Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Mondjuk Lombardo azt mondja, hogy ha Benioff & Weiss (a mostani showrunnerek) akarnak prequelt késziteni akkor tuti, hogy lesz belőle valami. Csak hogy Benioff és Weiss többször leszögezték, hogy ha a sorozat végére érnek akkor valami mást akarnak csinálni. Annyira hogy már fel is kerestek egy stúdiót és le is szerződtek, hogy megcsinálják a Dirty White Boys című börtönregény adaptációját.

Persze valószinüleg arról van szó, hogy az HBO igyekszik meggyőzni őket és kifelé is mutatja, hogy mekkora bizalma van bennük hátha meggondolják magukat. Ki tudja ha kellően sok a nulla a csekken akkor tán a börtöndráma is várhat. De ha mégis nemet mondanak valszeg az HBO talál más készitőket a munkára.

Igazából úgy tűnik, hogy ez az új évad is inkább az HBO "érdeme". A showrunnerek többször mondták, hogy ők 70-75 részben gondolkodnak és többet nem igazán szeretnének az HBO viszont mindenképp szerette volna ha kicsit hosszabbra veszik a figurát. Bár még most sem világos, hogy ez a plusz két év amit a hatos után ígérnek egy szétbontott utolsó évad lesz (alias Sopranos) vagy a nyolcadik évad teljes tiz epizódos lesz.

Hozzászólás ideje:

GoT

Mintha azt olvastam volna valahol, hogy a főbb színészek 7 évadra írtak alá és az HBO lobbizta ki, hogy mégis legyen egy 8. is. Ezzel kapcsolatban:

Spoileres tartalom megtekintése

Kíváncsi vagyok erről mit gondolnak itt a könyvet ismerők? :)

Egyébként, ha Robert féle lázadás lenne a spin-off sorozat témája, akkor van néhány dolog, aminek a GoT-ban nem is kellene kiderülnie. Tehát néhány spoilert sokkal jobban lehetne ellőni ott. Amellett, hogy ez a korszak is érdekelne, engem az izgat igazán, amiről valahol hallottam, hogy Martin tervezett írni egy regényt/regényfolyamot, ami a valyriai időkben játszóna, a Targaryenek főszereplésével. Ebből egy HBO minőségű sorozatot nagyon megnéznék! :cool:

2015. 07. 30. - 5:07, kudar írta:

Kasztálták a Banshee-t... :( IDIÓTÁK!

A csatorna legnézettebb sorozata volt. És mostanában a legjobb akció sorozat. Igazi hiánypótló. Remélem valaki felkapja még és folytatják mert ha nem akkor ez a maradék 8 rész lesz a vége. :(

Én úgy tudom, hogy a készítők döntöttek úgy, hogy most lezárják a sorozatot...

Hozzászólás ideje:
  2015. 07. 31. - 11:54, Wilde írta:

GoT

Mintha azt olvastam volna valahol, hogy a főbb színészek 7 évadra írtak alá és az HBO lobbizta ki, hogy mégis legyen egy 8. is. Ezzel kapcsolatban:

Egyébként, ha Robert féle lázadás lenne a spin-off sorozat témája, akkor van néhány dolog, aminek a GoT-ban nem is kellene kiderülnie. Tehát néhány spoilert sokkal jobban lehetne ellőni ott. Amellett, hogy ez a korszak is érdekelne, engem az izgat igazán, amiről valahol hallottam, hogy Martin tervezett írni egy regényt/regényfolyamot, ami a valyriai időkben játszóna, a Targaryenek főszereplésével. Ebből egy HBO minőségű sorozatot nagyon megnéznék! :cool:

Szerintem ezt nem kell spoiler mögé tenni mert spekuláció, de úgy gondolom, hogy igen: az utolsó évad a végső nagy csatára vagy csatákra lesz felfüzve. Martin is mondta, hogy a végefelé lesz egy rakás kolosszális ütközet és ez a történet mással nem érhet véget mint egy nagy bummal, amiben valamiképp kulcsszerepet kapnak a sárkányok és a Mások. Máshogy kevés értelme lenne szerintem.

Ami a prequeleket illeti én úgy érzem, hogy itt Robert lázadása lesz a befutó. Tele van olyan karakterekkel, akiket már kedvel a néző és itt olyan oldalukat mutathatnák meg amit eddig nem láttunk (Robert mint kőkemény harcos!) illetve ott van a megannyi legendás figura akikről rengeteget hallunk de sose láttuk őket (Lyanna Stark, az Őrült király, Rhaegar Targaryen stb.), itt viszont erre is nyilna lehetőség.

Szerintem minden más prequel téma csak csalódás lenne az átlag nézőnek. Én szívesen megnéznék egy Dunk & Egg sorozatot, a Targaryen polgárháborút -erről Martin már egy novellát is írt- de ezek inkább csak a hardcore fanoknak lehetnek érdekesek. A széles közönségnek szerintem a Robert-féle lázadás kell.

Hozzászólás ideje:
  2015. 07. 31. - 11:54, Wilde írta:

Egyelőre semmit, mert valahogy megrekedtem a következő könyvekről szóló információk terén, nem tudom, hogy mit és hogyan lenne érdemes képernyőre vinni.

Hozzászólás ideje:

Martin elkezdett egy novella sorozatot, ami a Targaryen időkben játszódik, és az egyik főszereplő ebbe a dinasztiába is tartozik, de ez inkább a lovagi életről szól (lovagi tornák, kisebb nemesek közötti összetűzések), kezdve a kóbor lovagoktól egészen (valószínűleg) a királyi testőrség parancsnokáig. Elvileg 12 novellát akar írni, de ebből még csak 3 készült el. Nekem elsőre nem tűnik sorozatbarát alapanyagnak.

Amúgy sugdolóztak olyanról is, hogy a sorozatot mozifilmként zárják le, nem?

Hozzászólás ideje:
  2015. 07. 31. - 12:14, Nabopolasszar írta:

Martin elkezdett egy novella sorozatot, ami a Targaryen időkben játszódik, és az egyik főszereplő ebbe a dinasztiába is tartozik, de ez inkább a lovagi életről szól (lovagi tornák, kisebb nemesek közötti összetűzések), kezdve a kóbor lovagoktól egészen (valószínűleg) a királyi testőrség parancsnokáig. Elvileg 12 novellát akar írni, de ebből még csak 3 készült el. Nekem elsőre nem tűnik sorozatbarát alapanyagnak.

Amúgy sugdolóztak olyanról is, hogy a sorozatot mozifilmként zárják le, nem?

Amellett a 3 novella mellett amit emlitesz (Dunk & Egg kötetek) megjelent már egy negyedik is, ami 200 évvel a mostani események előtt játszódik a Sárkányok tánca -a Targaryen polgárháború- idején (The Princess and the Queen a címe). Ez még nem jelent meg magyarul.

Mozifilmet csak Martin akart befejezésnek. A HBO határozottan elzárkózik tőle. Ezzel a sorozattal pont azt akarják megmutatni, hogy mozifilmes élményt akár TV-n is lehet nyújtani. A koncepció teljes feladása lenne ha bejelentenék, hogy a nagy fináléra nem elég az HBO, mert ahhoz már mozi kell.

Hozzászólás ideje:

Fire and Blood, ez volt az, amire én gondoltam, de nem sokat tudok róla, mindenesetre ez engem pont azért érdekelne jobban, mert azokból az időkből én nagyon keveset tudok, míg a Robert féle lázadásról úgy, hogy csak az első könyvet olvastam is már elég sokat, mellé még a könyves infók spoilereit is átolvastam és így az már annyira nem szűz terület. Mondjuk azt megértem, hogy pont emiatt a brandnek előnyösebb, ha a már valamelyest bejáratott közegben viszik tovább, mintha egy teljesen új területre tévednének.

Bomarr/Nabo, engem az érdekelne, hogy a Robert lázadásban mennyi "anyag" van, lehet belőle csinálni, egy hasonlóan hosszú sorozatot (feltéve, ha nem csak 3-4 évaddal terveznek), vagy ahhoz nagyon ki kell bővíteni a sorozatnak a könyves sztorit?

Hozzászólás ideje:

A könyv igazából csak egy keretet adna: az alap eseményeket és az alap szereplőket. Ezt természetesen bőven ki kellene bővíteni, de szerintem egy 3-4 évad kihozható belőle. Mondjuk az első évad befejeztével kitörne a háború, a maradék 9 (10) csatát meg szétosztanák 2-3 évadra. Az első évadba belerakhatnák Tywin felemelkedését, Oberyn és Tyrion első találkozását is, hogyan kapta meg Selmy a "Bátor" jelzőt, hogyan romlott meg a viszony a király és a segítő között, Kisujj felemelkedése stb.

Itt az a gond, hogy a felvezetés még elég jól körül van írva, de a csaták közötti történések nincsenek túlságosan részletezve, és a csatákat is csak meg-meg említik (a Trident (Három folyó) melletti csatával foglalkoznak sokat, királyvár bevételével, viharvég ostromával és az utolsó könyvben az egyik szereplő által betekintést nyerhetünk a harangok csatájába is), meg néhol az urak nevét is, de nem több.

Hozzászólás ideje:

A Fire and Blood egy "történelemkönyv" lesz hasonló ahhoz, mint amilyen a World of Ice and Fire volt azzal a különbséggel, hogy ezt teljes egészében Martin írja és nem csak néhány fejezetét. De sajnos nem novella/regény lesz.

Robert lázadásával annyi a probléma, hogy csak szilánkok vannak dramatizálva [részletesen, párbeszéddel együtt megírva] de ezek nincsenek úgy összekötve, hogy egy teljes sorozatra könnyen adaptálható sztorit lehessen belőle kihámozni. Rengeteg lyukat kéne betömni. Bizonyos szempontból nehezebb lenne megírni, mint most a GoT-ot.

Hozzászólás ideje:
  2015. 07. 31. - 18:19, Bomarr írta:

Robert lázadásával annyi a probléma, hogy csak szilánkok vannak dramatizálva [részletesen, párbeszéddel együtt megírva] de ezek nincsenek úgy összekötve, hogy egy teljes sorozatra könnyen adaptálható sztorit lehessen belőle kihámozni. Rengeteg lyukat kéne betömni. Bizonyos szempontból nehezebb lenne megírni, mint most a GoT-ot.

Én nagyom örülnék egy ilyen előzmény sorozatnak! Annyira mesterien fokozta az író az ember érdeklődését a most játszódó történet előzményei iránt azzal, hogy apránként csepegtetve tudtunk meg pár ígéretes részletet, de semmi teljes információt, hogy felmerül a gyanú, netán szándékos is lehetett, meghagyva a lehetőséget arra, hogy egy külön sztori keretében ismerjük majd meg a múltat.

Ez szerintem nem mond ellent annak, hogy a GoT végére fény derüljön pár lényeges titokra (pl. Jon Snow szüleinek titkára), attól még lehetne az új sorozat is izgalmas, hiszen a hogyan legalább olyan érdekes, mint maga a végeredmény.

Hozzászólás ideje:

A Robert-féle felkelés hálás alapanyag, én nagyon örülnék egy ilyen előzménysorozatnak. :) Szerintetek minden esetben kellene az ismert szereplőknek új casting? 15 év ide vagy oda, azért Charles Dance játékát szívesen nézném az új szériában is. :P

Hozzászólás ideje:
  2015. 07. 31. - 18:19, Bomarr írta:

A Fire and Blood egy "történelemkönyv" lesz hasonló ahhoz, mint amilyen a World of Ice and Fire volt azzal a különbséggel, hogy ezt teljes egészében Martin írja és nem csak néhány fejezetét. De sajnos nem novella/regény lesz.

Kár :( , azért így is érdekel és remélem él olyan sokáig az öreg, hogy ezt mind be is tudja fejezni. :)

Hozzászólás ideje:

Hú, ez szerintem szenzációs hír! Én oda vagyok a fickóért. A Katedrálisban is elképesztőt alakított.

A Trónokban akit szerintem játszani fog:

Hozzászólás ideje:
  2015. 07. 30. - 5:07, kudar írta:

Kasztálták a Banshee-t... :( IDIÓTÁK!

A csatorna legnézettebb sorozata volt. És mostanában a legjobb akció sorozat. Igazi hiánypótló. Remélem valaki felkapja még és folytatják mert ha nem akkor ez a maradék 8 rész lesz a vége. :(

A Cinemax is bekaphatja. :angry:
Hozzászólás ideje:

No, pár napja befejeztem a Game of Thrones, amire Bomarr galád fondorlattal sikeresen rávett, és hát battya meg a paripa, ez jó volt, így hamar bedaráltam – amit az évadonkénti tíz rész azért megkönnyített. Összességében nagyon tetszett a sorozat, kevés olyan másik szériát tudnék mondani, ami ennyiszer kiváltotta bennem a hűbazmeg érzést vagy ennyire jó karaktereket tudott felhozni. Kezdeném is velük, mert ha a szereplők fele olyan jók lennének, mint amennyire, valószínűleg nem néztem volna meg a GoT-t. Mert ugye nekem első sorban az a fontos, hogy legyenek benne karakterek, akiket megszeretek, aztán akkor bármilyen sz*rt elnézek (ugye még mindig nézem a Castle-t, és csak a karakterek miatt), ha meg még jó is, na, akkor ott vagyok, ahol most. Írom a hosszú sorokat. Mert mindenkit biztosíthatok afelől, hogy jó szokásomat megőrizve nem fogom rövidre mondandómat. :D

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Ami a végén az elmaradt szálakat illeti:

Szerkesztve: - Nabopolasszar
Hozzászólás ideje:

Hozzászólás ideje:

Szuper írás Dzséjt! :rock:

Hozzászólás ideje:

Köszi! :)

Hozzászólás ideje:
  2015. 08. 02. - 11:10, Dzséjt írta:

Köszi! :)

Hozzászólás ideje:

Nagyon jó írás lett Dzséjt!

Hozzászólás ideje:

Szuper írás, Dzséjt! :) Szinte teljesen egyetértek, sőt a kedvenc karakterek terén is nagyjából hasonló a véleményem.

2015. 08. 02. - 10:42, Dzséjt írta:

Szerkesztve: - Nabopolasszar
  2015. 08. 02. - 10:51, Bomarr írta:

Szuper írás Dzséjt! :rock:

2015. 08. 02. - 13:06, Palpi írta:

Nagyon jó írás lett Dzséjt!

2015. 08. 02. - 13:40, Pildi írta:

Szuper írás, Dzséjt! :)

Csatlakozom. Remek írás lett Dzséjt! :D

Már az első évad után reméltem, hogy téged is elragad a GoT láz, de valamiért téged nem izgatott az a tény, hogy vészesen közeleg a tél :D De ami késik nem múlik, jó látni, hogy ezennel megfertőzött Westeros mocsoktól telített világa :P

Jó lesz most már a 6. évadot még több emberrel várni, és olvasgatni tőletek az okfejtéseket :)

Talán egyszer Riddicket is elkapja a láz :D;)

Szerkesztve: - JakeSully
Hozzászólás ideje:
  2015. 08. 02. - 9:42, Dzséjt írta:

Írom a hosszú sorokat. Mert mindenkit biztosíthatok afelől, hogy jó szokásomat megőrizve nem fogom rövidre mondandómat. :D

Valamiféle sugallat hatására a vacsorámmal ültem le a géphez megnézni a fórumot, és mivel lassan eszem, közben a végére értem az írásnak :D

Hozzászólás ideje:

Miss

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.