Jump to content

1x02 - Tatooine Rhapsody


Recommended Posts

2. rész - Tatooine Rhapsody / Tatuin rapszódia

 

2v.jpg

 

Írta: Yasumi Atarashi

Rendezte: Taku Kimura

 

Helyszín: Tatooine

 

Szereplők:

Geezer "Gee" - Kousuke Goto / Bobby Moynihan

Jay - Hiroyuki Yoshino / Joseph-Gordon Levitt

Greeata Jendowanian

K-344 "Kurti" - Masayo Fujita / Shelby Young

Lan - Anri Katsu / Marc Thompson

Boba Fett - Akio Kaneda / Temuera Morrison

Bib Fortuna

Nabrun Leids

Pons Limbic

Figrin D'an

Lyn Me

Kabe

Pagetti Rook

Pote Snitkin

Rystáll Sant

Velken Tezeri

Jabba Desilijic Tiure

Vedain

Wooof

Wuher

Garindan ezz Zavor

V-5

 

Érdekességek

- "A Star Wars egyik leghatározottabb eleme a zene, de (a "Tatuin Rapszódiá"-ban) megpróbáltunk jelentősen változtatni az ismert műfajon és összképen." - Taku Kimura (A "Tatuin Rapszódia" rendezője, Twin Engine Studio Colorido)
- "Boba Fett a kedvenc karakterem, de ahelyett, hogy túlzottan őt helyeztem volna reflektorfénybe, csak mert kedvelem, inkább a bandatagokra akartunk fókuszálni. Próbáltam nem túl jelentőssé tenni őt, noha lehet, hogy az iránta való szeretetem végül felszínre tört, azért remélem, élvezitek azokat a részeket." - Taku Kimura (A "Tatuin Rapszódia" rendezője, Twin Engine Studio Colorido)
- "Valami vadonatúj - valami kissé butácska megalkotásához - ellenállhatatlan karakterekre van szükséged. És ez tényleg sikerült összehozniuk a zenekar minden egyes tagjával. Ez egyfajta szabadságot ad neked, hogy használd Boba Fettet, vagy Jabbát a huttot. Nem csak a Star Wars érdekében koncentrálsz a Star Warsra. Hanem tényleg el akarsz mesélni egy történetet." - Josh Rimes (executive producer, Lucasfilm Ltd.)

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com
 
Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Vissza! Vissza! Vissza!!! Az időben egyenesen az elvetett koncepciók közé!

Édes istenem, nagyon remélem, hogy ez volt a mélypont. Joseph Gordon Levitt-et és Temuera Morrisont erre pazarolni?

Azt hittem, hogy egy Visions sztorinál az animáció lesz ami a legjobban zavarhat és azt kell mondanom, hogy az animáció volt az egyetlen ami tetszett!

 

Amúgy volt már gitár John Williams sw munkásságában, az ep2 coruscant chase-ben, de csak pár taktus és az az igazság, hogy a zenei albumon hallható csak ki igazán, a filmből nem is, vagy nem is annyira.

4:25-re tekerjetek például:

 

Link to comment
Share on other sites

Ez egy nagyon jópofa kis kedves történet volt, bizonyos értelemben még jobban is tetszett, mint az előzőr rész. Ott leginkább a hangulat fogott meg és az az atmoszféra, amit a párbaj köré kerítettek, itt viszont a karakterek, ez a kis csapat volt, ami elvitte a hátán a részt. Ez sokkal inkább érzetem Star Warsnak, míg az első epizódban a japán stílusjegyek voltak a hangsúlyosabbak és csak itt-ott emlékeztetett arra a rész, hogy ez egy Star Wars alkotás. Itt megvoltak ikonikus karakterek (Boba Fett, Jabba), helyszínek - Tatooine - és több jelenet is konkrét Saga pillanatokat idézett vissza bennem, csak teljesen más köntösben. Az elején, amikor láthattuk az ifjú padawan menekülését egyből Anakin jutott eszembe az Ep. II-ből, mikor a Geonosison összetört a kardja, de a koncerthelyszín az Ep. I-et és a fogatversenyt is szépen megidézte, valamint volt egy kis kikacsintás az Ep. VI-ra is, amikor megjelennek a henchmanek és a szorult helyzetben lévő főhős tesz Jabbának egy ajánlatot. 

 

A zene része neke sem jött be túlságosan (a rock zene nem igazán az én világom) az meg, hogy Star Wars idegen még önmagában nem zavart annyira, hiszen az egész epizód merőben más volt, mint a megszokott Star Wars, amit ismerünk, de nekem pont ezért tetszik ez a kísérlet. Egy alternatív látásmóddal megközelítve megidézni ezt a világot, néhol leginkább megmosolyogtató módon. A legaranyosabb részletek pont itt a koncert részén voltak az epizódnak, ahol látni ahogy a hutt csávó a "hátán" fekve basszusgitározik, vagy ahogy Jabba a ritmus ütemére csapkod a farkával nagyon kis kedves momentumok voltak. Ez az egész koncepció meg, hogy egy koncerttel mentsék meg a barátaikat megint csak nagyon idegen volt, de tetszett, hogy nem arra lett kifutattva a vége, amit én is vártam, hogy a hős előveszi a fénykardját és erővel szabadítja meg a barátait. Így legalább volt benne egy kis csavar és ahogy felajánlotta Jabbának a lehetőséget, nekem rögtön Luke jutott az eszembe, amikor a palló előtt állva egyezkedne Jabbával... de itt másra futatták ki a jelentet.

 

A karakterek is illeszkedtek ebbe a kissé naív, egyszerű megközelítésbe, de az nagyon tetszett, hogy azok az üzenetek, amelyek megvannak a Star Warsban, a bajtársiasság, hősiesség itt is visszaköszöntek még, ha egy ilyen nem szokványos megoldással éltek is. A főszereplő csávóról egyből az ugrott be, hogy mi lett volna, ha Cal Kesits nem Prauffal fut össze, hanem ezzel a huttal, akkor lehet hajóbontó helyett akár lehetett volna belőle rockzenész is. :D Ez így belegondolva is eléggé abszurdan hangzik, de ezek túlzások, elrugaszkodások szerintem jól álltak az epizódnak. Nem volt annyira erős rész, mint az előző, ahol engem a hangulat teljesen megvett, de itt is voltak olyan apróságok, amelyek szerethetővé tudták tenni az epizódot. Ezek után már tényleg kíváncsi vagyok milyen nyakatekert dolgokkal állnak még elő a folytatásban.

Link to comment
Share on other sites

  • Ody Mandrell changed the title to 1x02 - Tatooine Rhapsody
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information