Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A The Acolyte sorozat

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Az ki lett mondva talán, hogy a sorozat a sith-ek felbukkanásáról szól.

Igen:

"Annyit elárulhatok, hogy ez egy előzmény! Úgy értem, mint tudjátok, 100 évvel az előzményfilmek előtt játszódik, és egyfajta magyarázatot ad arra, hogy hogyan szivárogtak be a Sith-ek a Jedik közé. Ez egy Sith-központú történet, amilyet korábban még sohasem csináltak" - mondta mindezt az egyik szereplő, Dafne Keen a Techradarnak.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én úgy tudom elképzelni, mint a Mandaloriant. Ott az első évad még tök új karakterekről szólt, később kapcsolódott a nagy egészbe. Lehet itt is hasonló lehet. Most megismerünk egy csomó új karaktert, majd a későbbi évadokban behoznak ismerős elemeket, például Plagueist. Vagy őt a sorozat végére hagyják.

Hozzászólás ideje:
18 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Amúgy fura, hogy @Rixon még nem rakott ki egy videót a holnapi trailer időpontról. :D 

Közösségi posztot írtam róla, a videó ma délutánra úgyis okafogyottá válik :D

Hozzászólás ideje:
26 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Betehetted volna a fő topikba. ;) 

Am lehet nem olasz :D ez inkább spanyol 

20240318_125152.jpg

Szerkesztve: - Yoda József

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A fordító olasznak vélte. :D

Hogy lesz-e magyar? Örülnék neki. Vajon mi lesz a magyar címe a sorozatnak? Az akolitus lenne a logikus, de ha ezek ministránsnak fordítják (fordító annak vélte), jujujúúúúj. :lol:

Hozzászólás ideje:

Egyébként az olasz poszter mellé az volt írva discordon (ahol találtam), hogy este 9 órát hirdetnek EU-s megjelenésre

Meglepő lenne, de én örülnék neki

Hozzászólás ideje:
22 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Én akkor röhögnék, ha a kánonban nő lenne :lol: mondjuk ha a főszereplő átállna a sötét oldalra, és azzal érne véget, hogy felveszi a Darth Plagueis nevet :D  menne a sivalkodás sokaktól online, biztos :D

Helyes, sőt legyen akkor már Plagueis egy leszbikus ember nő, aki szerelmes lesz egy másik nőbe, de az heteró, ezért nem viszonozza. Ekkor átáll a sötét oldalra és Sith lesz. :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Infók:

- A sorozat egy szerelmes levél Headland kedvenc harcművészeti filmjei, a Shaolinok szövetsége (Come Drink with Me), és A testőr (Yojimbo) felé.

- Tekintettel arra, hogy a Köztársaság Fénykora egy háborúktól mentes idő, Headland úgy döntött, hogy a történetmesélést inkább a személyes konfliktusokra és kisebb egy az egy elleni csatákra összpontosítja, hogy a képernyőn megjelenő új karaktereket felfedje.

- A Köztársaság Fénykorában játszódó The Acolyte elkezdi feltárni, hogy egy olyan nagyra becsült szervezet, mint a Jedi Rend, hogyan lehetett a fénykorában, valamint egy kibontakozó káosz küszöbén, ami a Skywalker Sagában teljesedik ki.

- "Ha a Star Wars az esélytelenek és az intézmény közötti küzdelemről szól, akkor [az Akolitusban] a Jedik az intézmény" - mondja Headland. "Annyira érdekelt egy olyan történet, ahol a Jedik a hatalmuk csúcsán vannak - és itt nem a Baljós Árnyakra gondolok, mert ekkor már egy Sith van a szenátusban, akit nem vesznek észre.". Headland még korábbra akart visszamenni, amikor egy Sith-et látni olyan valószínűnek tűnt, mint velociraptorral találkozni. "Mintha ez egy olyan dolog lenne, amiről hallottál, de nem olyan dolog, amiről valaha is gondolnád, hogy kapcsolatba kerülhetsz vele."

- A sötét tónusú, a jó és a rossz leegyszerűsített fekete-fehér szemléletén túl létező kettősségre összpontosító The Acolyte a Jedik bukása előtt felteszi a kulcskérdést: "Mi romlott el?". kérdezi Headland. "És ha a rosszfiúk valójában az esélytelenek, akkor ez csak egy menő fordulatnak tűnt"

- "Van néhány EU-s történet is, amit úgy döntöttem, hogy beleteszek, mert úgy gondoltam, hogy ez annyira király, és senki nem mondta, hogy nem tehetem" - teszi hozzá nevetve. A sorozatban bemutatnak egy zygerriai Jedit, és kanonizálnak egy eddig még nem látott fajt - árulta el Headland. "Van néhány igazán nagy EU-s ötlet, amit a sorozat elején és később is felhasználunk" - utalt a showrunner.

- Vernestráról ezt mondta: "Anniyra várom már az emberek reakcióját, amikor meglátják őt, mert Vernestra annyira más. Nagyon ritkán megy küldetésre. Azt hiszem, a sorozat előrehaladtával meg fogod érteni, hogy miért. Annyi mindent látott már, és annyira összhangban van és szerelmes az Erőbe. Itt sokkal inkább egy magas rangú tisztviselő. A többi Jedi tiszteli őt."

- Reméli, hogy jó bevezető lesz ez majd az újoncoknak, akik esetleg már láttak más sorozatot vagy olvastak könyveket: "Nem kell túl sokat tudnod ahhoz, hogy belépj a történetbe."

- Zárszóként: "De bármit is gondolsz a The Acolyte-ról, az nem az. Ez egy csepp a tengerben, bébi. Csak tarts ki, és nézd meg."

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A sorozat epizódjai és rendezői:

1. rész: Leslye Headland

2. rész: Leslye Headland

3. rész: Kogonada

4. rész: Alex Garcia Lopez

5. rész: Alex Garcia Lopez

6. rész: Hanelle Culpepper

7. rész: Kogonada

8. rész: Hanelle Culpepper

Hozzászólás ideje:
7 perccel korábban, Bence1997 írta:

- "Van néhány EU-s történet is, amit úgy döntöttem, hogy beleteszek, mert úgy gondoltam, hogy ez annyira király, és senki nem mondta, hogy nem tehetem" - teszi hozzá nevetve. A sorozatban bemutatnak egy zygerriai Jedit, és kanonizálnak egy eddig még nem látott fajt - árulta el Headland. "Van néhány igazán nagy EU-s ötlet, amit a sorozat elején és később is felhasználunk" - utalt a showrunner.

Nagyszerű.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Egy picivel több infó a Collideres interjúnál:

- Az előzetes 4-5 epizódból mutatott jeleneteket.

- Lesznek benne utalások a klónok háborújára, néhány idegenre, pár OT dologra. Mindenre, amit ő szeret a Star Warsban.

- A sorozatban nem fognak feltűnni éjnővérek, de láthatunk majd egy másik erőcsoportosulást. Ennek a vezetője lesz Jodie Turner Smith, mint Aniseya.

- Az epizódok fél óra és 40 perc körüliek lesznek. (tehát a szokásos...)

- Amikor a Lucasfilmnél előállt ezzel a sorozattal, már akkor több évadra tervezett. Lesznek történetszálak, amik az évad végeztével nem fognak lezárulni.

- Egyelőre kivárnak a 2. évaddal, megvárják, hogy miképp muzsikál majd az első évad. Illetve szeretne egy picit pihenni is.

- Vernestra lesz az egyedüli karakter az írott szekcióból!

- DE ez nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy a 2. évadban több karakter is feltűnjön a sorozatban. Leslye be is vallja az interjúban, hogy néhány karaktert a következő évadra "szeretne menteni".

- Vernestra fénykardjáról is beszélt, ezek szerint akcióban is látni fogjuk őt, tehát ez csak egyet jelenthet: fényostor! :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A TPM újrabemutatásánál a nézők betekintést nyernek majd a sorozatba. Gondolom BTS lesz, ha meg trailer, akkor azt majd mi megkapjuk a rá következő héten. :D

GJDO0f-XoAAHPRb.jpg

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Még egy kis infócsokor:

- Ez a sorozat egy misztikus-thriller lesz. A sorozat nem epizodikus lesz, hanem itt minden epizód több információt ad majd a nézőknek, hogy megértsék a történetet.

- Fentebb már említve volt két film, ami többek között inspirálta a készítőt. Azonban van egy másik film is, ez pedig A vihar kapujában (Rashomon), ahol végigkövetünk egy történetet majd újból látjuk azt egy másik szemszögből. Az Acolyte ezzel a móddal fogja elmesélni a történetét, elszeparálva magát az eddigi élőszereplős sorozatoktól.

- Határozottan a Jedik nézőpontját kapjuk meg, különösen Amandla karakterét tekintve, akit megpróbálnak megállítani és levadászni. De ugyanakkor elegendő időt fogunk eltölteni Mae nézőpontjával is.

- Éltette Riant, mert az egyik TV sorozatnál (Manifest Destiny) együtt dolgoztak: ő volt a producer, míg Johnson rendezett. :D

- Hamarosan végeznek a sorozat utómunkálataival.

- Egyáltalán nem használták a Volume-ot.

- Arra a kérdésre, hogy Amandla játssza-e a címszereplőt és hogy ő a sitheknek vagy a jediknek az akolitkusa/követője, Leslye annyit válaszolt: "Amikor a sorozatot nézed, megtudod a választ. Ki fog majd derülni."

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.