Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. TV3? Nem a Viasat 3-ra gondoltál? Ott adták a filmeket mostanában. Kedvenc részemről jól le is maradtam. A TV3 a Viasat helyén ment. Szerintem az elődje volt, de ez még a kábel tv-s idők kezdetén volt... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Obi! Nyugodtan írhatsz róla, csak tedd ki elé, hogy SPOILER. A második évadból láttál már részeket? Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Itt egy torrentoldal, ahol fennt van a lost 1 évad dvd-n Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Obi! Nyugodtan írhatsz róla, csak tedd ki elé, hogy SPOILER. A második évadból láttál már részeket? A második évadot már láttam, kb ami eddig megjelent. !!SPOILER ON!! Na szóval...: Van egy logó, a dharma jel ami mindenen rajtavan.Pl repülőgépen, a fülkén, a videóban.Jack-ék egy videót is látnak, ami a dharma cég számára egy "oktatófilm".Ezek arra utalnak, hogy egyszer volt a szigeten valami kutatócsoport, és valószínüleg valamin kísérleteztek, aminek a hatása kihat a külvilágra. !!SPOILER OFF!! Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Ody: kérlek ítéld már meg: beleolvashatok Obi1 írásába, vagy ez még nekem is spoiler (két rész van még hátra az első évadból) Donát. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Ody: kérlek ítéld már meg: beleolvashatok Obi1 írásába, vagy ez még nekem is spoiler (két rész van még hátra az első évadból) Donát. Donát:Sztem még ne olvass bele Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Donát: még tényléeg ne. SPOILER Obi: Szerintem is ez lehet, és valamiféle mágneses mező óvja meg a külvilágot a fertőzéstől. Ennek fentartására kell a számítógép. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. SPOILER Állítólag egy gravitációs valamivel kísérletezgettek, és amiatt történnek hülye dolgok, és a repülőt is ez húzta le a szigetre.Nemhiszem hogy ez van, de ki tudja. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Ez jól hangzik. Remélem ilyesmi lesz majd. Csak mi lesz ennek a vége az a kérdés. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Bomarr biztos örülne ha sugárfertőzéssel oldanák meg a problémát! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Bomarr biztos örülne ha sugárfertőzéssel oldanák meg a problémát! Bomarr még semmiről sem tud, szal' ne avassuk be idő előtt. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Hozzászólás ideje: 2006. Február 7. Elkezdtem nézni a Firefly-t, eddig két részen vagyok túl (ma kezdtem), és eddig nagyon bejön Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. (szerkesztve) Elkezdem a Lost részek leírását. Aki még nem kezdte el nézni, ne olvasson bele lehetelőleg, tehát nekik SPOILER. LOST Eltűntek Első idény - Első epizód. TÚLÉLŐK Egy lecsukott szempárt látunk magunk előtt. A kamera ráközelít az egyik szemhéjra, az kinyílik, és meglátjuk mögötte a zöld szemet. A pupilla kitágul. Egy 30-35 év körüli férfi szemeit nézhetjük, aki most eszmélt fel hatalmas bambuszok közepette. A férfi ruhája tépett, haja csapzott, és oldala véres. Látszik, hogy fájdalmak gyötrik. Hamarosan futni kezd, és kijut az erdőből. Egyenesen a tengerpartra. Sikolyok hatolnak fülünkbe, majd végre körülnézhetünk. A parton egy repülőgép roncsai terülnek szerteszét... A férfi nem tétlenkedik, rögtön segítséget ad annak, aki tud. A repülőgép roncsok megnehezítik a mentést, feletébb instabilak. Az egyik hajtómű ráadásul még mindig működik. A férfi kiment egy embert, akinek beszorul a lába. Már épp bekötné a végtagot, amikor felfigyel egy terhes nőre, akinek fájásai vannak. A nő mellett egy idősebb asszony hever, egy férfi próbálja újraéleszteni. A terhes nőt a segítőkész hősünk egy másik férfira bízza, hogy vigye biztonságba, ő addig segít életet lehelni a nőbe. Eközben egy szerencsétlen túlélő túl közel merészkedik a meghajtóhoz, az beszippantja, és felrobban az egész. Egy túlélővel kevesebb... Hősünk eközben megmenti a terhes nőt, és a társát a lezuhanó repülőgép szárnyról. Átmenetileg mindenki biztonságba került. Ekkor ugrunk egyet az időben: bepillantást nyerhetünk, hogy mi történt Jackkel a zuhanás előtt. Azzal a nővel beszélgetett, akit sikeresen újra élesztett. A nő közli, hogy férje a mosdóban van. Ő maga pedig nagyon fél a repüléstől. A gép erre válaszul meg is rázkódik. Jackék becsatolják magukat, ám a rázkódás egyre nagyobb méreteket ölt, míg végül már embereket vág a plafonhoz. A főszereplők már most bemutatkoznak: segítőkész hősünk neve Jack, és orvos, a terhes nőt Claire-nek hívják, akinek a gondjaira bízza, ő pedig Hurley. Megjelenik Kate is, aki bevarrja Jack sebét, valamint Boone is, aki pedig megpróbálkozik az egyik túlélő újraélesztésével. Testvére az önző Shanon, aki abban bízik, hogy hamarosan értük jönnek. Megjelenik Sawyer is. Emellett megjelenik Sayid is, illetve Charlie. A gépen szinesbőrűek is utaztak, Michael, és a fia, illetve egy koreai házaspár, akiknél egyértelműen a férj dirigál. Miután sikerül mindenkit biztonságba helyezni, Jack és Kate megpróbálják feleleveníteni mi történt. Jack azt állítja, hogy 4000 lábnál légörvénybe kerültek (ez 1200 méter) és lezuhantak 200 lábig (60 méter). Itt pedig olyan erős turbulencia lépett fel, hogy elájult. Kate tovább meséli a történetet. Emlékszik, amikor leszakadt a hátsó rész, majd a pilótafülke. Jack úgy véli, hogyha megtalálnák a pilóta fülkét, akkor esélyünk lenne arra is, hogy az ott található jeladó segítségével jelezzék eltűnésüket. Kicsivel később Jack felfedez egy újabb sérültet, egy férfit, aki Kate mellett ült. Valami belefúródott az oldalába. Eközben a táborban mindenki igyekszik valamivel foglalatoskodni. Charlie és Sayid tüzet raknak, Boone telefonálni próbál, de nem működik a telefon. Az ideiglenesen kialakult békét furcsa, és vészjósló hangok törik meg. Az erdőből jönnek, és a hangok egy jelenséget kísérnek: valamik mozognak a rengetegben, és fákat csavarnak ki. Kate Jack és Charlie - utóbbi kérte, hogy csatlakozhasson - elindulnak megkeresni a pilótafülkét. Kate emlékszik, hogy füstöt látott a völgyben. Hamarosan meg is találják a fülkét, benne a pilótát, aki agyrázkódást szenvedett. Elárulja, hogy a felszállás után hat órával bekrepált a rádió, majd a műszerek is. Megpróbáltak visszafordulni a Fidgi szigetek felé, ám még mindig 1000 mérföldre (1700km) jártak attól, amikor fellépett a turbulencia. A pilóta megkeresi a jeladót, ám az nem működik. Hangot ad kétségbeesésének, miszerint, ha keresik is őket, biztos nem itt fogják. Amikor a pilóta kilépne a fülkéből, valami elemi erővel rántja föl, és hatalmas vértócsát fröcsköl az ablakra. Jackék fejvesztve menekülnek, miközben ismét hallják a vészjósló hangokat. Hasonlóképpen Jackhez, Charlie közvetlen múltját is megismerhetjük - a fiú éppen a mosdóba menekült, hogy enyhítse elvonási tüneteit. Drogos. Miközben épp drogozott a gép elkezdett rázkódni. Ő maga kirohant a mosdóból, de az anyagot ott felejtette. Mindenesetre becsatolta magát, és magára vette az oxigénes maszkot. Eközben elered az eső. Egy újabb szereplő mutatkozik be - Locke. A túlélők igyekeznek behúzódni valami biztonságos helyre. A géptest erre nem alkalmas, mivel tele van hullákkal. Jackék menekülnek, ám Charlie elcsúszik. Jack felsegíti, de így lemaradnak. Kate egyedül menekül tovább. Majd miután megszűnnek a hangok kétségbeesetten kiáltozik Jack után. Hamarosan megérkezik Charlie is, és együtt keresik a férfit. Egy kisebb pocsolyához érnek, és felfedezik a halott pilótát. Egy fán elterülve, véresen. Donát. Szerkesztve: 2006. Február 8. - Csabai Donát Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. SPOILER Nagyon impozáns a kezdés. Már rögtön az elején adódik nekem az azóta sem megválaszolt kérdés: Mit keres Jack az erdő közepén? Hogy került oda? Nagyon tetszik, hogy formabontó a cselekmény. Végre nem egy olyan katasztrófa film, ahol azzal kezdünk, hogy zuhanunk, stb. És sokkal humánusabb, emberibb oldaláról fogja meg a dolgokat. Érdekes megfigyelni az emberek első reakcióját, viselkedését. Jack segítőkész, Kate kétségbeesett, Lock a boldogság határán, Boone talpraesett, Shanon önző, Hurley bizonytalan, Micheal aggódó, Walt naív, Chairle izgága, Claire félénk, Sayid szigorú, a koreai férfi (nem tudom a nevét) kemény kezű, és bizalmatlan, stb... Aztán itt van egy szintén számomra még megválaszolatlan kérdés, hogy mi mozog az erdőben? A túlélők találgatása szerint: Nem természetes, nem feltétlen állat, félelmetes. Ami érdekes, hogy szerintem nem ragadozó. Merthogy a pilóta teste megmaradt. Márpedig, ha ragadozó lenne, akkor megette volna. Lehet, hogy nem is állat! Donát. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. (szerkesztve) Ennyire azért nem merültem bele. Az viszont tetszett, amikor beszívta az egyik csávót a hajtómű. Szerkesztve: 2006. Február 8. - Ody Mandrell Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Épp az a cél, hogy végignyálazzuk mégegyszer Hogy az apró dolgokat is felfedezzük... Donát. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Épp az a cél, hogy végignyálazzuk mégegyszer Hogy az apró dolgokat is felfedezzük... Donát. Mivel nem vágom minden percét, így nehéz lesz az apróságokra koncentrálni. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Én se vágom minden percét Csak most megnézek egy-egy részt, és arról készítek egy összefoglalót. Visszatérve a kérdésekre: Te tudod, hogy került oda Jack? Donát. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. SPOILER! Azért is imádom a LOST-ot, mert tényleg a sok apróságból áll össze a kép.Például amikor Jin megy a palit megveretni(akitől a kutyát kapta), a fia a háttérben épp azt nézi a TV-ben ahogy Hurley "sajtótájékoztatót" tart a nyereményéről. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Én se vágom minden percét Csak most megnézek egy-egy részt, és arról készítek egy összefoglalót. Visszatérve a kérdésekre: Te tudod, hogy került oda Jack? Donát. Én arra tippelek hogy Jack késöbb zuhant ki a gépből mint a többiek, hiszen a gép részei szanaszét landoltak. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. (szerkesztve) Obi1.: Lehetséges, hogy így történt Egy kérés: Figyelj, a spoiler elé, vagy mögé odaírnád, hogy az egyes, vagy kettes seasonre vonatkozik? Csakmert mindig félek elolvasni, ami utána jön, nehogy belebotoljak valami utalásba a második idényből. Illetve az utolsó két részt még nem láttam az első idényből sem, szóval... Donát. Szerkesztve: 2006. Február 8. - Csabai Donát Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Obi1.: Lehetséges, hogy így történt Egy kérés: Figyelj, a spoiler elé, vagy mögé odaírnád, hogy az egyes, vagy kettes seasonre vonatkozik? Csakmert mindig félek elolvasni, ami utána jön, nehogy belebotoljak valami utalásba a második idényből. Illetve az utolsó két részt még nem láttam az első idényből sem, szóval... Donát. Donát: Oké Esküszöm, ha megjelenne itthon is a LOST DVD-n akkor most elösszőr kiadnék annyit egy sorozatért.Csak sajnos a 9 vagy 10 lemez miatt nagyon sokba kerülne Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Visszatérve a kérdésekre: Te tudod, hogy került oda Jack? Nem. Szerinem is az lehet, amit Obi írt. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. (szerkesztve) Hát nekem amúgy van ám egy nagy gondom... hogy a 20-21-22-23-24-25. részeket nem tudom beszerezni... pedig lehetne feliratos, szinkronos, akármi, csak nézhető legyen. Igazából csak link kéne ( a lenti Lokatelli által megadott vmiért nem jó) köszi Obi1 Donát. Szerkesztve: 2006. Február 8. - Csabai Donát Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Nekem van egy torrentem ami az első évadot tartalmazza, néha töltődik sokkal néha egyáltalán nem. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. linket tudsz adni? Donát. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Egyébként tök jól vissza lehet keresni, hogy merre felé lehet ez a sziget. Ausztráliától keletre, ugyebár ott van a Fidgi-szigetek. Vontok köré körzővel egy 1700 kilométer sugarú kört. És mivel a pilóta azt mondta, hogy visszafelé jöttek Fidgi-szigetekhez, ez azt jelenti, hogy már elhagyták azt. Így viszonylag könnyű behatárolni, hogy merre is lehet ez a sziget Donát. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hawaii-n forgatták. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Hozzászólás ideje: 2006. Február 8. Nem úgy értem... hanem a sorozatbeli sziget merre lehet. A képzeletbeli, nem ahol forgatták Donát. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.