Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. Február 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 1. Tudom csak szőrszál hasogatás, de Donát, NEM Dr. mivel nem titulusról vagy pozícióról, rangról van szó, hanem a karakter nevéről. Ő a Doktor. Ez a neve. A Who pedig arra utal, hogy senki sem tudja, hogy kicsoda ő valójában, és a who nem része a nevének :D Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2012. Február 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 1. Értem. Fura, de ok. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. Február 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 1. Ha elkezded a sorozatot (amit szívből remélek) akkor majd világossá válik Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Wal vagy kapisgál valamit vagy csak még jobban összezavarodott. http://www.youtube.com/watch?v=nw1ZhoaaTdg http://www.youtube.com/watch?v=nqK16Gk_8nw A múlt heti is érdekes. Meg lehangoló. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Jónak tűnik a Trónok Harca 2. évadjának előzetese. Kár, hogy csak a Királyok csatáját dolgozták fel benne. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dei Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. (szerkesztve) Vagy mi nem látjuk minden kalandját a Doktornak? Szóval vannak részek között is le nem forgatott részek? A sorozatba csak pár útra kísérjük el a Doktort. A többi kalandja könyv, hangoskönyv, képregény és videó játék formába elérhető. Szerkesztve: 2012. Február 2. - Dei Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. A sorozatba csak pár útra kísérjük el a Doktort. A többi kalandja könyv, hangoskönyv, képregény és videó játék formába elérhető. Vagy éppen sehogy. Vannak kalandok amire visszautalnak, de soha nem látunk belőle semmit. Például a hatodik évad negyedik részében amikor a Doktor egy robotkirályról és egy visszailesztett fejről beszél, amiről Amy azt mondja, hogy ő is ott volt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dei Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Vagy éppen sehogy. Vannak kalandok amire visszautalnak, de soha nem látunk belőle semmit. Például a hatodik évad negyedik részében amikor a Doktor egy robotkirályról és egy visszailesztett fejről beszél, amiről Amy azt mondja, hogy ő is ott volt. Indeed. Erre a robotkirályos utalásra nem emlékszek. Melyik részbe volt? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Indeed. Erre a robotkirályos utalásra nem emlékszek. Melyik részbe volt? Pontosan annál amelyiknél Bomarr írja. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dei Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Pontosan annál amelyiknél Bomarr írja. Epic Fail :laugh: Azt olvastam, hogy a hatodik évad egyik részénél. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Elnézést. Remélem nem lőttem le semmi fontosat. Szerintem nem, de tényleg bocsi. Egy valamit igen, csak több ne legyen Wal vagy kapisgál valamit vagy csak még jobban összezavarodott. Hmm... érdekesnek tűnik a következő rész. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Gengszterkorzó S1 Van a szerelem első látásra, meg van a lassan érő, sokáig egymást nézegető bizonytalan szerelem.. Mielőtt belevágtam volna ebbe a projektbe, meg voltam róla győződve, hogy – hasonlóan többi eddig látott HBO sorozathoz – az első eset fog fenn állni, de aztán majdnem úgy lett, hogy még szerelem sem lett belőle… Gengszterkorzó… Mily hatásos, megnyerő, csábító cím… Akit egy kicsit is érdekel ez a világ, rögtön rá kell, hogy harapjon: hisz eddig is jobbnál-jobb mozikat láthattunk e témában. Gondolok itt mindenekelőtt a Keresztapára, az Aki legyőzte Al Caponét-ra, a Volt egyszer egy Amerikára… valami ilyesmit képzeltem el magamban. Gengszterkorzó… Mily becsapás ez a (magyar) cím. Talán jobb lett volna, ha valamilyen módon mégis csak a tengerparti sétányhoz kapcsolódó birodalomhoz kötik a címet… Akkor talán a kedves néző jobban fel tud készülni arra, ami vár rá. Ugyanis ez csak nyomokban gengszterfilm – a szó klasszikus, eddig ismert, általam elképzelt értelmében. A 12 részes történet egy politikai és - korrupcióval és szerelemmel átszőtt, helyenként gengszterfilmes elemekkel megtámogatott - történelmi tabló 1920 januárjától, a szesztilalomtól 1920 novemberéig, az elnökválasztásig, ami a maga nemében ugyan egészen kiváló lett, azonban a címben sugallt lehetőségeket nem használja ki. Akkor sem, ha bizonyos részeiben kőkeményen jelen is van a fegyveres hatalmi harc. Tekintve azonban az alkotás realisztikusságát, ismerve a hihetetlen háttérmunkát, a történelemhez való lehető legnagyobb mértékű ragaszkodást valahol mégis csak ilyennek kellet lennie. Hisz abban az időben sem arról szólt csak a világ, hogy kalapos öltönyösök autók oldalán lógva gépfegyverrel mészárolták egymást. Ráadásul ez a sorozat még csak a prequel az igazi maffiabirodalmakhoz: a városok felosztása majd még csak ez után jön igazából, s Al Capone is fiatal még… Ugyanakkor az is látszik, hogy az HBO szükségét érzi a korrupció, politikai ármánykodások és az erotika képernyőre vitelét is sorozataiban – e tekintetben csak a történelmi korszakok változnak. Legutóbb a Rómában láttam ilyet, most meg az 1920-as évek Amerikájában. A legfőbb tanulság mindazonáltal így az, hogy a felhozott téma örök érvényű: tulajdonképp a világ kétezer éve nem változott semmit. A karaktereket mai politikusokkal behelyettesítve ez lehetne akár a valóság is. Tekintsünk hát el az elvárásoktól, s nézzük, mit is akartak elmesélni nekünk az alkotók (többek között olyan producerekkel, mint Martin Scorsese, aki a pilotot is rendezte vagy Mark Wahlberg). Egy ember, Nucky Thompson történetét – mellesleg egy valós figura mintájára jött létre -, aki az alkoholtilalom 1920-as bevezetését kihasználva tovább bővíti, építi az Atlantic Cityben már eddig is kiépített magánbirodalmát. Ő a korrupció maga, mindenki és mindenért neki tejel – céljai elsősorban a vagyona gyarapítása, no meg a politikai befolyásának erősítése. Ennek persze minden létező módját megismerhetjük, a megvesztegetésektől kezdve az illegális szeszfőzdék sápjának leszedésén át a véres leszámolásokig. A sorozat fő vonala tulajdonképp az ő története, ami természetesen nem működhetne a további nagyszerűen megírt (mellék) szereplők nélkül. Ebben gyakorlatilag mindenki hibátlan, Margaret, Jimmy, Nelson: egy igazi, jó sorozat alapból is jó karaktereket kíván. Külön öröm és poén Al Capone szerepeltetése: suhancként, amikor még csak sofőr volt… De az egész társaság jellemrajza kiváló, a színészek egytől-egyig nagyszerű alakítást nyújtanak. Közhely, de a csúcs természetesen a főszereplő Steve Buscemi, de nekem Stephen Graham mint Al Capone és a félarcú Jack Huston mint Richard Harrow tetszett igazán. Mint korrajz, a sorozat abszolút hozza a várt színvonalat. Totál visszarepít 1920-ba, minden díszlet, háttér zseniálisan korhű. Pláne, hogy a korzó nagy részét meg is építették. A fentebb említett karakterek sem hibádznak, a látvány, zene minden rendben van. Még a nagy ívű történet is rendben van, amiben én a gyengeséget érzem, az a történetet megtámogató, igazán ütős jelenetek hiánya. Akár a drámai vonalon, akár a véres vonalon. Ha már a cím Gengszterkorzó, jóval több és véresebb leszámolást vártam, itt ezeknek jó része gazdasági jellegű. Néha túl sok a személyes családi bonyodalom, néhány szál számomra túl erőltetett és érdektelen volt. Gondolok itt a leszbi/biszex vonalra, de a kalapos FBI ügynök savanyú felesége, illetve önsanyargatása is értelmezhetetlen volt számomra. Továbbra sem vagyok kibékülve az HBO erotika mániájával: még ha illik is a naturalizmus a történetbe – itt is és a Rómában is – kizár egy esetlegesen a történelmi témára fogékony iskolás korosztályt. Mert egyrészt tanítani valóan profi munka az adott időszak ábrázolása, másrészt a sok dugás indokolja a 18-as karikát. Sajnos ezt sem mutathatom meg a gyereknek – pedig hamarosan tanul majd róla. Összességében a végére megjött az étvágyam, végül jól éreztem magam a Korzón. A néha kimondottan lomha, hullámzó epizódokból álló sorozat a végére szippantott magába, a végére éreztem azt, amit más esetben vagy a pilot után, vagy 2-3 rész után érzek. Ebből számomra picit hiányzik belőle a felpörgető akció, a feszültség, esetleg a cliffhanger, ami a képernyőhöz szegez. Az első és utolsó epizód a legjobb, de sajna összességében eddig ez a leggyengébb HBO sorozat, amihez szerencsém volt. Bőven nézhető, szerethető így is, de kicsit hiányérzetem van. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. http://www.youtube.com/watch?v=OQKWulPQ7Uw Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Gengszterkorzó S1 Bőven nézhető, szerethető így is, de kicsit hiányérzetem van. A 2. évad már kevésbé hiányos, remélem, nézed majd azt is Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 2. Csatlakozom. Az első évad csak egy felvezető. Az igazi nagy mű a Gengszterkorzó második évad. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2012. Február 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 3. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Február 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 3. Nagyon keményen nyomja Liam. Mondjuk szerintem ezt a nyerseséget nem csak az új karakterábrázolásra lehet "fogni", hanem Spartacus karakterfejlődésére is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Esélyesnek tartom hogy néhány rész után átkeresztelhetjük a sorit "Sparta, a barbár"-ra. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Ez a mai rész remek lesz ( melyik nem az? ); "visszatér" egy régi nagy kedvencem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Az a visszatérés érdekel már egy ideje. Azt olvastam elég váratlan módon fog megtörténni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Az a visszatérés érdekel már egy ideje. Azt olvastam elég váratlan módon fog megtörténni. Nem, ez nem az amiről tudunk, hanem egy másik. Nem is szó szerinti visszatérésről van szó, ezért is tettem idézőjelek közé. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Ja most már leesett. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Spartacus s02x01 Végre megnéztem az első részt és le vagyok nyűgözve. Jól folytatták az első évadot. Az új Spartacus sem zavart, jól játsza Liam a karaktert. Egyetértek Oldie-val, hogy Lucy Lawless Oscart érdemelne a zavarodott domina megszemélyesítéséért. Kicsit hiányérzetem van hogy hogyan maradt életben, lehet tényleg a Doctore mentette meg. Biztos ki fog derülni. Ilithyia ugyanolyan aljadék mint az első évadban. Ki kell nyírni nem vitás. A feszültségek is már látszanak Spartacus emberei közt, de a végén elmondta hogy ha nem fognak össze ,akkor elbuknak ami nagyon igaz. Crixus indítéka érthető, én is keresném a szerelmemet. Az is tök jó volt mikor mutatták az arénában a ahrcot. Nagyon lehetett látni hogy mennyire lesüllyedt a színvonal Spartacusék lázadása óta. Kiváncsian várom a folytatást. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Spartacus s02x01 Végre megnéztem az első részt és le vagyok nyűgözve. Jól folytatták az első évadot. Az új Spartacus sem zavart, jól játsza Liam a karaktert. Egyetértek Oldie-val, hogy Lucy Lawless Oscart érdemelne a zavarodott domina megszemélyesítéséért. Kicsit hiányérzetem van hogy hogyan maradt életben, lehet tényleg a Doctore mentette meg. Biztos ki fog derülni. Ilithyia ugyanolyan aljadék mint az első évadban. Ki kell nyírni nem vitás. A feszültségek is már látszanak Spartacus emberei közt, de a végén elmondta hogy ha nem fognak össze ,akkor elbuknak ami nagyon igaz. Crixus indítéka érthető, én is keresném a szerelmemet. Az is tök jó volt mikor mutatták az arénában a ahrcot. Nagyon lehetett látni hogy mennyire lesüllyedt a színvonal Spartacusék lázadása óta. Kiváncsian várom a folytatást. Valószínűleg képbe kerülhet, mint a Domina megmentőjeként Ashur is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Valószínűleg képbe kerülhet, mint a Domina megmentőjeként Ashur is. Arra gyanakszom hogy a gyerek halt meg és így maradt életben. Viszont emiatt baromira gyűlölni fogja Crixust. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Arra gyanakszom hogy a gyerek halt meg és így maradt életben. Viszont emiatt baromira gyűlölni fogja Crixust. Előbb utóbb vissza fog térni minden emléke. Az azért hatalmas volt ahogy Naeviát hívatta. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Fringe Aranyos szál volt ez a két Astriddal. Főszálon is haladtunk valamit, de most a Megfigyelők voltak sorosak. Azért érdekes, hogy a matekos fickó a szerkezet alapján képes volt arra, amire a Megfigyelők. Szeptember helyében most nagyon nem lennék. Vajon mit lát, amit a többiek nem? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Fringe remek volt ezzel a vonallal, bár egy kicsit kavartak itt a Megfigyelőkkel. "Mata Hari" Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Jinx Lumos Joke Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Doctor Who S03E7.5-E10 Fantastic! Komolyan mondom, ez a négy rész... El vagyok kábulva! Először is a rajzfilm rész. Nem tudom, hogy jön az egyáltalán ide, és hogy miért rajzolták, de biztos meg volt rá a jó okuk. Mondjuk simán nézném, ha rajzfilmsorozat lenne, de azért élőszereplősnek jobb. Aztán, hogy a Doktor teljesen ember lesz, és mindent elfelejt. Mekkora ötlet! És az egész rész tele van érzelmekkel, akcióval, kalanddal. Király. Szeretem az olyan részeket amik a végével kezdődnek. És aztán szépen lassan rakódik össze a kép. Ilyen volt a Human Nature - Blood Family dupla rész is, és utána a Blink is. Csak a Blinkben az volt a jó, hogy azt hiszi az ember, hogy a végével kezdődik, de igazából a közepével és elé is, meg utána is kerülnek be képek. Mikor elkezdtem nem nagyon volt kedvem megnézni egyhuzamban a 3. részt is, de mikor megláttam Moffat nevét, nem bírtam ki, hogy várjak egy kicsit. Nem is bántam meg. Gondolom Riddick, nem szoktál pislogni szobrok jelenlétében mióta láttad ezt a részt. Igazából már megint nem írtam semmi használhatót... Mindegy... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2012. Február 4. Jinx ha ezek a részek tetszettek, akkor az utolsó 4 (1+3) részen be fogsz halni!!! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.