Jump to content

1x05 - The Ninth Jedi


Recommended Posts

5. rész - The Ninth Jedi / A kilencedik Jedi

 

5v.jpg

 

Írta: Kenji Kamiyana

Rendezte: Kenji Kamiyana

 

Helyszín: Hy Izlan

 

Szereplők:

Ethan - Hiromu Mineta / Masi Oka

Hanbei - Jin Urayama / Adam Seitz

Hen Jin - Daisuke Hirakawa / Michael Sinterniklaas

Homen - Hinata Tadokoro / Patrick Seitz

Juro - Tetsuo Kanao / Andrew Kishino

Lah Kara  - Chinatsu Akasaki / Kimiko Glenn

Lah Zhima - Shin-ichiro Miki / Simu Liu

Niizo - Rina Sato / Eva Kaminsky

Roden - Kazuya Nakai / Greg Chun

Toguro - Ryota Takeuchi / Kyle McCarley

99-99 "Four-Nines" 

 

Érdekességek

- "Több szabad kezet kaptunk, mint amire számítottam. Ez valószínűleg még nagyobb nyomást helyezett a rendezőre. Elvégre, ez a Star Wars. Őszintén szólva, nincs nagyobb kihívás a teljes szabadságnál." - Mitsuhisa Ishikawa (a Production I. G alapítója)
- "Ha Star Wars filmet csináltam volna, ezt a jelenetet akartam volna megcsinálni. Az első megjelenésekor láttam a VI. epizódot. Az erdőben zajló üldözéses jelenet irama felejthetetlen volt". - Kenji Kamiyama ("A Kilencedik Jedi" rendezője, Production I. G)
- "Amikor megláttam a jelenetet, amiben a fénykard először megjelent, igazán természetesen kapott el az dallamosság. Talán az Erő hatalma volt az." - Nobuko Toda ("A Kilencedik Jedi" zeneszerzője)

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com
 
Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ez a történet tényleg tetszett és még el is tudnám képzelni a kánonban, bár igaz, volt 1-2 baromság itt is. Ugye ez 2 történetből állt össze, egy lánynak kell elvinni néhány fénykardot az újrakovácsolódó jedi rendnek. Ha lesz 2. évada a szériának - amely szinte tuti - eltudom képzelni, hogy ezt a történetet folytatják. Érdekes ötlet volt a fénykardszínek változtatása.

Link to comment
Share on other sites

Ezt a részt is nagyon adtam, talán egy kicsit a tempóval volt problémám, el lett nyújtva feleslegesen. Tetszett a színváltós fénykardkoncepció, és a "fénykardkovács" kifejezés is értelmet nyert ;) az olajozós droidot széjjel adtam :D 9/10

Csatlakozik a Village Bride mellé. És ha jól hallottam, használták a Rey's Theme-t, kicsit átdolgozva? :) 

Link to comment
Share on other sites

Na ez tetszett, érdekes volt a sztori és az animáció is. Az olajat szürcsölő droid nagyon vicces lett. Igazából, ha sokezer évvel korábban játszódna ez a történet, akár elmehetne canon-nak is (a Legendsben is megtörtént, hogy a Jedik már egyszer-kétszer eljutottak a kipusztulás szélére).

Link to comment
Share on other sites

Na, nekem eddig ez a legjobb! Egy kis Old Republic érzet, egy kis Gathering hangulat és mellé ep 7 szerű zenék, jól felkonferált kis mese, eleje, vége!

Ha ez lenne a színvonal nem lenne panaszom! Ja és különleges fénykardok is voltak, azok mindig megörvendeztetnek!

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Nute Gunray said:

Na ez tetszett, érdekes volt a sztori és az animáció is. Az olajat szürcsölő droid nagyon vicces lett. Igazából, ha sokezer évvel korábban játszódna ez a történet, akár elmehetne canon-nak is (a Legendsben is megtörtént, hogy a Jedik már egyszer-kétszer eljutottak a kipusztulás szélére).

Nos ogazából nincs semmi olyan a sztoriban ami behatárolná hogy mikor játszódna. Szóval simán lehet kanonizálható sztori. Ellenben a The Duel-el.

Link to comment
Share on other sites

Az előzetes hírek alapján erre voltam a legkíváncsibb, hiszen az EPIX után játszódik. Ehhez képest kicsit se füle se farka volt az egész. A most már totál ötlettelen jedi-sith konfliktust helyezték a sztori alapjául, ami Palpatine halála után már kissé gyenge. Itt most nagyon lehetett érezni, hogy ez egy alternatív univerzuma az SW-nek. 

10/6

Link to comment
Share on other sites

Ebben a részben szinte minden egyben volt. A vizuális megvalósítás, az akciók és a történet terén is eddig ez a rész tetszett a leginkább. Végig megvolt ez a különleges atmoszférája ennek az epizódnak, hogy ott van ez a rejtély a háttérben a jedikkel és Juroval, akiről nem tudni pontosan mik is a pontos szándékai. Közben a lány és az apja sztorija is bekapcsolódott, ami építette ezt a sepciális hangulatot a fénykardokkal, amelyeket le kell szállítani, de közben rajtuk ütnek a rosszfiúk. Végig lekötött ez az epizód, igzultam a kiscsajért, meg Ethanért is, láthattunk egy jó kis összecsapást a végén és ha az egyes epizódok világát nézem, akkor ennek a háttere érdekel a legjobban az eddig látottak közül (a Village Bride mellett), hogy mi is zajlik ebben az univerzumban és szívesen megnéznék egy folytatást. Az öreg pilóta droid is jó volt, kicsit a yerba mate teára emlékeztett engem az amit iszogatott, de nekem a kedvencem a kis aranydroid volt, olyan igazi SW-s segítőtárs volt ő Kara mellett, mint amilyen R2, vagy BB-8 szokott lenni, kár hogy ő igazán nem csillogtathatta meg magát. Nagyon tettszett az egész és ennek a résznek folytatása miatt várnám is a második évadot!

Link to comment
Share on other sites

  • Ody Mandrell changed the title to 1x05 - The Ninth Jedi
  • 3 months later...

Szenzációs volt ez az rész. Nagyon csavaros és jó sztori volt. Imádtam elejétől a végéig. Remélem, lesz hozzá egyszer folytatás. Egy ehhez hasonló Régi Köztársaság filmet nagyon szívesen megnéznék.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information