Ugrás a kommentre

1x02 - Cut and Run


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Jó rész volt, ismét kaptunk egy szeletet a birodalom "reformjaiból", miszerint mindenkit katalogizálnak, apropó eddig én azt hittem a Mandóban emlegetett chain code-ok, csak azoknak vannak akikre vérdíjat tűztek ki. Nem tudom ez máshol is volt-e már így bemutatva, hogy ez nem így van, de mindenesetre jó, hogy itt is szerepel.

Az előző résznél más elvonta a figyelmem, de itt rendesen szembesültem az animáció fejlettségével, szépségével. Amikor Omega a port engedi ki a kezéből (ennél a résznél egyébként hangosan megjegyeztem: "Ez miii?" gondolván arra, hogy tuti ezt fogja kérdezni és lám-lám :D ), aztán ezután ahogy sétálnak és körülöttük repkednek a kis szemcsék, meg hogy a széltől mozognak a hajak és a fejfedők, ezekért tényleg gratula. Ha már fejfedők, kicsit furcsállottam, hogy Hunter semmit sem visel álcázásként, oké, hogy olyan a fél arca amilyen, de azért nehogy ne döbbenjen rá egyik klónosztagos se, hogy kb. a saját arcképét látja. Mondjuk ezen a kalpagok sem sokat segítenek, így a Wrecker kontra 3 rohamosztagos párbeszéd esetében is néztem kicsit, hogy miért tűnik fel egyből, hogy valami nagyon nem OK, de aztán nyugtáztam azzal, hogy Wrecker azért jóval-jóval erősebb testalkat, így az arca is, plusz a fele neki is defektes, szóval védhető. Ezért különösen jónak éreztem amikor a végén Cuton megakad a másik klón szeme. Jó, hogy általa is kapcsolatot teremtenek egy másik művel és most sikerült mindezt a helyes módon megtenni.

Omegáról a labdázás kezdetén "hogy akkor ezt mi célból is csináljuk?" kicsit a gyerek Sheldon jutott eszembe :D szerencsére Omega jobban tud alkalmazkodni, viszont a párhuzam köztük találó, mindkettő sokat tud kifejezetten speciális témákról viszont az életről általánosságban még sokat kell tanulniuk.

Az elkövetkezendő problémák kezelésére ajánlanám a srácoknak, hogy szerezzenek be pár standard klón páncélt :D 

Mindent összevetve úgy érzem jó lesz ez a sorozat és az első részbéli "incidens" miatt szerintem senki ne kaszálja (persze azért el se felejtsük és bíráljuk kellőképp). 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó rész volt több szempontból is. Omega nekem az előző epizódban még eléggé közömbös volt, a kétlábon járó enigma inkább csak a kötelezőt hozta - ami amúgy rendben volt, csak ezzel engem még nem fogott meg. Most viszont hipersebességgel nőtte ki magát a szememben. Már az ep7-ben is nagyon tetszett, hogy Rey rácsodálkozott a Takodanára - ez olyasmi volt, amit kicsit mindig is hiányoltam a PT-ből és az OT-ből. Luke vagy éppen Anakin nagyon természetesnek vette az űrutazást, nem csodálkoztak rá az új világra, az új szituációkra. Oké, Luke-nak nagyon nem is volt rá ideje, hiszen először csillagrombolók üldözték, aztán meg a Halálcsillagon kötött ki. De Anakinból is először a lelkesedés a szétrobbanó Lucrehullk hangárjából kijövet tört ki.

Rey, vagy éppen Han a Solóban viszont nem volt olyan közömbös a csillagközi utazás iránt, és most Omega, aki ráadásul gyerek is, mindkettejüknél mélyebben ámult el az új világ láttán. Már az előző részben is tetszett, ahogy "ragyogó" tekintettel nézi a hiperűrugrást, de most, ahogy ekezdett a porral játszani, az nagyszerű volt. Egy gyerek, aki egész életében csak vizet és viharfelhőket látott, na meg steril falakat, tényleg valahogy így reagálhat egy számunkra természetes dologra. Az sem csoda, hogy simán átszaladt a kerítésen. A Kaminón talán a kerítés fogalmával sem ismerkedhetett meg, és igazából sehol sem volt veszélyben (bár az felötlött bennem, hogy vajon hol lehetett a kaminoi csata idején). A labdázás is nagyon aranyos volt, és az utolsó beszélgetés közte és Hunter között feltette az egészre a pontot.

 

Jó volt újra Cutot és a családját látni. Durva belegondolni, milyen régen találkoztunk velük először. 11 éve, az még gombócból is sok. Persze számukra alig három év telt el, de ez is mekkora fordulat - és valahol szép ív is. Cut és Rex akkori beszélgetése ma már a százados számára is más értelet nyerhetett. Nem is csoda, hogy Rex beköszönt. Azért kíváncsi lettem volna arra a beszélgetésre is. Amúgy az érdekes, hogy a 99-esek ilyen jóban vannak Cuttal és a családjával. Wrecker, mint nagybácsi, lol! :)  Az is megérne egy sztorit, ami elmeséli, hogyan találkoztak a Lawquane-ék a Bad Batch-csel.

 

Jó volt, hogy a Birodalom terjeszkedését is megmutattak, és egy elegáns húzással a The Mandalorianben bevezetett, magyarázat híján kissé túlságosan is mágikusnak tűnő kódláncról is kaptunk bővebb információt. Bár még mindig nem tiszta, hogy ennek ismeretében hogyan lehet bárkit megtalálni a Galaxis legeldugottabb sarkában is (és ha ez ilyen faján működik, akkor a Lázadókat miért nem lehetett ezzel megtalálni?), de kezd kialakulni egy tetszetős kép. Most már legalább tudjuk, hogy a kódláncból a Birodalom egy galaktikus adatbázist csinált. Azért ez is durva, hogy így tartják számon az embereket és ehhez kötik a csillagközi utazást is. Nem csoda, hogy felvirágzik a csempészek élete - és így az sem meglepő, hogy például Ben és Luke menetrendszerinti járat helyett egy csempészhajóval indultak az Alderaanra (van egy olyan sanda gyanúm, hogy mindketten híján vannak a kódláncnak).

 

Összességében nagyon jó rész volt, ami most inkább a karakterekre fókuszált, egész pontosan Hunterre és Omegára. Kíváncsi vagyok, merre tovább. Az biztos, hogy a klón páncélok viseléséről le kell szokniuk, és valami új mesterséget kéne találniuk. Zsoldos talán? Fejvadász? Lázadó? Na jó, azok most még annyira nincsenek, de azt tudjuk, hogy az első sejtek éledeznek. Egy biztos, Wrecker szerelőnek is elmehetne. :lol: Van neki egy kis wookiee umpf! :D 

 

Egy dolog azért meglepett. Azt hittem, a menekülésbe végül Crosshair fog belerondítani. A részből egyértelműen kiderült, hogy ő is ismeri Cutékat, ráadásul ismeri a 99-esek észjárását. Innét akár ő is kitalálhatta volna, hogy egykori cimborái a Saleucami-ra mennek. Szerencsére ez nem következett be.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Még annyit hozzátennék a korábbihoz, hogy azért elképesztő, hogy talán csak pár hónapnyira az umbarai csatától máris megszokottá vált, hogy klón klónokat öldös. Míg ott Rex szíve megszakadt, amikor rájött, hogy a sajátjaikra lőnek, itt a 99-esek kénytelenek több testvérükkel is végezni, mert ha nem tennék, azok simán megölnék őket. Itt lényegében azt látjuk, amire Rex is célzott a Victory and Dead-ben: ha nem ők, akkor mi.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahogy Bomarr írta ez inkább egy világépítő rész volt, a karakterekre fókuszálva.

 

Jó volt újra látni Cut-ot és a családját. Anno párszor megfordult a fejemben, hogy vajon mi lehet velük. Szerencsére semmi bajuk. Az viszont meglepett, hogy jól ismerik Hunterékat, olyan volt mintha hazamentek volna. A csapat számára ez az útkeresés időszaka, így nem csoda, hogy a múltjukban lévő egyetlen biztos pontot keresték fel. Arra azonban nem számíthattak, hogy az újonnan alakult Birodalom máris megkezdi a diktatúra kiépítését. És pont ebben volt a rész erőssége. A színtelen páncélos klónok ugyanolyanok voltak, mint a későbbi rohamosztagosok (továbbra is kíváncsi leszek miként szerelik le őket). A biztonsági ellenőrzés hasonló volt a Corelliaihoz, hihetetlen milyen gyorsan megkezdték listázni az embereket, ezáltal felkutatni a potenciális menekülőket vagy éppen a Birodalom ellenségeit.

 

A csapatunk tovább alakul. Wrecker bácsi instant favorit, a gyerekek is szeretik amint láttuk. :D Omega pedig szenzációs! Remekül ábrázolták a bolygóra lépésénél, hogy eddig kb. egy steril és egyhangú szürke épületben élte az életét. Ahogy rácsodálkozik a Saleucami új környezetére, ahogy letérdel és belemarkol a porba...hát kérem az egy élőszereplős sorozatban is megállta volna a helyét. Nem volt eltúlozva, vagy elbagatellizálva, pont annyi volt amennyi kellett ahhoz, hogy átjöjjön a lány rácsodálkozása az új világra. 

A látvány csodálatos volt, de ez szerintem innentől már alap lesz. Nagyon örültem a nexu feltűnésének, ha jól sejtem az EPII óta nem láttuk ezt a fajt. Érdekesség, hogy Omega pont egy labdázós jelenet után kerül bajba, mint anno Cut gyerekei amikor rájuk támadtak a kommandós droidok. Rex említése is jó volt, úgy látszik ő is Cut-hoz ment miután szétváltak Ahsokával (már ha szétváltak persze).

Kicsit aggódtam a végén, hogy Cut-ot felismerik a klónok, de szerencsére ez ha hajszál híján is, de nem következett be. Apropó Cut! Nem emlékszem hogy is volt anno, de neki mi van a chipjével? Be kellett volna kapcsolnia az ő fejében is, nem? :hmm: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Jó rész volt, ismét kaptunk egy szeletet a birodalom "reformjaiból", miszerint mindenkit katalogizálnak, apropó eddig én azt hittem a Mandóban emlegetett chain code-ok, csak azoknak vannak akikre vérdíjat tűztek ki. Nem tudom ez máshol is volt-e már így bemutatva, hogy ez nem így van, de mindenesetre jó, hogy itt is szerepel.

Szerintem máshol nem volt. Akkor aki regisztrált a Birodalmi rendszerben, annak van chain code-ja? 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 minutes ago, Ody Mandrell said:

Nagyon örültem a nexu feltűnésének, ha jól sejtem az EPII óta nem láttuk ezt a fajt.

Mozgóképen nem is, a most futó Bounty Hunterben viszont van egy.

 

12 minutes ago, Ody Mandrell said:

Apropó Cut! Nem emlékszem hogy is volt anno, de neki mi van a chipjével? Be kellett volna kapcsolnia az ő fejében is, nem? :hmm: 

Én nem láttam rajta sebet, ami a chip kivételére utal. De szerintem, amiatt nem kapcsolt be nála, mert Palpatine-tól nem kapta meg a parancsot, ha lett volna egy régi jeladója, ami fogja Palpatine adását, akkor bekattant volna ő is.

 

1 minute ago, Ody Mandrell said:

Szerintem máshol nem volt. Akkor aki regisztrált a Birodalmi rendszerben, annak van chain code-ja? 

 

 

Igen, van.

 

14 minutes ago, Ody Mandrell said:

Arra azonban nem számíthattak, hogy az újonnan alakult Birodalom máris megkezdi a diktatúra kiépítését

Az csak unortodox békefenntartás citizen.:P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, Iqvi írta:

Én nem láttam rajta sebet, ami a chip kivételére utal. De szerintem, amiatt nem kapcsolt be nála, mert Palpatine-tól nem kapta meg a parancsot, ha lett volna egy régi jeladója, ami fogja Palpatine adását, akkor bekattant volna ő is.

 

1 perccel korábban, NorbiLordi írta:

 

Szerintem alapvetően nem, ő élte a farmer életet. Nem volt nála semmi amin megkaphatta volna a parancsot

Akkor Cut egy időzített bomba!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

 

Akkor Cut egy időzített bomba!

 

Ha csak nincs állandóan sugározva akár egy jel formájában a parancs vagy bármi, akkor szerintem nem. Ez olyan mint a társasban, egy körből kimaradt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 minutes ago, Ody Mandrell said:

Attól függ milyen formában kell megkapnia a parancsot. Elég ha bárki elmondja neki ezt a mondatot, vagy csak Palpatine szájából kimondva működik (ezt mondjuk kétlem).

Szerintem ez úgy működik, mint a hipnotizálás. A chip a tudatalattiukban elrejtette, hogyha ettől az embertől ezt hallod akkor a Jedid ellen fordulsz, és elveszted a szabad akaratod. Ezért Cut-nál csak úgy aktiválódhatna a parancs, ha valahonnan meghallja Palpatine hangján a 66-os parancsot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Attól függ milyen formában kell megkapnia a parancsot. Elég ha bárki elmondja neki ezt a mondatot, vagy csak Palpatine szájából kimondva működik (ezt mondjuk kétlem).

De ki más mondaná ki? Sidiouson kívül csak a kaminoiak ismerik, ők meg szerintem azt sem tudják, hogy Cut létezik, és nyilván nem fog egy dezertált klón visszamenni. De, ha még vissza is menne a Birodalomba (amire valamiért az az érzésem, hogy egy nagy kerek 0 az esély), minek mondaná ki bárki is? Ez egyetlen egy célt szolgál: megöljék a Jediket. Letudva. Az a kevés, ami még a Galaxisban kujtorog szerteszét, azok ellen meg van pár légiónyi rendesen funkcionáló klón, később meg pár légiónyi rohamosztagos, egy ezrednyi purge trooper, egy fészekaljnyi inkvizítor és egy szuszogó Sith tanítvány. Igazán nincs már arra szükség, hogy valahol, valamikor, valamiért, valaki kiadja Cutnak a parancsot, amit amúgy sem ismer már sok élő ember. Sidiouson kívül talán már csak Nala Se és Lama Su ismeri pontosan a cuccot (meg persze Rex, Ahsoka és talán néhány túlélő Jedi, de az a sanda gyanúm, hogy ők sem élnének a 66-os paranccsal :) ).

 

7 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Rex biztos beszélt neki a 66-osról, ha csak az említésére is beindul a chip annak a hatását láttuk volna.

Cut mondta is, hogy Rex mesélt neki a klónok Jedik ellen fordulásáról és a "behavioral implant"-ról.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Khm.. Darth Vader képregény :) 

A lexikális tudásom a Star Wars terén a képregények esetében kicsit homályos, mivel nem követem őket. Ezzel kapcsolatban kaphatok egy kis felvilágosítást?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Dzséjt írta:

A lexikális tudásom a Star Wars terén a képregények esetében kicsit homályos, mivel nem követem őket. Ezzel kapcsolatban kaphatok egy kis felvilágosítást?

 

Spoiler

Ferren Barr a Mon Calan rejtőzködött 6 tanítványával együtt, amikor az Inkvizítorok és a rohamosztagosok (akkor még klónok), rájuk találtak. Ferren elmetrükk segítségével aktiválta bennük a 66-os parancsot (ki is mondta ahogy Palpatine), mire azok az Inkvizítorok ellen fordultak, hogy jedik és meg kell őket ölni.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 minutes ago, Dzséjt said:

A lexikális tudásom a Star Wars terén a képregények esetében kicsit homályos, mivel nem követem őket. Ezzel kapcsolatban kaphatok egy kis felvilágosítást?

Spoiler

Egy évvel a Sithek bosszúja után Vader, az inkvizítorai, és egy osztagnyi purge trooper a Mon Calára utazott, ahol egy Jedi túlélőről érkeztek jelentések. Ez a jedi egy túlélő padawan, Ferren Barr volt, aki egy kisebb csoporttal rejtőzködött a bolygón. Bár a csoportból csak ő, és egy ember nő Verla vokt erőhasználó. Barr konkrétan kirobbantott egy háborút a Mon Calán a Birodalom és a helyiek között, és a menekülése közben, hogy feltartsa az inkvizítorokat, kiadta a purge troopereknek, akik ugye klónok, az erő segítségével a 66-os parancsot, akik így lemészárolták az inkvizítorokat, mert Barr felfedte előttük, hogy ők is Jedik voltak egykor. Aztán Ferren Barral végzett Vader, de Verla túlélte.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szerintem máshol nem volt. Akkor aki regisztrált a Birodalmi rendszerben, annak van chain code-ja? 

Ezek szerint igen. Egyébként ez magyarázza, hogy Grogu kódjából miért csak a korát közlő 4 számjegyet tudták megadni Dinnek.

 

 

Chip aktiválásról volt szó anno, akkor is és most is úgy gondolom, hogy az aktiváláshoz Palpi hangja és a megfelelő szavak elmondása együttesen szükségesek. 

 

1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

egy fészekaljnyi inkvizítor és egy szuszogó Sith tanítvány.

Hát ezen hangosan felnevettem :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.