Ugrás a kommentre

A The Acolyte sorozat


Bence1997

Ajánlott hozzászólás

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Az ki lett mondva talán, hogy a sorozat a sith-ek felbukkanásáról szól.

Igen:

"Annyit elárulhatok, hogy ez egy előzmény! Úgy értem, mint tudjátok, 100 évvel az előzményfilmek előtt játszódik, és egyfajta magyarázatot ad arra, hogy hogyan szivárogtak be a Sith-ek a Jedik közé. Ez egy Sith-központú történet, amilyet korábban még sohasem csináltak" - mondta mindezt az egyik szereplő, Dafne Keen a Techradarnak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én úgy tudom elképzelni, mint a Mandaloriant. Ott az első évad még tök új karakterekről szólt, később kapcsolódott a nagy egészbe. Lehet itt is hasonló lehet. Most megismerünk egy csomó új karaktert, majd a későbbi évadokban behoznak ismerős elemeket, például Plagueist. Vagy őt a sorozat végére hagyják.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 órával ezelőtt, Yoda József írta:

 

Én akkor röhögnék, ha a kánonban nő lenne :lol: mondjuk ha a főszereplő átállna a sötét oldalra, és azzal érne véget, hogy felveszi a Darth Plagueis nevet :D  menne a sivalkodás sokaktól online, biztos :D

Helyes, sőt legyen akkor már Plagueis egy leszbikus ember nő, aki szerelmes lesz egy másik nőbe, de az heteró, ezért nem viszonozza. Ekkor átáll a sötét oldalra és Sith lesz. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Infók:

- A sorozat egy szerelmes levél Headland kedvenc harcművészeti filmjei, a Shaolinok szövetsége (Come Drink with Me), és A testőr (Yojimbo) felé.

- Tekintettel arra, hogy a Köztársaság Fénykora egy háborúktól mentes idő, Headland úgy döntött, hogy a történetmesélést inkább a személyes konfliktusokra és kisebb egy az egy elleni csatákra összpontosítja, hogy a képernyőn megjelenő új karaktereket felfedje.

- A Köztársaság Fénykorában játszódó The Acolyte elkezdi feltárni, hogy egy olyan nagyra becsült szervezet, mint a Jedi Rend, hogyan lehetett a fénykorában, valamint egy kibontakozó káosz küszöbén, ami a Skywalker Sagában teljesedik ki.

- "Ha a Star Wars az esélytelenek és az intézmény közötti küzdelemről szól, akkor [az Akolitusban] a Jedik az intézmény" - mondja Headland. "Annyira érdekelt egy olyan történet, ahol a Jedik a hatalmuk csúcsán vannak - és itt nem a Baljós Árnyakra gondolok, mert ekkor már egy Sith van a szenátusban, akit nem vesznek észre.". Headland még korábbra akart visszamenni, amikor egy Sith-et látni olyan valószínűnek tűnt, mint velociraptorral találkozni. "Mintha ez egy olyan dolog lenne, amiről hallottál, de nem olyan dolog, amiről valaha is gondolnád, hogy kapcsolatba kerülhetsz vele."

- A sötét tónusú, a jó és a rossz leegyszerűsített fekete-fehér szemléletén túl létező kettősségre összpontosító The Acolyte a Jedik bukása előtt felteszi a kulcskérdést: "Mi romlott el?". kérdezi Headland. "És ha a rosszfiúk valójában az esélytelenek, akkor ez csak egy menő fordulatnak tűnt"

- "Van néhány EU-s történet is, amit úgy döntöttem, hogy beleteszek, mert úgy gondoltam, hogy ez annyira király, és senki nem mondta, hogy nem tehetem" - teszi hozzá nevetve. A sorozatban bemutatnak egy zygerriai Jedit, és kanonizálnak egy eddig még nem látott fajt - árulta el Headland. "Van néhány igazán nagy EU-s ötlet, amit a sorozat elején és később is felhasználunk" - utalt a showrunner.

- Vernestráról ezt mondta: "Anniyra várom már az emberek reakcióját, amikor meglátják őt, mert Vernestra annyira más. Nagyon ritkán megy küldetésre. Azt hiszem, a sorozat előrehaladtával meg fogod érteni, hogy miért. Annyi mindent látott már, és annyira összhangban van és szerelmes az Erőbe. Itt sokkal inkább egy magas rangú tisztviselő. A többi Jedi tiszteli őt."

- Reméli, hogy jó bevezető lesz ez majd az újoncoknak, akik esetleg már láttak más sorozatot vagy olvastak könyveket: "Nem kell túl sokat tudnod ahhoz, hogy belépj a történetbe."

- Zárszóként: "De bármit is gondolsz a The Acolyte-ról, az nem az. Ez egy csepp a tengerben, bébi. Csak tarts ki, és nézd meg."

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A sorozat epizódjai és rendezői:

 

1. rész: Leslye Headland

2. rész: Leslye Headland

3. rész: Kogonada

4. rész: Alex Garcia Lopez

5. rész: Alex Garcia Lopez

6. rész: Hanelle Culpepper

7. rész: Kogonada

8. rész: Hanelle Culpepper

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Bence1997 írta:

- "Van néhány EU-s történet is, amit úgy döntöttem, hogy beleteszek, mert úgy gondoltam, hogy ez annyira király, és senki nem mondta, hogy nem tehetem" - teszi hozzá nevetve. A sorozatban bemutatnak egy zygerriai Jedit, és kanonizálnak egy eddig még nem látott fajt - árulta el Headland. "Van néhány igazán nagy EU-s ötlet, amit a sorozat elején és később is felhasználunk" - utalt a showrunner.

Nagyszerű.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy picivel több infó a Collideres interjúnál:

 

- Az előzetes 4-5 epizódból mutatott jeleneteket.

- Lesznek benne utalások a klónok háborújára, néhány idegenre, pár OT dologra. Mindenre, amit ő szeret a Star Warsban.

- A sorozatban nem fognak feltűnni éjnővérek, de láthatunk majd egy másik erőcsoportosulást. Ennek a vezetője lesz Jodie Turner Smith, mint Aniseya.

- Az epizódok fél óra és 40 perc körüliek lesznek. (tehát a szokásos...)

- Amikor a Lucasfilmnél előállt ezzel a sorozattal, már akkor több évadra tervezett. Lesznek történetszálak, amik az évad végeztével nem fognak lezárulni.

- Egyelőre kivárnak a 2. évaddal, megvárják, hogy miképp muzsikál majd az első évad. Illetve szeretne egy picit pihenni is.

- Vernestra lesz az egyedüli karakter az írott szekcióból!

- DE ez nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy a 2. évadban több karakter is feltűnjön a sorozatban. Leslye be is vallja az interjúban, hogy néhány karaktert a következő évadra "szeretne menteni".

- Vernestra fénykardjáról is beszélt, ezek szerint akcióban is látni fogjuk őt, tehát ez csak egyet jelenthet: fényostor! :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Még egy kis infócsokor:

 

- Ez a sorozat egy misztikus-thriller lesz. A sorozat nem epizodikus lesz, hanem itt minden epizód több információt ad majd a nézőknek, hogy megértsék a történetet.

- Fentebb már említve volt két film, ami többek között inspirálta a készítőt. Azonban van egy másik film is, ez pedig A vihar kapujában (Rashomon), ahol végigkövetünk egy történetet majd újból látjuk azt egy másik szemszögből. Az Acolyte ezzel a móddal fogja elmesélni a történetét, elszeparálva magát az eddigi élőszereplős sorozatoktól.

- Határozottan a Jedik nézőpontját kapjuk meg, különösen Amandla karakterét tekintve, akit megpróbálnak megállítani és levadászni. De ugyanakkor elegendő időt fogunk eltölteni Mae nézőpontjával is.

- Éltette Riant, mert az egyik TV sorozatnál (Manifest Destiny) együtt dolgoztak: ő volt a producer, míg Johnson rendezett. :D

- Hamarosan végeznek a sorozat utómunkálataival.

- Egyáltalán nem használták a Volume-ot.

- Arra a kérdésre, hogy Amandla játssza-e a címszereplőt és hogy ő a sitheknek vagy a jediknek az akolitkusa/követője, Leslye annyit válaszolt: "Amikor a sorozatot nézed, megtudod a választ. Ki fog majd derülni."

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.