Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Chapter 1: Stranger in a Strange Land

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
2022. 01. 02. - 18:42, Ody Mandrell írta:

Először is: Boba Fett nem gonosz.

Tegyük hozzá, hogy sokan ilyenkor a Legends-et veszik alapul. Ott is kifejezetten nem volt gonosz, még a Crispin-féle Han-trilógiában is van egy kedves szava Han felé.

A TCW-t se felejtsük el, ahol Bobának megesett a többi klóngyereken a szíve, és Castast is sajnálta. Emberi figura volt mindig is, de az tény, hogy fejvadászként sokszor csak a vérdíj érdekelte. Korábban itt elhangzott, hálás dolog most megalkotni Boba Fett-et, mert üres vászon. Nem teljesen igaz ez, ugyanis már őhozzá is számtalan ember számtalan dolgot kapcsolt, még akkor is, ha sokkal kevésbé ismerjük az eddigi filmek alapján az ő figuráját, mint a többi ikonikus OT-figuráét.

Szerintem Tem Morrison egy kiváló színész, érezhetően lélekkel tölti meg a figurát, és fizikailag jelen van, gondol valamit a figurájáról. Érdemes megnézni a Disney Gallery vonatkozó részében Morrison gondolatait, hogyan képzelte el az idősebb Bobát. Nem teljesen világos számomra, hogy nektek, vagy egyáltalán bárkinek mi a jó színészet. Szerintem az nagyon sokféle lehet, és lehet minimalista eszközökkel is nagyon erős a jelenlét. Eleve szerintem a közbeszédben kialakult egy szerintem téves értelmezése a jó színészetnek, ami valahogy a harsány, túláradó színészetet dicsőíti. Lehet, hogy Boba és vele Tem Morrison az a macsó hőstípus, amely karakternek számtalan limitációja van (pl. John Wayne, Eastwood, Schwarzenegger stb.), de hogy sokkal emberibbnek érzem már néhány gesztusából is, mint a legtöbb mai akciósztárt, az biztos. Szerintem mindent és mindenkit a maga kategóriájában kell megítélni. Érdemes megnézni a Once Were Warriors című filmet Morrisontól. Egyébként az Aquamanben is jó volt, és a Moanában is jól szinkronizált. Nem tudom, Ming-Na Wen mely jelenetben törölte fel vele a padlót, és mi volt az a zseniális Olivier-i gesztus, amivel ezt elérte. Maradjunk abban, hogy azért a forgatókönyv és az alkotók is meghatározzák, milyen a színész, a színészek teljesítményéért a rendező felel elsősorban. 

Hozzászólás ideje:

Biztos benne lesz majd a guide-ban is, de mikor néztem a részt gondoltam magamban, hogy ezek 1000%, hogy a Boston Dynamics-os kutyák:

image.png

És amúgy tényleg :D 

image.png

Hozzászólás ideje:

Kis adalék Mos Espa fejlődéséhez A bolygók és helyszínek című könyvből: " Mos Espa a Xelric-hasadék stratégiai pontján, annak a bejáratnál található. A Xelricben fut a nyugati és a keleti településeket összekötő, ősidőktől használt kereskedelmi útvonal. Mivel minden kereskedőnek itt kell közlekednie, Mos Espa piaca rohamosan fejlődik." Talán ez a gazdasági fejlődés is tette olyanná Mos Espát, amilyennek látjuk. És ugye a Baljós Árnyak óta több évtized is eltelt már. :)

Hozzászólás ideje:

Én eddig Mos Eisley-t képzeltem annak, de ezután én is azt mondom, hogy mostanra Mos Espa a főváros. Tök jó lenne azért egy olyan képet vagy térképet látni, amiből megtudhatnánk, hogy hol vannak azok a helyek, amiket az ep1-ben láttunk.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Minden bizonnyal a rabszolga-negyed a város szélén helyezkedik el, ha a mi világunk ókori városaira gondolunk. De a nagy arénát mindenképp jó lenne majd látni.

Hozzászólás ideje:

Nyilván hiányos olvasott műveltségem is oka, hogy sokáig azt hittem, hogy Mos Espából lett Mos Eisley. Aztán a Mandi tovább "bonyolította" a harmadik Mos-szal, Mos Pelgoval. Mellesleg nagyon tetszett. Jobb így, hogy Tatooine ennyivel bővült. Nekem nagyon tetszik. Sokaknak egyet jelent a bolygó a star wars-szal. Bár csak homok és por, de van benne valami, el kell ismerni. Valóban a star wars és vele két Skywalker bölcsője, nem lehet elhanyagolni, és nagyon jó ötletnek bizonyul árnyalni, foglalkozni vele. Mos Espa Jedha városhoz hasonló szintűre nőtt, nagyon hangulatos lett, imádtam a megjelenését! Elképesztő, hogy mit művelnek a Tatooinenal ezzel a minimalista ingerszegény világgal, hogy lassan a lizgalmasabb helyszínek egyike, sőt. 

• 4 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.