Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 14. - 15:33, MissKarrde írta:

Castle 4/14

Spoileres tartalom megtekintése

Ez szerintem az egyik legrosszabb Castle epizód volt. Egy mosolyra sem futotta tőlem.

Hozzászólás ideje:

Chuck a vége után:

Viszlát Chuck!

Hozzászólás ideje:

Castle 4/15

Meglepő rész volt

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2012. 02. 18. - 7:55, MissKarrde írta:

Castle 4/15

Meglepő rész volt

Nagyon jó volt a Castle! Csak nekem volt kissé Chuck feelingem közben? :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

A heti sorozatadagomra egy rossz szavam nem lehet.

Supernatural - 7x15

Fringe - 4x13

Kár, hogy a következő rész után ők is 1 hónapos szünetre mennek...

http://www.youtube.com/watch?v=ioiI_fPCrb4

Hozzászólás ideje:

Fringe

Megnéztem a promot is, remek résznek ígérkezik a folytatás is. Ha jól rémlik, az előző évadoknál is az évadok második fele mindig piszok izgalmas volt. Én is ismételni tudom magam: sajnálom, hogy véget fog érni :cry: És persze az egy hónapos szünet hosszú lesz.

Hozzászólás ideje:

Fringe

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 19. - 9:14, Darth Riddick írta:

Hivatalosan meg lett erősítve a FOX részéről, hogy "Ennyi volt Fringe!" ??

Sajnos nem tudom, de mindenki tényként kezeli, szóval jó lenne egy hivatalos megerősítés is.

A részhez

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 19. - 12:23, MissKarrde írta:

Sajnos nem tudom, de mindenki tényként kezeli, szóval jó lenne egy hivatalos megerősítés is.

A részhez

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 19. - 12:33, Donát írta:

Hozzászólás ideje:

Na egy kis DVD-teszt. Bár ahogy már több ízben írtam én a Doctor Who-ból főleg az utolsó két évadért vagyok oda, azért persze az elsőket is szeretem ráadásul potom pénzért eszement sok extrával árulják őket.

dw01.jpg

A doboz négy évadot, vagyis a majdnem teljes Russell T. Davies-érát tartalmazza (a negyedik évad speciáljai nincsenek rajta egyedül). A 23 lemezes kiadványon tehát 52 epizód plusz 3 karácsonyi különkiadás van. Az annyi mint -puskázok az amazonról- 2661 percnyi DW. Minden rész 5.1-es hanggal van fent és már az első részek is meglepően jól szólnak. A képminőség viszont kezdetben inkább csak simán oké. Hozza a kötelezőt. De igazán minőségi képet csak a harmadik és a negyedik évadnál látni.

Bár a DVD tán épp a végnapjait éli, de arra aligha érdemes számítani, hogy ezek a közeljövőben Blu-rayen is kijönnek. A Doctor Who 2009-ben váltott először full HD-ra. Az ezelőtt készült részek és különkiadások effektjei még gyengébb képminőséghez lettek igazítva. Rettenet sok CGI effektet kéne újrarenderelni ahhoz hogy azokból valódi full HD legyen. Ezért is vettem meg: ezek minőségben valszeg egy jó darabig a csúcsminőséget fogják képviselni.

dw02.jpg

Az extrák:

Doctor Who Confidential: Mind az 52 részhez (!) jár egy 10-13 perces werkfilm. Hogy ne váljanak sematikussá és ne mindegyik az újabb diszletépitésekről meg a maszkolásokról szóljon, ezért mindegyikkel egy-egy konkrét témát ragadtak meg. Az első rész értelemszerűen a franchise újraindításáról szól, de van hogy a speciális effektekre koncentrálnak, vagy épp a felolvasásokra, a forgatókönyv adaptálására, a külső forgatások nehézségeire stb. Semmi fölös marketing duma. Nagyon érdekesek!

Egyéb werkfilmek: A Confidential-okon kivül főleg azokkal a momentumokkal foglalkozik külön kisfilm, amiknél úgy érezték, hogy nem elég a 10-13 perces időlimit. Ilyen az például, hogy Russel T. Davies mit érez a Doctor Who iránt vagy az hogy

. Ezek is jók!

Eccleston interjú: A kilépése után készült. Nagyon szimpi csávó: a totál átlagos kérdésekre mind szivből és öszintén válaszol. Itt persze inkább Ecclestont lehet jobban megismerni semmint magát a sorozatot.

David Tennant videónaplója: Először azt hittem, hogy ez majd valami helykitöltő marhaság lesz. Hát ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. Már rögtön az eleje nagyon érdekes: Tennant a videóba elmondja mennyire izgul: most megy az első felolvasásra. Már megkapta a szerepet, de mi lesz ha most újra castingolják? Általában a leglehetetlenebb helyzetekben kapcsolja be a felvevőt: van hogy az ágyban fekve osztja meg a gondolatait az aznapi forgatásról. Aztán persze viszi magával a forgatásra is: van hogy felveszi a szinészekkel a közös marhulást, megmutatja milyen gané van "Jack kapitány" lakókocsijában, sőt még akkor is nyomva van a Rec, mikor a családjával megnézik az első Doctor Who részt amiben ő szerepel. Láthatjuk hogy reagál rá a nagynénje például... és aztán ahogy telik az idő Tennant lassan popkulturális ikon lesz: szemet merezgetve nézi az akciófigurát, amit az ő Doktoráról másoltak. Amikor már ismeri a közönség rajongók hada várja a forgatásokon. Ez nem egyszerüen a legjobb Doctor Who extra, de általába véve is a legjob extra amit valaha láttam. Annyi minden derül ki belőle a forgatás légköréről, a cimszereplő érzéseiről, amit egyetlen professzionális werkfilm se adhat át. Komolyan mondom: csak ezért megérné a kiadvány (a második évadhoz 82 percnyi anyag van, a harmadikhoz már sokkal több, de nem találom hogy az pontosan mennyi; mindenesetre több estés elfoglaltság megnézni).

Billie Piper videónaplója: Nem Tennant az egyetlen aki kamerát ragadott, de ez nem is mérhető az előbbihez. Piper csak néhány percnyi felvételt készített. A forgatást mutatja be picit más szemszögből. Érdekes, de az előbbivel nincs egy súlycsoportban.

Mark Gettis videónaplója: na ez rövid, de velős! Gettis forgatókönyvíróként illetve egy rész erejéig szinészként is részt vett a DW-ben (Fun fact: a BBC Sherlock sorozatában, amit Moffat csinál ő játsza Sherlock tesóját). A legjobb életkép, amikor az írók egy kocsmában összeülnek és mindenki megosztja a gondolatait a saját sztorijáról.

Children in Need speciálok: Ezek azok a pár perces kis rövidfilmek amik a Doktor néhány kisebb -néhol inkább viccesebb- kalandját mesélik el. Szerintem alap, hogy ezeket fel kellett tenni.

Freema bemutatja a stúdiót: Na ez is azok egyike ahol azt hittem, hogy egy fölös extráról van szó, majd kiderült, hogy közel sem. Miközben úgy tűnt, hogy a fentiekből már minden kiderült a forgatásról, ebből a stúdió túrából kiderül, hogy még mindig vannak fekete foltok: itt kapunk képet arról, hogy mekkora területen hányan dolgoznak a sorozaton. Néhány munkás le is van szólitva. Jópofa és informatív kisfilm.

Kivágott jelenetek: Nem számoltam mennyi, mindenesetre jó sok van. Ezek nagy része azért nem véletlenül került ki a végleges verzióból, de azért így is érdekesek. Egy nézést megérnek.

Music and Monsters: Kettő az egyben: egyrészt egy koncertfelvétel, amin a Doctor Who zenéjét játszották, másrészt a zenei anyagot néha megszakítják werkfilmes részletekkel. Ilyenkor Murray Gold értekezik arról mi inspirálta vagy épp mit szeretett volna elérni a zenéjével, de megszólal néhány másik készítő is a témában. Más sorozatoknál talán nem lenne sok értelme ennek egy órát szánni, de itt annyira erős a zene, hogy ennyi minimum kijár (egyébként egy órás).

Elrontott jelenetek: Ugyanaz mint ami ebben a műfajban lenni szokott: senki nem fogja hülyére röhögni magát, de néhány mosolyt megér.

Elözetesek: Hát ha már vannak, végülis miért ne pakolják fel őket a DVD-re. Elférnek.

Audio és in-vision kommentárok: Valamilyen kommentár minden részhez jár, de a legérdekesebbek az in-vision kommentárok. Ilyenkor nem csak halljuk hanem látjuk is a szinészek reakcióit. Ezeket akkor vették fel velük, amikor először nézték az adott epizódot. Jópofa látni mik az első reakciók, pláne azt jópofa látni ahogy Tennant zavarba jön a saját csók-jeleneteinél.

Füzet: Mint fentebb is látható jár hozzá egy füzet is, amiből részletesen kiderül melyik lemezen milyen extra van (hasznos!). Másrészt vannak benne rajzok, fotók és néhány gondolat a készitőktől a sorozat kapcsán.

Számomra döbbenet, hogy egy ilyen fullos kiadvány alig 16 ezer forintot kóstált.

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 19. - 17:10, Bomarr írta:

Számomra döbbenet, hogy egy ilyen fullos kiadvány alig 16 ezer forintot kóstált.

:yes: Nagyon durva kis írás volt, köszi Bomarr meg is hoztad hozzá a kedvem. E bay, vagy hivatalos oldalról van?

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 19. - 17:23, kudar írta:

:yes: Nagyon durva kis írás volt, köszi Bomarr meg is hoztad hozzá a kedvem. E bay, vagy hivatalos oldalról van?

Amazon.co.uk

Örülök, hogy tetszett a leírás. Szerintem ár/érték arányban nagyon kimagasló kiadvány :)

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 19. - 18:47, Bomarr írta:

Amazon.co.uk

Örülök, hogy tetszett a leírás. Szerintem ár/érték arányban nagyon kimagasló kiadvány :)

Lehet én is meglepem majd magam vele! :)

Supnat és a Fringe is nagyon jó volt a héten, ahogy mindig is szokták hozni a szintet! :)

Hozzászólás ideje:

Uh, mik lesznek itt még a Fringeben?! Jól megkavarták az egészet, de merem remélni, hogy a készítők tudják, hogy mit csinálnak. Nem szeretnék egy második Lostot így a vége felé, ha minden igaz. :P

Spartacus. Most először éreztem azt, hogy betegek a készítők. De komolyan.

Annak idején a Rock DJ szám vágatlan változata váltott ki belőlem ilyet. De emellett iszonyú nagyot alakított megint mindenki. De mikor nem? ;)

Hozzászólás ideje:

Hamar meglett a Spartacushoz a felirat. Holnap majd megnézem.

Walking Dead új rész.

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 19. - 19:52, Frenkie írta:

Walking Dead új rész.

Lehet képregénybe is így volt, azért hozták be őket.

Hozzászólás ideje:
  2012. 02. 19. - 12:23, MissKarrde írta:

A részhez

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2012. 02. 19. - 19:56, NorbiLordi írta:

Lehet képregénybe is így volt, azért hozták be őket.

Képregény spoiler!

Szerkesztve: - Dei

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.