Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. Látom a Trónok Harcában egyre jobban belemennek már a harmadik könyvbe. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. (szerkesztve) Ah, megvolt a szezonzáró? Akkor jól lemaradtam pár résszel... Megvolt bizony De nem csak szezonzáró, sorozatzáró is. Szerkesztve: 2012. Május 23. - MissKarrde Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. Jó volt az eheti Trónok Harca is, bár tényleg kicsit lapos volt, de én így sem unatkoztam rajta. Komolyan talán ez az egyetlen ilyen hosszabb részekkel rendelkező sorozat aminél sose néztem még meg eddig hogy mennyi van még vissza az epizódból. Cersei és Tyrion párbeszéde valami hatalmas volt. Cersei kicsit mellé trafált, de azt a fölényeskedő viselkedést amit előadott az valami zseniális volt. Várom az utolsó két részt, remélem minden puskaport előnnek hogy legyen miért várni a 3. évadot Sajnálom azért hogy lassan vége, de alig 1-2 hónap és jön a Falling Skies Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. Megvolt bizony De nem csak szezonzáró, sorozatzáró is. Azt akartam írni. Meg azt, hogy Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. Azt akartam írni. Meg azt, hogy Egész jó volt elnézni House doki kalandjait, a beosztottakról nem is beszélve. Igazán emlékezetes karaktert alkottak a személyében. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. Én már rég abbahagytam a House-t, de azért az utolsó részre kiváncsi vagyok. Valaki le tudná írni röviden a spoiler gomb mögé hogy mi lett House sorsa vagy egyáltal hogyan végződött a sorozat? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 23. tessék itt a vége. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Én már rég abbahagytam a House-t, de azért az utolsó részre kiváncsi vagyok. Valaki le tudná írni röviden a spoiler gomb mögé hogy mi lett House sorsa vagy egyáltal hogyan végződött a sorozat? House tűzre dobta a botjait, leszokott a Vicodinról és "józan életű hátrányos helyzetűek és szellemileg visszamaradottak a becsületességért" néven baráti kört nyitott. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Valahogy már én se követtem Ház doki kalandjait. Viszont elolvastam mi volt a befejezésben. Sokat nem vesztettem. Ellaposodott az egész. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Régen volt már betéve Doctor Who videó: Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Valóban! A többieknek is biztos már elvonási tünetei voltak. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Emiatt a gyatra videó miatt nem kellett volna megtörni ezt a szép hagyományt. Én most mentesülők az elvonások alól. Éppen újranézem az 5. szériát és újdonságként elkezdtem az 1. évadot. Elég furcsa még a Doktor. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Most nézem amúgy a Sea Devil részt ami szintén nagyon jó, de közben eszembe jtott, vagyis már régebben is csak most kérdezem meg hogy akik látták a régi részeket: A mostani részekben ugye még vannak időlordok, ami nekem fura mert az új részek alatt mindig azt hittem hogy mikor a doki ellopta a Tardist akkor már bezárta őket az időbe. Szóval akkor lesz majd egy esemény, vagyis rész, ahol tényleg "végez" az időlordokkal. És ha igen akkor nyugodtan írjátok meg, hogy melyik doki lesz az. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 24. Doctor Who klasszikus és új Maga az Utolsó Nagy Időháború nem volt benne a sorozatban. Az ugyanis a '96-os mozifilm és az 1x01 Rose között történt. Több, mint valószínű, hogy a háborúban, annak végén regenerálódott a nyolcadik Doki kilencedikké (ezt egy képregényben említi a tizedik, bár azok amennyire tudom, nem kánonok). An Unearthly Child Úgy néz ki, a Doctor Whot akárhol kezdem, nem tetsző részbe futok bele. Anno nem jött be a Rose sem, és ez a négyrészes sztori sem. Az ok egyszerű: nem csípem az ősemberes sztorikat. Ráadásul a dolgot az is tetézte, hogy ez a Doktor még baromira nem a megismert Doktor. Olyannyira nem, hogy címszereplőhöz képest elég passzív szereplő. Egyetlen szerepe az volt, hogy folyton veszekedett Iannal. Minden a sztorit előremozdító ötlet az útitársaktól jött, a Doktor meg csak csendben lesett. Furcsa a 24 perces epizód is, meg, hogy itt egy sztorit bontanak le több részre. Ez alapjáraton ne gáz, de ez a sztori feleslegesen lett elnyújtva. De azért voltak jó pillanatok is, például ahogy a Doktor rácsodálkozik, hogy a TARDIS nem változott át, de érdekes volt látni magát a vezérlőt is. Érdekes, hogy ötven évvel ezelőtt sokkal high-techebbnek képzelték el, a vezérlőkonzol sokkal futurisztikusabb. Nincs rajta írógép, telefon, meg az egyéb ilyen érdekes dolgok. Egyszerű, letisztult, "semmi" furcsa bizgentyű. Amúgy kíváncsi lennék, hogyan öregednek az Idő Lordok. Mert a tizedik Doktor azt mondta, hogy ő nem öregszik, de hát ez már abban az érában megcáfolják, hiszen egyrészt a Time Crash-ben is öregebb volt a korábbi Doki, másrészt beszéltek az ifjú éveikről, a Mestert láttuk is. Szóval hogy van ez? Öregszenek mondjuk száz évenként egy évet, aztán ha nem ölik meg közben őket, jön a regenerálódás egy ifjabb verzióra? Viszont a gyerek River gyerekként gyerek is maradt a regenerálódás után, de Melsből már az idősebb Riverré alakult, míg a Doktor meg úgy néz ki, egyre fiatalabb lesz (kivéve, mikor öregebbé avanzsálódik). Szóval elég furcsa lehet Idő Lordnak lenni, már ami a születésnapokat illeti. Bár lehet van születésnap és regenerálódási nap is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2012. Május 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 25. (szerkesztve) Ja értem, szóval akkor még lesznek egy darabig. Na és ez tényleg új. Bár a téma egyszer már volt a Dokiban, ez kicsit más. És teljesen illik a videóra a "bárcsak minden ilyen flottul menne" szöveg. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GkP8W4D2k68#! Szerkesztve: 2012. Május 25. - kudar Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. Május 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 25. Ez óriási volt! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2012. Május 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 25. Hogy ezzel a 2012-es lánggal mennyi gondja van a Doktoroknak. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2012. Május 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 25. Hogy ezzel a 2012-es lánggal mennyi gondja van a Doktoroknak. Amúgy Matt Smith holnap fogja vinni a lángot Cardifban. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2012. Május 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 25. Amúgy Matt Smith holnap fogja vinni a lángot Cardifban. Ojvé! Azért a közönségre figyeljenek. Én azért David Tennant kezébe is odanyomnám valahol. Legyen már reális a sorozatban látott esemény. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2012. Május 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 26. Ojvé! Azért a közönségre figyeljenek. Én azért David Tennant kezébe is odanyomnám valahol. Legyen már reális a sorozatban látott esemény. Amúgy ja, jogos. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. Május 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 26. (szerkesztve) Hát ez az ürge! Amúgy ja... David Tennant is vigye egy kis szakaszon... úgy lenne stílusos Szerkesztve: 2012. Május 26. - Darth Riddick Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2012. Május 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 26. (szerkesztve) Castle 4 Hát én úgy álltam hozzá, hogy darára jó lesz. És azt is olvastam, hogy ez egy nagyon gyenge évad. Lehet hogy azért mert napi 2 részt néztem, vagy én nem tudom miért, de nagyon tetszett ez az évad. Talán 1-2 rész volt ami alúl teljesített, főleg a végén amikor rosszba lettek egymással. De azért ott is volt Casey...vagy Jane... nem is tudom. Hát az hatalmas volt. Slaughter nyomozó. XD És a vége, huhh. NA VÉGRE! egy sorozat ami meg meri lépni ennyi idő után! Komolyan nem tudom merre fog menni így a sorozat. Kate kilépett, és megvan aki visszatartotta a gyilkosokat...hmm. Ja a gyilkos személye is egy nagy durr asszem! BSG-seknek mindenképpen. szóval összességében tetszett, nagyon jókat szórakoztam rajta. Az új parancsnokot annyira nem bírom, de talán majd egyszer megkedvelem. Kíváncsian várom a folytatást! :DNa és végre már lesz ez is! De bakker Nathan hogy meghízott ebben az évadban... viszont Stana kisasszony még szebb mint volt! http://www.youtube.com/watch?v=yfFwsMi7ifk Szerkesztve: 2012. Május 26. - kudar Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. Május 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 26. Volt már, de nem lehet megunni: Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2012. Május 26. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 26. Volt már, de nem lehet megunni: Én már nagyon régóta unom. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. Május 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 26. (szerkesztve) Hát na... vagyunk itt egy páran, akik nem. A magam részéről sohasem fogom unni!!! De mint általában, magamból indultam ki a lenti mondat leírásakor... Szerkesztve: 2012. Május 27. - Darth Riddick Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2012. Május 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 27. Volt már, de nem lehet megunni: Szegény Ody, és még el sem kezdődött a spoiler és képeső a 7. évadról. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2012. Május 27. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 27. Kicsit egyhangú lesz, de majd átugrom őket. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2012. Május 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 27. Kicsit egyhangú lesz, de majd átugrom őket. Én is, de én azt hiszem, más okból. Mondjuk elég rutinos vagyok, hiszen elég kevés sorozatot nézek, így sokat kell tekernem ebben a topicban. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2012. Május 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 27. Ma este jön a Trónok harca NAGY epizódja.... akik nézik a sorozatot: kinek melyik történeti szál a kedvence a hét közül? Ahogy a fórumokat néztem ez szinte nézőként változik. Spoiler mögött az én rangsorom: A kedvenccel kezdem: 1, Daenerys Targaryen "számüzetése" - Nagyon tetszik, ahogy felvezetik a sárkányokat a sorozatban. Először csak a tojásokat látjuk, majdnem egy évadon keresztül, aztán a kikelés után megjelenik az üstökös, majd látjuk a porig égetett Harrenhal-t, amit a sárkánytűz semmisített meg jó háromszáz éve: nagyon várom már, hogy a Targaryen leányzó sárkányháton átirja Westeros történelmét... és félek is hogy előbb-utóbb belebotlok valami spoilerbe, hogy teszem azt a sárkány-bébikre rálép valaki és kinyúvadnak mielőtt bármit tehetnének, vagy ilyesmi. Addig is reménykedek. Azért is csípem ezt a szálat, mert mindig tud meglepetéseket nyújtani (amennyire hallottam ez részben a forgatókönyvírók érdeme is, mivel eredetileg a könyvekben ennyire nem volt mozgalmas ez a szál), ráadásul nagyon szimpatikus a csaj. Olvastam itt-ott olyan véleményeket, hogy túl fennhordja az orrát, meg hogy állandóan csak a címeit sorolgatja, de hát mit csináljon olyasvalaki akinek már csak ez maradt? Engem egy élő történelmi figurára emlékeztet: La Motte grófnéra. Gyerekként szó szerint semmilye nem volt: a párizsi utcákon koldult. Viszont egy valamit tudott a szüleitől: hogy ő a Valois királyok leszármazottja. Nem is volt hajlandó akárhogy kéregetni: mindig elmondta, hogy ki ő és egy nap szerencséje lett: Marquise de Boulainvilliers férjével épp a vidéki birtokára tartott mikor meghallotta a lányt és azt mondta: ha igaznak bizonyul amit mond, magához veszi és felneveli. Később La Motte nem csak hogy fényüző életet élt, de a francia forradalom előszeleként ismert Nyakék-per egyik központi figurája lett. Nade elkalandoztam: szóval szerintem úgy viselkedik, mint egy született nemestől elvárható. Gőgös, de ugyanakkor jó királynő is lenne belőle. Quarth pedig annak ellenére, hogy keveset látunk belőle, nagyon izgalmas helyszín. 2, Arya Stark "bolyongása" - Az első évadban még nem igazán érdekelt mi lesz a kis Arya-val: pláne, hogy egy Eowyn koppintásnak tűnt: a lány, aki nem akar szép ruhákban járni, hanem harcolni akar. "Nagyon izgalmas" :ásit: Viszont a második évadban ez lett az egyik legkiszámíthatatlanabb szál: és hagyján hogy sose tudni mi lesz vele a következő pillanatban, de itt jöttek be az évad legjobb jelenetei. Azon letettem a hajam, amikor szolgálóként Tywin Lannister-rel beszélgetnek - izgalmas is, emberi is, többet megtudunk a karakterekről, a hely történelméről... ilyen sűrű élményt máshol ritkán kaptunk. Bár szerintem kicsi rá az esély, de szivesen viszont látnám még az "egy embert" is ebből a szálból, aki kérésre nyírta ki az ellenlábasokat. 3, Greyjoy gyerek Deresben - Ezt a szálat azért várom mindig, mert reménykedek benne, hogy a következő jelenetben a Greyjoy gyereket már élve nyúzzák - najó lehet valami kevésbé durva is, de valamit remélem minél előbb kezdenek vele és ez a valami olyasmi aminek az a vége, hogy a maradványait valami jelöletlen sírbe el kell kaparni. Egyébként jól bemutatták, hogy hogy fordult szembe a sajátjaival ezzel nem is volt probléma, de amikor levágta a körszakállú ipse fejét ott átlépte a határt. Amiért kár volt: mikor az égett tetemeket felhúzták a várfalra. Napnál is világosabb volt, hogy nem a Stark gyerekek azok: nem láttuk, hogy elkapták volna őket, úgyhogy ez egy fölösleges kör volt. 4, Királyvár (Tyrion, Cersei, Sansa, Joffrey és a többiek) - Bár Tyrion kavarásai jópofák ez a szál főleg a karakter-központú jelenetek miatt érdekes. Nagyon szép az például amikor Cersei elmondja Sansának, hogy hogy érdemes egy nőnek éreznie vagy mikor panaszkodik Tyrion-nak... ezek színészileg az egész évad legerősebb jelenetei. Királyvár ráadásul kezd éledezni: az első évadnál az egyik bajom az volt, hogy képtelenek voltak átadni azt, hogy egy nagy városban járunk. Egyszerű, unalmas, porfészeknek tűnt inkább, aminek a közepén mellesleg van egy bazi nagy vár. Most viszont néhány kisebb jelenettel már átjön az ellenkezője: amikor mennek vissza a palotába és a "csőcselék" rájuk támad az például óriási volt. 5, Stannis és barátai - Maga Stannis egy elég szükre figura -gondolom szándékosan- viszont körülötte forrnak az események. A "vörös démon" mondjuk ha jól sejtem ebben az évadban már nem fog feltűnni és kicsit úgy általába véve is leült a szál mióta kinyirta az öccsét, de ez inkább a vihar elötti csend a nagy csata előtt. Az egyetlen problémám, hogy Stannis annyira szürke figura, hogy nem bírom elképzelni, hogy nyerjen: hiába mutatják mekkora serege van, micsoda erők állnak az oldalán: valahogy egy született lúzernek tűnik. Kellemes meglepetés lenne ha a csata rám cáfolna. 6, Robb és serege - Félreértés ne essék: Robbot, mint karaktert nagyon csípem és drukkolok neki, hogy minél jobban szívassa meg a Lannistereket. Ami miatt mégis a lista aljára került: túl sok figyelmet kap a szerelmi élete. Oké beleszeretett a "felcserlányba".... ezzel tényleg ennyit kell foglalkozni? Olyan mintha vakáción lenne valahol. Néha a szórakozásába belerondit valaki azzal, hogy bejön a sátrába és elmond néhány hírt holmi csapatokról meg elégedetlen főurakról, de aztán hála istennek kimennek és végre lehet tovább enyelegni a mentőssel. Remélem ebből valami nagyon érdekes dolog fog kialakulni, aminél visszanézve majd azt lehet mondani, hogy "húde jó hogy igy megalapozták". 7, Havas Jon a Falon túl - Megint csak egy magyarázkodással indítok: Havas Jon remek figura, a Falon túli világ az egyik legérdekesebb és legizgalmasabb helyszín a sorozatban, csak épp annyira nehezen haladunk előre és akkoris hülyeségekkel: Jon megkéri az embereket hogy had vágja le ő a vadcsaj fejét, de aztán kiderül hogy nem akarja. Aztán mikor elmenekül a csaj akkor utána rohan - mi a francért is? Hogy újra NE vágja le a fejét? És miért vonultak a többiek ennyire messzire? Tudták, hogy az jön a forgatókönyben hogy itt Jon-nak el kell vesznie? Komoly sansz van rá hogy ez a szál hamarosan felpörög, de egyelőre kicsit erőltetett. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Május 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Május 27. Ma este jön a Trónok harca NAGY epizódja.... akik nézik a sorozatot: kinek melyik történeti szál a kedvence a hét közül? Ahogy a fórumokat néztem ez szinte nézőként változik. Spoiler mögött az én rangsorom: A kedvenccel kezdem: 1, Daenerys Targaryen "számüzetése" - Nagyon tetszik, ahogy felvezetik a sárkányokat a sorozatban. Először csak a tojásokat látjuk, majdnem egy évadon keresztül, aztán a kikelés után megjelenik az üstökös, majd látjuk a porig égetett Harrenhal-t, amit a sárkánytűz semmisített meg jó háromszáz éve: nagyon várom már, hogy a Targaryen leányzó sárkányháton átirja Westeros történelmét... és félek is hogy előbb-utóbb belebotlok valami spoilerbe, hogy teszem azt a sárkány-bébikre rálép valaki és kinyúvadnak mielőtt bármit tehetnének, vagy ilyesmi. Addig is reménykedek. Azért is csípem ezt a szálat, mert mindig tud meglepetéseket nyújtani (amennyire hallottam ez részben a forgatókönyvírók érdeme is, mivel eredetileg a könyvekben ennyire nem volt mozgalmas ez a szál), ráadásul nagyon szimpatikus a csaj. Olvastam itt-ott olyan véleményeket, hogy túl fennhordja az orrát, meg hogy állandóan csak a címeit sorolgatja, de hát mit csináljon olyasvalaki akinek már csak ez maradt? Engem egy élő történelmi figurára emlékeztet: La Motte grófnéra. Gyerekként szó szerint semmilye nem volt: a párizsi utcákon koldult. Viszont egy valamit tudott a szüleitől: hogy ő a Valois királyok leszármazottja. Nem is volt hajlandó akárhogy kéregetni: mindig elmondta, hogy ki ő és egy nap szerencséje lett: Marquise de Boulainvilliers férjével épp a vidéki birtokára tartott mikor meghallotta a lányt és azt mondta: ha igaznak bizonyul amit mond, magához veszi és felneveli. Később La Motte nem csak hogy fényüző életet élt, de a francia forradalom előszeleként ismert Nyakék-per egyik központi figurája lett. Nade elkalandoztam: szóval szerintem úgy viselkedik, mint egy született nemestől elvárható. Gőgös, de ugyanakkor jó királynő is lenne belőle. Quarth pedig annak ellenére, hogy keveset látunk belőle, nagyon izgalmas helyszín. 2, Arya Stark "bolyongása" - Az első évadban még nem igazán érdekelt mi lesz a kis Arya-val: pláne, hogy egy Eowyn koppintásnak tűnt: a lány, aki nem akar szép ruhákban járni, hanem harcolni akar. "Nagyon izgalmas" :ásit: Viszont a második évadban ez lett az egyik legkiszámíthatatlanabb szál: és hagyján hogy sose tudni mi lesz vele a következő pillanatban, de itt jöttek be az évad legjobb jelenetei. Azon letettem a hajam, amikor szolgálóként Tywin Lannister-rel beszélgetnek - izgalmas is, emberi is, többet megtudunk a karakterekről, a hely történelméről... ilyen sűrű élményt máshol ritkán kaptunk. Bár szerintem kicsi rá az esély, de szivesen viszont látnám még az "egy embert" is ebből a szálból, aki kérésre nyírta ki az ellenlábasokat. 3, Greyjoy gyerek Deresben - Ezt a szálat azért várom mindig, mert reménykedek benne, hogy a következő jelenetben a Greyjoy gyereket már élve nyúzzák - najó lehet valami kevésbé durva is, de valamit remélem minél előbb kezdenek vele és ez a valami olyasmi aminek az a vége, hogy a maradványait valami jelöletlen sírbe el kell kaparni. Egyébként jól bemutatták, hogy hogy fordult szembe a sajátjaival ezzel nem is volt probléma, de amikor levágta a körszakállú ipse fejét ott átlépte a határt. Amiért kár volt: mikor az égett tetemeket felhúzták a várfalra. Napnál is világosabb volt, hogy nem a Stark gyerekek azok: nem láttuk, hogy elkapták volna őket, úgyhogy ez egy fölösleges kör volt. 4, Királyvár (Tyrion, Cersei, Sansa, Joffrey és a többiek) - Bár Tyrion kavarásai jópofák ez a szál főleg a karakter-központú jelenetek miatt érdekes. Nagyon szép az például amikor Cersei elmondja Sansának, hogy hogy érdemes egy nőnek éreznie vagy mikor panaszkodik Tyrion-nak... ezek színészileg az egész évad legerősebb jelenetei. Királyvár ráadásul kezd éledezni: az első évadnál az egyik bajom az volt, hogy képtelenek voltak átadni azt, hogy egy nagy városban járunk. Egyszerű, unalmas, porfészeknek tűnt inkább, aminek a közepén mellesleg van egy bazi nagy vár. Most viszont néhány kisebb jelenettel már átjön az ellenkezője: amikor mennek vissza a palotába és a "csőcselék" rájuk támad az például óriási volt. 5, Stannis és barátai - Maga Stannis egy elég szükre figura -gondolom szándékosan- viszont körülötte forrnak az események. A "vörös démon" mondjuk ha jól sejtem ebben az évadban már nem fog feltűnni és kicsit úgy általába véve is leült a szál mióta kinyirta az öccsét, de ez inkább a vihar elötti csend a nagy csata előtt. Az egyetlen problémám, hogy Stannis annyira szürke figura, hogy nem bírom elképzelni, hogy nyerjen: hiába mutatják mekkora serege van, micsoda erők állnak az oldalán: valahogy egy született lúzernek tűnik. Kellemes meglepetés lenne ha a csata rám cáfolna. 6, Robb és serege - Félreértés ne essék: Robbot, mint karaktert nagyon csípem és drukkolok neki, hogy minél jobban szívassa meg a Lannistereket. Ami miatt mégis a lista aljára került: túl sok figyelmet kap a szerelmi élete. Oké beleszeretett a "felcserlányba".... ezzel tényleg ennyit kell foglalkozni? Olyan mintha vakáción lenne valahol. Néha a szórakozásába belerondit valaki azzal, hogy bejön a sátrába és elmond néhány hírt holmi csapatokról meg elégedetlen főurakról, de aztán hála istennek kimennek és végre lehet tovább enyelegni a mentőssel. Remélem ebből valami nagyon érdekes dolog fog kialakulni, aminél visszanézve majd azt lehet mondani, hogy "húde jó hogy igy megalapozták". 7, Havas Jon a Falon túl - Megint csak egy magyarázkodással indítok: Havas Jon remek figura, a Falon túli világ az egyik legérdekesebb és legizgalmasabb helyszín a sorozatban, csak épp annyira nehezen haladunk előre és akkoris hülyeségekkel: Jon megkéri az embereket hogy had vágja le ő a vadcsaj fejét, de aztán kiderül hogy nem akarja. Aztán mikor elmenekül a csaj akkor utána rohan - mi a francért is? Hogy újra NE vágja le a fejét? És miért vonultak a többiek ennyire messzire? Tudták, hogy az jön a forgatókönyben hogy itt Jon-nak el kell vesznie? Komoly sansz van rá hogy ez a szál hamarosan felpörög, de egyelőre kicsit erőltetett. Szerintem igazából az összesz szál jó, mindegyik más okból érdekes. Azért szeretem nézni a sorozatot mert sose unatkozni rajta, pont ezért. De ha már kedvenc akkor mindenképpen megemlítendő Daenerys szála, engem is nagyon érdekel hogy mikor vág már vissza. Arya szálát én a Tywin Lannisterrel folytatott beszélgetései miatt szeretem. Harmadik kedvencem a Királyvári szál, talán ez jelenleg az abszolút kedvenc is, elsősorban Tyrion miatt, hihetetlen egy figura Párbeszédei Cerseivel nagyon jók, az ide-oda oltogatás üde színfolt. A negyedik az Havas Jon szála, nagyon kíváncsi leszek a végére hogy mi sül ki ebből, lehet egy újabb hódító sereg kapcsolódik majd be a játszmába? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.