Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Aki nem emlékezne rá, volt csupasz pisztoly sorozat is. Hogy milyen volt? Hát ilyen! D

Imádtam. A nyolcvanas években ha ment a tv-ben akkor néztük. Tulajdonképpen késöbb ebből csinálták a Csupasz Pisztoly-filmeket.

Szerkesztve: - Frenkie

• 2 hónappal később...
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
49 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Már elmúlt? D

Amúgy akkoriban nagy népszerűségnek örvendett a sorozat itt a fórumon.

Hát, továbbra is jó érzéssel gondolok a sorozatra, mint meghatározó élményre az életemben 🙂, de a Peter Capaldni éra végére lassan “kiszerettem belőle”, aztán a női Doktor megjelenése végleg lezárta számomra a dolgot, bár ma már mondhatni elfogadtam azt a változást is. Nem volt olyan unszimpatikus az az inkarnáció se. idn

Amikor még én jöttem a fórumra és ajánlottam, eleinte nem volt nagy érdeklődés, csak miután Riddick meg a többiek elkezdtek rákapni a Moffat érára, akinek hála a világ többi részén, mint Amerikába is egyre népszerűbb lett a sorozat, mint előtte.

Én még a 2000-es évek vége felé, a Russell T Davies/Christopher Eccleston/David Tennant érában szerettem meg a Doctor Who-t, amikor inkább ilyen exkluzívabban Brit dolog volt és sokáig csak a rebootolt széria első két évada ment szinkronosan, a kereskedelmi tévén.

Azért néha ránézek a sorozatra, hol tart éppen.

A fiatal fekete színész, aki nemrég volt a Doktor, biztos vagyok benne, hogy egy ilyen szerethető, stílusos, Lando Calrissian-szerű csibészt hozott és őt láttam már amúgy is másik szériában, ahol jól játszott. smile

Tennant és Donna ideiglenes visszatéréséről is tudok. Bele is néztem azokba a részekbe, ami azért jó volt. 🙂

A RTD érában még szerettem a Doctor Who akkori egyik spin-offját, a kicsit komorabb, “felnőttesebb” Torchwood-ot is, amit lehet, majd újra is nézek.

Hozzászólás ideje:
26 perccel korábban, LordGravon írta:

A fiatal fekete színész, aki nemrég volt a Doktor, biztos vagyok benne, hogy egy ilyen szerethető, stílusos, Lando Calrissian-szerű csibészt hozott

Szerintem jó Doktor volt, még ha a sztorik, amiket kapott, nem is voltak erősek - Russell T. Davist korábban sem tartottam a legjobbnak, az új érában még annyira sem. És hát sajnos a színészt gyorsan leváltották. S, hogy mennyire nem bír Davis semmit sem kitalálni, azt mi sem jelzi jobban, mint az, hogy ki lett az új, 16. Doktor.

Doktor Who spoiler

Billie Piper, azaz az egykori Rose/Bad Wolff. Szóval David Tannent és Catherine Tate után még egy régi, Davis-érás színészt visszarángattak. Még Freema Agyeman hiányzik...roll

Hozzászólás ideje:

Én is a Capaldi éra vége felé "szerettem ki" belőle, de ennek legkevésbé sem Capaldi volt az oka. Lehet Moffat fáradt meg, nem tudom. A női Doktort már nem néztem (pedig tervezem bepótolni) .... a különkiadásokat láttam Tennant-al, egynek elment. Az új Doktor részeit sem láttam már, de azokat is illene pótolni... talán egyszer fogom is.

16. Doktor

Billie Piper

feltűnése érdekes, de ahogy Dzséjt is írta az ötlettelenség újabb példánya. Úgy érezm rövid életű lesz, mint Tennant visszahozása! De persze tévedhetek. Továbbra is egyetértve Dzséjttel Davies éráit én sem kedveltem. Davies első érájában is leginkább a Moffat által írt részek voltak (számomra) kiemelkedőek.... de azt el kell ismernem, hogy az első Davis-era indított el a DW-rajongóvá válásom útjon, de ízig-vérig rajongó egyértelműen Moffat-Smith érában váltam és a mai napig számomra A Doktor az Matt Smith! :)

Aztóta is a legjobb opening (főleg hangszerelésben):

https://www.youtube.com/watch?v=sWuAt0swt7k

Szvsz a legjobb zenék is ehhez az era-hoz köthetőek!

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:

Én hallok rosszúl, vagy az a meglehetősen szupermutánsnak tűnő hangon morgó narrátor gyanúsan Ron Perlman kicsit eltorzított orgánumán mondta el a mondatot, amiben minő véletlen, szerepelt a war szó? clap2

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:
2025. 11. 10. - 14:43, Darth Riddick írta:

Én is a Capaldi éra vége felé "szerettem ki" belőle, de ennek legkevésbé sem Capaldi volt az oka. Lehet Moffat fáradt meg, nem tudom. A női Doktort már nem néztem (pedig tervezem bepótolni) .... a különkiadásokat láttam Tennant-al, egynek elment. Az új Doktor részeit sem láttam már, de azokat is illene pótolni... talán egyszer fogom is.

16. Doktor

Billie Piper

feltűnése érdekes, de ahogy Dzséjt is írta az ötlettelenség újabb példánya. Úgy érezm rövid életű lesz, mint Tennant visszahozása! De persze tévedhetek. Továbbra is egyetértve Dzséjttel Davies éráit én sem kedveltem. Davies első érájában is leginkább a Moffat által írt részek voltak (számomra) kiemelkedőek.... de azt el kell ismernem, hogy az első Davis-era indított el a DW-rajongóvá válásom útjon, de ízig-vérig rajongó egyértelműen Moffat-Smith érában váltam és a mai napig számomra A Doktor az Matt Smith! smile

Aztóta is a legjobb opening (főleg hangszerelésben):

https://www.youtube.com/watch?v=sWuAt0swt7k

Szvsz a legjobb zenék is ehhez az era-hoz köthetőek!

Nálam sem Capaldi volt az oka, hogy abbahagytam a sorozat nézését. Nagyon jól játszotta a szerepet, amit kellett. Szerintem az egyik legjobb Doktor volt. smile Bár eleinte nem jött be annyira, hogy Moffat a változatosság kedvéért konkrétan ilyen Doktor House-szerű nyers értelmiségit akart csinálni a főhősből. A Tizenkettest jobban kedveltem, mikor átváltott ilyen "menő nagybácsi" stílusra és olyanokat csinált, hogy egy középkori lovagi tornára gurult be egy tank tetején, rock gitárral, napszemüvegben, úgy hogy persze éppen éjszaka volt. D Na, ez egy nagyon tipikusan Doktoros jelenet volt. smile

Én úgy éreztem, hogy maga a Moffat éra kezdett nekem érdektelenné/önismétlővé válni, amit eleve kevésbé kedveltem, mint RTD sztorijait, aki úgy éreztem, általánosságban jobb dráma/karakter író volt, míg Steven az abszúrd ötletekben és csavarokban volt jó.

A Moffat éra mellékszereplői és egy idő után a Doktor útitársai is egyre sablonosabbnak/laposabbnak tűntek, Amy és Rory után, de ők is alapvetőleg a Rose Tyler/Mickey Smith párosra emlékeztettek, még az RTD érából.

Én még e mellett néztem Moffatnak a modern Sherlock adaptációját (ami anno tetszett) is és úgy tűnt, egyre hasonlóbban írja a két sorozatot, pedig azért a kettő nem ugyanaz, még ha vannak köztünk hasonlóságok is. Nem 'tom. Talán csak túl sok volt már nekem akkor Moffat történet mesélési stílusából. idn smile

Az se jött be nekem nagyon, hogy nagyon "amerikaizálni" próbálta a sorozatot, a 6. évadtól kezdve. Én pont azért szerettem a Doctor Who-t, mert egy külön ilyen kis brit furcsaság volt, szemben a sok mainstream ilyen nagyszabású amerikai sorozattal, ahol sok színész úgy néz ki, mint egy modell, nagy/magas házakban laknak, menő sport kocsijaik vannak stb.

Én, mint európai ember, jobban tudtam azonosulni a britek talán ehhez képest valamelyest szerényebb, tökéletlenebb világával. Akkoriban eleve egy olyan korszakom volt, hogy sok ilyen "elvontnak" mondható angol sorozatot néztem. smileidnKözben meg mások még a keleti kultúrát és az animéket magasztalták, ami szintén engem inkább csak taszított, mint vonzott. A hype kultúra sajnos van, amikor épphogy elidegeníti az embereket, bizonyos történetektől. Ma már viszont másképp gondolkodom. smile

Szerintem is, vagy legalábbis remélem, hogy egy rövid életű, becsapós csavar lesz annak a szerepeltetése, aki éppen most játssza a Doktort.

Abszolút megértem, hogy ennyire szeretitek a Moffat érát. Én is sok mindent kedveltem belőle, inkább eleinte, mint később, de akkor is voltak részek, amik tetszettek. smile

Az RTD érát sokan kritizálták nagy mértékben a speciális effektek minősége miatt, illetve mennyire "furcsának" tűnt az egész sorozat koncepciója, egyesek szemében, ami valahol legitim, de én az érdekes ötletek, illetve a jó színészi alakítások, meg a Star Wars-hoz hasonlóan nagy szíve miatt kedveltem meg akkor a sorozatot. Még a klasszikus Who-ból is megnéztem pár rész anno, csak ezért. smile

Akkoriban elve nem nagyon tűnt divatnak Magyarországon a Who-rajongás. Elég magányos élmény volt. Én legalábbis csak akkor lettem figyelmes egy növekvő rajongó táborra, amikor már a Moffat érában jártunk és elkezdték levetíteni a 3. évadtól kezdve az összes többit, ami szinkronosan addig kimaradt, az AXN Sci-fin, amiért baromi hálás voltam. smile (Rajkai Zoltán hangja jobban is passzolt nekem David Tennantéhoz, mint előtte Kolovratnik Krisztián.)

Mondjuk én ettől függetlenül angolul is néztem már, csak azért jó látni, ha az ember anyanyelvén is megszólalnak egy franchise karakterei, pláne ha az ilyen nehezen jött be Magyarországra, mint a Doctor Who.

Csodálkoztam is, hogy hogy sikerült nem leszinkronizálni egyet sem a klasszikus Who részei közül, ami már a briteknél a 60-as évek óta ment.

Egy-két dolog azért bejött hozzánk is. A 7. Doktor érájából megjelent össz-visz egy regény, ami nekem meg is volt, illetve a 8. Doktoros tévéfilm VHS-en elérhető volt.

Az utóbbit kicsit sikerült is nálunk népszerűsítenem, mert volt egy YouTube csatornám, amire feltöltöttem, hagy jusson el a nagyobb magyar közönséghez is. smile

Érdekes, hogy a Doktornak már akkor Haás Vander Péter volt a szinkronhangja, és később a 2005-ben rebootolt, Christopher Ecclestonos érában is őt választották meg. Talán véletlen egybe esés, talán nem.

A Moffat éra zenéit én is nagyon szerettem. smile

Szerkesztve: - LordGravon

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, LordGravon írta:

Amy és Rory után, de ők is alapvetőleg a Rose Tyler/Mickey Smith párosra emlékeztettek, még az RTD érából.

Miben hasonlított Amy és Rory Rose-ra és Mickey-re? Már azon kívül, hogy mindkét párosban egy nő és egy férfi volt. Mert szerintem ennyi, amiben az előbbi emlékeztet az utóbbira, minden másban semmi hasonlóság sincs. Rose és Mickey nem voltak egy pár (bár úgy voltak beállítva, Mick hamar dobva lett a Doki miatt), Mickey még csak nem is volt a Doktor igazi utitársa, néha csak beesett, aztán meg kirakták (a srác végül úgy elkallódott, hogy Martha férje lett). A karakterek teljesen másak voltak, a Doktorhoz való viszonyúk meg még annyira. Amennyire emlékeztetnek egymásra, annyira emlékeztetnek Barbara Wright-ra és Ian Chestertonra is.

2 órával ezelőtt, LordGravon írta:

Az se jött be nekem nagyon, hogy nagyon "amerikaizálni" próbálta a sorozatot, a 6. évadtól kezdve. Én pont azért szerettem a Doctor Who-t, mert egy külön ilyen kis brit furcsaság volt, szemben a sok mainstream ilyen nagyszabású amerikai sorozattal, ahol sok színész úgy néz ki, mint egy modell, nagy/magas házakban laknak, menő sport kocsijaik vannak stb.

Mondjuk ez is furcsa annak tudatában, hogy pont RTD csinált először a Doktorból egy fiatal, kifejezetten baromi jóképű, modern fickót, akit azóta sem volt képes elengedni, és mostanra David Tennant több Doktor-változatot játszott, mint bárki más előtte (nemcsak megúszott egy regenerációt pofacsere nélkül, de aztán kapott egy emberi változatot, meg most egy alternatív X. Doktort, aki párhuzamban él a másik Doktorral). Ja, meg ugye Rose Tyler sem volt kifejezetten bányarém (akit sikerült szintén nem elengedni, és már ő is rendre visszatér újabb és újabb formákban), és mit ad isten, egy magas épületben lakott (és nagy lakásban). P Martha Jones meg aztán végképp beleillik a leírásodba, miszerint úgy néz ki, mint egy modell (őt ráadásul még a Torchwoodba is átvitték). És hát na, elég sok kritika érte már a Doctor Who szériát azzal kapcsolatban, hogy a Doktor az esetek többségében gyönyörű nőket csíp fel, és ez sosem volt másképpen. Egyáltalán nem érzem, hogy Calara Oswald bármiben is "amerikanizáltabb" lenne, mint Rose vagy Martha. Sőt Rose-ról nekem a legelején simán a hollywoodi mozik üresfejű plázacicája jutott eszembe, s beletelt jó néhány epizódba, mire ez a rémkép nagy nehezen úgy-ahogy kiveszett (még most sem igazán, mert amikor megláttam legutóbb a színésznőt a Wednesday második évadában, megint egyből ez ugrott be, de szerencsére a kor és a más jellegű karakter most gyorsan kiirtotta belőlem).

Új Doktor széria

Viszont pont ezért képtelen vagyok Doktorként elképzelni. Nem azért, mert Billie Piper ne tudna mást játszani, hanem mert bennem ő túlságosan összeforrt Rose-zal, akit az elején nagyon nem csíptem az említet érzés miatt.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Vége a pletykáknak. A hiábavaló reménykedénske. A sötétben tapogatózásnak. Nem kell már tovább a goa'uldokhoz fohászkodni. Nem kell már áldást mondani az ori-nak. A lidérceket is lehet hessegetni. Az MGM bejelentette, hogy az Amazon Prime-ra új Stargate sorozat készül. A tárcsázónál:

Shorunner/Executive Producer - Martin Gero (korábban: Stargate SG-1, Stargate Atlantis, Stargate Universe)

Consulting Producer - Brad Wright (korábban: Stargate SG-1, Stargate: The Ark of Truth, Stargate: Continuum, Stargate Atlantis, Stargate Universe)

Consulting Producer - Joseph Mallozzi (korábban: Stargate SG-1, Stargate Atlantis, Stargate Universe)

Producer - Dean Devlin (Stargate)

Producer - Roland Emmerich (Stargate)

És nem reboot... Nem remake... Nem a mozifilm folytatása... Az SG-1/Atlantis/Universe új fejezete lesz!!!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás
https://swsaga.hu/topic/30-sorozatok/

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.