Jump to content

1x05 - The Ninth Jedi


Recommended Posts

5. rész - The Ninth Jedi / A kilencedik Jedi

 

5v.jpg

 

Írta: Kenji Kamiyana

Rendezte: Kenji Kamiyana

 

Helyszín: Hy Izlan

 

Szereplők:

Ethan - Hiromu Mineta / Masi Oka

Hanbei - Jin Urayama / Adam Seitz

Hen Jin - Daisuke Hirakawa / Michael Sinterniklaas

Homen - Hinata Tadokoro / Patrick Seitz

Juro - Tetsuo Kanao / Andrew Kishino

Lah Kara  - Chinatsu Akasaki / Kimiko Glenn

Lah Zhima - Shin-ichiro Miki / Simu Liu

Niizo - Rina Sato / Eva Kaminsky

Roden - Kazuya Nakai / Greg Chun

Toguro - Ryota Takeuchi / Kyle McCarley

99-99 "Four-Nines" 

 

Érdekességek

- "Több szabad kezet kaptunk, mint amire számítottam. Ez valószínűleg még nagyobb nyomást helyezett a rendezőre. Elvégre, ez a Star Wars. Őszintén szólva, nincs nagyobb kihívás a teljes szabadságnál." - Mitsuhisa Ishikawa (a Production I. G alapítója)
- "Ha Star Wars filmet csináltam volna, ezt a jelenetet akartam volna megcsinálni. Az első megjelenésekor láttam a VI. epizódot. Az erdőben zajló üldözéses jelenet irama felejthetetlen volt". - Kenji Kamiyama ("A Kilencedik Jedi" rendezője, Production I. G)
- "Amikor megláttam a jelenetet, amiben a fénykard először megjelent, igazán természetesen kapott el az dallamosság. Talán az Erő hatalma volt az." - Nobuko Toda ("A Kilencedik Jedi" zeneszerzője)

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com
 
Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ez a történet tényleg tetszett és még el is tudnám képzelni a kánonban, bár igaz, volt 1-2 baromság itt is. Ugye ez 2 történetből állt össze, egy lánynak kell elvinni néhány fénykardot az újrakovácsolódó jedi rendnek. Ha lesz 2. évada a szériának - amely szinte tuti - eltudom képzelni, hogy ezt a történetet folytatják. Érdekes ötlet volt a fénykardszínek változtatása.

Link to comment
Share on other sites

Ezt a részt is nagyon adtam, talán egy kicsit a tempóval volt problémám, el lett nyújtva feleslegesen. Tetszett a színváltós fénykardkoncepció, és a "fénykardkovács" kifejezés is értelmet nyert ;) az olajozós droidot széjjel adtam :D 9/10

Csatlakozik a Village Bride mellé. És ha jól hallottam, használták a Rey's Theme-t, kicsit átdolgozva? :) 

Link to comment
Share on other sites

Na ez tetszett, érdekes volt a sztori és az animáció is. Az olajat szürcsölő droid nagyon vicces lett. Igazából, ha sokezer évvel korábban játszódna ez a történet, akár elmehetne canon-nak is (a Legendsben is megtörtént, hogy a Jedik már egyszer-kétszer eljutottak a kipusztulás szélére).

Link to comment
Share on other sites

Na, nekem eddig ez a legjobb! Egy kis Old Republic érzet, egy kis Gathering hangulat és mellé ep 7 szerű zenék, jól felkonferált kis mese, eleje, vége!

Ha ez lenne a színvonal nem lenne panaszom! Ja és különleges fénykardok is voltak, azok mindig megörvendeztetnek!

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Nute Gunray said:

Na ez tetszett, érdekes volt a sztori és az animáció is. Az olajat szürcsölő droid nagyon vicces lett. Igazából, ha sokezer évvel korábban játszódna ez a történet, akár elmehetne canon-nak is (a Legendsben is megtörtént, hogy a Jedik már egyszer-kétszer eljutottak a kipusztulás szélére).

Nos ogazából nincs semmi olyan a sztoriban ami behatárolná hogy mikor játszódna. Szóval simán lehet kanonizálható sztori. Ellenben a The Duel-el.

Link to comment
Share on other sites

Az előzetes hírek alapján erre voltam a legkíváncsibb, hiszen az EPIX után játszódik. Ehhez képest kicsit se füle se farka volt az egész. A most már totál ötlettelen jedi-sith konfliktust helyezték a sztori alapjául, ami Palpatine halála után már kissé gyenge. Itt most nagyon lehetett érezni, hogy ez egy alternatív univerzuma az SW-nek. 

10/6

Link to comment
Share on other sites

Ebben a részben szinte minden egyben volt. A vizuális megvalósítás, az akciók és a történet terén is eddig ez a rész tetszett a leginkább. Végig megvolt ez a különleges atmoszférája ennek az epizódnak, hogy ott van ez a rejtély a háttérben a jedikkel és Juroval, akiről nem tudni pontosan mik is a pontos szándékai. Közben a lány és az apja sztorija is bekapcsolódott, ami építette ezt a sepciális hangulatot a fénykardokkal, amelyeket le kell szállítani, de közben rajtuk ütnek a rosszfiúk. Végig lekötött ez az epizód, igzultam a kiscsajért, meg Ethanért is, láthattunk egy jó kis összecsapást a végén és ha az egyes epizódok világát nézem, akkor ennek a háttere érdekel a legjobban az eddig látottak közül (a Village Bride mellett), hogy mi is zajlik ebben az univerzumban és szívesen megnéznék egy folytatást. Az öreg pilóta droid is jó volt, kicsit a yerba mate teára emlékeztett engem az amit iszogatott, de nekem a kedvencem a kis aranydroid volt, olyan igazi SW-s segítőtárs volt ő Kara mellett, mint amilyen R2, vagy BB-8 szokott lenni, kár hogy ő igazán nem csillogtathatta meg magát. Nagyon tettszett az egész és ennek a résznek folytatása miatt várnám is a második évadot!

Link to comment
Share on other sites

  • Ody Mandrell changed the title to 1x05 - The Ninth Jedi
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information