt, mint az első számú célpontot, ő az, akit az egyik oldal minden áron el akar kapni, a másik oldalról viszont a megoldást várják tőle (Torra is rögtön hozzá fordul, miután elvitték az apját). Tényleg Kaz az, aki az ellenálló erők vezetőjeként lép fel, aki akar és tud is tenni az ER ellen. Tam mondja ki róla, hogy sokkal kompetensebb, mint amilyen ügyetlennek tűnik sokszor.

 

Apropó Tam, nekem is nagyon tetszett az ő történetszála. Ügyesen építgették az esetleges átállását, bár korábban kicsit tartottam tőle, hogyha ez beigazolódik, akkor konkrétan hogyan fogják ezt megoldani. Itt Tierney már-már Palpatinet idézve manipulálta Tam-et, felnagyítva a félelmeit, kihasználva a bizonytalanságát, szembe fordítva szinte mindennel, amiről korábban meg volt győződve. Ezt a legjobban az a jelenet mutatta be, amikor Yeager-el találkoztak futólag. Ott látszik Tam-en, a sértettség, a frusztráció, amit Tierney korábban elültetett benne a korábbi barátaival kapcsolatban. Kaz-től talán már az előző részben eltávolodott, de itt sikerült Yeagerrel is szembefordítani. Innen már eléggé úgy tűnik, hogy egyenes útja lesz a ER kötelékébe. Így látatlanba arra tippelnék, hogy fel akarják majd használni őt, hogy Kaz-t csapdába csalják az utolsó részben (ugye Kaz még nem tudja, hogy így megdolgozták Tam-et) és ott szembe kerülnek majd egymással, de Tam nem tart velük a továbbiakban.

 

Azzal együtt, hogy milyen kihalttá vált az állomás, azért tudtak itt-ott életet csempészni a közegbe, gondolok itt arra a részre, amikor Kaz menekül a búvár-rohamosztagosok elől és mutatnak egy férfit a kocsmába, aki azt hiszi, hogy már hallucinál a sok piától. Egyébként itt sok olyan szereplő volt Kaz mellett is, aki felnőtt a feladathoz. Neeku ugyan némileg hozta szokott formáját, de azért csak sikerült megmentenie Kaz-t és még fontos szerepe lehet a hiperhajtómű ügyében, Doza is végre a sarkára állt, bár hamar elfogták, de legalább megpróbálkozott valamivel, nem csak állandóan (és teljesen feleslegesen) azt hajtogatta, hogy ez még az ő állomása. CB-23 kis párbaja is tetszett a másik droiddal, a TCW első évadára elmékeztetett a két droid összecsapása R2 és R3 között, jópofa megoldás volt, ahogy CB megrongálta az optikáját a másiknak és utána a ER droid szemszögéből olyan homályosan lehetett csak látni. (Még Buggles is egész hasznos volt.)

 

Az epizód végi nagyjelenet pedig a Hosnian Prime felrobbantásával nagyszerűre sikeredett. Gondolkodtam rajta, hogy miként fogják ábrázolni a katasztrófát, vörös vonalaknak az égen, vagy csak a háttérben hangzik el... így viszont, hogy kívülről, gyakorlatilag egy felvétel szerűen láthattuk még hatásosabb volt az egész, mintha csak mondjuk az égen láttuk volna a jelenséget (ami a víz alól nem sokat osztott szorzott volna). Nagyon komoly volt, ahogy teljes egészében láthattuk a bolygók megsemmisülését (előtte Hux beszéde is még mindig hátborzongatóan kemény, bár itt az animáció nem adja vissza közbe Domhnall Gleeson félelmetesen pazar arcjátékát) és a rohamosztagosok reakcióját. Itt most igazán félelmetesnek tűntek a fehér páncélosok, ezzel mondjuk kicsit kontrasztban van az a jelenet, ahol Kaz megint ügyetlenkedve leszed egy katonát, de itt a rohamosztagosok azoknak az agymosott ágyútöltelékeknek tűntek, aki bámilyen parancsot végrehatjanak a cél érdekében, meg se rázta őket egy rendszer elpusztítása (vagy legalábbis nem adták tudtunkra, hogy így volna). Kaz reakciójában pedig tényleg minden benne van, ami egy ilyen pillanatban elönti az embert, ezek után még komolyabb változást várok a karakterében (eddig is szépen haladt előre), szerintem az Ellenállás egyik nagy vezéralakjává válhat, akinek tényleg nincs más most már, mint hogy az Első Rend ellen harcoljon. Persze addig még meg kell mentenie az állomást, mindenestre nagyon jól vezették fel a finálét! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

40 perccel korábban, Wilde írta:

gondolok itt arra a részre, amikor Kaz menekül a búvár-rohamosztagosok elől és mutatnak egy férfit a kocsmába, aki azt hiszi, hogy már hallucinál a sok piától.

Őt Al-nak hívják, az egyik kedvenc háttérszereplőm az állomáson, mert mindig Z néninél ül és folyton be van nyomva. :lol: 

  • Nagyon tetszik 1
  • Vicces 1
  • Tetszik 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet kicsit negatív leszek, de hasonlóan Fulcrum -hoz, ez a rész nekem is csalódás volt. Persze nem volt rossz rész, azonban ez tkp. a finálé első fele. Innen nézve nekem fura volt látni, hogy igazából sok idő elment a rohamosztagosos és a droidfight -os részre. Ha mondjuk a 2 részes finálé előtt lett volna ez a rész, sokkal jobb lenne. De várjuk ki a végét. :)

Kicsit többet vártam volna a Yeager-Doza szálból, de valszeg ez az utolsó részre marad.

Tam kiborulása Yeager felé érthető, bár hogy nagyon manipulálják, az tisztára látszik. Az ajánlatot szerintem elfogja fogadni, de az is lehet, hogy kihátrál ebből az egészből. Meglátjuk.

A rész vége viszont baromira tetszett, az egész jelenetsor alatt érezni lehetett a feszültséget. Mondhatom azt, hogy számomra ez a rész mentette meg az epizódot - meg egy-két másik aspektus. :)

 

Várom a következő és egyben évadzáró epizódot. Remélem odateszik magukat a srácok. :D

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egek, milyen drámai befejezés. Azért csak túlmutat ez a sorozat a keretein így a végére. Hux-szal és a Hosniannal engem nagyon megfogott. Csak csatlakozni tudok Dzséjt szavaihoz, nagyon mély dráma telepedett a szívemre, miközben néztem a befejezést, és ez sokat ad hozzá a VII. rész nézéséhez is. Kíváncsi vagyok mivel állnak elő a sorozat zárására.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 7 hónappal később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.