Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Sajnos ez a Doctor Who-epizód tényleg elég gyenge lett. (Az évad leggyengébbje címért mondjuk nálam az évadnyitó is komolyan versenyez, mert az első harmada nagyjából úgy működésképtelen, ahogy van. De azt legalább a középső harmada megmenti, és a végére nagyon jó lesz.)

Az epizód címe és több eleme William Blake munkásságra utal, akit ma már az egyik legjelentősebb romantikus költőnek és festőnek tartanak számon, bár a saját korában (1800-as évek első fele) nem örvendett nagy elismertségnek. Én nagyon szeretem a verseit, a képeit és a világlátását is, pl. az ilyen mondatait:

"If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, infinite." (Ha az érzékelés ajtói megtisztulnának, minden úgy tűnne fel az ember előtt, amilyen valójában: végtelennek.)

Innen választották Jim Morrisonék az együttesük nevét (The Doors).

Blake egyik leghíresebb műve "Az ártatlanság és tapasztalás dalai", nagyrészt ez inspirálta ezt az epizódot. A verseskötetet saját maga illusztrálta, itt egy oldal belőle.

Egyik legismertebb festménye:

Spoileres tartalom megtekintése

Az epizód címe A tigris című vers második sora:

Ezért jelenik meg az epizódban egy tigris. Az egyik vers címe pedig (ami a linkben is látszik): Little girl lost - ez az epizód egyik központi motívuma, és a vers címe el is hangzik a Doktor szájából. A fák burjánzása

Utalásokból tehát van bőven, de ebből valami jobbat is ki lehetett volna hozni.

Hozzászólás ideje:

Sajna ez akkor sem jött át a részből. :S Legalábbis nekem nem.

Talán ez lesz az egyetlen rész amit nem nézek meg másodszorra is.

Blacklist - 1. évad - Nem igazán érdekelt a sorozat, amíg a nagybátyám nem mondta, hogy csak kezdjem el nézni, mert remek szórakozás, és teljesen igaza lett. James Spader aka Daniel "stargate" Jackson, ez iszonyú brutál karaktert hoz. Az FBI egyik legkeresettebb bűnözőjét, aki az első részben önként feladja magát. Persze nem lehet tudni miért, de segíteni akar az FBI. Van egy listája, amin az összes ismert és keresett bünöző megtalálható, és apróbb szívességekért cserébe, ő segít az FBInak előkeríteni őket. Persze csomó titok és rejtély van a karakter mögött, amik szépen lassan kiderülnek. Csavaros, akicódús, és brutális. Picit Bárányok hallgatnak feelinge van az egésznek, mivel bevonnak egy fiatal FBIos nőt, akit Reddington kér, és csak vele hajlandó dolgozni. Az átívelő szál is érdekes, és robban a végén, de az egyes részek, az ügyek, az ellenfelek akik rajta van a feketelistán, szuperül felépített gonosztevők. Mindegyik nagyon egyedi, és ezért is volt jó nézni.

7/10 az évad.

the-blacklist-5240769d55646.jpg

Hozzászólás ideje:

Egyet kell értenem, nem volt valami erős epizód, de összességében eddig ez az évad szvsz nagyon jó. Bár gyenge filler ide vagy oda én nem haragszom az epizódra egyáltalán. Egy percig sem éreztem, hogy ezt ki kell kapcsolnom.

A finálé előzetes meg, huhh!!

Hozzászólás ideje:

Constantine 1x01

Ez eddig csalódás, némileg többet vártam a címet ismerve. Ezt a heti "démonűzés + mellé egy főszál" dolgot már egyébként is alaposan ellőtte a Supernatural, nem tudom, itt mennyiben fog újat nyújtani... a sztori nem túl érdekes, a karakterek kb. semennyire nem fogtak meg, a vágás meglehetősen siralmas, egyedül az effektek voltak valamivel jobbak az előbb említett sorozatnál, de tudtommal az NBC tehetősebb csatorna a CW-nél. Összességében nem reménytelen, de semmi extra. Na mindegy, pár részt még adok neki, addig bizonyíthat.

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 26. - 21:33, Darth Sky írta:

Constantine 1x01

Ez eddig csalódás, némileg többet vártam a címet ismerve. Ezt a heti "démonűzés + mellé egy főszál" dolgot már egyébként is alaposan ellőtte a Supernatural, nem tudom, itt mennyiben fog újat nyújtani... a sztori nem túl érdekes, a karakterek kb. semennyire nem fogtak meg, a vágás meglehetősen siralmas, egyedül az effektek voltak valamivel jobbak az előbb említett sorozatnál, de tudtommal az NBC tehetősebb csatorna a CW-nél. Összességében nem reménytelen, de semmi extra. Na mindegy, pár részt még adok neki, addig bizonyíthat.

Ezt olvasd el, talán írnak valami okosat. Én nem fogom nézni amúgy.

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 26. - 17:27, SimonZ írta:

Az epizód címe és több eleme William Blake munkásságra utal, akit ma már az egyik legjelentősebb romantikus költőnek és festőnek tartanak számon, bár a saját korában (1800-as évek első fele) nem örvendett nagy elismertségnek.

Köszönöm, hogy leírtad az utalásokat :)

Hozzászólás ideje:

A korábbiakból az derült ki, hogy van pár ember, akit érdekel az új Trónok harca évad forgatása, de kevesen követik naprakészen. Remélem még mindig ez a felállás, mert írtam egy hosszabb összefoglalót arról, hogy hol tartanak most az ötös évad felvételei és mik a legújabb fejlemények :)

Hozzászólás ideje:

Sajnos a jelenlegi Doctor Who évaddal teljesen el vagyok maradva (konkrétan két résszel), így SimonZ plusz infóit majd akkor nézem meg, ha már ott járunk. Addig is köszönet érte. :)

Egyébként tetszik az évad, Capaldi-t egész hamar megszoktam, és végre Clara is ki tudott mellette bontakozni, mint útitárs. :) A kapcsolatuk alakulását olyan szépen vezetik előre, hogy emiatt még a gyengébb részek is jók voltak véleményem szerint.

2014. 10. 27. - 18:49, Bomarr írta:

A korábbiakból az derült ki, hogy van pár ember, akit érdekel az új Trónok harca évad forgatása, de kevesen követik naprakészen. Remélem még mindig ez a felállás, mert írtam egy hosszabb összefoglalót arról, hogy hol tartanak most az ötös évad felvételei és mik a legújabb fejlemények :)

Köszi szépen, nagyon érdekes volt. :) Nekem is tetszenek a bemutatott változtatások, semmi gondom nem lesz velük, ha így jobban fog működni a történet. :)

Hozzászólás ideje:

Bomarr, köszönöm az összefoglalót, a felállás még mindig ez, nem követem naprakészen, de időnként jó olvasni arról, hogyan haladnak.

KÖNYVSPOILER

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 22. - 23:55, Darth Sky írta:

Terveztem egy átfogóbb írást a sorozatról, de nehéz nekifogni, annyiféleképp megközelítő a téma. Minden esetre, természetesen ide is beteszem majd. Mire gondolsz az 1. évad kapcsán?

Most a hetem a munkahelyen kemény lesz de hétvégén írnék valamit. Nem csak az első évaddal kapcsolatban Úgy általában a posztapokaliptikus sorozatokkal, filmekkel kapcsolatban persze a Walking Dead-en keresztül. nagyon nagyon érintve az emberi oldalt.

Na de nézzük az 5. évad 3. részét.

Azt a paszta, és végre, bár meglepően hamar.

Hozzászólás ideje:

TWD 5/3

Marvel' Agents

Múlt heti résszel bezárólag azt kell, hogy mondjam, jó eddig az évad. Elég érdekes csapat jött össze :hehe:

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

EGy haverommal agyaltunk hogy ki lehet Missy. Talán Ő, és még értelme is lenne, de már nagyon kíváncsi vagyok.

Mindenesetre elég durva lenne.

Szerkesztve: - kudar
  2014. 10. 26. - 19:11, kudar írta:

Blacklist - 1. évad

Tegnap belekezdtem és három részt már le is tudtam belőle. Az eddigiek alapján egész frankó sorinak tűnik. :cool: Szerkesztve: - Rog
Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 28. - 18:27, Rog írta:

Tegnap belekezdtem és három részt már le is tudtam belőle. Az eddigiek alapján egész frankó sorinak tűnik. :cool:

Örülök hogy tetszik. Egyre durvább dolgok jönnek majd. :D

Eddig a harmadik rész a legbejövősebb.

Szerkesztve: - Rog
Hozzászólás ideje:

Okés akkor nem hiszem. :D

De a csaj se kutya.

TWD 5x03

2014. 10. 28. - 0:57, Frenkie írta:

Azt a paszta, és végre, bár meglepően hamar.

Szerkesztve: - Darth Sky
Hozzászólás ideje:

Supnat - 10x4 - Hát sajna ez is a gyenge részek sorát gyarapítja. Totál nem tudott érdekelni, se csavar, se poénok, csak egy kis szenvedés, amin jó lenne túllépni. Az ügy is langyos volt, de szép lányok voltak legalább. :D

Flash - Wenthworth Miller remek ellenség, jól hozta a karaktert, plusz a régen látott karakter is jó volt, örültem neki, de maga ez a rész most valahogy nem volt annyira egyben mint a korábbiak.

Hozzászólás ideje:

A feketelista: Ma délután megvolt a hetedik rész. Egyre jobb és jobb ez a sori. Red eddig ugyan még nem vitte túlzásba az állatkodást de azért vannak piszkos húzásai.

Hozzászólás ideje:

Supnat 10x04

Szerintem inkább a pozitívan átlagos részek sorát gyarapítja, az előző részek után mindenképpen felüdülés. A sztori kiszámítható volt, de nem zavaró mértékben. Egyszer elment, tipikus kis heti kalandnak. A két szösziért pedig nagy piros pont jár. :P

Még a múlt heti The Flash - Arrow párosra se volt időm, szerintem együtt nézem meg a 4 részt a heti adaggal együtt.

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 30. - 18:27, Rog írta:

A feketelista: Ma délután megvolt a hetedik rész. Egyre jobb és jobb ez a sori. Red eddig ugyan még nem vitte túlzásba az állatkodást de azért vannak piszkos húzásai.

Hehe na majd ezt mond a 9. rész után. :D és ami utána jön. XD :D

Csavaros a sori, szóval nem lehet itt semmit kizárni. :)

Hozzászólás ideje:

24 7. évad: ez sokkal-sokkal jobban tetszett, mint a hatodik évad, sőt, eddig ez a best of.

Szóval, csak ismételni tudom önmagam, remek évad volt.

24 8. évad első két rész

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 31. - 15:31, Dzséjt írta:

24 8. évad első két rész

Még szerencse, hogy nem csak ebből az első két részből áll az évad... fogsz Te még máshogy is gondolkodni! ;)

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 31. - 17:55, R2-D2 írta:

Még szerencse, hogy nem csak ebből az első két részből áll az évad... fogsz Te még máshogy is gondolkodni! ;)

Igen, arra már rég rájöttem, hogy ami a 24 évad elején van, az köszönő viszonyban sincs a végével. Húzósak ezek a napok, na. :D De ezek még így a feléhez közeledve is balfütyik.

Hozzászólás ideje:
  2014. 10. 30. - 23:51, kudar írta:

Hehe na majd ezt mond a 9. rész után. :D és ami utána jön. XD :D

Csavaros a sori, szóval nem lehet itt semmit kizárni. :)

A szezon felén túl is vagyok. Red egész frankón beindult. Nagyon az az érzésem hogy lesz majd nemulass. :D

Doctor Who

Bejött! Kitaláltam ki Missy! Pontosabban a legerősebb teóriám jött be, mindenesetre döbbenet volt szembesülni vele a rész végén. Apropó, egyébként iszonyú erős évadzáró felvezetés volt. Bravó! :)

Egyébként belegondolva az előállt helyzet egy nagy félelmemet vetíti előre a sorozat jövőjét illetően (erről majd később) de továbbra is bizakodó vagyok!!

Valószínűnek tartom, hogy a facebook el lesz árasztva Missy leleplezésével, szóval igyekezzetek ezt kerülni, mert véletlen belefuttok és oda a meglepi!

Szerkesztve: - Darth Riddick
Hozzászólás ideje:

Doctor Who - WTF!!! :D Remek remek remek rész volt, creepy, nagyon adta a feelinget, és ha ez még csak a felvezetés, akkor mi lesz itt az évadzáróban.

Missy pedig - aki egyébként remekül játsza a szerepét -

Szóval wow...nagyon jó kis rész volt, de most még jobban várom a végét, amire tippelni se tudok hogy mi lesz benne, főleg hogy egy órás epizód lesz.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.